marş sorununu çözdüm.akünün yanındaki fiş çıkmış.Gökhan abi,şu titreme sorununu hafta sonu geziniz yoksa bi halledelim yav!
marş sorununu çözdüm.akünün yanındaki fiş çıkmış.Gökhan abi,şu titreme sorununu hafta sonu geziniz yoksa bi halledelim yav!
@SaLToN
Dişlilerin ölçülerini verirsen sevinirim.
Gidersen Öyle Bir Gitmelisin ki;
Ayrılıklar Bile Seninle Gurur Duymalı..
Evet kardeşim Gökhan'ın dediği gibi motoruna bindim. Tireşim 7000 devre kadar yok. Ama yine 7000 devirin üstünden sonra titreşim devir yükseldikçe artarak devam ediyor. Arka dişliyi 38 den 34 e ön dişliyide 15 likden 17 liğe çevirdiğiniz vakit titreşiminiz orjinale oranla ; aynı süratlere ulaşmada daha da azalacaktır. Yalnız Gökhan kardeşim sen lastiği de değiştirdin. Orjinal lastikleri 100/80/17 iken 130/70/17 lik yaptın. Buda bir dişli ufaltma gibidir. Ha bana danışacak olursanız ben ön dişli haricinde modifikasyonu tasvip etmiyorum. Tamam titreşim azalıyor ama motorun da ömründe yiyorsunuz. Çünki motorun gücü bu dişli oranlarını kaldırmıyor. Motor hantallaşıyor. Zaten Arka dişli küçük teker büyük buda arka tekerleğe aktarılan torku azalttığı için hızlanmanız ve çekişiniz baya bir düşüyor.
Ben bu dişli oranlarına göre hangi beygirde, kaç cc lik motorla; motorun rahatlayacağını filan hesapladım.(Modifikasyonlu haliyle yani) Buna göre 300 cc, 30 hp lik bir çift silindirlik motorla Hem titreşimsiz, hemde motorun ömründen yemeden Bu hızlara ulaşmanız mümkün. Ancak bununda külfeti çok ağır.
Bazen imkanım olsada Türkiye şartlarına göre bir motor yapabilsem diyorum. Fikir, proje varda maddiyat yok işte. Mesala;
300 cc ,çift silindirli ,enjeksiyonlu , racingler gibi gösterişli fakat; Endurolar gibide bozuk ve patika yollarda gidebilen, istediğinizde Yüksek devirlere ulaşabilen, istersenizde düşük devirlerde kullanma opsiyonu olan bir motor.
Teknik özellik bakımından;
300 cc lik çift silindirli üstten 8 eksantrikli 4 zamanlı enjeksiyonlu
bir tuşla ayarlayabileceğiniz opsiyonu ile gerekirse 12000 devirde 30 hp yi verecek, gerekirse 6000 devirde 15 hp yi verecek.
bu opsiyonla 9000 devirde 3 kg/m torka ve 4500 devirde 3 kg/m torku olan
160/55/17 lik arka lastik 120/70/17 lik ön lastik olan bir racing enduro karışımı motor olsaydı güzel olmazmıydı.
giriş oranı 3 çıkış oranı 3 ve altı vitesli torklu bir makina daha ne hayal edeyim.
Sizelerin hayilinden geçen motor veya aklınızda olupta benim gibi imkanım olsa şöyle bir motor yapardım kendime dediğiniz bir tasarımınız var mı? Kim bilir belki buralarda sesimiz duyan olurda isteğimize göre bir motor yaparlar ha nedersiniz.
[B][I][COLOR="Red"]GAZİANTEP [COLOR="Black"]MT[/COLOR][/COLOR][/I][/B]
[COLOR="Red"]ŞAHİNEM, ANTEPLİYEM AĞAM[/COLOR][COLOR="Black"]OMUZUMDA MAVZER BİR YÜK[/COLOR][COLOR="Red"]DÜŞMANLA, YUMRUKLARIMLA SAVAŞACAĞIM[/COLOR]
[COLOR="Black"]YUMRUKLARIM MEMLEKET KADAR BÜYÜK. [/COLOR]
SaLToN cevabın icin teşekkürler... senin motor şuanda kac binde kmsi ? bide şu hyosung gt 250 r icin ne düşünüyosun 5 milyarın karşılığını verirmi sence ?
ya zevkler tartışılmaz. benim 182 boyum var(zayıf olduğum icin cok uzun gözüküyorum)... şuanda zealsun 125 gy a sahibiyim, o kadar büyük aletle anca oturaklı gözüküyorum.Bu "yuan 150" ye bindiğimde bakıyorum camdaki yansımaya altımda kücük kalıyo. cok şık alet ama işte....
Racer 200 bence cok hacimli tipide güzel ama ön farın olduğu yerden kaybediyo ora biraz daha racing tipi olabilirdi.
aklımda şu motorda var;
bide şeytan diyo acele etme elindeki motorla idare et... 2 sene para biriktir (malum öğrenci adamız... yaşım 15-16 bu arada lise 2 ye gidiyorum)
hyosung gt 250 r al 5000-6000 ytl 2.el piyasası...
adam motorun üstünde kücücük kalmış
Bunlarda ben ve "General" :
27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin
Kemalettin chopperların motoru yüksek devirlere ulaşamazlar. Ancak Bizm motorun aynısından Torna sayesinde yanına bir krank kolu ile birleştirirsen vede girişve çıkış dişli oranları ile oynarsan tadına doyulmaz bir racing elde edersin. Tıpkı kawasaki ninja 250r gibi. eğer dişli oranlarını giriş 2,8 ve çıkış oranınıda 3 olacak şekilde vites sistemine karışmadan ayarlanabilirse ki ben hesabını yaptım; 7000 devirde 120 km hızla gitmek hiçde zor değil. Vede çift silindir olduğu için Bir silinidir diğer silindirin titreşimini nötrler. Eksoz seside cabası hani. Ama ah işte maddiyat. Bizimkiler Ceyhan da bizim motorun aynısından Mz 351 lik takılmış motor görmüşler.
2 zamanlı dehşet bir alet Hemen tek tekere kalkar. 180 görür o makina ama ciğeride çıkacak gibi olur.
[B][I][COLOR="Red"]GAZİANTEP [COLOR="Black"]MT[/COLOR][/COLOR][/I][/B]
[COLOR="Red"]ŞAHİNEM, ANTEPLİYEM AĞAM[/COLOR][COLOR="Black"]OMUZUMDA MAVZER BİR YÜK[/COLOR][COLOR="Red"]DÜŞMANLA, YUMRUKLARIMLA SAVAŞACAĞIM[/COLOR]
[COLOR="Black"]YUMRUKLARIM MEMLEKET KADAR BÜYÜK. [/COLOR]
[QUOTE=osman_22;1111252]SaLToN cevabın icin teşekkürler... senin motor şuanda kac binde kmsi ? bide şu hyosung gt 250 r icin ne düşünüyosun 5 milyarın karşılığını verirmi sence ?
ya zevkler tartışılmaz. benim 182 boyum var(zayıf olduğum icin cok uzun gözüküyorum)... şuanda zealsun 125 gy a sahibiyim, o kadar büyük aletle anca oturaklı gözüküyorum.Bu "yuan 150" ye bindiğimde bakıyorum camdaki yansımaya altımda kücük kalıyo. cok şık alet ama işte....
Racer 200 bence cok hacimli tipide güzel ama ön farın olduğu yerden kaybediyo ora biraz daha racing tipi olabilirdi.
bide şeytan diyo acele etme elindeki motorla idare et... 2 sene para biriktir (malum öğrenci adamız... yaşım 15-16 bu arada lise 2 ye gidiyorum)
hyosung gt 250 r al 5000-6000 ytl 2.el piyasası...
kardeş mesele zevk değil ki mesele MANTIK.benm motorda 200cc sayılır.kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyorum racerle.5 e de atmıyorum hatta.eğer frenajı halledr.hızıda arttırırlarsa.bide grenaj ve depoyu hallderlerse bende bi racer alırım.neden olmasın
Orgazma Dudak Büktürür
Yazmayı unutmuşum Benim motorum 11200 km de tabi bu şu an için geçerli yarın akşama 11600 olur. 5000 ytl Hyosung için olması gereken fiyat bence.
27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin
yaaa arkadaşlar en yakın servis nerde bi arkadaşıma lazımda ben fatihteyim grenajla ilgili bi sorunu varda arkadaşımın bi zahmet söylerseniz servis yerini teşekkürler
Drift Religion
fatih şubesi
Aşağıdaki adresden sana en yakın servisi bulabilirsin.
http://www.ramzey.com.tr/doc/harita_...sp?hg=hr&qr=82
Bu sizin motosikletlerinizi çok merak ediyorum. Hiç kullanma fırsatım olmadı. Bir kaç kere yoldan geçerken gördüm. o kadar.
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
ben de burdayım ben de
Türkiye de biryerlerdeyim.
şaka bir yana; ne olacak benim halim yaw??? c.tesi motoru bakıma götürdüm, pazar günü ayrıldım memleketten. hic ama hic binemiyorum. daha üstüne üstlük değiştirecem, büyütecem diyorum motorum 8 aylık olmasına rağmen henüz 2600km de
alan olursa satarım walla. ama yabancıya değil, bizimkilerden birine. kırmızı renkli Kuba SKYJET SJ150-23..... çok da ucuz veririm, ama yabancıya değil bizden birine
Ramzeyin servis olayı cok kötü, ama kötü mötü gene var, zealsunun türkiyede servisi yok.
Ramzey bayiden bi grenaj istedim, ana bayiye istek gönderdiler 1 hafta sonra bana döndüler (telefonla) 1 ay sonra geleceğini, fiyat bilgisininde ancak ürün gelince söyleyebileceklerini belirttiler...
Arkadaşlar motorumu titremeden dolayı tamamen dagıttım.ve dağıtmışken bir de xenon far takayım dedim.bugün 85 YTL'ye H4 6000K xenon aldım.motorumu temizledikten sonra bağlantıları kendim yapacağım.ama bu titreme sesi için neler yapacağımı bilmiyorum.motorunuza titreme için neler yaptığınızı yazarsanız sevinirim(Gökhan abi özellikle senden cevap bekliyorum)
benim arkadaşımda var juan 150 race bn 140 la gidiyorum benım yanımdan jet gibi geciyo bnce iii motor
ya kemalettin abi bu titreme sesi bende yokdişli değiştiği için mi dicem ama bende orjinalkende yoktu.bahsettiğin ses kaç devirde oluyobu arada hayırlı olsun resim isterim baqimzana da hasta olduğumu ayrıca belirteyim
makinayla oynanmış.normalde bizim makinalar 140 eğim ve yolun sünmesinde 160 yapıo.ama ben bugün 170 yaptımbide bu video çekerken nasıl sabitliyolar kamarayı bilgisi olan arkadaşlar varmı.bi video ekleyelim artık
Orgazma Dudak Büktürür
arkadaşlar gecende celikl150cc ile beraberdik cocuk lastik yakmaya çalıştı fakat yakamadı gaz veriyor motor bagırıyor fakat teker donmuyordu bende dedim heralde cocuk beceremiyor bir dk birde ben deneyeyım dedim gercekten motorda lastik yakamadım hayretlerim şaştı
benım motor 125cc gaz verdin mı teker direk yanmaya başlıyor hemde 2 vitesde
şimdi sorum şu
sizin motorda mı boyle yoksa o motorda mı sorun var
HIZ YOLU DEĞİL ÖMRÜ KISALTIR
5000 deviri geçtikten sonra ön grenajdan sinir edici bir ses geliyor.motorumu daha düzmedim.şimdi temizlik aşamasındayım.ancak hafta içi bitiririm.
kameraya gelince küçük plastik borularla filan bişeyler yapıyorlardı ama tam hatırlayamıyorum forumları bir arat bulursun.
bence o motorda sorun var.ben çok kolay bir şekide yapıyorum.
HIZ YOLU DEĞİL ÖMRÜ KISALTIR
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)