Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kuba SJ 150-23 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    cycle27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KINALI KUZU
    Alıntı SaLToN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2000 lastik çapı ile düz rüzgarlı yolda yapabildiğim sürat göstergeye yansımış Fakat daha şu mıknatısı görme olayını elim deyipde halledemedim. Eminim Aslında daha fazla sürat yaptım fakat gösterge düzgün göstermediği için en fazla sürat olarak 134 gösteriyor. Şu göz görme olayını hallettikten sonra tekrar resim atarım.
    senin gerçekte süratin 125 km/h mış kardeş. Yahu ben dijital gösterge kullanıyorum aha ispati falan filan cart curt hikaye. Neden mi? Birincisi bizim lastiklerin çapı 2000 değil 1750 mm dir.2000 mm olan lastik ancak 18 inçlik bir bisiklet lastiğine tekabül eder.En doğru yöntem eline mezroyu alıp lastiğin çevresini ölçtükten sonra bu veriyi dijital göstergeye girmendir. Ancak böylece doğru süratini görürsün. Sakın darılma, kızmaca yok. Dost acı ama doğru söyler kardeş.
    [B][I][COLOR="Red"]GAZİANTEP [COLOR="Black"]MT[/COLOR][/COLOR][/I][/B]
    [COLOR="Red"]ŞAHİNEM, ANTEPLİYEM AĞAM[/COLOR][COLOR="Black"]OMUZUMDA MAVZER BİR YÜK[/COLOR][COLOR="Red"]DÜŞMANLA, YUMRUKLARIMLA SAVAŞACAĞIM[/COLOR]
    [COLOR="Black"]YUMRUKLARIM MEMLEKET KADAR BÜYÜK. [/COLOR]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    By Mükemmel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R
    Arkadaşlar siz site admininde bu motora bindiğini biliyormuydunuz?

ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI

SaLToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Alıntı By Mükemmel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar siz site admininde bu motora bindiğini biliyormuydunuz?

Valla bilmiyoduk ama bi türlü çıkaramadım.
    27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin

Motosikleti
    GT250R
    Alıntı SaLToN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla bilmiyoduk ama bi türlü çıkaramadım.
    Sevgili Skullhunter'in resmi Gökhancığım, yalnız biraz küçük...

Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Bugun arka lastiğimi değiştirdim. 75 ytl ye Duro marka 130-90-17 lastik aldım. Arkadan çıkan 100-80-17 lastiğide öne taktım. Çamurcalık biraz dar oldu lastik çamurcalığa sürtme yaptı bende çamurcalı iptal edip 15 ytl ye farklı bir çamurcalık satın aldım. Çamurcalığı monte ederken servisin ve çevrenin elektrikleri kesildi. ve son işlem yarım kaldı yarın çamurcalığıda taktıktan sonra resimleri atarım.

İZLENİMLERİM
    Frenleme
    Öncelikle ön lastikten bahsetmek istiyorum. Bugün anladımki ben motor üzerinde allaha emanet gidiyormuşum. Ön frenlerim çok iyi tutuyor diye düşünüyordum frene bastışım zaman kısa mesefede duruyorum diyordum ani asıldığım zamanda ön teker kilitlenme yapıyordu.
    Fakat şimdi frene ani asılmama rağmen teker kilitlenmiyor ancak yer yaş yada taşlı olursa kilitlenme yapıyor. ani frene asıldığım zaman sanki maşa geriye gelecekmiş gibi sert bir frenleme yapıyor ve çok kısa bir mesefade duruyor.
    Arka lastik önceden yavaşlatmak için çok hafif basıyordum tabi buda sadece yavaşlatmaya yetiyordu kısa mesefede durmamı sağlamıyordu. Biraz fazla bastığımda hemen teker kilitleniyor ve arkasını savurmaya başlıyordu. Teker kilitlenmesine rağmen motor sürükleniyor ancak istenilen yavaşlamayı sağlayamıyordu.
    Şimdi frene bastığımda yavaşlaması çok iyi. Tekerin kilitlenmesi için frene baya bir yüklenmem gerekiyor. Teker kilitlendiğinde eskisi gibi savrulma yapmıyor düz bir çizgide devam ediyor.

Sürat
    Bu lastik değişiminden sonra toplam 6-7 km yol yaptım trafik, Rüzgar ve virajlar yüzünden düzgün bir sürate çıkamadım çıkabildiğim en fazla sürat 110 du.

Viraj
    Taktıralı henüz birkaç saat oldu buna yorum yok. Ama yakında eklerim.
    Ön lastik kalınlaştığından dresiyon dönmesi çok az sertleşiyor.

Görünüm
    Görünümde hoşuma gitmeyen tek nokta var oda arka lastiğin yanağı 90 yanak yandan görünüm biraz kötü diyebilirim. Onun haricinde önden ve arkadan görünümü çok güzel. 90 yanak biraz büyük olduğu için motorun arkasını bi hayli yükseltti. 1.72 boyum var fakat ancak ayak uclarım yere değiyor.

Lastikler için yaptığım yorumum 6-7 km lik bir yol deneyimimin sonucunda ortaya çıkan yorumdur. Henüz gerçek yorumumu yapmak için biraz erken diye düşünüyorum. şöyle 50 km kadar yol kat ettikden sonra tam olarak deneyimlerimi aktarırım.
    27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin

FAHRETTİN METİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BwS100
    Arkadaşlar bu motorda sanki emanet gibi duruyor..sanırım bu aletde bende olsaydı kesin kaza yapardım
    YAMAHA RXKING135 2002 ZEHIR YEŞİLİ MOTORUM ÇALINMIŞDIR ANTALYA MERKEZDE 07 YZ 291 PLAKALI GÖRENLER YARDIMCI OLURSA SEWINIRIM 0543 850 89 88

Motosikleti
    Beyaz MELEK
    iyiki olmamış kesin yapardın.

Alıntı cycle27 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin gerçekte süratin 125 km/h mış kardeş. Yahu ben dijital gösterge kullanıyorum aha ispati falan filan cart curt hikaye. Neden mi? Birincisi bizim lastiklerin çapı 2000 değil 1750 mm dir.2000 mm olan lastik ancak 18 inçlik bir bisiklet lastiğine tekabül eder.En doğru yöntem eline mezroyu alıp lastiğin çevresini ölçtükten sonra bu veriyi dijital göstergeye girmendir. Ancak böylece doğru süratini görürsün. Sakın darılma, kızmaca yok. Dost acı ama doğru söyler kardeş.
    cycle27 kardeş biz 2000i boşuna yazmıyoruz.analog ibrelerin hepsinde bakın çoğunda demiyorum hepsinde hata payı vardır dijitale göre.bu oran ortalama yüzde 10 civarıdır.yani 140 yaptım diyen analog ibreli bir motor cunun gerçek hızı aslında 125-130 arasıdır.ben 2000i o hata payını göze alarak yazdım.o şekilde yazdığım halde cbr 125den az gösteriyordu ibrem.
    bilgilerinize

Motosikleti
    SKYJET racing
    SALTON lastiği nereden aldın?

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    arkadaşlar ; Direksiyonlarımızıı biraz aşaya doğru indirme sansımız war mı ???

warsa nası olcek
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Alıntı alli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    SALTON lastiği nereden aldın?
    İsmini tam olarak bilmiyorum ama şehreküstüde bir dükkan. İsmini öğrenirsem yazarım.
    Alıntı cakalaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ; Direksiyonlarımızı biraz aşaya doğru indirme sansımız war mı ???

warsa nası olcek
    Bizim dreksiyonlar otomatik motoru devirdiğin zaman kendiliğinden aşağı iniyo
    Dreksiyon üzerinde oynama yaparak dreksiyonu alçaltman biraz zor. Fakat piyasada farklı dreksiyon tipleri mevcut. Beğendiğini alıp takabilirsin.

Ve işte yeni lastiğimin görünümü.

Yandan Görünüm.
    Henüz çamurcalık takılmamış hali Tek kelimeyle iğrenç

Arkadan Görünüm Hiçde fena değil.

Yeni alınan çamurluğun boyama işlemi

Çamurcalığın motosiklet üzerindeki görünümü

Arkadan çıkan 100-80-17 lastiğin öndeki duruşu ve önden görünümü.

Çamurcalığa motosiklet renginde çıkarma yapıştıracağım. Şuanda çok sade duruyor.
    Arka lastik fotoğrafda göründüğünden daha kalın duruyor. Ve ön lastikğin kalınlığıda çok iyi görünümde çok güzel.
    Şimdi sil baştan başlayacak olsam 90 yanak almazdım. 90 yanağı elimde olmayan sebeplerden dolayı kabul ettim. Alabileceğim lastik sınırlıydı çünki 70 yada 80 yanak yoktu bulamadım. 90 yanağında bu kadar çirkin duracağını bilseydim almazdım.

Motosikleti
    SKYJET racing
    SALTON lastik kaliteli birşeye benziyor fakat yanağı çok kalın.bende almayı düşünüyorum(param olursa)sence 130-70-17 daha iyi olmaz mı?

Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Alıntı alli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    SALTON lastik kaliteli birşeye benziyor fakat yanağı çok kalın.bende almayı düşünüyorum(param olursa)sence 130-70-17 daha iyi olmaz mı?
    Tabiki olur fakat onu bulmak çok zor. bu arada seni msn ye eklemiştim ya açmadın yada ben sevmedin

Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    kaç km düşer hızı
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Motosikleti
    GT250R
    @SaLToN

Böyle daha ağır bi görünüm almış...

ilhan1154 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda pcx 125
    yandan bakılınca arka teker şaka gibi duruo one ya oyle
    Dünyanın en güzel hediyesini sana vermek isterdim ama seni sana veremem ki...

Alıntı cakalaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ; Direksiyonlarımızıı biraz aşaya doğru indirme sansımız war mı ???

warsa nası olcek
    benim yaptığım gibi motorun ön tarafını aşaya indir. motor yere yakın olunca daha vahşi görünüyor.direksiyonda inmiş oluyor hem.ayrıca kafa ile çamurluk arasındaki boşluk kapanıyor.motor daha çekici görünüyor.indirmek için ön sarı bacakların vidalarını gevşetip yukarı itiyosun.direksiyonun ordan çıkıntı oluyor.resimlerde direksiyona dikkatli bakarsan sarı bacakların çıkıntılarını görebilrsin.
    bu foto biraz eski.buda önü inmiş hali ama ben daha sonra dahada indirdim.
    http://img170.imageshack.us/my.php?i...mg0016akc7.jpg
    http://img134.imageshack.us/my.php?i...mg0019aup3.jpg
    bu ise hiç inmemiş hali
    http://img134.imageshack.us/my.php?image=suzuki1ou4.jpg
    buda en son hali
    [IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Biraz daha detayLı anlatsana be kardeşim !
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Motosikleti
    SKYJET racing
    dostum ben öğlen amortisörü aşağıya indirmek için uğraştım çok zorda olsa indirdim.şimdi sana nasıl yaptığımı anlatayım.
    bu işi en az 2 kişiyle yap yoksa benim gibi sinir olursun.
    1-öncelikle motosikleti krikonun üzerine doğru eğdir(otomatik olarak arka teker havaya kalkacaktır).motorun arka tarafına doğru bas ve motorun önü havaya kalksın.böylece ağırlığın hepsi arkada olacak
    2-amortisörün sarı olan yerinde(en altta)16'lık 2 vida var onları gevşetiyoruz.
    3-sonra direksiyonun sağ ve sol kollarında 10'luk iki vida var onları da gevşetiyoruz.
    4-artık maşayı aşağıya indirebiliriz.indir ve söylediklerimin tersine hareket et.

Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Bunlarda gevşetmen gereken vidalar 2 adet yukarıda dreksiyon koluna bağlı 2 adet aşağıda farın arkasında.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler