ya bana gore pahalı biraz sonucunda lise ogrencisiyiz neyse artık yaza dogru yeni motor alırsam ne olsa burdasınız o zaman goruşürüz dijital gösterge işini
ya bana gore pahalı biraz sonucunda lise ogrencisiyiz neyse artık yaza dogru yeni motor alırsam ne olsa burdasınız o zaman goruşürüz dijital gösterge işini
HIZ YOLU DEĞİL ÖMRÜ KISALTIR
semih kardesim aleti ve calısmasını gormek isteriz tabiki ama mevsim kış oldugundan biraraya gelemeyiz. yani mecburen kargo ile veya baska bir yontemle isteyen arkadaslara gondereceksin. hadi ben iskenderundayım, sizin oraya 6ytl dolmus parası vererek 1saatte gelebilirim ama diger arkadaslar icin durum farklı.
bakalım bakalım ne olacak
selam herkese.
arkadaslar son gunlerde motorumun sesi biraz arttı gibi geliyordu bana. gercekten oyle oldugunu farkettigimde aynı zamanda egzosun gevsedigini de farkettim.
servise gittigimde motorun tam altında egzosu tutan sabit bir parca oldugunu ve o parcanın kırıldıgını gosterdi bana ustamız. dikkat ettim de biraz zayıf bir metal parcası idi. sanıyorum titresimden dolayı kırıldı, cunku motorun altı biryerlere carpsa idi izi olurdu.
sonuc olarak 800km de ilk olarak basıma gelen arıza bu oldu
iyi aksamlar herkese.
27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin
evet bu olay skyjetlerin genelinde oluyor.bende tam olarak öyle olmadı ama egzosu tam ortadan tutan civata gevşemiş ve düşmüş.ben ilk başlarda fark etmedim.fark ettikten sonra ise çok geçti.egzost sallana sallana egzost çakmasını kırmış ve içinde kalmış parçası.biraz uğraştırmıstı beni.aradan 1 ay geçtikten sonra ise egzost tam boğazdan çatladı ve ayrıldı.sonra kaynattım ve eskisinden daha sağlam olduğuna eminim
kardeş hala öyle kırık vaziyette dolaşmıyorum. Onun yolunu buldum ben. Her viteste 8000 deviri geçmemek Cidden her viteste 8000 deviri geçmezseniz motor fazla titreşime maruz kalmadığından böyle parça kırma problemlerine maruz kalmıyor.
[B][I][COLOR="Red"]GAZİANTEP [COLOR="Black"]MT[/COLOR][/COLOR][/I][/B]
[COLOR="Red"]ŞAHİNEM, ANTEPLİYEM AĞAM[/COLOR][COLOR="Black"]OMUZUMDA MAVZER BİR YÜK[/COLOR][COLOR="Red"]DÜŞMANLA, YUMRUKLARIMLA SAVAŞACAĞIM[/COLOR]
[COLOR="Black"]YUMRUKLARIM MEMLEKET KADAR BÜYÜK. [/COLOR]
evet 8000 devire kadar gercekten motor daha rahat. ama ondan sonra titreşim kullanıcıyı rahatsız etmese bile motorun kendisini rahatsız ediyor. özellikle hızlı giderken grenajların rijitliğini kaybettiğini hissediyorum. eve gelince bakıyorum: sapsağlam duruyorlar ama beni paranoyak etti galiba
bence bu motorun dişli kutusu 6 vitesli olsaydı cok daha iyi olurdu.
ya arkadaslar simdi kesin bi karar verelim: arka disliyi mi kucultuyoruz, yoksa on disliyi mi buyultuyoruz
arka disliyi kac yerine kac, veya on disliyi kac yerine kac disli ile degistirecegiz??
lutfen cevap verin. bekliyorum.
tesekkurer.
HEr ikisinide değiştiriyoruz. Ön dişlin orjinali 15 lik sen 17 takman gerekiyor Arkayı küçült orjinal 38 sen 36 taktır yada 34
27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin
turuncu kardeş çok geçmiş olsun
bişi olmamış ama yaşıyosun ve aramızdasın tekrar geçmiş olsun en kısa zamanda motoruna kavuşman dileğiyle saygılar sevgiler
DRİFT RELİGİON
4 teker benenimi, 2 teker ruhumu taşır
dişli küçülten arkadaşlar.küçülttükten sonra motorda nasıl bir değişiklik oldu.maximum hızı arttımı.atikliği nasıl değişti.hantallaştımı yoksa dahadamı atikleşti.cavabınızı bekliyorum.
bu arada işte benim suzuki:D
[IMG][IMG=http://img105.imageshack.us/img105/4111/http://img105.imageshack.us/img105/4111/img0018aaz5.th.jpg][/IMG]
buda ilk göz ağrım mondialim
semtuluce Öncelikle şunu söylemeliyim ki motorun çok temiz duruyo Allah kaza bela vermesin güle güle kullan. Fakat Km saatinin resimlerini bekliyorduk onu çekmemişsin sadece uzakdan dreksiyona takıldığı belli oluyor.
Ön dişliyi değiştirdiğinizde motor saatte 10 km kadar daha hızlanıyor. Titreşim farkedilir şekilde düşüyor. Motosiklet kalkışlarda sürücünün fark edemeyeceği şekilde atiklikdan düşüyor. Ama üstüne basarak söylüyorum kesinlikle fark edilmiyor. Arka dişliyi değiştirdiğiniz zaman atiklikden biraz daha düşüyor, motora neredeyse bir 20 km daha kazandırıyor, 8000 devirde başlayan titreşim 11000 devire çıkıyo, eğer motorda iki kişi iseniz uzun rampalarda motor bayma yapıyor. tek kişi olunca problem olmuyor. Önceden gazı bıraktığınızda motor freni yapan motosikletiniz artık gazı bıraktığınızda motor freni yapmıyor, Benim için önemli olan öndekini takip mesafesini korurken boğulan motorunuz artık bu huyundan vazgeçiyor öndeki aracla çok rahat takip mesafenizi koruyorsunuz. (Dişliyi kendim takarım derseniz.) Yeni bir arka dişlinin fiyat 10 YTL Ön dişlinin fiyatı 0,75 YTL. Ben değiştirdim şu anda çok memnunum keşke daha önceden değiştirsedim diye ilk değiştirdiğim zamanlar kendi kendime çok söylendim. tavsiyem sizlerde değiştirin pişman olmayacağınıza emin olun.
tamam o zaman.
demek ki ön dişliyi buyultuyoruz. 15 yerine 17 dişli takıyoruz. böylece şasiye cok yakın olan zincir biraz da uzaklaşır umarım.
ancak daha fazla da degişiklik yapmak istemeyiz şimdilik: zira motor seriligini kaybederse, kırmızı ısıklarda mondiallere falan gecilirse, erkeklik gider
bu arada motorun gercekten cok cekici semih kardes. iyi gunlerde kazasız belasız kullanırsn insallah.
tesekkurler arkadaslar. gorusmek uzere.
merhaba ben kahraman maraştan ustacik xy150 çelik aldım aranızda yeralabilirmiyim
Kardeş öncelikle hoşgeldin diyelim. Motorunun olup olmaması yada marka ve modeli önemli değil herzaman aramızda yer alabilirsin. XY 150 çelik bizim motosiklerlerin aynısımı oluyor çelik motor a biraz yabancıyımda ondan.
arkadaşımda var bu motor.öncelikle motoru alacak veya almış arkadaşlara ilk tavsiyem arka lastiği değiştirin daha hafif ve küçük bi lastikle yol tutuşu ve hızını etkiliyecektir.arıza konusuna gelince malesef arkadaşım her ay bi arızadan dert yandı neyseki dayısının oğlu motorcu ucuza kurtuluyo
arkadaşlar geçen gün bi arkadaşımın ablası evleniyodu.düğüne gittim.içeri girdim 2 dk geçmedi dijital kilometre saatini soketinden çekarıp yanıma almayı unutmuşum.hemen dışarı çıktım ama çok geçti.adi herifin biri soketi ile birlikte tutup koparmış kabloları sarkıyodu.her zaman çalmasınlar diye motordan inerken yanıma alıyordum.o gün unuttum 2 dk içinde çalmış şerefsizler.neyse Allahtan yedekte vardı biraz daha.ama biri gitti.çok canım sıkıldı yaw.o çalan arkadaşa soruyorum ulan sen sadece cihazın kafasını ne yapacaksın mekanik aksamı olmadan.bari ön janttan onlarıda sökseydin.yaw varya çok sinirlendim o gün.düğüne eğlenmeye gittim ama zehir oldu düğünüm.bu arada geçen gün fotoğrafları sizinle paylaşırken dijitalin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum kbakmayın.ama en kısa zamanda fotoğrafları paylaşıcam sizinle.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)