Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kuba SJ 150-23 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

salton bey kardesim tesekkurler
    cok iyi bir yag tavsiye etmissin. ben de castrol markayı daha once birkac defa tavsiye almıstım. ama neden 10W/50?? tamam bu racing motorlara ince yag daha iyidir ama, seninki de cok inceymis be
    bizim memleketler ozellikle yaz mevsiminde cok sıcak oldugundan, bahsettigin yag ile seyahat etmek cabuk ısınmasına neden olur motorun. o yuzden yaz mevsiminde daha yogun olan bir yag: mesela 20W/50 kullanmak gerekir dusuncesindeyim.

ya arkadaslar benim motorun rolanti devri ilk once 1700rpm gibi biseydi. 500km bakımına gittigimde bizim servis yukseltmis: simdi motor rolantide 2200rpm de calısıyor nasıl dusurecegimi bir bilsem kendim dusurecem ama bilmiyorum, henuz ayrıntılı incelemedim karburatoru falan.
    sizlerin rolanti devriniz nedir acaba sorabilir miyim??
    tesekkurler.
    gorusmek uzere.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    SaLToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Alıntı reo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    salton bey kardesim tesekkurler
    cok iyi bir yag tavsiye etmissin. ben de castrol markayı daha once birkac defa tavsiye almıstım. ama neden 10W/50?? tamam bu racing motorlara ince yag daha iyidir ama, seninki de cok inceymis be
    bizim memleketler ozellikle yaz mevsiminde cok sıcak oldugundan, bahsettigin yag ile seyahat etmek cabuk ısınmasına neden olur motorun. o yuzden yaz mevsiminde daha yogun olan bir yag: mesela 20W/50 kullanmak gerekir dusuncesindeyim.

ya arkadaslar benim motorun rolanti devri ilk once 1700rpm gibi biseydi. 500km bakımına gittigimde bizim servis yukseltmis: simdi motor rolantide 2200rpm de calısıyor nasıl dusurecegimi bir bilsem kendim dusurecem ama bilmiyorum, henuz ayrıntılı incelemedim karburatoru falan.
    sizlerin rolanti devriniz nedir acaba sorabilir miyim??
    tesekkurler.
    gorusmek uzere.
    valla ben rolanti devrime hiç dikkat etmedim rolantiyi ayarlarken sesine bakarak ayarlıyorum. rolanti nin vidasını bulman çok zor ben bile yerini bildiğim halde bulmada baya zorlanıyorum. vidayı aralara köşelere saklamışlar sanki.
    27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin

mrb beyler ben daha yenı kyt oldum ılk once kanunı motor alcaktım 200 cc lık ama arkın arkadası essek gıbı demıs hız konusnda we yuan daha gusell demıs we bende cok begendım bana tam olarak bı fıyat werebılırmısınız we ist tam olarak nerde satılıo acaba bana acıl bı cwp werırsenız cok sewınırım sımdıden saolun arklar ;)

Erfer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R
    motor benımde hosuma gıtttı ama cok korkuyorum alırsam sureklı servıse gıdermıyım fln dıye yakıtı fln nasıl tıtreme cok oluyomu bı de ne bılıyım oğrencıyım ben bana sorun cıkarırmı acaba???
    MT ANTALYA

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Vibrasyon oLayı biraz fazla ; Her gün sanayiye gider misin o sana kalmışş

Yakıtı ÇoK az AKıLLı ve bakıMLı kuLLanırsan sorun yaşamazsın
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

crayzboyone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ya bu motorda anlamadıgım bı sey var hem 150 cc hemde 220 catran varr hahaha :D bune ya bu motor 150 yapsın ben daha ne dıyım haha :D

Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    -SürekLi servise gider misin o sana bağLı
    -Korkmana hiçö gerek yok
    -Yakıtı çok çok az
    -Vibrasyon oLayı biraz cık fazla diyebilirim özeLLikle artçı için
    -BakımLı ve düzgün ; motorunu düşünerek kuLLanırsan sorun yaşamazsın

Alıntı crayzboyone adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya bu motorda anlamadıgım bı sey var hem 150 cc hemde 220 catran varr hahaha :D bune ya bu motor 150 yapsın ben daha ne dıyım haha :D
    Biz de aksini iddaa etmiyoruz ama cbr 125 te de 200 kadran war 143 yapabiliyoo Bu motor da 130 - 140 arası yapıyo Yetiyo zaten

Gülcek bişi yok burda kadran oLayı sadece görüntü
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

crayzboyone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ehehe tmm abı :D....................

arkadaslar daha önce de söylemiştik:
    bu tip motorlarda spor görünümü tamamlamak için böyle yüksek kadranlı hız göstergeleri konuluyor. ayrıca zaten motorumuz CBR-150 nin benzeri oldugu için göstergesi de aynen onun gibi tasarlanmış
    motorun hızlanması ve son hızı kendi sınıfında gayet iyidir emin olun.

evet yakıtı az: benim motor da daha 600km civarında ve 2. depo benzinim henuz bitmedi.

titreşim 8000rpm den sonra rahatsız edici boyuta ulasıyor ve 10000rpm den sonra gercekten kendini hissettiriyor. rodajdan sonra biraz azalır diyorlar bana, ama bakalım.

fiyat olarak 3000-3300ytl gibi fiyatlarla satılıyor. hatta pazarlık yaparak aha ucuza alan arkadaslar da varmıs. mesela benim aldıgım bayi 3000ytl ya bana yesil renk verecekti, bir de 3250 ye sarı vardı, ama ben kırmızı aldım
    istanbulda kuba motor, ramzey, çelik motor, rm motor bayilerinden alabilirsiniz motoru. başka kimler var satan bilmiyorum.

motorun, şanzımanın, dişlilerin, şasi ve donanımın kalitesi hakkında şimdilik pek birşey söyleyemiyorum: zira zamana ihtiyaç var bunlar hakkında konuşmak için. ancak cakalaz bey kısa ve tam olarak söylemiş zaten konunun özetini.

ben gayet memnunum motorumdan. kullanımı oldukca zevkli bir motor bence. motorumun resimlerini bu topikin önceki sayfalarında görebilirsiniz.

By Mükemmel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R
    Arkadaşlar konunun tamamını okursanız, bu soruların tamamının cevabını bulabilirsiniz.

Son sayfadan başlamayalım okumaya
    ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI

selamlar
    arkadaslar motorumun videolarını upload ettim. telefonumla çektiğim görüntüler pek kaliteli değil ayrıca ses de biraz düşük kalmış galiba.
    en yakın zamanda daha düzgün videolar cekip ekleyecegim.
    ama cıvıl cıvıl bir iskenderun sahili pazar günü idi bugün. dogrusu görülmeye deger bir memleket, yolu düşenleri beklerim...

bu arada arkadaslar benim motorun deposu hep 9lt-10lt civarında benzinle doluyor. ama motorun teknik bilgilerinde depo 12lt oldugu yazıyordu!!!
    sizin depolarınızın durumu nedir acaba????

http://http://www.youtube.com/watch?v=p_PVVXGF428

http://www.youtube.com/watch?v=1fZuyQih0VY

http://www.youtube.com/watch?v=ZRLy4bZd7Ec

Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    videolara bak benm motorun kız arkadaşı olabilir bu ne dersin kardeş
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

hehehe
    sen ne diyon kardes... benim kızımı ne doktorlar ne muhendisler istedi de vermedim
    esas bize sarı sarı bi kız arkadas lazım, motoru sarı olanlara duyurulur

bu arada, depolarınız kac litre benzin alıyor, demistim cevap veren olmamıs.
    kendinize iyi bakın arkadaslar.

Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Alıntı cakalaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    videolara bak benm motorun kız arkadaşı olabilir bu ne dersin kardeş
    Alıntı reo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hehehe
    sen ne diyon kardes... benim kızımı ne doktorlar ne muhendisler istedi de vermedim
    esas bize sarı sarı bi kız arkadas lazım, motoru sarı olanlara duyurulur

bu arada, depolarınız kac litre benzin alıyor, demistim cevap veren olmamıs.
    kendinize iyi bakın arkadaslar.
    Benim motora harem kurmayı düşünüyorum Bilgilerinize arz olunur

Bu arada reo Benim depo 12 LT benzin alıyor. 35 YTL ye fulleniyor. Teknik özelliğindede yazıyor zaten.
    27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin

abi ben 2 defa benzin aldım, ikisinde de 29ytl ile doldu. yani 9lt civarında benzin.
    hani depoda 3lt benzin olsa kapagı actıgımda bakıp gorebilirim ama öyle degil. bakıyorum deponun dibinde cok az benzin var: olsa olsa 1 litre kadar. bilemiyorum belki benim gözüm yanılıyordur ama hiç sanmıyorum.
    benzin bitecek diye daha fazla gitmeye de korkuyorum dogrusu

ama 9lt benzinle 300km den fazla gidebiliyorum 2 defadır. ORASI GÜZEL İŞTE

ayrıca gecenlerde otoyola cıkıp biraz zorladım motoru. 5. viteste 9000rpm de 120km/h hıza ulaştı. daha fazla da zorlamak istemedim çünkü henuz 700km de motorum.

iyi aksamlar herkese.

cycle27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KINALI KUZU
    reo kardeş allah kaza bela vermesin. 12 lt alıyor ama deponun ağzından taşacak gibi oluyor sanki iyi bir şey değil bu. ben her zaman 9-10 lt arası alırım ki motor titireşimden depo kapağı kaçırmaz ama belli de olmaz. işi sağlamak lazım. o yüzden ben 9 lt doldurum motorumu. Birde 1000 bakımına götürdüğünde dişilisini değiştir. 15lik dişli 17 yaptığın zaman daha az yakıt ve daha çok zaman kazamırsın. 7000 devir beşinci viteste orjinal dişli bir motor 80 km hız yaparken dişli değişince 100 km hıza çıkıyorki bu da uzun yol için bulunmaz bir fırsat oluyor motoruda yormuyor. motor kaldırıyo zaten bu dişliyi ama biraz performanstan düşüyo o kadar.
    [B][I][COLOR="Red"]GAZİANTEP [COLOR="Black"]MT[/COLOR][/COLOR][/I][/B]
    [COLOR="Red"]ŞAHİNEM, ANTEPLİYEM AĞAM[/COLOR][COLOR="Black"]OMUZUMDA MAVZER BİR YÜK[/COLOR][COLOR="Red"]DÜŞMANLA, YUMRUKLARIMLA SAVAŞACAĞIM[/COLOR]
    [COLOR="Black"]YUMRUKLARIM MEMLEKET KADAR BÜYÜK. [/COLOR]

Motosikleti
    SKYJET racing
    arkadaşlar merhaba ben yeni üye oldum.aslında uzun süredir yorumlarınızı takip ediyordum ama kayıt bugüne kısmetmiş.ben de yaklaşık 6 aydır kuba sj150-23 kullanıyorum.sizlere birkaç sorum olacaktı.benim motor 9000 devirden sonra 1000-11000 devire zor çıkıyor.sizlerde de böylemi oluyor?yorumlarınızı bekliyorum.bu arada motorum 800km de.

Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Merhaba ali öncelikle siteye hoşgeldin.. Dediğin doğrudur redline dediğimiz 11000 ile 12000 devire biraz geç çıkıyor. Ama çıkmanı tavsiye etmiyoruz. daha motorun rodaj döneminde 7000 i geçmemen senin menfaatine olacaktır.

Bu arada geziantepden olduğun gözüme çarptı. Aşağıdaki başlığa bi merhaba dersen diğer gaziantepli arkadaşlarla tanışırsın. Motorunda hayırlı olsun

Gaziantep M.T İl Grup'una Merhaba demek için tıkla

selam arkadaslar
    önerileriniz için tesekkurler ayrıca.
    bu dişli degiştirme işini düşünmüyor degilim ama biraz da çekiniyordum dogrusu; belki düşük devirlerde motor çok sağır olur diye. yahya kardeş dişliyi degiştirince hız olayını falan anladım ama zamandan nasıl kazanacagım orasını anlamadım
    bir de arkadaslar benim motor 5. viteste 9000 devire dahi zor cıkıyor, motorun torku yetmiyor tabi dogal olarak. ama 4. viteste 11000 devire kadar cıktı. her iki durumda da 125km/h hıza ulaştı. bir ara 9000 deviri biraz gecerek 130km/h hıza yaklaştı ama motorum henuz 800km de, belki diyorum daha sonra biraz daha acılır...

bu arada birkac yeni video cektim. bakalım nasıl olmus...

http://www.youtube.com/watch?v=DwSMgUfSfio
    http://www.youtube.com/watch?v=d1-mb4Nv4EY
    http://www.youtube.com/watch?v=dYECUgWymOE

Motosikleti
    Beyaz MELEK
    aslında bunu rodaj döneminde olduğunuzdan size söylemem yanlış ama bilginiz olsun. Her vitesde redline de vites değiştirirseniz bir sonraki redline daha kolay çıkar ve motorunuz çok daha hızlı gider. ama bence bunu yapmayı aklınızdan bile geçirmeyin motorunuzun km si 1000 yada 1500 olmasını bekleyin.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler