Kanka motorun yağı bitmez. motora yağ koyarsın belirli km sonunda içindeki yağı boşaltır yeni yağ koyarsın.
Kanka motorun yağı bitmez. motora yağ koyarsın belirli km sonunda içindeki yağı boşaltır yeni yağ koyarsın.
27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin
aga göstergesi war y altta neden yağ göstermiyo o zaman ?
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Motor soğuyana kadar bekle motor içindeki yağ kartere insin, motor düz pozisyonda iken birdaha bak cam göstergenin tam üstüne kadar yağla dolması gerek. Eğer içinde yağ yoksa kesinlikle motoru çalıştırma. Motor altındaki civatayı sök eğer yağ akmıyorsa 1 lt motor yağı al ve üstten içine aktar. Ve motor yağ kaçırıyormu iyice kontrol et. gerekirse motoru 1 gün boyunca yatır.
UNUTMA YAĞ MESELESİ ÇOK ÖNEMLİDİR.
27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin
Bende 2000 km de uygun olacağını düşünmüştüm.Benim bildiğim kadarıyla da yağ eksilmez.Eğer yağ eksiliyorsa motorda bir problem var demektir...
ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI
selamınaleyküm arkadaşlar ben bu motoru beğeniyom bi yardım edin alsam bu fiyata değermi sürekli bakımını yapsam 60 000 km dayanırmı
Sıfırını alma ! 2. el temiz buLabiliyosan al derim o paraya değer... ben 1100 YTL ye aldm daha km 2500 deildi.. bu paraya scooter alamazdım ama bunun sıfırını alacağına 2. el bi cbr al derim
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
aklımda 2 motor war ya gy200 yada bu cbr kopyası.cbr ın motoruyla karsılastırma yapsanız hangısı derssınız.
Kardeş Yapma CBR cileri başımıza üşüştüreceksin..
aLoooo canm kardeşlerim Bizim motorlara hangi karb uyuyo sağLam bişi önerirseniz sewinirim
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Sorun nedir Cako karbüratöründe problemmi var.
ya gidin arkadaşlar adam gibi bi marka motor alın binin kendinizi üzmeyin en mantıklı motor 2nci el bi ybr en dogru karar bu yedek parça full artı full ybr lerde
Çekmişin altına Honda yı konusursun tabi... Biz de biliyoruz almasını ama . . . ?
@ SaLToN :
Kardeşim karbüratörümde sorun yok ama çok hassas bizim motorların karbüratörLeri Yetmiyoo motora sanki..Deişiyim diyorum.. Hiç olmazsa motor istediği gaza doyar... Hangi markalar uyuyodu bi baksana SaLToN
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
arkadaşlar size sadece bir soru soracam bu motorların max hızı ne civarda şimdi şöyle demeyin ben şunu yaptım devir şurdaydı ama şunu yapar demeyin herkes en son yapabildiğini yazarsa sevinirim
HIZ YOLU DEĞİL ÖMRÜ KISALTIR
Ben 125 i gecemedim henüz ama 2. eL aldım motoru belki benden önceki sahibi ii rodaj tamamlayamadığından sanıyorum.. 140 gören arkadaşlar war forumda
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
arkadaslar benim motorum kuba markalı sj150-23. daha dogrusu ruhsatında da yazdıgı gibi skyjet markalı. ve motorum henuz 230km de
yag konusunda diyecegim:
galiba motor yagı berrak oldugundan tam dolu oldugu zaman yandaki gostergeden belli olmuyor. benim garanti belgesinde ilk bakım 400-800km arasında, sonraki 1000-1200km ve sonrakilerde 2500-5000-7500-1000..... diye 40.000km e kadar yazmıslar. galiba 40.000km den sonra motoru hurdaya ayırmayı dusunuyorlar
EVET YAĞ AZALTMAMASI LAZIM ASLINDA ancak arkadaslar 6-7 yılını doldurduktan sonra otomobil motorlarında bile yağ eksiltme olayları görülüyor hatta pahalı italyan arabalarında bile durum böyledir. tekrar yağ değişimi gelene kadar %15-20 kadar yağ azalması normaldir. bu yağ genelde benzinle beraber yakılır ve bir kısmı da yanmadan eksozla dısarı atılır.
PEKİ BİZİM MOTORLAR NEDEN YAĞ EKSİLTİYOR??? derseniz: motorumuz arkadaslar honda-CG motoru, yani en az 10 yıllık motor olarak kabul edebiliriz. bu bir gercek malesef. ELBETTE kişisel olarak baska nedenleri de olabilir. cakalaz bey ile paylasayım dedim.
motora hasta olan arkadaslar için de soylemek istedigim;
motor yeteri kadar seri ve ekonomik. ben son hızımı ölçemedim henuz ama denemek icin gecenlerde bastım biraz, 5. viteste 6bin ile 7bin devir arasında 90km hıza ulastı. bu devir aralıgında motorun titresimi rahatsız etmiyor beni.
kullanımı fazla yorucu degil ve bence cok keyifli bir makina. sadece ilk kullanımlarda alısana kadar bileklerim rahatsız oldu o kadar
kırmızı ısıklarda falan arabalardaki insanlar dikkatle bakıyor, bir de sahilde gezerken. galiba ufak olması da biraz daha ilgilerini çekiyor insanların.
motorun saglamlıgı hakkında: evet benim motor 3300ytl lik bir kaliteye sahip. ancak dökülme, perisan olma, arkadan toplama gibi sözler söyletmeyecegi kesin: nitekim etrafımızda kullanan arkadaslar var km sayacı oldukca eskimiş olan. hatta ben gecen sene erzurumda iken ısparta dan gelen bi arkadas görmüş ve hayret etmiştim.
en cok sevdigim özellikleri: elbette frenleri. ABSnin calıstıgını hissetmek insanı rahatlatıyor dogrusu. benim motor sadece 1 defa arka teker kaydırdı onda da zaten yol degil balık derisi gibi bir yerde gidiyordum
simdilik 2 kisi ile dolasmıyorum ama tek kisi ile gezmesi cok keyifli gercekten. hafif ve kompakt (yani kısaca pratik), kullanışlı bir motor. cok agır ve hantal olmadıgı gibi hafif ve cılız da degil.
yakıt konusuna gelince: ben tam 234km gittim. ilk depom henuz bitmedi ve görünüse göre ceyrek depo daha benzinim var. yani ekonomik sayılabilecek bir motor.
parca konusunda henuz birsey soyleyemiyorum. ama nerde bu motorun bayisini görsem öldürecegimden korkuyorum adamlarda esnaflık falan yok. kurumsallık zaten hic yok
kullanma kılavuzum vs. yok. istedim ama gecistirdiler bulacaz edecez diye. ben zaten gerekli bilgileri internetten aldım.
motorla ilgili deneyimlerimi ilerde yine aktarmayı dusunuyorum. arkadaslar da bizimle paylasırsa memnun oluruz. soruları olan arkadaslara buradan cevap verebiliriz.
herkese iyi geceler.
selam kardeşlerim bendede bu motordan var.bikaç duyduğum bilgiye göre titreşimin sebebi sadece motor.buda motoru elden geçirmeyle ortadan kalkıyomuş.izmirdeyim burda yapan bi kaç yer varmış ama bu aralar maddi durum fazla ii olmadığı için bu konunun pek üstüne düşmedim.ayrıca max. hız olarak 120 yi gördüm.daha bassam gidicek ama titreşim çok rahatsız edici olduğu için basamıyorum.titreşim kalkarsa başka büyük bi sorun kalmıo zaten.
hee nası da buldun kardeşim yaa
Benm motorum bu unutmuşum arkadaşlar vermeyi sesi güsel ama demi
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)