Kuba SJ 150-23 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
05 Eylül 2007, 22:36
SaHiN07 adlı üyeden alıntı
Herkese merhaba ben siteye bugün katıldım...ve ilk olarka gözüme bu konu takıldı...sebebi ise bu f5 adlı arkadaşımızdan almayı düşünüyor olmam...baştan sona tüm yazılarınızı okudum ve titreme problemi başta korkutsana çözümlerini görüp rahatladım....şuan mondial 125mt kullanıyorum motora alışmak maksatlı almıştım ve çin markası almasaydın problem çıkarır densede 1 senedir kullanıyorum 9500km de ve tek yaşadığım problem benzin ibresine bağlı şamandıranın bozulmasıydı
...
ancak şimdi yükseltmek ve bir vitesli motora geçmek istiyorum ama asgari ücretle en fazla f5 olabilir benim için ve bence oldukça güzel ve yeterli motor...zaten gözüm 110km nin üstünde deil...sonuçta antalyada hızlanılıcak çok fazla yolda yok
benim sizden küçük bir yardım isteğim var...öncelikle şunu sorayım(ehliyeti alırken oto vites motorda kurs verildi :( )bu motorsiklet tam devir vitesmi yari devir viteslimi?...ve vites kullanımını bana kısaca anlatabilecek biri varmı?oto viteste öğrendiğim için vitesli kullanımını pek bilmiyorum ve almadna öncede öğrenmem laızm haliyle...bu konuda yardımcı olursanız minnettar kalırım...
şimdiden teşekkürler...
Kardeş Öncelikle hoşgeldin. Cako anlatmış ama biz ne kadar anlatsakta pek bişe fark edeceğini sanmıyorum. Sen bence motorun üzerine oturduktan sonra motor sahibinden tarif etmesini iste. O şekilde sana daha yardımcı olur. Cako'nun dediği gibi arabadan hiç farkı yok.
27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin
Reklamlar
-
06 Eylül 2007, 09:22
cakalaz adlı üyeden alıntı
waLa önceLikle hoşşgeldin kardeşim
Şimdi kısaca şöyLe anlatiyim
SAĞ EL : GaZ - Ön FReN
SOL EL : Debriyaj
SAĞ AYAK : ARKa FReN
SOL AYAK : Vites
aynen otomobil gibi bişi
KaLKıŞ :
Gazı çevir ortalama 4-5000 dewire kadar ki stop etmesin
bağırsın motor ilk baslarda böLe
Sonra debriyajı yawaşca bırakıyosun zaten motor hareketleniyo
gaz verdikçe gider motor
Vites :
Gaz vermiş gidiyosun ; yeterLi dewri yakalayınca bırak gazı aynı anda sık debriyajı şanzıman durumuna göre bitesi 1 kademe indir ya da kaldır
saygılar
saol anlatım için ya peki vitesin kaçta oldunu unutursak nolucak
SaLToN adlı üyeden alıntı
Kardeş Öncelikle hoşgeldin. Cako anlatmış ama biz ne kadar anlatsakta pek bişe fark edeceğini sanmıyorum. Sen bence motorun üzerine oturduktan sonra motor sahibinden tarif etmesini iste. O şekilde sana daha yardımcı olur. Cako'nun dediği gibi arabadan hiç farkı yok.
sanırım pratik lazım önce hmm...kalkış kolay orda bi problemim yok...fren durumunda debriyajla yawaşlamak ve vitesi unutmak korkum
reo adlı üyeden alıntı
şahin bey,
sana en kısa ve kolay şekilde cevap vereyim: madem araba kullanıyorsun, motorda gaz-debriyaj-fren kullanımı ve harekete başlama/durma gibi konular TAMAMEN ARABA İLE AYNIDIR. ve arkadasın dedigi gibi fark sadece gaz-fren-debriyaj elemanlarının bulunduğu yerdir.
umarım yardımcı olabilmisimdir
bu arada yazamadan edemeyecegim: ben arabadan önce ve ilk olarak vitesli motosiklet kullanmayı ögrenmistim 14 yaslarında iken
iyi aksamlar herkese.
reo sana şunu diyim ... ben araba kullanıyorum demedim ki :D hani kullanmayı biliyorumda öyle birşey yazmadım nerden gördün
-
06 Eylül 2007, 10:32
-
06 Eylül 2007, 12:24
-
06 Eylül 2007, 18:55
-
07 Eylül 2007, 12:12
-
14 Eylül 2007, 20:44
Zaten o anki süratin kaçıncı vitesi gerektirdiğini ve o anda kaçıncı vitesde olduğunu beyin hafızada kendiliğinden tutuyor. Eğer olurda tutmassa sen 5.vitesi dene boşta biraz sakat olabilir allah korusun süratinin altında vites de debriyaj ı bırakarsan arka tekeri kilitleyebilirsin.
27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin
-
15 Eylül 2007, 14:25
Arkadaşım bu motoru ilk defa kullanacak olan kişi için sanki bu problem yaratacakmış gibi duruyor.Ancak zamanla alışıyorsun.Örneğin insanların kullanmadan önce vitesli motosiklete önyargılı yaklaşmaları gibi...
ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI
-
15 Eylül 2007, 15:57
ÇoK BasiT motosiklet kuLLanımı
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
27 Eylül 2007, 23:00
merhaba arkadaşlar ben tamamen şans eseri gezerken sitenizi buldum ve yazdıklarınızı okumaya başladım benimde size bir sorum olacak bazılarınız memnun bazılarınız ise aldığına bin pişman bende kısmetse bu yaz motorsiklet almayı düşünüyordumda bu çelik motorları gördüm ama ybr de 2. bir tercih olarak hala aklımda hangisini alsam bilemiyorumm arkadaşımda ybr war çok ta memnun motor tam anlamıyla saat gibi titreme ve sesi hiç yok ama bu çelik motorsikletler nasıl bilemiyorum bana bi yardımcı olursanız çok sevinirim sizce hangisini tercih etmeliyim???????
-
28 Eylül 2007, 10:55
mormor adlı üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar ben tamamen şans eseri gezerken sitenizi buldum ve yazdıklarınızı okumaya başladım benimde size bir sorum olacak bazılarınız memnun bazılarınız ise aldığına bin pişman bende kısmetse bu yaz motorsiklet almayı düşünüyordumda bu çelik motorları gördüm ama ybr de 2. bir tercih olarak hala aklımda hangisini alsam bilemiyorumm arkadaşımda ybr war çok ta memnun motor tam anlamıyla saat gibi titreme ve sesi hiç yok ama bu çelik motorsikletler nasıl bilemiyorum bana bi yardımcı olursanız çok sevinirim sizce hangisini tercih etmeliyim???????
Bunun kararını bütün konuyu dikkatlice okuduktan sonra yine sen kendin vereceksin...
-
30 Eylül 2007, 00:44
mormor adlı üyeden alıntı
Kardeş iki motor karşılaştırıldığı zaman Tabiki Ybr öncelikli tercihin olmalı. Bizimkisi Süper sport motosiklet Ben S.S den başkasına binmem diyenler genelde tercih ediyor. Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır. Sana şimdiden hayırlı olsun diyelim. Umarım seni üzmeyecek bir motor bulursun.
-
30 Eylül 2007, 00:48
arkadaşlar meraba.öncelikle bu motorlar hakında bilgi verdiğiniz için çok teşşekür ederim.bende bu motordan almak istiyorumm 2.el buldum 2000 ytl 9000km de.9000 km de olması bi sorun yaratırmı bilgi verirseniz sevinirim.
-
30 Eylül 2007, 14:51
alper6060 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar meraba.öncelikle bu motorlar hakında bilgi verdiğiniz için çok teşşekür ederim.bende bu motordan almak istiyorumm 2.el buldum 2000 ytl 9000km de.9000 km de olması bi sorun yaratırmı bilgi verirseniz sevinirim.
Bence sıfır tercih et.Şuan kuba motor satış fiyatı 2800 ytl, pek bi fark yok.Hemde risk almamış olursun.
-
30 Eylül 2007, 17:30
ben tokatta oturuyorum tokatta yok bu motordan satan bayii.herhangi bi sitede varmı 0 satan bi yer bilgi verirseniz sevinirim.
-
30 Eylül 2007, 18:33
Tokatta yoksa tokat a yakın yerlerde kesin wardır.. Ya da tokatta bayii wardır sipariş üzerine getirtebilirler.. arastır biraz netten
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
30 Eylül 2007, 18:47
bu motorun 0 satan varmı 2800 felan internette varsa bilgi verin
-
30 Eylül 2007, 19:19
kardesler motorun sıfırına 3300 ytl diyorlar. daha asagı bulamadım. ben de bu aralar almayı dusunuyordum.
bu arada alper kardesim tokatta 3 tane bayi varmıs. buradan bakabilirsin: http://www.kubamotor.com/tr/tokat_bayi.htm
-
30 Eylül 2007, 21:59
ben çelik motor almayı düşünüyorum ama 3350 den aşşağı bi fiyat bulamadım.
-
30 Eylül 2007, 22:31
alper6060 Arkadaşım sivasta merkezde bayii si var ama çelik değil RAMZEY aynı motor ben ilk RAMZEY çıkarttığında gördüm. Gelecek olursan özelden msj at elimden geldiğince yardımcı olurum. Ramzeyde güzel ben baktım...
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler