@rigel, bir yanlış anlamaya mahal vermeyelim. Söylemek istediğim şey sizin GPS kullanımınızın ya da makinanın yetersizliği değildi. Bu motoru üretenlerin bizden daha iyi teknolojilere sahip olduğunu ve GPS'in de belirli bir 'significant level' içinde çalıştığını anlatmaya çalışmıştım. Sizin makina baya bir kaliteymiş, o ayrı. Ancak bir GPS kitabı hiç fena olmaz vallahi, alırız, imzalatırız hatta Dün ben de Garmin iQue 3600 ile bir test yaptım. (Açıkçası sizin kadar uzman değilim, daha çok mp3 için taşıyorum) Sizin dediğiniz boyutta değil, ama ben de bir farklılık tespit ettim. [96 km/h gösterirkenki gerçek hızı 91 km/h verdi. Bu arada benim yaptığım maksimum hız bu oldu, öyle 100 falan göremedim... Bunun yanında kat edilen mesafe konusundaki hassasiyet daha iyi çıktı. 145 km yol yaptığımı gösteriyordu gösterge, GPS 144 km verdi] Sanırım motordan motora değişkenlik gösterebiliyor.
@Jetix, dün eşimle birlikte baya bir gezdik, 'arazi' koşullarında bile... (Zigana civarında sonbaharın inanılmaz güzel bir renklenmesi var. Asıl amacım bir flora araştırması için veri toplamak olduğundan ve hava erken karardığından fotoğraf çekmeye vakit bulamadım, ama bir dahaki sefere yapmayı umuyorum) Dünden sonra çok daha fazla sevdim motoru. Zaten kara-kuru birşey, biraz da çamurlanınca iyice sevimli oldu. Bugün bir ara yıkamam lazım... Ama kesinlikle performansı çok iyi, tavsiye etmeye devam ediyorum...
@alpinaB10, 140 kg + 1 kişi daha... Sizin ARN125'i yılın en cefakar motoru seçiyorum Arkadaşlarımın büyük bir kesimi yalvarsa da panflette max yük 150 kg yazıyor diye kimseyi almıyordum (Ben 82 kg'ım)
Son olarak, 2 kişi olmamız ve rakımın yüksek olmasının (hem tırmanma hem de yanma açısından) bir etkisi oldu mu bilmiyorum ama ben bir depoyla dün ancak 145 km yapabildim...