Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Suzuki AN 125 HK Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

arkadaşlar öncelikle mrblar bi sorum olacaktı hava filtresinin olduğu kısma motorda neden yağ gelir nereden yağ gelir sorun nedir acaba ???

Genelde motor yan yatınca falan derler ama yanda yatmadık ki

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    davids - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    motor yan yattığında olur o olay.ilk sahibimisin motorun belliki yatmış.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:46 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:43 PM ----------

Alıntı mcyassin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam yağ filtresini nereden alabilirim?Serviste 10 liraya satacaklarını düşünmüyorum o yüzden soruyorum
    eğer orjınel filtresini istiyorsan fiyat serviste neyse odur.daha düşük bir fiyata zaten bulamazsın ki.bulabileceğinde uydurma bişey olur ik gün sonra değiştirmek zorunda kalırsın
    hayat şansa bırakılacak kadar uzun değil

başka bir nedeni varmı?

Alıntı davids adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor yan yattığında olur o olay.ilk sahibimisin motorun belliki yatmış.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:46 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:43 PM ----------

eğer orjınel filtresini istiyorsan fiyat serviste neyse odur.daha düşük bir fiyata zaten bulamazsın ki.bulabileceğinde uydurma bişey olur ik gün sonra değiştirmek zorunda kalırsın
    yok dostum ilk sahibiyim böyle bir damla kadar yağ gelmiş başka bir nedeni varmıdır yağ gelmesinin?

Motosikleti
    yok
    Alıntı ksayar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok dostum ilk sahibiyim böyle bir damla kadar yağ gelmiş başka bir nedeni varmıdır yağ gelmesinin?
    entrasan bir durum hiç başıma gelmedi.servisi bir arayıp sor istersen yardımcı olacaklardır eminim.sebep neyse fazla takılma bence,filtreyi temizleyip tekrar tak.bir iki hafta sonra çıkartıp tekrar bak bakalım tekrar yağlanmış mı?bu arada park halindeyken birisi düşürüp kaldırmış olabilir motoru.malum araba parketmek isteyen bazı kendini bilmezler bu ufak motorlarla çok oynuyor arabasına park yeri açmak için.ben bir gün motoru kaldırımda buldum.

teşekkürler

entrasan bir durum hiç başıma gelmedi.servisi bir arayıp sor istersen yardımcı olacaklardır eminim.sebep neyse fazla takılma bence,filtreyi temizleyip tekrar tak.bir iki hafta sonra çıkartıp tekrar bak bakalım tekrar yağlanmış mı?bu arada park halindeyken birisi düşürüp kaldırmış olabilir motoru.malum araba parketmek isteyen bazı kendini bilmezler bu ufak motorlarla çok oynuyor arabasına park yeri açmak için.ben bir gün motoru kaldırımda buldum.
    yok kimsede düşürmedi yani ben görmedim düşse enazından bir çizik bir ezilme bişey olur diye düşünüyorum böyle birşey yok aslında büyütülecek birşeyt yok bir damla yağ gelmiş ama nedenini araştırıyorum işte belki daha büyük arızalara sebebiyet verir servise sormak gerekiyor artık cevapların için teşekkürler.

arkadaşlar tutturmuşsunuz tipinden belli çin işi diye yapmayın lütfen 1.si motor suzuki yollarda o agzımızın suyu akarken baktığımız motorları(gsx serisi) üreten firma,peki böyle bir firma kendi adını 2-3 milyarlık motor için lekeler mi?Tabikide üretimleri çinde taiwanda olucak.Tutturupta japon demeyin bana eğer istiyorsanızda o zaman bu motora bir vespa parasını gözden çıkartın.Motor güzel motor bitmiştir!

arkadaşlar selam, istanbul avrupa yakasında bakım yaptırabilecegim guvenilir bi servis/usta onerebilirmisiniz acaba?

Motosikleti
    Suzuki An 125 Hk
    Alıntı deeper78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaslar iki gun once an 125 im ile bakirkoy sahil yolunda kaza yaptim
    ben ucuz atlattim ama motor icin ayni seyi diyemicem.
    neyse motoru aldigim yere (tekay moto)servise biraktim
    on granaj yani on kaporta hasarli,far ve sol aynada hasarli
    degismesi gerekiyor.
    fakat tekay yedek parca konusunda cok pahali servis hizmeti ciddi paralara
    yapiliyor.
    bu parcalarin hepsine iscilik haric 400 ytl istediler.
    sizce fiyat normalmidir. benden haber bekliyolar motoru yapmak icin
    daha ucuza yaptirabilecegimiz bir yer varmidir?
    bu konuda bilgisi olan arkadaslar acil cevap yazarlarsa sevirim.
    herkese selamlar.
    öncelikle çok geçmiş olsun

aynı şekilde geçen hafta cuma günü kaza yaptım antalyada
    sıkışık trafik akışında ilerliyordum sol bağlantı yoldan gelen
    bi araba sıkıştırdı hafif sağa kayayım derken önümdeki
    2000 model passat trafik akışına göre aniden durdu ve bende
    arkadan vurdum fren sıkmama fırsat kalmadı birden durdu
    o darbeyle havaya ucup yere düşmüşüm kaskım vardı
    vücudumun farklı yerlerinde sıyrıklar ve eziklerle kurtuldum

passat arka sol stop arka tampon ve plakının oldugu bagaj kapağı
    hasarlı

suzukimde ön far sistemi ve ön granaj kırık bide çatallarda hafif
    eğilmeler var motorum 1 senelik daha temiz 6 bin km daha
    ön ve yan granaj zaten ön ve yan birleşik yan ayaklığa kadar
    ön far komple bide çatal direksiyona kadar komple değişcek
    çatalı tamir ettirmek istemiyorum sonradan sağlıksız olabilir
    parçaların komple değişimi en fazla 1000 lira diyorlar orjinali gibi
    olması için fikir ve görüşlerinizi alabilirmiyim

şimdiden çok teşekkürler

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:07 ----------

Alıntı mcyassin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar motorum 9000'e geldi sayılır..Maddi problemlerden dolayı bakıma sokamadım.Sadece 6000'deyken yağını değiştirdim.3000'e kadar olan bakımlarını düzenli yaptırmıştım.Motor sanki ilk günlerine göre biraz daha yavaş hızlanıyor gibi ve kalkışta biraz ileri atıyor kendini ve beni,neden bilmiyorum.Onun dışında benim hissettiğim bir problemi yok.Sizce acilen değişmesi gereken bir parçası var mıdır?Filtre vs.. gibi?Yoksa gittiği yere kadar binicem herhalde böyle
    9000'de fren balatası değişmesi gerekir 6000'deyken filtre ve yağ değişmeliydi
    daha yeni 6bin bakımından çıkıp kaza yapmıştımda aynı şey bendede olmuştu
    ama ben 3000'de filtreyi ve yağı değiştirdim 6000'de genel bakıma verdim yağ değişti filtreye gerek duymadı usta kontrole ve performansada soktum hala ilk günkü gibiydi kazaya kadar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:16 ----------

merhaba arkadaşlar,bir sorum olacak.5500 km de motoruma bakım yaptırdım.arka balatalar,yağ,buji vs değişti.yaklaşık 160 tl ye yakın para ödedim servise,malzeme fyatları dahil.motorum şu an 7500 kmde ve geçenlerde servsi aradım tekrar ne zaman bakım yaptırmak gerekir diye.6000 büyük bakımının yapılması gerektiğini söyledi.1500 km geçmişsin dedi.(e be kardeşim 5500 de yapsaydın ne değişirdi analamdım)neyse 1.soru:son gittiğim bakımda ödediğim tutarda bir anormallik yok mu sizce.2.soru : 6000 bakımında neler değişir ve tahmini tutar ne ödemem gerekir
    ilk 1000 kmde yağ değişir sora 3000'de almaları gerekirdi
    3000de filtre ve yağ değişir 5500 çok saçma olmuş
    6000 bakımını sen yaptırmış bulunuyorsun zaten 6000de balatalar yağ
    filtre buji değişir buji gerek duyulursa değişir sonra 9000e bakımı olması gerekir
    son bakım 12000

anormallik çok yok suzuki filtre 30 35 arası değişiyor
    castrol magnatec yada valvolin yağ genelde 20 25 lira
    orjinal balata 40 50 lira arası buji değişimi ve el emeği derken
    160 lira çok değil el emeği fazla almış bi 20 lira kadar
    [COLOR="Magenta"][B]Suzukim diyor ki: " Büyüyünce [U]BURGMAN[/U] olacağım!"

Şovalye atının üstünde ölür! 07 BPF 78 [/B][/COLOR] ::gleam::

gokayugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Joyride 200
    Slm arkadaşlar...
    Orjinal olmayan yan grenajlar ve ön far grenajı (Far hariç) arıyorum. Bilgisi olan var mı acaba?

En son yaptırdığım bakımda yetkili servisten fiyat istediğimde yaklaşık 700 tl fiyat çıkarttı, o sebeple Orjinal olmayan arıyorum, Hani bu parçaların kalıbına göre aynısını üreten firma falan var mı bildiğiniz?
    Suzuki AN 125 - 2008 / 0 - 24500 km
    SYM Joyride 200 - 2008 / 4500 - 20000+ km (Halen Devam)

Motosikleti
    yok
    Alıntı gokayugur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Slm arkadaşlar...
    Orjinal olmayan yan grenajlar ve ön far grenajı (Far hariç) arıyorum. Bilgisi olan var mı acaba?

En son yaptırdığım bakımda yetkili servisten fiyat istediğimde yaklaşık 700 tl fiyat çıkarttı, o sebeple Orjinal olmayan arıyorum, Hani bu parçaların kalıbına göre aynısını üreten firma falan var mı bildiğiniz?
    yan sanayi bulabilmen çok zor.belki an 125'e uyan çin motor grenajı bulabilirsin.servisi boşverip herhangi bir motor tamircisinden yardım isteyeceksin o zaman

Motosikleti
    SYM Joyride 200
    Acaba an 125 e uyan çinli motor grenajı var mıdır?

Motosikleti
    Suzuki An 125 Hk
    Acaba an 125 e uyan çinli motor grenajı var mıdır?
    yok arkadaşım bugün bunu tüm yerlere sordum grenaj sipariş ettirdim ana merkezden ve çok can yakıcı orijanelleri ama yan sanayi grenaj yok eminim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:30 ----------

Ön far 267 lira

İç torpido 230 lira

Far tutma demiri 46 lira

Far bağlama grenajı 123 lira

Üst kafa grenajı 82 lira

Gidon 88 lira

Çatal 253 lira

Amortisör 348 lira (teki)

Ayna 91 lira (teki)

Motosikleti
    SYM Joyride 200
    Baba bu ne yaaaaa!!
    Şaka gibi...

BAHADIR GRENAJ İzmirdeymiş, sahibinden.com da ilanları var. Birçok marka var ama genelde race sanırım an 125 yoktur ellerinde ama yerın telefon açacağım

Telefon :0535 410 8981

Motosikleti
    Suzuki An 125 Hk
    evet sorun bizim markanın olması seri üretim olduğundan kaynakalınıyor sanırım yan sanayiye düşmemesi
    eğer öyle bir imkan olsa bir çok kişinin maddiata bağlı olarak yan sanayi mallarını tercih ederdi diye düşünüyorum
    inş vardır dediğiniz yerde

ben şimdi bu ürünleri istedim

Ön far 267 lira

İç torpido 230 lira

Far tutma demiri 46 lira

Üst kafa grenajı 82 lira

Gidon 88 lira

Çok geçmiş olsun arkadaşım Allah beterinden saklasın.

Motosikleti
    Suzuki An 125 Hk
    Alıntı Ephimetheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet sorun bizim markanın olması seri üretim olduğundan kaynakalınıyor sanırım yan sanayiye düşmemesi
    eğer öyle bir imkan olsa bir çok kişinin maddiata bağlı olarak yan sanayi mallarını tercih ederdi diye düşünüyorum
    inş vardır dediğiniz yerde

ben şimdi bu ürünleri istedim

Ön far 267 lira

İç torpido 230 lira

Far tutma demiri 46 lira

Üst kafa grenajı 82 lira

Gidon 88 lira
    Ön çamurluk 87 lira (eklemeyi unutmuşum) fiyat olarak arkadaşların dikkatine

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:53 ----------

Fiyatları Suzuki genel merkezden edindim birebir stokdan. paylaşmak istedim

Motosikleti
    SYM Joyride 200
    Yukarıda bahsettiğim Bahadır Grenajında elinde yokmuş malesef :(

Aslında işinin ehli bir demirci bulacaksın kalıbları sacdan yapacak. Sapasağlam olur Activalar gibi ))

secretplay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ksayar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok kimsede düşürmedi yani ben görmedim düşse enazından bir çizik bir ezilme bişey olur diye düşünüyorum böyle birşey yok aslında büyütülecek birşeyt yok bir damla yağ gelmiş ama nedenini araştırıyorum işte belki daha büyük arızalara sebebiyet verir servise sormak gerekiyor artık cevapların için teşekkürler.
    dostum motosikletin sol tarafında altta 2 tane plastik boru var ağzı kapalı yağ tahliye boruları eğer onun için dolmuş ise fazla yağı hava filitresine atıyor o borularun ağzında plastik bi tıpa var onu aç borunun içindeki fazla yağı boşalt filitreye yağ atmasını kesicektir

parça fiyatlarına gelince arkadaşlar gerçekten grenajlar çok pahalı onun için mümkünse düşmeyin :D yan sanayiside yok bildiğim kadarı ile birde ülkeye girişi durunca motosikletin 0 ları bir kaç sene daha piyasada olsa her türü parçasının yan sanayisi olurdu fakat 1 sene içinde motosikleti getirmeyi kestiler bizim şanssızlığımızda bu yağ filitresi hava filitresi fren balatalaları varyatör kayış gibi parçaları bulunuyor fakat iş far sinyal aynaya gelince işler değişiyor serviste uçuk rakamlara bulunuyor parçalar

herkese kazasız belasız sürüşler

Motosikleti
    Suzuki An 125 Hk
    Yukarıda bahsettiğim Bahadır Grenajında elinde yokmuş malesef :(

Aslında işinin ehli bir demirci bulacaksın kalıbları sacdan yapacak. Sapasağlam olur Activalar gibi ))
    bende çok aradım bulamadım ondan eminim dedim
    adamlar parçadan kazanıyor arkadaşlar yapcak baska birşey kalmıyor
    mecburi gidip firmadan alıyoruz activa sac ama yamuluyor oda içine giriyor
    düzelttirmesi yenisini buluyor gene servisler bize bizlerde servislere mahkumuz

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:00 ----------

Alıntı secretplay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum motosikletin sol tarafında altta 2 tane plastik boru var ağzı kapalı yağ tahliye boruları eğer onun için dolmuş ise fazla yağı hava filitresine atıyor o borularun ağzında plastik bi tıpa var onu aç borunun içindeki fazla yağı boşalt filitreye yağ atmasını kesicektir

parça fiyatlarına gelince arkadaşlar gerçekten grenajlar çok pahalı onun için mümkünse düşmeyin :D yan sanayiside yok bildiğim kadarı ile birde ülkeye girişi durunca motosikletin 0 ları bir kaç sene daha piyasada olsa her türü parçasının yan sanayisi olurdu fakat 1 sene içinde motosikleti getirmeyi kestiler bizim şanssızlığımızda bu yağ filitresi hava filitresi fren balatalaları varyatör kayış gibi parçaları bulunuyor fakat iş far sinyal aynaya gelince işler değişiyor serviste uçuk rakamlara bulunuyor parçalar

herkese kazasız belasız sürüşler
    çok haklısın önemli bir konuya değindin
    grenajlar çok pahalı açıklamıştım yan sanayide yok
    motorun ülkeye girişi var ama pahalı oldugundan alınmıyor ve satılmıyor
    izmir doğa motorda var peşin 3000 lira taksit 3600 gibi ama 2008 onlarda
    ve şöyle bir şey söz konusu şuan bizim An ler satışa sunulsa yani 2008 modelin üstü olarak satışa sunulsa 4.600 lira olcakmış peşin
    o yüzden ülkeye girmiyor ama üretimi var

arkadaşlar, merhaba...

foruma yeni üye oldum...

geçen hafta 2008 model, 1100 km'de AN125 satın aldım. Maslak'taki yetkili servise gittim. 1000 km bakımı olduğunu söylediler ve yağ ve yağ filtresi değişti.

motorun bundan sonraki bakım periyodu nedir?
    sağlıklı ve uzun ömürlü kullanım için kullanıcı tavsiyeleriniz nedir?
    ortalama yakıt tüketimi nedir?

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)