Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Suzuki AN 125 HK Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

aynen o hava vardı zaten markasını hatırlamadığım büyük bir motora bakıyorlardı banada 16-17 yaşlarında birini yolladılar anlattığım gibi yağ değişimi 50 tl ye geldi valla arkadaşlar bugün suzukiye msj atacağım bu forumdan bahsedeceğim herkesin motorundan memnun fakat servisin sıfır olduğundan insanların ne koparırsam kardır gözüyle baktıklarından ve bakımları her servisin farklı söylediğinden bu durumun suzuki markasının bana göre imajını zedelediğini ve lütfen bakımlarla ilgili düzgün bilirkişi tarafından detaylı bir bilgi verilmesini isteyeceğim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    kymco xciting 250i
    Alıntı erkunt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zemheri abi bu yagmurlar susturdu bizi...icraat sıfır:)
    kardeş haklısın yağmurlardan sonradan acayip soğuk çıktı ama ben zaman zaman binmek zorunda kalıyorum mesela yüzüncü yıla arabayla girmek bide üstüne park etmek ne mümkün mecbur biniyorum birazda sıkı giyiniyorum sorun olmuyor geçen o hızlı yağmurda motoru ofiste bırakmak zorunda kaldım:))

yinede binmediğim gün özlüyorum suzimi bugün birçok yere gittim hep suziyle....

Arkadaşlar bu servis konusunu daha önce defalarca işlemiştik ben gitmiyorum

ama bu arada şöyle bi sorunumuz var bizim suzilerin parçaları çok pahalı bu parçalarda servislerden başka bir yerde bulunmuyor.

olmayanlara acil koruma demiri öneririm çünkü sadece ön far komple 275 tl imiş

kazasız belasız inşallah....
    Zemheri elbette yazdan öte anlayana

arkdaslar aranıza yeni katılıyorum ve cok tecrübeli değilim.(burası yeri değil ama blki aynı sorunu yasayan varsa diye soruyorum)Suzim ilk motorum ve gayet memnundum fakat bir gün malum canakkle fırtınasında evin onunde yan düşmüs ardan 1-2 hafta gectikten sonra su-yag toplama borusunda her bınısmde 1 parmak su ve yag karısık sıvı cıkmaya basladı ve motrum git gide performanstan düstü..dahası gecen gün yag gostergesine baktıgımda o da ne yag gostergesi bomboş motoru calıstrdıktan 10-15 dakıka sonra yarılandı bıraz gezınce gösterge fullendi fakat stop ettikten sonra motor soguyunca yeniden bos gösteriyor yag göstergesi ve motsikletımde performans cok düstü sanki zor gidiyor .1000 kmde yagını deiştrmstım sımdı 1600 de ..acaba ne olabilir sorun yardım edebilirmisinz?? yag deiştirsem yine su-yag toplamadan atarmı??

kral_turna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzukı an125hk
    Alıntı kaleriders adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkdaslar aranıza yeni katılıyorum ve cok tecrübeli değilim.(burası yeri değil ama blki aynı sorunu yasayan varsa diye soruyorum)Suzim ilk motorum ve gayet memnundum fakat bir gün malum canakkle fırtınasında evin onunde yan düşmüs ardan 1-2 hafta gectikten sonra su-yag toplama borusunda her bınısmde 1 parmak su ve yag karısık sıvı cıkmaya basladı ve motrum git gide performanstan düstü..dahası gecen gün yag gostergesine baktıgımda o da ne yag gostergesi bomboş motoru calıstrdıktan 10-15 dakıka sonra yarılandı bıraz gezınce gösterge fullendi fakat stop ettikten sonra motor soguyunca yeniden bos gösteriyor yag göstergesi ve motsikletımde performans cok düstü sanki zor gidiyor .1000 kmde yagını deiştrmstım sımdı 1600 de ..acaba ne olabilir sorun yardım edebilirmisinz?? yag deiştirsem yine su-yag toplamadan atarmı??
    slmmm..öbür başlıkta yazdım ...tekerin dönmesi normall motor ısınınca otomatik keser dönmeyiii...motoru yağlamada faydası olan bişeydirrr...gezz dur ve çalıştır dönmezzz artıkkk...yağ olayını servis halleder ancakkk...benimki1445km.oldu tıj yok maaşşşaaalllhhh...6.5litre 210 km.yol iyiki almışmmm diyorummm..herkesede şiddetle tavsiye ediyorummm..sıkıntı yapma düzelir ve daha uzun süre keyfine bakarsııınn...selamlarrr

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı kral_turna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slmmm..öbür başlıkta yazdım ...tekerin dönmesi normall motor ısınınca otomatik keser dönmeyiii...motoru yağlamada faydası olan bişeydirrr...gezz dur ve çalıştır dönmezzz artıkkk...yağ olayını servis halleder ancakkk...benimki1445km.oldu tıj yok maaşşşaaalllhhh...6.5litre 210 km.yol iyiki almışmmm diyorummm..herkesede şiddetle tavsiye ediyorummm..sıkıntı yapma düzelir ve daha uzun süre keyfine bakarsııınn...selamlarrr
    Yaw yapma etme... Kendinde inandınmı buna?... Kulaktan ddolam yanlış şeylerle kimseyi yanıltmayın....

Tekerin dönmesi sadece otomatik jikle devredeyken hızlı devirden dolayı Balata bilyalarının açılmasından kaynaklanıyor.... Ne alakası var yağlama yapmasıyla
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    suzukı an125hk
    kitabında yazıyoooo....daha sana ne diye diyeyim çok bilmiş arkadaşııımmm...okudum denedim test ettim ben diyoommm...gel iddaya varsan motoruna girelimmm...ben varım plavdan dönenin kaşığı kırılsınnn okeyyyyyy

Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaw yapma etme... Kendinde inandınmı buna?... Kulaktan ddolam yanlış şeylerle kimseyi yanıltmayın....

Tekerin dönmesi sadece otomatik jikle devredeyken hızlı devirden dolayı Balata bilyalarının açılmasından kaynaklanıyor.... Ne alakası var yağlama yapmasıyla
    ööyleee bi dakkkada da kesmiyoo valllaa 15 dakkka boş dönsede kesmiyo binecen gezecen iiiyice ısıncak ondan sonraaa...heee benim motor fabrika verilerine uymuyosaa onu bilememmmmm

odaaa hakverirsen mümkünnn değil dimiiii...benim motoruna iiddaaammm hala geçerliiii...

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Eeee motor ısındığında yağlamayı kesiyor yani....

Hadi ya teker dönmüyorssa arızası nedir?...

Ben söyleyim....

Motor çalışmamıştır.....

Ayrıca hangi kitap mış o ?... Bende de var kitabı ama öyle bişey yazmıyor... Yzdığı tek şey otomatik jiklede devirli çalışırken motor yağlamasının daha iyi yaptığı.... Tekerin dönmesiyle ne alakası var....

Sadece an için geçerli değil bu...Bütün otomatik scooterlarda olan bişey... Suzukiye has bişey değil....

Motosikleti
    suzukı an125hk
    oooo yekerin kayışı sandalyenin ayağına bağlı değil dimiiii....motor diye bi icat var ona iyice biii bakkkk...he herşey burda kayıtlı gel ben motorumu koyuyorum ortaya sende koyyy ..sonucuna katlanalımmmm okeyyy uyarmııı hodri meydaannn daha da bişi yoook benim dicemmm ...kimsenin kafasını karıştırmayalımmmm tamammı uyarmı sana....

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı kral_turna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    oooo yekerin kayışı sandalyenin ayağına bağlı değil dimiiii....motor diye bi icat var ona iyice biii bakkkk...he herşey burda kayıtlı gel ben motorumu koyuyorum ortaya sende koyyy ..sonucuna katlanalımmmm okeyyy uyarmııı hodri meydaannn daha da bişi yoook benim dicemmm ...kimsenin kafasını karıştırmayalımmmm tamammı uyarmı sana....

Tamam abi.... Bişey demiyeceğim sana....
    Demek motor icat olmuş.... Haberim yoktu da....

Ben senin motorunu istemem.... Çok yağlama yapıyordur o.... Kayışları da motor a bağlı.....

Cıkssss... Vazcaydım..... Sen kazandın tamam....

Motosikleti
    suzukı an125hk
    ooo zaman biliip bilmeden konuşmucannnn....heee farkını verirdik motorunun müsterihhhh ol sıkıntı yapmaasaydııınnnn

Motosikleti
    yok.. Suzimi sattım..
    Aynen konuştuğu gibi yazmış arkadaşımız. Hele de gaza gelip, sinirlenip pata küte yazdıklarından ise, hiç bir şey anlamadım.

Söylediklerini daha kuvvetli bir şekilde savunmak için tek çare olarak (!) "Motoruna tamam mı?", "Alırım motorunu?", "Sonra üzülme bak!", "Sonucuna katlanırsın", "Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın", "Sonra ağlama acımam sana" şeklinde tam saha pres yapmak, yurdumun insanına özgü diye düşünüyorum.
    Elimizdeki bilgi kırıntısını ölümüne savunuruz. "Bak şimdi, eğer motor senin dediğin gibi çalışmıyorsa ben senin canını alıcam, yok sen haklıysan boynum kıldan incedir, öldür de kurtulayım bu büyük utançtan." Bu nedir yahu?

alp_tunay büyüklük gösterip, sen kazandın tamam deyip, ustaca kestirip atmış.
    kral_turna ise, muzaffer olmanın (!) heyecanı ile herhalde dün gece uyuyamamıştır. Tebrik ediyoruz. Kendisi on kaplan gücündedir.

Eeeee, ne oldu şimdi? Kaleriders 'in derdine çare bulabildik mi bu şekilde? Okeyyyy mi???

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı kaleriders adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Muhtemelen motoru tazyikli suyla yıkatmışsınız...Ve katere de su girmiş.... Yağ ile karışınca fazlalığı tahliyeden atmış... Motor çekişide komprosyona bağlı olarak düşmüş...
    Bence hemen servise götürün... Yağını ve suyun nerden geldiğine bir baksınlar....
    Teker döme sorunu ise normaldir..Takmayın kafanızı..

Motosikleti
    kymco xciting 250i
    Arkadaşlar burda toksom kardeş haklı lütfen tartışmanın dozunu birbirimizi kırmayacak şekilde ayarlayalım ...

Bu konuları bilmek kadar bilmemek te olasılık içerisinde

Ben şahsım adına bu konulara arif değilim mutlaka bir sıkıntımda sizlere danışıyorum aramızda tamirhanelerde yada servislerde çalışan arkadaşlarımız vardır mutlaka yanlış bir fikir vermek karşımızdakilere zarar verebilir.

En iyi şekil aramızda fikir jimnastiği yapmak olmalıdır...

bir arkadaşımızın dediği gibi

SUSMAK HUYLARIN EFENDİSİDİR.........
    Zemheri elbette yazdan öte anlayana

ilginiz için teşekkür ederim...yine sevmedigim servis yolu göründü basşlarından savmak için ellerinden geleni yapıyorlar.motosikletimi tazikli suyu bırakın adam gıbı yıkatmadım bile genelde ıslak bezle sildim..birkere cok yagmurlu bir havaya maruz kalmıstım acaba kartere su kacarmı diye düşünüyorum ama o da sacma geliyor heralde sebebi bu değil..son bir sorum olacak su-yag toplama borusundan sıvı gelme olatını görüyormusunz yksa hiç gelmiyor mu??

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Normalde gelmemesi lazım..Çok nadir durumlarda içerdeki basıncı bırakabilsin diye ve yağ buharını atsın diye tahliye hortumunu koyarlar... Ama ben şimdiye kadar akıttığını görmedim....
    Kesin bir şekilde su almış karter... Motorun ısınırken oluşturduğu buhara pek benzemiyor..... Miktar açısından tehlikeli .... Mutlaka servisine götür... Yağını değiştirsinler...

secretplay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    motor yan yattıysa motor yağı hava filitresine kadar gelmiştir filitreyi tıkamıştı ben motordan düşünce 2 dk bile yan yatmadı motor filitreye yağ gelmiş düştükten 4 gün sonra motor çalışmadı çalışsada çok ağırlaştı egzostan duman atmaya başlamıştı servise götürdüm abi normal düşünce filitre yağlanmıştır bunda bişey yok dediler 25 ytl ye hallettim alanyadaki servis gayet ilgili ne zaman gitsem bakımlar dahil 30 ytl üstü para vermedim istanbuldakilerde bi kazıkçılık var heralde aynı zamanda motorun sol tarafında yağ tahliye boruları var ordanda yağın fazlasını atmışlardı senin motordada bişey yoktur büyük ihtimal

teker dönme olayına gelince orta ayağa alınca otomatik jikle devri yükselttiği için dönüyor teker motor ısınınca dönmesini keser daha doğrusu sizin motorda rolanti ayarı yüksek değilse kesmesi lazım rolanti yüksekse bırakırsan motoru benzin bitene kadar arka teker döner

eL_BaNDiDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Yağ göstergesi diye baktığınız şey benzin göstergesi olabilir mi acaba? Benim AN125'in benzin göstergesi de aynen tarif edildiği gibi kontak ilk açıldığında boş görünüp daha sonra da yavaş yavaş yükseliyor.
    La liberta non ha prezzo !

Motosikleti
    Suzuki AN 125

forum biraz canlanmış

arkadaşlar bir kaç gündür girememiştim baktım ortalık hareketlenmiş demek ki formu canlardırma için boyle şeyler gerekiyor...

aslınla ben motosiklet.net in yönetiminde olsam durağanlaşan forumlara otomatik mesajlar gönderirdim. bak neler oluyor.

Mesela AN 125 forumda 5 gün hareket yok al sana örnek otomatik mesaj;

mondialci 82 adlı üyeden alıntı;

Ya azınıza yazık yaa bi suzukiye 75 sayfa yazmışsınız, mondial bile 4 zamanlı motora, disk frene geçti, o kampanalarla 115 çıkan arkadaşlar nasıl durduruyor o 7i nç tekerli oyuncağı

İsteyen varsa gece 12 den sonra vatan caddesinde kapışalım alıyım elinden anahtarını yihohohoho
    ondan sonra seyret sen forum nasıl canlanıyor

herkese selamlar

Motosikleti
    YAMAHA CYGNUS RS
    acaba bunun sıfırını en ucuz nereden bulabilirim? ya da satmayı düşünenler var mı? suzuki istiyorum ama trabzon'da biraz zor bulurum gibime geliyor. 1 tane yetkili satıcısı var orayıda arıyorum telefonu kimse açmıyor :D

Motosikleti
    an125hk
    iyi akşamlar..
    ilker kardeş bildigim kadarıyla suzuki bu sene türkiyeye an-125 getirmiyo.
    0 ancak bayilerin elinde kaldıysa 2008 model bulabilirsin...onun dışında düşük km li temiz bi 2. el bakılabilir...kazasız sürüşler
    yavaşşş...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)