Suzuki AN 125 HK Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
23 Aralık 2008, 20:10
Alıntı:
secretplay´isimli üyeden Alıntı
ben 3000km bakımını yaptırdım fakat motor hava filitresine yağ attığı için hava filitresi ile bujide değişti parça fiyatlarını yazıyorum büyük ihtimal hava filitresi ve buji değişmez sadece yağ ile yağ filitresi değişir 1000 bakımında yağ filitresini değiştirdiysen oda değişmez 2 yağ değişimine bir yağ filitresi değiştiriyorlarmış parça fiyatları şöyle
yağ: 20 ytl
yağ filitresi: 15 ytl
buji: 15 ytl
hava filitresi: 25 ytl
genel bakım: 25 ytl
senin motorda yağ ve yağ filitresi değişir ise 35 ytl 20-25 ytlde işçilik yazarlar
55- 60 ytl ye halledersin yağ filitresi değişmedi ise mutlaka değiştir. 15 ytl bişey değil
kazasız belasız sürüşler
erkunt adlı üyeden alıntı
secretplay teşekkürler hocam bilgiler çok faydalı oldu...bunları bilelim ki kazık yemeyelim serviste...benim motor 2800de 3000e gelince götürücem.
kaç lira tuttugunu,nelerin degiştigini yazarım...
kazasız sürüşler
Arkadaşlar daha öncede belirttiğim gibi geçen gün ilk bakıma gittim ve birkaç fiyat almıştım bende belirteyim ki gidecek arkadaşlara faydası olur belki..
yağ filtresi :12,5 YTL
hava filtresi :22,5 YTL
NGK buji :15 YTL
mobil veya motorex yağ: 20 YTL
ön balata :40 YTL
arka balata:45 YTL
koruma demiri:100 YTL
Reklamlar
-
23 Aralık 2008, 23:26
alanyada 2.5 ytl pahalıymış bazı parçalar bu motorun her parçası pahalı zaten :D kısa buji kullansalar 5 ytl bizim motorlarda uzun buji varmış 15 ytl
-
24 Aralık 2008, 03:27
zemheri motorun çok güzel ALLAH(c.c.) kazadan beladan korusun
-
24 Aralık 2008, 10:16
worldwideweb adlı üyeden alıntı
zemheri motorun çok güzel :) ALLAH(c.c.) kazadan beladan korusun
teşekkür ederim kardeşim
-
24 Aralık 2008, 11:33
zemheri motorun çok güzelmiş..maşallah..kazasız belasız güle güle bin işşallah
antalyada bu yagmurlarda ve rüzgarda binebiliyo musun motora?
ben hasta olcam diye tırsıyorum da biraz
-
24 Aralık 2008, 11:47
evet bende artık sezona koruma demiri taktırcagım.sımdı malum kıs turizm vs...
zemheri motorun çok güzelmiş..maşallah..kazasız belasız güle güle bin işşallah
ben hasta olcam diye tırsıyorum da biraz
valla 3 gundur motorun ıstunu branda ıle kapattım bınemıyorum.bugun yagmur yagmıyor ama bu seferde cok ruzgarlı
valla hasta konusunda dıkkat etmelıyız montumuz hava gecırmez bır mont olmalı hatta mumkunsu motorcu montu olursa suyada dayanıklı oluyorlar..
pantlon konusunda ıse cogumuz kot gıyıyor kotun yada pantolonun ustune hava gecırmez altı lastıklı bır esof altı uydurmak mumkun kı benın yaptıgım gıbı eskıden bacaklarım donardı sımdı ıse kotun ustune gecırıyorum esof altını ıslem tamamdır
[B][B]Gilera Runner 180 sp[/B] >> Honda cbx 250 twister >> Yamaha xt660x >> Suzuki An 125 hk[/B]>>[B]Kymco xciting 250i[/B]
-
24 Aralık 2008, 12:32
goldumut sana aynen katılıyorum...
bende kapattım brandayla 4 gündür yatıyo..
soguk olayını da bir kaç kez üşüttükten ve boynum tutulduktan sonra
feyizoglundan termal içlik alarak çözdüm..
önceden boşa o kadar üşütmüşüm...
ama senin dedigin gibi hava geçirmes bi eşofman yada rüzgarlıkla da rüzgarın etkisi azaltılabilir...
tabii bu antalya gibi nispeten ılık şehirler için...
ankara,istanbul,sivas erzurum gibi soguk yerlerde motora binmek zorunda olanlara allah kolaylık versin...
kazasız sürüşler
-
24 Aralık 2008, 13:23
Termal hakikaten nimet, hem terletmiyor hem soğuk geçirmiyor. Ama goldumut bence hiç eşofmanla uğraşma ilerde açısını çok çekersin. Çok ince, güzelde duran, ucuz yağmurluk tarzı kıyafet giyersen geniş geniş gidersin. Boynunada BUFF alırsan(heralde 20YTL idi) hem balaklava hemde boyunluk olurki kaskın içindede rahatsız olmazsın..Sonra değme keyfine. Ama hepsinden önemlisi AN 125' in lastik ebatları küçük olduğu için yağışlı havalarda dikkat etmendir.
-
24 Aralık 2008, 14:05
clemenze adlı üyeden alıntı
Termal hakikaten nimet, hem terletmiyor hem soğuk geçirmiyor. Ama goldumut bence hiç eşofmanla uğraşma ilerde açısını çok çekersin. Çok ince, güzelde duran, ucuz yağmurluk tarzı kıyafet giyersen geniş geniş gidersin. Boynunada BUFF alırsan(heralde 20YTL idi) hem balaklava hemde boyunluk olurki kaskın içindede rahatsız olmazsın..Sonra değme keyfine. Ama hepsinden önemlisi AN 125' in lastik ebatları küçük olduğu için yağışlı havalarda dikkat etmendir.
yagmurlu havalarda dıkkatlı olmamız konusunda bılgıyım ve hatta lastıklerı bıle degıstırdım.
bu termal ıclıklerı antyada nerden kaca alıyorsunuz?
[B][B]Gilera Runner 180 sp[/B] >> Honda cbx 250 twister >> Yamaha xt660x >> Suzuki An 125 hk[/B]>>[B]Kymco xciting 250i[/B]
-
24 Aralık 2008, 14:22
Ben İstanbulda oturuyorum. Ama Antalya'da Ulusoy KArdeşler'de veya Oğuz motorda olabilir. Bence sen uygun olan termale karar ver(REVIT olabilir,alpinestar vb.) ve öyle arayışa geç. Ama İstanbulda seçenek çok fazla Önder Motor ile irtibata geçip fikir alabilirsin.
-
24 Aralık 2008, 17:02
zemheri motorun çok güzelmiş..maşallah..kazasız belasız güle güle bin işşallah:)
ben hasta olcam diye tırsıyorum da biraz:)
kardeşim çok teşekkür ederim o sizin güzelliğiniz
insanı gönlü neyse ağzıda onu söylermiş,senin bu temennilerin tüm motorcu kardeşlerimizede nasip olur inşallah...
soğuk ve yağmur konusuna gelince yağmurlarda pek binemiyorum her ne kadar koruma camı olsada ıslanmaktan kurtulamadığımız bi gerçek,soğuklardan korunmak içinde sıkı giyiniyorum eskiden kalma cefakar bir montum var pantolonun altınada askerde giydiğimiz yün içliği giyiyorum eldiven falanda olunca pek soğuktan etkilenmiyorum,Burda koruma camınında büyük faktörü var doğrusu rüzgarı direk almadığınız için çok fayda ediyor.
Bunun birde motor sevdasıyla alakası var mutlaka bu resimlerde dikkat ederseniz dükkanımın hemen yan tarafında motorcu bi arkadaş var inanmazsınız belki ama çok mobiletler topladık beraber ne soğuklar yedim ne yağmurlarda dolaştım o motorlarla hep söylerim motor özgürlüğümdür benim canım sıkılınca atlarım üstüne gez allah gez şimdileri işim dolayısıyla pek dolaşamıyorum ama bizim ufaklık benden sırayı devraldı gibi günlük yıkar temizler bizim suziyi hiç kirli göremezsiniz onunda benimde siz kardeşleriminde yolları hep açık olsun kazasız belasız inşallah.
-
24 Aralık 2008, 17:31
-
24 Aralık 2008, 17:44
Antalya tayfası resmen sazı aldı eline.. Neredeyse tüm mesajlar Antalya'dan geliyor
Bizim ise Istanbul'da resmen bir tarafımız donuyor. Bu ne biçim hava kardeşim..
Şu 15 gündür bir türlü geçmeyen müzmin gribim bir geçse, valla tekrar hasta olma pahasına yağmur kar demeyip gezmeye çıkacam Karakaçan'la.
Acayip çok özledim suzimi. Zemheri, valla senin suzinin resimlerine bakıp bakıp avunuyorum Koruma camı çok iyi fikir, onu mutlaka yaptıracağım, kafaya koydum.
Hepinize selamlar, kazasız belasız sürüşler arkadaşlar. Antalya tayfası mesajlara aynen devam..
-
24 Aralık 2008, 18:00
toksom abi sen de gel antalyaya....
senin gibi bilinçli sürücü lazım bize
-
25 Aralık 2008, 11:08
antalya 3 mevsim cennetyaz ise ne sız sorun ne ben soylıyım
-
25 Aralık 2008, 11:35
Koruma Camı Koruma Camı Koruma Camı
toksom adlı üyeden alıntı
Antalya tayfası resmen sazı aldı eline.. Neredeyse tüm mesajlar Antalya'dan geliyor :)
Bizim ise Istanbul'da resmen bir tarafımız donuyor. Bu ne biçim hava kardeşim..
Şu 15 gündür bir türlü geçmeyen müzmin gribim bir geçse, valla tekrar hasta olma pahasına yağmur kar demeyip gezmeye çıkacam Karakaçan'la.
Acayip çok özledim suzimi. Zemheri, valla senin suzinin resimlerine bakıp bakıp avunuyorum :) Koruma camı çok iyi fikir, onu mutlaka yaptıracağım, kafaya koydum.
Hepinize selamlar, kazasız belasız sürüşler arkadaşlar. Antalya tayfası mesajlara aynen devam..
Aslına bakarsan Antalya da havalar şu an pek ılık sayılmaz güneşli ama soğuk bir esinti var,tabiki İstanbul kadar soğuk asla olamaz.
Toksom kardeş nezlen için acil şifalar diliyorum bol C vitamininden başka bir ilacı yok...
Koruma camı fikrini sen yakalamışsın umarım diğer arkadaşlarda fark eder biraz eski kafalı gibi gösteriyor motoru ama sağlık çok daha önemli,
birde sürüş rahatlığı var mutlaka rüzgar 70 km geçtikten sonra inanılmaz yapışıyor üstüne yola doğru dürüst hakim olamıyorsun , biliyorsunuz arkadaşlar kazalar 3,5 saniye aralığında vuku bulur bir anlıktır,gözünün yaşardığını rüzgarın sesinden yandan veya arkadan gelen araçların korna sesini duymadığınızı farz edin ............... Allah göstermesin .
Arkadaşlar bi deneyin ben serviste 25 liraya taktırdım beğenmezseniz çıkarırsınız.
kazasız belasız sürüşler inşallah.
-
25 Aralık 2008, 12:00
zemheri adlı üyeden alıntı
Toksom kardeş nezlen için acil şifalar diliyorum bol C vitamininden başka bir ilacı yok...
Çok teşekkür ederim. İçinde herşeyden olan vitamin haplarından alıyorum. Ayrıca her sabah bir tam limonu sıkıp suyla karıştırıp içiyorum. Ama namussuz bana mısın demiyor. Bir türlü yatıp dinlenemedim ondan herhalde. Ayakta da geçmiyor bu hastalık.
Koruma camı fikrini sen yakalamışsın umarım diğer arkadaşlarda fark eder biraz eski kafalı gibi gösteriyor motoru ama sağlık çok daha önemli,
Altımızdaki de yarış motosikleti değil ki zaten. Hadi onu geçtim, üstündeki vatandaşın karizması zaten yerlerde... Şu turuncu fosforlu yelek işi komple bozuyor Bari hasta olmayalım..
Arkadaşlar bi deneyin ben serviste 25 liraya taktırdım beğenmezseniz çıkarırsınız.
Istanbul'da o camı 25 liraya takan adamı bulsam, alnından öpücem. Burda herkes tuttuğunu öpüyor valla
Neyse, dur bakalım bir araştıralım, birşeyler bulacağız inşallah.
-
25 Aralık 2008, 12:01
soğuk ve rüzgar
Arkadaşlar korumalı da giyinseniz yağmurda insan mahvoluyor onun için de ben İstanbulda Bauhaus mağazasından gayet kalın alt üst yağmurluk aldım, 20-25 YTL civarındaydı sanırım, geniş olduğu için kıyafetin üzerine giyilebiliyor kaylayıncada her yere sığıyor sorunu çözmüş oldu...
Bacaklar konusu ise ciddi bir problem eğer özel motosiklet pantalonu kullanamıyorsanız ( ki ben kullanamıyorum giy çıkar olmuyor) çok güzel scoter tipi dizlikler var, 40 YTL den başlıyor Sirkecide, motora monte ediliyor ve çok kullanışlı..sürekli binen arkadaşlara özellikle tavsiye ederim, sonra dizlerden çok çekersiniz..
-
25 Aralık 2008, 14:47
fosfor
arkadaslar daha oncede sıyah fosforlu(reflektorlu)bant ıcın yazmıstım ama ılgılenen olmadı..
neysekı bugun yıne antya eskı sanayıden bu sefer beyaz renkte reflektor bant aldım.amacım kaskımın arkasına,motorun arkasına ve bazı gorulmeye ıhtıyac olan yerle uygulama yapıcagım oncelıkle karanlık ortamda cektıgım pozlarda sıyah bantım hıc ama hıc parlamıyordu ama bu sefer ısler degıstı ve beyaz parlaması baya ıyı durumda.bakalım kaskın arkasında ve motorda nasıl durucak..
-
25 Aralık 2008, 16:41
Arkadaşlar merhaba malum havar soğuk motorla gezmiyorum.Garajda duruyor haftada birkez 10 dakika çalıştırıyorum.Akü açısından bu şekilde yapmam doğrumudur,yani akü şarj olurmu.Bilgilendirirseniz sevinirim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)