Suzuki AN 125 HK Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
05 Aralık 2008, 00:16
zemheri adlı üyeden alıntı
Bende var inanılmaz bir koruma sağlıyor rüzgarın göğsünüze yaptığını neyle kotarıyorsunuz bence bi deneyin ben suzimi ilk aldığımda servise taktırmıştım
zemheri, rüzgarı kesmek için koruma camı taktırmak gerçekten iyi bir fikir.
Sadece görünüşün nasıl olacağından şüpheliyim.
Koruma camı, klasik scooter'lara (vespa, piaggio vb.) gayet güzel gidiyor.
Chopper vs.'lere de fena olmuyor. İdare eder işte.
Ama bizim Suzi'ye nasıl gider bilemedim. Bizimki biraz sportif kaçıyor.
Senin Suzi'nin güzel fotolarını çekip, siteye koyabilir misin?
Bakalım yakışıklı oluyor mu böyle?
matasoy adlı üyeden alıntı
Evet arkadaşım haklısın lastikler biraz sorunlu peki biz bunlara dişli lastik taktıra biliyormuyuz çünkü ben biraz bozuk yolara girip dağ taş dolaşmayı seviyorum.
matasoy, senin sorunu kafaya takmıştım. Bizim scooterlara dişli lastik olmuyor mu? Bu ebat için uygun mudur diye araştırdım. DURO diye bir lastik markası buldum. 3.50-10 ebadı için çeşit çeşit lastik desenleri var. Bir bak istersen.
http://www.konar.com.tr/
Bir de pek adı sanı duyulmamış bir online alışveriş sitesi buldum. İşinize yarar diye onun da linkini veriyorum.
Orada da DUNLOP lastik için D306 desen, 3.50-10 ebadı için 32YTL diyor ki, bence cidden süper fiyat.
http://www.motorturk.com.tr/giris.html
Reklamlar
-
05 Aralık 2008, 11:44
secretplay adlı üyeden alıntı
pirelli sl26 modeli 59j motorun üstündeki 51j 59j daha sert olduğu gösteriyor sanırsam bu sayede daha uzun ömürlü oluyor
ben fullface bir kask almayı düşünüyorum arkadaşlar ne önerirsiniz fiyat verebilirmisiz biraz baktım nette uçuk fiyatlar var orta yollu bi kask almayı düşünüyorum bu 5 ytllik polis savar kasklarla olmıycak
100-120 ytl ye orta kalite birsey alabılırsın sanırım mesela bende GDR ACIK KASK var..
http://www.sahibinden.com/pesin_fiya...XQQdisplayitem
bu benım ılanım degıl..
bu da full face lınkı http://www.motobakkal.com/pinfo.asp?pid=305
bırde bunu ıncele derım
http://www.motosiklet.net/forum/moto...elemesi-3.html
-
05 Aralık 2008, 12:30
secretplay´isimli üyeden Alıntı
pirelli sl26 modeli 59j motorun üstündeki 51j 59j daha sert olduğu gösteriyor sanırsam bu sayede daha uzun ömürlü oluyor
ben fullface bir kask almayı düşünüyorum arkadaşlar ne önerirsiniz fiyat verebilirmisiz biraz baktım nette uçuk fiyatlar var orta yollu bi kask almayı düşünüyorum bu 5 ytllik polis savar kasklarla olmıycak
http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=44782
Dostum motoru ilk aldığımda nolan marka çeneden açılır bir kask almıştım, ama bir türlü içime sinmedi, hem çok tıkırtı yapıyordu hemde kafama tam oturmuyordu.rahat değildi, ayrıca güvenlik açısından tartışmasız en güvenli kask full face olanları....
Senin de istediğin gibi makul ve güvenli bir kask ararken bu LS 2 ile karşılaştım, önce bir tane kendime aldım denedim hoşuma gitti, b,r tane eşime aldım, bir tane alıp buradan kardeşime gönderdim..fiyat/kalite/güvenlik açılarından süper bir kask, tasarımı ve rüzgar akışı,hava kanalları,komple çıkarılabilir içi, havalandırması, sertifikalı ve italyan oluşu (marka italyan üretim uzakdoğu) vs. yaz kış şimdi kullanıyorum..tavsiye ederim daha ucuzunu da sertifikalı ve bu özelliklerde bulamazsın zaten...
http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=44782
Selamlar Kolaylıklar.............
-
06 Aralık 2008, 21:21
arkadaslar benim motor eskisi gibi deil henüz km si 1400 ,eskısi gıbı serı deil,bazen sanki zorla götürüyorum..gazı yemiyor .gecenlerde hava filtresını temızletım bıraz düzelir gibi oldu ama yıne aynı(su ana kadar guzelce kullanmaya calıstım servıse goturdum yagnı castroll koudum) acaba aynı problemleri yasayanlar var mı??
-
06 Aralık 2008, 22:57
toksom adlı üyeden alıntı
Merhaba goldumut,
Lastik konusu bana göre bu motorun tek zaafıdır. (Lastik çapının küçük olduğunu motoru alırken zaten biliyorduk, o sayılmaz!)
Yol ıslak oldu mu, sürüş epey tehlikeli olmaya başlıyor. Kaymalar, yalpalamalar başlıyor. Bence orjinal lastiklerini önce ıslak zeminde dikkatli bir şekilde test edip, bizzat kendin gör. Lastikleri değiştirmeni öneririm. Önceki sayfalarda bununla ilgili bir dolu mesaj var.
Bu arada sizlerle paylaşayım istedim. Son 3 haftadır kot pantalon ile motor sürerken bir tarafım donuyordu. Hiç iyileşemedim, sürekli müzmin hastayım.
Geçen haftasonu hanımla Kartal Real'i turlarken Tchibo standında kayak pantalonu gördüm. Ürün de, fiyatı da(79lira) hoşuma gitti. Sonra internetten biraz araştırma yaptım. Beni yağmur ve soğuktan koruyacağını, ama kaza sırasında korumayacağını anladım. Zaten dizlik kullandığım için, gidip bu pantalondan bir tane aldım. Bence fiyatına göre iyi bir ürün. Benzer pantalonlar 150-200'den aşağıya satılmıyor. Üzerine dizlik de takınca, beni kışın birşekilde idare eder diye düşünüyorum. (Tabi yere düşmemek şartıyla!!!) Kısacası ilaç parası yerine, bu sefer pantalona para verdim. Benzer bir arayış içinde olan arkadaş varsa diye yazdım.
bukadar tesadüf olamaz arkadaşım bende aynı düşünce ile aynı pantaondan aldım ve gerçekten çok güzel bişii...
-
06 Aralık 2008, 23:17
-
06 Aralık 2008, 23:47
hız yoq piyasa yoq şekil yoq gerisini siz düşünün...
-
07 Aralık 2008, 16:07
herkese iyi bayramlar.........
-
07 Aralık 2008, 22:41
arkadaşlar geçmiş olsun bende kaza yapanlar kervanına katıldım. refüjden bir köpek motorun altına girdi düşürdü beni 60 km ile falan giderken fren yapmaya fırsat bile olmadı köpeğin refüjden atlaması ile motorun altına girmesi 2 sn sürmedi allahtan motorda demir vardı yoksa çok kötü parçalanıcaktı motor kafadamda kask olmasa beyin patlamıştı 10 ytl falan dedik ama kafa yere vurunca korudu allahtan kask patladı bana bişey olmadı allahtan motorun ayna çizildi birtek başka hiç birşey olmadı demir yere sürtününce boyası kalktı allahtan motoru alırken demiri taktırmıştım satan adamda demişti kaza yapınca çok dua edersin şimdi zorla taktırıyon düşünce anlarsın adam haklıymış arkadaşlar 80 ytlnize kıyın taktırın demirini motorun eğer benim motorda demir olmasaydı bidaha toplatamazdın heralde en 15-20 mt süründüm motorla birlikte
hepinizin bayramı mübarek olsun benim bacak sargılı evde yaptıcam bayramda :D
-
07 Aralık 2008, 23:01
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
08 Aralık 2008, 21:03
arkadaşlar geçmiş olsun bende kaza yapanlar kervanına katıldım. .................................................. .. benim bacak sargılı evde yaptıcam bayramda :D
secretplay, büyük geçmiş olsun. Neyin nereden geleceği belli olmuyor. Durup dururken hayvan sen gel motora çarp, seni düşür. Resmen talihsizlik.
Bütün forumlarda, tüm korumalarınızı takın, kask alırken de sakın ucuza kaçmayın, gidin paraya kıyın, en kalitelisinden alın diye defalarca yazıyor tecrübeli motorcular. Yaşadıkça bizler de öğreniyoruz. Tekrar geçmiş olsun, çabuk iyileşmen dileğiyle. Allah beterinden saklasın. Bu arada köpeğin durumu nedir?
-
09 Aralık 2008, 01:12
toksom köpek ben çarpınca beli kırıldı direk orda öldü allahtan bendede kask vardı kask olmasa kafamı asfalta vurmuştum kask paramparça oldu montumda kollarla omuzu korudu nasıl olduğunu anlamadım ama sol ayağımda motorun altında kaldı heralde bilekten incildi allahtan motorda demir vardı motora hiç bişey olmadı sol ayna çizildi birazda sol sinyalin altı çizildi çok azda direksiyon sola dönmüş çok rahatsız etmiyor ama var biraz kayıklık artık bayramdan sonra servise gidip aynaları sıktırıcam direksiyonu düzelttiricem bakalım başımıza daha neler gelicek
herkese kazasız belasız bayramlar
-
09 Aralık 2008, 01:42
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
09 Aralık 2008, 16:57
Tekrar geçmiş olsun. Resmen ucuz atlatmışsın. Tam koruma derken ne kadar haklılar. Motosiklet botlarının, ayak motorun altında bile kalsa ezilmediğini ve ayağını koruduğunu söylüyorlar. Ayağında böyle bir bot olsaydı, muhtemelen bileğin bu şekilde ezilip incinmezdi. Gidip bir de bot mu alacaz şimdi. Neredeyse bir motor parası kadar masraf ettik korumalara/aksesuarlara.. Ne biçim iş yav..
Köpeğe de çok üzüldüm, salak kafam, keşke hiç sormasaydım !!!
-
11 Aralık 2008, 17:04
arkadaşlar geçmiş olsun bende kaza yapanlar kervanına katıldım. refüjden bir köpek motorun altına girdi düşürdü beni 60 km ile falan giderken fren yapmaya fırsat bile olmadı köpeğin refüjden atlaması ile motorun altına girmesi 2 sn sürmedi allahtan motorda demir vardı yoksa çok kötü parçalanıcaktı motor kafadamda kask olmasa beyin patlamıştı 10 ytl falan dedik ama kafa yere vurunca korudu allahtan kask patladı bana bişey olmadı allahtan motorun ayna çizildi birtek başka hiç birşey olmadı demir yere sürtününce boyası kalktı allahtan motoru alırken demiri taktırmıştım satan adamda demişti kaza yapınca çok dua edersin şimdi zorla taktırıyon düşünce anlarsın adam haklıymış arkadaşlar 80 ytlnize kıyın taktırın demirini motorun eğer benim motorda demir olmasaydı bidaha toplatamazdın heralde en 15-20 mt süründüm motorla birlikte
hepinizin bayramı mübarek olsun benim bacak sargılı evde yaptıcam bayramda :D
Kardeş geçmiş olsun
-
12 Aralık 2008, 00:28
Arkadaşlar şuan itıbarıyla motoru İstanbul içi sıfır ve plaka fiyatı dahil en ucuz nerden ve ne kadara alabilirim?Birde otobanda güçsüz kalırmı? Yardım ederseniz sevinirim..
-
12 Aralık 2008, 16:32
alpayarzu adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar şuan itıbarıyla motoru İstanbul içi sıfır ve plaka fiyatı dahil en ucuz nerden ve ne kadara alabilirim?Birde otobanda güçsüz kalırmı? Yardım ederseniz sevinirim..
,SELAM ıstanbulda yasamadgım ıcın bırsey soyleyemem ama otobanda tek kısı rahat 80 km hıza ulasıyorsun,90 km ıcın cok az beklıyorsun ama 100 kmlerı gormen bıraz zor...
ama ben performansından cok memnunum...zaten cabuk yuksek hızlara ulasayım dıyorsan ve o suratlerı korumalıyım dıyorsan secenek kesınlık bır 125 lık yada 100 luk scooter olmamalı..
-
12 Aralık 2008, 17:42
goldumut adlı üyeden alıntı
,SELAM ıstanbulda yasamadgım ıcın bırsey soyleyemem ama otobanda tek kısı rahat 80 km hıza ulasıyorsun,90 km ıcın cok az beklıyorsun ama 100 kmlerı gormen bıraz zor...
ama ben performansından cok memnunum...zaten cabuk yuksek hızlara ulasayım dıyorsan ve o suratlerı korumalıyım dıyorsan secenek kesınlık bır 125 lık yada 100 luk scooter olmamalı..
Yapmayın arkadaşlar. Motorum 13.500 km de yağ değişimi hariç en son bakımını 8600 km de yaptırdım. 95 kiloyum otobanda düzde 100 km yi rahat görüyor, eğim aşağı 115 çok rahat görüyor. Hakkını yemeyelim motorun
Suzuki AN 125 - 2008 / 0 - 24500 km
SYM Joyride 200 - 2008 / 4500 - 20000+ km (Halen Devam)
-
12 Aralık 2008, 18:04
goldumut adlı üyeden alıntı
Ben tek kişi otobanda ve düzde zorlanmadan 100km/h görüyorum.
Bir keresinde motorun sınırını keşfetmek için yokuş aşağı gaza iyice yüklendim, ibreyi 110km/h 'de gördüm, motorun titremesinden ve rüzgarın çarpmasından tırstım, daha fazla zorlamadım. Netice olarak bu etrafta başka bir araç yokken yaptığım bir hız denemesiydi. Hız yaptıkça insan daha da hızlı gitmek istiyor ama, bu motor için ideal olan en yüksek hızın 80km/h olduğunu düşünüyorum. Hadi çok acelen vardı diyelim 90km/h.
80km/h hız ile, acayip keyifli bir şekilde, titremeden, hoplamadan, motoru zorlamadan, geze geze ama makul bir hız ile gidiyorsun. Daha fazlasını isteyen kesinlikle goldumut 'un tavsiyesine uymalı, derim. Hız yapmadan önce, altımızdaki motorun topu tepi 10 inchlik lastikleri ile bir kez daha gözgöze gelmekte fayda var. Benim gözüm yemiyor açıkçası.
Herkese kazasız, belasız, bol keyifli sürüşler dilerim.
Oooo, gokayugur hoşgeldin bu arada Suzi'yi topladın demek ki. Yahu 13.500km 'yi ne zaman, nasıl yaptın? Valla senin kaza da olmasaydı demek ki, 20.000km'yi de rahat geçecektin.
-
12 Aralık 2008, 18:56
valla arkadaslar haklı olabılır..ben fazla basmadım ama bır kac kez denemıstım..
bu aksam forumdasn adıgım bılgılerle(lastık konusunda)pırellı lastık sordum tanesı 45 ytl ımıs ve 5 ytlde sıbob takıcakmıs..
yanı toplam 100 ytl baklım yarın hava yagmurlu olmazsa takıtırıcam..
cunku gecen gun yagmura yakalandım ve baya korktum 50 km gecmedım genede cok ıyı bır tutunma olmadı..umarım pırellı bızım tatmın eder..
toksom dedigin gibi 80 km gayet ıdeal bır surat yada 70km..benım grande puntom var onu esıme bırakıyorum hergun dukkana suzıyle gelıyorum:D ve ortalama 70 km hızla:..
burada 3 gun once hepsiburada comdan siyah renkte reflektor bant aldım gecelerı gorunmek cok onemlı cunku..kaskımın rengıde montumun rengıde suzımın rengıd sıyah,onun ıcın kaskın arkasına bır tane ve motorun bazı yerlerıne yapıstırıcam..daha elıme ulasmadı ulasınca hemen uygulamaya gececegım detaylı fotolar atarım..
iştelink
http://www.hepsiburada.com/modacar-f...ctid=otm540014
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)