Nesi varmış yani? Bence gayet güzel motor. Başka 125 liklerden de hiç aşağı kalmıyor. Bugün yine yağmur-çamur demeden benim bütün işlerimi gördü. Ben memnunum. Hatta şöyle söyleyeyim: ' O bir kahraman.'
Nesi varmış yani? Bence gayet güzel motor. Başka 125 liklerden de hiç aşağı kalmıyor. Bugün yine yağmur-çamur demeden benim bütün işlerimi gördü. Ben memnunum. Hatta şöyle söyleyeyim: ' O bir kahraman.'
La liberta non ha prezzo !
arkadaşlar günaydın.ben bu motorun sıfırını hala bulamadım kaç yere sorduysam yok diyor.fiyatta vermiyorlar.nedendir bilen var mı?
Bu tarz yani küçük lastikli diye bilinen scooter tarzı motorlarla pek dağ taş gezilmez daha çok ATV gibi cross gibi motorları tercih etmelisin bu scooter ın dağ taş performansı pek istediğin gibi olmayabilir.
Bizim tavsiye ettiğimiz lastikler asfalt yollarda güzel performanslar çıkarıyor ama bahsettiğin gibi dişleri olan lastiklerde mutlaka vardır buna uyarmı bilemem ama asfaltta nasıl bir sürüş verir,onuda bu forumda benden daha bilgili prof arkadaşlar verebilir ...
Bence bi ATV edin o yolların motoru cross veya atv olabilir .
Bu ufaklığa yazık edersin gibi geliyor bana....
az önce motorumun arazi performansını test ettim bende diyebilirimki o bir kahraman otoyoldan çıkıp tali yola girdim tabi girmez olaydım fakat suzim sağ olsun yol çamur ve taşlık yani ya çamurda kayıyorum yada taşlarda-çakıllarda zıplıyorum bunların zevkini çıkarıp giderken bukadar kötülüğün üzerine yetmezmiş gibi sol tarafımdaki yaklaşık 30m uzağımdaki kulubenin önündeki 3 kangaldan 1 tanesi sanırım en büyüğü idi kalkıp solumdan bana çapraz koşmaya başlamazmı bi an için salavat getirdim çünki çamur+taş+çakıllık azami hızım 10 - 15km saat ve çaprazdan gelen bir kangal tek kurtuluşum elimin altındaki elcik ve suzimdi ben bunlara güvendim gazı açtım çok sendeledim ama o yollarda 50km saate çıktım bi anda tabi çok kötü ve dengesiz oluyor fakat bu olaydan sonra yaklaşık 4km daha gidip asfalt yola çıktım diyeceğim dengenizi sağlayabilirseniz bu motor her yerde gidiyor yahu.
seT By eXe
Aslın da BWS düşünüyordum ama 2 zamanlı olması ve üretimden kalması fikrimi değiştirtti ama suzimden çok memnunum. dağ taş dediysem tam bir kros anlamında değil arasıra stablize yollara girmek adına söylemiştim.Yani yazın şile yollarında beni gezdirsin yeter.Lastik konusunda da bu pizzacıların kullandığı hondalarda bizim lastik ebatlarında ama dişli lastikler var acaba o lastiiler hem asfalt hem toprak yolda performans sağlarmı onu merak ediyorum.
Mahalledeki doğalgaz çalışmaları nedeniyle her yeri köstebek gibi kazmışlar. Her yer kum-toprak. Bir de üstüne son yağmurlar yağınca düşünün artık yolların halini. Tabi artık onlara yol denebilirse. Ama AN 125 bana mısın demedi. Titremedi bile. Yardı geçti valla. Bunu yapabilecek başka scooterlar da çoktur mutlaka ama bizimki de hiçbirinden aşağı olmadığını ispatladı. O bir kahraman.
Hoşgeldin goldumut. Hayırlı olsun.
bende mondial 150zc var suziki yi çok düşündüm ama benim için tek sorunu tekerleri oldu küçük tekerde rahat edemiyorum ben bi kaç kere virajda sorun yaşadım küçük tekerlerle ama an motor ve performans olarak çok iyi ah bide 150cc birazdaha büyük teker bişey çıkarsa o zmn onnümero olacak neyse arkadaşlar kazasız belasız. .
[COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]
Merhaba goldumut,
Lastik konusu bana göre bu motorun tek zaafıdır. (Lastik çapının küçük olduğunu motoru alırken zaten biliyorduk, o sayılmaz!)
Yol ıslak oldu mu, sürüş epey tehlikeli olmaya başlıyor. Kaymalar, yalpalamalar başlıyor. Bence orjinal lastiklerini önce ıslak zeminde dikkatli bir şekilde test edip, bizzat kendin gör. Lastikleri değiştirmeni öneririm. Önceki sayfalarda bununla ilgili bir dolu mesaj var.
Bu arada sizlerle paylaşayım istedim. Son 3 haftadır kot pantalon ile motor sürerken bir tarafım donuyordu. Hiç iyileşemedim, sürekli müzmin hastayım.
Geçen haftasonu hanımla Kartal Real'i turlarken Tchibo standında kayak pantalonu gördüm. Ürün de, fiyatı da(79lira) hoşuma gitti. Sonra internetten biraz araştırma yaptım. Beni yağmur ve soğuktan koruyacağını, ama kaza sırasında korumayacağını anladım. Zaten dizlik kullandığım için, gidip bu pantalondan bir tane aldım. Bence fiyatına göre iyi bir ürün. Benzer pantalonlar 150-200'den aşağıya satılmıyor. Üzerine dizlik de takınca, beni kışın birşekilde idare eder diye düşünüyorum. (Tabi yere düşmemek şartıyla!!!) Kısacası ilaç parası yerine, bu sefer pantalona para verdim. Benzer bir arayış içinde olan arkadaş varsa diye yazdım.
Toksom aynı konuyu yazmayı düşünüyordum...Geçen haftasonu hanımla Kartal Real'i turlarken Tchibo standında kayak pantalonu gördüm.
Bende Fatih Historia alışveriş merkezindeki TCHİBO mağazasında gördüm, kış ürünleri kampanyası yapmışlar ve termal içlikler 20-25 YTL,termal KAzak, Eldiven, mont vs. gerçekten makul fiyatlar , ben alt üst takım termal içlik ,termal t-shirt ve çok güzel bir polar boyunluk var aynı zamanda istediğinde maske oluyor, 9 YTL o da almayı düşünüyorum..Fiyatlar gerçekten çok makul tavsiye ederim şiddetle..........
Bu arada dr. yasağı sebebi ile bir aydır motora binmiyorum...Şiddetli boyun ve sırt ağrısı, suç morotun değil tabi donanımsız olarak motordan inmeyn benim...
Ağrılar azaldı ama resmen trafik stresine girdim yerimden kıpırdamak istemiyorum trafik korkusundan...
Herkese sağlıklı ve korunaklı sürüşler dilerim....
Ömercem, geçmiş olsun.
Orada 35 liraya komple sırtı kaplayan bir sırt koruması da gördüm. Motor için (koruma amaçı) olmayabilir ama senin işini görebilir. Sırtını, belini destekler.
Ben ürünleri Palladium AVM'den Tchibo'nun kendi mağazasından aldım. Market içindeki Tchibo reyonunda o kadar çeşit yoktu. Termal içlik, polar kazak filan da aldım. Artık astronot gibi biniyorum motora
Tchibo katalog adresi:
http://katalog.tchibo.com.tr/macerak...erakayakta.pdf
Bizim forumda da başka konu başlıklarında aynı mevzu dönüyor:
http://www.motosiklet.net/forum/moto...im-2008-a.html
Tchibo'nun bu kadar reklamını yaptım. Artık reklam ücreti olarak bana bir hediye gönderirler, değil mi?
arkadaşlar lastiklerini pirelli ile değiştirin ben pirellileri taktıktan sonra ne kayma ne sallama bişey kalmadı virajlarda motoru istediğiniz kadar yatırın kayma olmuyor ben özellikle düşmeyi göze alıp yağmurda yatırdım motoru hiç bişey olmuyor aşşa yukarı 1,5 aydır pirellilerin üstünde gidiyorum ve her yönü ile size garanti ediyorum kayma problemi %100 ortadan kalkacak
Yeni katılan arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyorum ; bakıyorum ağır toplarımız yan yana mesajları patlatmışlar ne güzel ne güzel
Arkadaşlar hangi arkadaşlarımız koruma camı kullanıyor? mesela toksom kardeşimin karakaçanında göremedim::))
Bende var inanılmaz bir koruma sağlıyor rüzgarın göğsünüze yaptığını neyle kotarıyorsunuz bence bi deneyin ben suzimi ilk aldığımda servise taktırmıştım 25 ytl verdim ama mika olması biraz kötü biraz araştırırsanız daha kaliteli çizilmeyenleride var çizildiği zaman geceleyin o çiziklere ışık vurduğunda yolu göremiyorsunuz.
Bi deneyin bakın ne kadar fark edecek
kazasız belasız arkadaşlar.
hoşbulduk..
evet bu cam konusuda cok onemlı ozellıkle kıs aylarında yuzumuze veya gogsumuze carpan ruzgarı engelleyecegıne ınanırıyorum...
bende taktırmayı dusnuyorum kullanan arkadasların yorumu cok onemlı gercekten..yazında sokmek en mantıklısı sanırım..
bilgi için cok tesekkurler..acaba pırellının hangı modeli?
Sanırım en taze bilgiler bende:
Alternatif-1
Marka : Pirelli
Model: SL26
Ebat: 3.50 - 10 59J REINF TL
Liste fiyatı : 28 EUR/adet
Alış fiyatı : 50YTL/adet
Takma fiyatı : 10-20YTL/çift (tutturabildiğine..)
Alternatif-2
Marka : Michelin
Model : S83
Ebat : 3.50-10 51J
Liste fiyatı : 70YTL (Buz Motor telefonda 70YTLx2=140 + 20 takma ücreti ile toplam 160YTL demişti.)
Bridgestone 55YTL
Dunlop 60YTL
diye internette motosiklet forumlarında çeşitli rivayetler vardı ))
Ama modellerini bile bilmiyorum.
Bir de Metzeler'in ME1 3.50-10 59J Reinf diye bir lastiği var(mış).
Ama adı var kendi yok. Bayiye sorsan Metzeler'in 3.50 -10 ebadında lastiği yok ki diyor. Hiç anlamadım, ama uğraşmak da istemedim.
Yani uzun lafın kısası goldumut, herkesin bana dediği gibi, sen gene git Pirelli SL26 tak, bitsin gitsin derim. Kolay gelsin.
Buz Motor Bostancı - 0216 380 92 96
http://www.buzmotor.com/ Michelin
Genç Moto Beşiktaş - 0212 274 27 27
http://www.gencmoto.com/ Metzeler - Pirelli
Turkuaz Otomotiv Erenköy -0216 411 11 34
http://www.turkuazotomotiv.com/ Metzeler - Pirelli
Aydın Motor
http://www.aydinmotor.com/ Metzeler - Pirelli
pirelli sl26 modeli 59j motorun üstündeki 51j 59j daha sert olduğu gösteriyor sanırsam bu sayede daha uzun ömürlü oluyor
ben fullface bir kask almayı düşünüyorum arkadaşlar ne önerirsiniz fiyat verebilirmisiz biraz baktım nette uçuk fiyatlar var orta yollu bi kask almayı düşünüyorum bu 5 ytllik polis savar kasklarla olmıycak
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)