Arkadaşlar motorun hız yapması mevzumuz değil 2 motor arasında bi kıyaslama yaptım ben tabiiki 80 km bencede en uygun hız olayın bu kısmında değilim benim size danıştığım acaba teknik bir sorunmu var.
benim yeni dükkanın hemen yanında bi motorcu var ona sordum hava filtresi olabilir dedi ,böyle bi sorunla karşılaşan arkadaşımız varmı acaba .
birde insanlar arasında dolaşan bir lakırtı var ne yapacan abi rodajı basmazsan açılmaz bu meret diye ,
Bu arada forum da yazdığınız RODAJ ile ilgili olan tüm kısımları okudum
Olasılık 1 bu arkadaşlar doğru söyler Allah ne verdiyse basacan motoru açacan
Olasılık 2 rodaj gerçekten gerkli motorun ilerideki performansı için
Şimdide ortaya şöyle bir çelişki çıkıyor
1 Bu ikinci motora rodaj yaptım tam anlamı ile açılmadı alt motor
2 yandaki motorcu arkadaşımın dediği gibi hava filtresi (hava az alıyordur )
acaba diyorum bu hava filtresini tekrar söküp taksam birde en kıyağından buji taksam derdime çare olurmu ama buji markası vermediniz hala
Sizin fikirlerinizi almadan anahtar vurmam
Şimdiden teşekkürler verdiğiniz ve vereceğiniz bilgiler için
DİKKAT EDİN YAĞMURLAR BAŞLADI KAZASIZ BELASIZ İNŞALLAH
Zemheri yazdıklarında kısmen haklılık payı var;
evet rodajı düzgün yapmazsın gazlaya gazlaya motoru açarsın ki doğprudur bu şekilde açılan motor daha hızlıdır..
Ama gelgelelim 4000-5000 km sonra motor hızla güçten düşecektir, iki kişi binişlerde, ilk kalkışlarda motrda hissedilir bir baygınlık ortaya çıkar...tabiki gene 120 ye çıkabilirsin ama 25 sn. sonra
Rodajı düzgün yapmak ve yağ değişimlerine özellikle dikkat etmek, en kaliteli yağı kullanmak ( kendinizi kesinlikle servislerin yağına emanet etmeyim, alınabilecek en ucuz yağı en pahalı fiyata satıyorlar, üstelik abi hayabusaya da bunu koyuyoruz diyerek: ) ) bunlaar dikaat ederek kullanırsanız zaten motor da açılacaktır... ve rodajdan sonra yuksek devirlere çıkarak motorun açılmasını sağlayabilirsin...
Hava filresini söküp tak iyice temizle, toz çamur vs. dolmuşşsa motoru boğar, benzin tüketiminde artmışsa kesin hava filtresi tıkalıdır, motor direk benzine yükleniyor ve tam da yakamaığı için boğuluyor olabilir...
Selamlar Kolaylıklar
Arkadaşlar hava filtresini söktüm denedim olmadı hiç filtre takmadan denedim olmadı km 90 dedimi aynı sorun dewam ediyor bu arada erkunt antalya da ulusoy kardeşlerden başka yetkili servis yokmuş exen motoru aradım özel servismiş orası yetkili tek servis oldukları için müşteri memnuniyeti pek o kadar önemli değil bence kendileri bilirler aynen politikaya dewam etsinler bakalım
Merhaba arkadaşlar,
Pintilikten dolayı (!) motorumun üzerinde hala orjinal lastikleri duruyor.
Ancak malumunuz bu sözde lastik suyu gördü mü, hemen motorun arkası kaymaya ve yalpalamaya başlıyor. Lastikler yüzünden, artık gidemez duruma geldim. Havalarda sürekli yağışlı, kaya kaya gidiyorum, bu gidişle cambazlık ederken nalları dikeceğim.
Nihayet kafama dank etti, lastikleri değiştirmeye karar verdim.
Şimdi Bostancı'daki Buz Motor'a sordum, onlarda sadece Michelin var.
Tanesi 70 YTL'den, ikisi 140YTL, takması dahil 160YTL diyorlar.
Siz lastik için Istanbul Anadolu yakasında nereyi önerirsiniz?
Bildiğiniz Pirelli/Bridgestone/Dunlop motosiklet lastiği bayisi var mı?
Sizdeki bilgileri (marka/model/fiyat/bayi vb.) paylaşırsanız minnettar olurum.
Hepinize kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.
arkadaşım ben lastikleri yağmurlar başlamadan önce değiştirmiştim pirelli taktım sl26 modeli bence hiç diğer lastiklerle uğraşma hazır denenmişi var pirelliden şaşma derim ben lastiklerin tanesini 30 ytlye aldım pirelli bayiinde 45 demişlerdi takmasınada her hangi bir oto lastikçiye git 10 ytlye değiştirtirsin
secretplay, yanıt için çok teşekkür ederim.
Beşiktaş Genç Moto'nun sitesinde,
http://www.gencmoto.com/images/pirelli/scooter.html
SL 26 Ön/Arka
Jant IP-Code Ebat Desen Fiyat (KDV dahil)
10" 0531600 3.50-10 59J reinf TL SL 26 28 Euro
Lastik için (hele motorun üzerindeki orjinal lastiklerle) Kartal'dan Beşiktaş'a kadar gitmek bana mantıklı gelmiyor. Ist-Anadolu yakasında bu lastiği alabileceğim bir yer bilen var mı?
walla ben yazın ortasında refujleri suladıkları su yola akmış orda kayınca dedim heralde yoldandır ama forumda herkesin şikayetçi olduğunu okudum birkez de hafif yağmurda kaydırınca bu lastiklerle yol alınmayacağını anladım gittim değiştirdim yazın üstündeki lastikler fena değil ama kışın kesinlikle kullanılmaz
Arkadaşlar kolay gelsin, neredeyse bu forumun 63 sayfasını tek tek okudum, çok güzel ve seviyeli bir ortamınız var.Yaptığınız değerlendirmeler sonucunda bende bir suzuki aldım ve çok memnunum.Bu arada ist/kartal civarında oturan arkadaşlarımız varmı acaba...
Teşekkürler...
merhaba toksom 10 gün önce kadar lastikleri pirelli ile değiştirdim gençmoto da tanesine 50 aydınmotor da 40 ytl+2 taksit dediler ( bi hafta önce alsaydım 35 olacaktı )
aydınmotorun yeri sirkecide genç motonun bayiside var. Arabalı vapurla haremden sirkeceye geçebilrisin.
www.aydinmotor.com telefon numarasıda 212 511-21-76 bi telefon açıp bi fiyat almanda yarar var dövizkurundaki değişiklikler fiyatlara yansıyabiliyor.
500 km'yi geçtim. Yakıt tüketimi şehir içi-dışı ortalama 3,5 lt/100 km civarında.
La liberta non ha prezzo !
Az önce internetten Sahrayıcedid-Erenköy'de bir lastikçi buldum.
http://www.turkuazotomotiv.com.tr/mo...li_scooter.asp
Yarın burayı arayacağım. Bakalım ne çıkacak? Cumartesi'ye kadar Anadolu yakasında Pirelli lastik satan bir yer aramaya devam. Bulamazsam, aynen dediğin gibi Harem-Sirkeci yapacağım. Sağol redshark.
Hoşgeldin aramıza. Şu sıra lastik mevzusuna fena takıldım, senin mesajın kaçtı aradan. Zemheri'nin mesajını görünce şimdi uyandım. Kusura bakma.
Ben Samandıra'dayım. FB tesislerinin yanından yokuş aşağı kaptırdım mı, aynen Kartal'dayım. Çok şanslısın çünkü Suzi'n için iyi bir servis yanıbaşında. E5 yan yolda, Kartal Oto Sanayi Sitesindeki Altan Motor'u tavsiye ederim.
Bkz. Sayfanın en üstü sol köşede reklamı var. Tekrar hoşgeldin.
herkese tekrar merhaba arkadaşlar,
artık vitesli motorsiklete geçmek istediğim için 63 sayfasını okuyup yaptığınız değerlendirmeler üzerine aldığım biricik motorumu 2100 liraya satıyorum. almak isteyen varsa lütfen msj atsın.
Teşekkür ederim zemheri ve toksom hoşbulduk.Evet bahsettiğinz servise geçen bir uğradım çok ilgiliydiler bir ara uğrayıp ilk bakımımı yaptıracağım.Bulunduğumuz yer itbariyle çok güzel bir yerdeyiz bu ufak canavarla gezilecek okadar çok yerler varki Aydosun tepelerine bile çıktım.
Kardeş bu arada bu küçük canavarlar yürür bazda mükemmmel; fakat lastikleri beş para etmez, hali hazırda toksom da bundan bahsediyor , bana sorarsan vakit geçirmeden değiştir, detayı forumda fazla fazla yazıyor .
Havalar bozuk, malum o lastiklerle İstanbul gibi bir yerde yolda tutamazsın o makinayı Allah göstermesin....
125 cc liq motor diince daa fazlasını bealıodum suzıkı e yakısmamış
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)