Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Suzuki AN 125 HK Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    secretplay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı NEOX61 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar benim motorumla ilgili bir sorum olacak sizlere, henüz rodajı dolmadı, 350 km felan şu an için. malum havalar soğumaya başladı ve motorlarımıza ara sıra binebilmekteyiz bundan dolayıdır ki motoru 3-5 gün çalıştırmazsam bir daha ilk çalıştırmada çok zorlanıyorum en az 20 kez kısa süreli marş basıyorum, ayak marşını da çok denedim sonuç değişmedi ve yine çalıştıysada el marşı ile çalıştı.
    bu bir sorunmudur bilemiyorum sorun ise nereden kaynaklanıyor olabilir
    herhangi bir servise götürmedim Zonguldak/ereğli de ikamet etmekteyim.
    bu konu hakkında öncelikle sizlerin görüşlerinizi almak istedim benzer durumlarla karşılaşanlar var ise buradan takip ediyorum zaten forumu. bunun dışında hiç bir problemim yok motorla ilgili on numara bir motor yeni almak isteyenlere acil tavsiye ederim, suzuki jipim vardı şimdi birde motorsikletim oldu daha ne isterim dimi yani..
    selamlar...
    kazasız belasız sürüşler dilerim hoşcakalın
    dostum bi ara benim motorda yağmurda kaldığında bi kaç basışta çalışmadı ama öle böle yağmur değildi motorumda alarm var yağan yağmur alarmı çalıştırıyodu düşünün yağmurun şiddetini o zaman bi kaç basışta çalışmıştı ayak marşına gelince serviste te sormuştum ben ustalar ayak marşı ile motoru çalıştıracaksanız çeyrek kadar gaz vermeniz gerekir dediler ben kaç kere gaz vermeden çalıştırmayı denedim gerçekten çok zor çalışıyor fakat çeyrek gaz verip ayak marşına basınca tak diye alıyor motor bile bu şekilde dene bakalım bi sonuç alabilecekmisin

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Suzuki AN 125
    NEOX61´isimli üyeden Alıntı
    Selam arkadaşlar benim motorumla ilgili bir sorum olacak sizlere, henüz rodajı dolmadı, 350 km felan şu an için. malum havalar soğumaya başladı ve motorlarımıza ara sıra binebilmekteyiz bundan dolayıdır ki motoru 3-5 gün çalıştırmazsam bir daha ilk çalıştırmada çok zorlanıyorum en az 20 kez kısa süreli marş basıyorum, ayak marşını da çok denedim sonuç değişmedi ve yine çalıştıysada el marşı ile çalıştı.
    bu bir sorunmudur bilemiyorum sorun ise nereden kaynaklanıyor olabilir
    Benim motor da ( açık havada ama balkon altında ) bir haftadır yatıyordu ve pazar günü üçüncü marşta çalıştı, 20 marş anormal... gaz verip motoru boğmadıysan (otomatik jikle var çünkü motor da gaz vermemen gerekir marşta) bir soruna işaret ettiği açık...karbüratör yahut ateşleme sisteminde olabilir.

Ayak marşında gaz vererek denemek lazım, gaz vermeyince soğuk motor ayak marşı ile çok zor çalışıyor...

Selamlar Kolaylıklar

Motosikleti
    kymco xciting 250i
    ya arkadaşlar şu servis takıntınızı anlamıyorum bakıyorumda işte 500 bakımınnı yaptırdım yok 3000 bakımında filitre değişmedi ya relax biraz; Motorcu olmak özgür olmaktır hepinizde biraz bunu düşünerek almadınızmı bu makineleri rüzgarı hissetmek istediğiniz zaman bi yerlere kaçmak trafikte kadırımla yandaki aracın ortasından gaz kesmeden geçmek hatta boğaz köprüsünden plakayı kapatıp geçmek biraz çılgınlık bırakın şu servis meselesini kardeşim özgür olun biraz garantiden çıkar diyenler var aranızda bırakın çıksın kendiniz değiştirin yağını filtresini şununu bununu hissedin motorunuzu onunla uğraşın konuşun yıkayın onu kimseye bağımlı kalmayın GARANTİMİ neyin garantisi hayatınızın garantisi varmı

Motosikleti
    Suzuki AN 125
    zemheri
    ya arkadaşlar şu servis takıntınızı anlamıyorum bakıyorumda işte 500 bakımınnı yaptırdım yok 3000 bakımında filitre değişmedi ya relax biraz; Motorcu olmak özgür olmaktır hepinizde biraz bunu düşünerek almadınızmı bu makineleri rüzgarı hissetmek istediğiniz zaman bi yerlere kaçmak trafikte kadırımla yandaki aracın ortasından gaz kesmeden geçmek hatta boğaz köprüsünden plakayı kapatıp geçmek biraz çılgınlık bırakın şu servis meselesini kardeşim özgür olun biraz garantiden çıkar diyenler var aranızda bırakın çıksın kendiniz değiştirin yağını filtresini şununu bununu hissedin motorunuzu onunla uğraşın konuşun yıkayın onu kimseye bağımlı kalmayın GARANTİMİ neyin garantisi hayatınızın garantisi varmı
    Zemheri Kardeş özgür olmak ancak bakımlı ve düzgün çalışan bir motorla mümkündür. 150 kg ağırlığındaki motoru bir kaç yüz metre elinde itersen yağın bakımın filtrenin önemini daha iyi anlarsın...

Çılgınlık yaparken de dikkatli olmak lazım, araçla kaldırım arasından gaz kesmeden geçmek mesela !!! inmek isteyen bir amcamız yola küllük dökmek için çat diye açılmış bir kapı, sinyalsiz direk dönüş gibi hergün sıkça yaşanan olaylardan biri ile karşılaşabilirsin...

Kaldıki 10-15 milyonluk bir yağ için motor garantiden niçin çıksın ki..Haklısın bu konuda biraz karışıklık var ve oda Suzuki Türkiyenin motorsiklet bölümünün yetersizliğinden ve ilgisizliğinden kaynaklanıyor..ama buradaki insanlar da tam da bunun için burada,bilgi ve fikir alışverişi için...

Köprüden plaka kapatarak geçmek ise çılgınlık değil aptallık olarak nitelenebilir ancak,çünkü kaçak geçiş değil kamuya karşı işlenmiş dolandırıcılık sayılıyor ki...ağırlaştırılmış bir şuç olup ömür boyu sicilinizde kalır...google de bir ararsanız "köprüden kaçak geçiş" diye, dava açıldı yardım edin diye çırpınan moto kuryeleri ,polis ya da karayolları ekipleri tarafından kartal a kadar kovalanıp yakalanan değişik tipte çılgınları !! köprünün çıkışında güvenlik kamerası önünde plakadan sardığı bezi çözen ve bu sırada plakası kaydedilen cin gibi arkadaşalarımızı bulabilirsin...

Ve sonuncusu motor bir çılgınlık aracı değil bir ulaşım aracıdır. Motora bir ulaşım aracı olarak bakılmamasının, motor alana vah tüh yazık delikanlıya şeklindeki aile ve çevre yaklaşımının sebebi ne yazıkki motorcularımızın "motor çılgınlıktır baba yaaa" şeklindeki motor olayını ajite edici yaklaşımıdır.

Yoksa git konya urfa adana mersin sivas gibi illere motorun bir çılgınlık değil bir şehir içi ulaşım aracı olduğunu, yaşlısının gencinin biz çılgınız ayaklarına filan yatmadan evine işine gezmeye vs. motorlarıyla gidip geldiğini görürsünüz..

Belirtiğim sebeplerle dediklerine kesinlikle katılmıyorum...

Alıntı omercem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zemheri Kardeş özgür olmak ancak bakımlı ve düzgün çalışan bir motorla mümkündür. 150 kg ağırlığındaki motoru bir kaç yüz metre elinde itersen yağın bakımın filtrenin önemini daha iyi anlarsın...

Çılgınlık yaparken de dikkatli olmak lazım, araçla kaldırım arasından gaz kesmeden geçmek mesela !!! inmek isteyen bir amcamız yola küllük dökmek için çat diye açılmış bir kapı, sinyalsiz direk dönüş gibi hergün sıkça yaşanan olaylardan biri ile karşılaşabilirsin...

Kaldıki 10-15 milyonluk bir yağ için motor garantiden niçin çıksın ki..Haklısın bu konuda biraz karışıklık var ve oda Suzuki Türkiyenin motorsiklet bölümünün yetersizliğinden ve ilgisizliğinden kaynaklanıyor..ama buradaki insanlar da tam da bunun için burada,bilgi ve fikir alışverişi için...

Köprüden plaka kapatarak geçmek ise çılgınlık değil aptallık olarak nitelenebilir ancak,çünkü kaçak geçiş değil kamuya karşı işlenmiş dolandırıcılık sayılıyor ki...ağırlaştırılmış bir şuç olup ömür boyu sicilinizde kalır...google de bir ararsanız "köprüden kaçak geçiş" diye, dava açıldı yardım edin diye çırpınan moto kuryeleri ,polis ya da karayolları ekipleri tarafından kartal a kadar kovalanıp yakalanan değişik tipte çılgınları !! köprünün çıkışında güvenlik kamerası önünde plakadan sardığı bezi çözen ve bu sırada plakası kaydedilen cin gibi arkadaşalarımızı bulabilirsin...

Ve sonuncusu motor bir çılgınlık aracı değil bir ulaşım aracıdır. Motora bir ulaşım aracı olarak bakılmamasının, motor alana vah tüh yazık delikanlıya şeklindeki aile ve çevre yaklaşımının sebebi ne yazıkki motorcularımızın "motor çılgınlıktır baba yaaa" şeklindeki motor olayını ajite edici yaklaşımıdır.

Yoksa git konya urfa adana mersin sivas gibi illere motorun bir çılgınlık değil bir şehir içi ulaşım aracı olduğunu, yaşlısının gencinin biz çılgınız ayaklarına filan yatmadan evine işine gezmeye vs. motorlarıyla gidip geldiğini görürsünüz..

walla ne diyim dediklerin yerden göğe kadar doğru ama zemheri arkadaşımızın demek istediği aslında şu gibi geldi bana

çin malı diye kimsenin beğenmediği motorlar bile çok büyük bi arıza çıkarmazken, suzuki diye arıza çıkarmasın diye aldığımız motorumuz neden arızalansın gidip kendinizi servise kazıklatmayın demek istedi heralde fakat dediğin gibi 15 20 ytl ye 2000 2500 km de bi yağ değiştiricez altı üstü onun içinde garantiyi deldirmeye gerek yok diye düşünüyorum iyi kötü herkes kendi motorunun yağını bujisini değişirebilir zaten altı üstü bi vida sökülüyor

ayrıca bunlar mekanik alet ne zaman nasıl arıza çıkaracağı belli olmaz zaten bunun için üreticiler garanti veriyolar ürettikleri ürünlere

kazasız belasız sürüşler dilerim

Motosikleti
    Suzuki AN 125

Trafik Hayattır ( tabi Kurallara uyulursa )

http://patrz.pl/filmy/kierowco-nie-badz-bezmyslny

Arkadaşlar Polonya da trafik kazaları konusunda hazırlanmış ve tüm televizyonlarda gösterilen güzel bir video var yukarıdaki linkte...

Gerçi hemen hepsi otomobillerle ilgili ama ders çıkarılacak çok şey var..Ben izlerken kendimi ve ailemi düşündüm tüyleri diken diken oluyor insanın, vaktiniz varsa izlemenizi öneririm 5-6 dakikalık bir video..

Motosikleti
    kymco xciting 250i

ömercem birkaç konuda beni yanlış anladığını görüyorum yazdıklarımı tekrar okumanı tavsiye ederim asla bakımsız bi motora binmedim binmemde benim bahsettiğim sudan sebeplerle cebimizden uçup giden paralar servis kisvesi altında hanginiz diyebilirsinizki servise ödediğim şu para gerçekten verdikleri hizmetin hakkıydı varsa da istisnadır ayrıca tırnak içinde söylüyorum onyıllardır motor kullanıcısıyım çok motor ittim ne demek olduğunu iii bilirim hali hazırda da üç adet motorum var suzuki an kanuni tigrina kanuni elit kanunileri asla servise götürmedim suzuki yide götürmeyeceğim tüm periyodik bakımlarını kendim yaparım çılgınlıktan kastım asla tehlikeli motor kullanmak değildi aksine kask takmadan motora binmem 8 adet kaskım var her modelden buradan da diğer arkadaşlara kötü örnek olmak gibi bi niyetim yok özgür olmakla ilgiliydi o cümleler son bir yıla kadar şöförlükle hayatımı idame ettiriyordum en son kullandığım araç bir tıreylerdi aynı zaman da bi treyler operatörüyüm ehliyetim aynen şöyledir E D A2 bunları ukalalık olsun diye yazmıyorum kötü örnek olmak değildi amacım ama yapılanları görünce dayanamıyorum ayrıca istanbulda yaşamıyorum köprüdende motorla hiç geçmedim geçecek olsamda ücretini PAŞA PAŞA öderim eğer motorumrun resmine bakarsan yan korumalıkları rüzgarlık camınıda görebilirsin bu detayların düşündüğün tarzı olan birisine ters olduğunu görebilirsin maaleseftirki ajite den kasteddiğin şey antalya da mütemadiyen gördüğüm şeyler bu konuda haklısın bazen trafik polisleri bile bu konuda yetersiz kalıyorlar aynasız kasksız saçlarında birer kilo jöle ile artçısıyla garibim 100 cc lik motorlarla ön kaldırma yapmaya çalışan gençlerimizi görmek üzücü denklare ettiğin her şeye ve uyarılarına saygı duyuyorum ama parantez içerisinde söylüyorum altını çizdiğim şeyler belki yanlış anlaşıldı amaç hak ettiğimiz hizmeti almak kandırılmamak idi senin gibi bu konulara arif kimselerden bi nebzede olsa bilgiler almak onure edici yinede özgür olmak motor kullanmakla eşanlamlı bence kazasız belasız sürüşler özgür kalın

http://patrz.pl/filmy/kierowco-nie-badz-bezmyslny

Arkadaşlar Polonya da trafik kazaları konusunda hazırlanmış ve tüm televizyonlarda gösterilen güzel bir video var yukarıdaki linkte...

Gerçi hemen hepsi otomobillerle ilgili ama ders çıkarılacak çok şey var..Ben izlerken kendimi ve ailemi düşündüm tüyleri diken diken oluyor insanın, vaktiniz varsa izlemenizi öneririm 5-6 dakikalık bir video..

adamların yaptığı videoya bak bide bizim videolara ne güzel yapmışlar her kitleye hitap ediyo sevgilerden futbol oynayan adamlara bizim videolar nasıl trafik canavarı sembolündeki bi yoldan 2 otobüs bi araba geçiyo sonra uymayanları uyaralım sloganı altında topluyolar videoları

valla çok güzel video sağolasın izlemeyenlerde izlesin bence

Motosikleti
    Suzuki AN 125
    Zemheri ;
    ömercem birkaç konuda beni yanlış anladığını görüyorum yazdıklarımı tekrar okumanı tavsiye ederim asla bakımsız bi motora binmedim binmemde benim bahsettiğim sudan sebeplerle cebimizden uçup giden paralar servis kisvesi altında hanginiz diyebilirsinizki servise ödediğim şu para gerçekten verdikleri hizmetin hakkıydı varsa da istisnadır ayrıca tırnak içinde söylüyorum onyıllardır motor kullanıcısıyım çok motor ittim ne demek olduğunu iii bilirim hali hazırda da üç adet motorum var suzuki an kanuni tigrina kanuni elit kanunileri asla servise götürmedim suzuki yide götürmeyeceğim tüm periyodik bakımlarını kendim yaparım çılgınlıktan kastım asla tehlikeli motor kullanmak değildi aksine kask takmadan motora binmem
    Zemheri Kardeşim kırdıysam özür dilerim samimiyetle...Gerçekten sabah akşam giderken gelirken oyle motosikletlli arkadaşlar görüyorum ki, gerçekten utanıyorum...Birde senin mesajını görünce senin kastını da tam anlayamadım demek ki...

Geçen gün milliyette bir haber vardı yurtdışında kımızıda bir motor geçmiş bir otomobile çarpmış vs. videolu bir haber...yani haberin altındaki yorumları okuyunca milletin motosikletlilerden resmen illallah dediğini anlıyorsun ...tekerlekli bomba diyen mi ararsın, kaza yapmamaıza sebep oldu sonrada kaçtı diyen mi , haklısın abi asacaksın bunlardan iki tane ye kadar gitmiş olay...ne yazık ki bunun sebebi üç kuruşluk çin e de binde harley e de binse bir kısım motorcular....

Yoksa dediklerinde haklısın bu servisin 100 YTL dediğini diğer servis 50.. mahalledeki ali abi ise 20-30 yapıyor...

Selamlarımla

Motosikleti
    kymco xciting 250i
    Anlaşıldığımı görmek güzel umarım bu yazılanlar biraz genç biraz çılgın trafikte kural tanımaz arkadaşlarımıza bi nebze olsun uyarı olmuştur UNUTMAYIN ARKADAŞLAR YARIŞ PİSTTE PROFESYONELLER TARAFINDAN YAPILIR ve o profesyonellerin giydiği kıyafetler belkide bindiğimiz motorların birkaç katı lütfen kask takıp dikkatli sürelim
    Zemheri elbette yazdan öte anlayana

eL_BaNDiDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Ben de bugün suzuki den siyah bir AN125 satın aldım. Motor henüz hazır olmadığı için teslim almadım. Sanırım birkaç gün içinde plaka işlerini de hallederim.
    La liberta non ha prezzo !

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı eL_BaNDiDo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de bugün suzuki den siyah bir AN125 satın aldım. Motor henüz hazır olmadığı için teslim almadım. Sanırım birkaç gün içinde plaka işlerini de hallederim.
    Kaça aldın?... Aldığın şartları yazarsan belki alacak arkadaşlara da faydası dokunur....

Bu arada ben de 2. an yi almış bulunmaktayım.... Önceki siyah tı..Bu bordo....

Bir de mavi alırsak tam süper olacak....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Peşin 2.200 e aldım. Plaka masrafları benden.

hayırlı olsun arkadaşım kazasız belasız binersin inş

Motosikleti
    kymco xciting 250i
    Kardeş hayırlarla bin kazasız belasız hoşgeldin aramıza

Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Motosikleti
    an125hk
    meraba arkadaşlar ben de 4 aydır an-125 kullanıyorum ve çok memnunum...hakkaten iyi ki almışım dediğim bi motor oldu...

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Bende 4 aydır kullanıyorum.... Çok ta memnunum... O kadar ki 2. yi de aldım ......
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    kymco xciting 250i
    Bende ikinciyi düşünüyorum ama biraz zamana ihtiyaç var ikincisinide bordo alacam

Motosikleti
    an125hk
    valla ben 6 taksit aldım...taksidi bi bitsin,2.yi düşünürüz

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)