Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Suzuki AN 125 HK Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    gokayugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Joyride 200
    Alıntı Demonic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende Gelirim Şileye Beni ekleyin msn nize konuşalım
    Hocam ben msn kullanmıyorum daha doğrusu iş yerinde msn kısıtlayıcı program olduğundan kullanamıyorum Sen bağcılardan mı geleceksin ?
    Suzuki AN 125 - 2008 / 0 - 24500 km
    SYM Joyride 200 - 2008 / 4500 - 20000+ km (Halen Devam)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tnsuzun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ankara organizasyonu yapıcaz yakında gelmek ,isteyen lütfen mesaj yollasın kesik köprü olabilir mayo alın yanınıza ..

Motosikleti
    Sym Gts 250i Evo
    Alıntı Zakk Wylde adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkese selam

arkadaşlar motorum 500 km ye geldiğinde yağ değişimi için İstanbul Anadolu Yakasında bulunan Bostancı Sanayisine yakın yetkili Suzuki servisi Moto Star'a gittim.servisteki usta sadece yağ değişimi yapılacağını yağ filtresinin hemen değişmesine gerek olmadığını 1000 km bakımında zaten genel bakım yapıldığını belirtti.tabi bu bende biraz şüphe uyandırdı ama daha sonra bana anlattıkları gayet mantıklı geldi.o yüzden motorunu yeni alanlar yağ değişimi için fazla beklememelerini tavsiye ederim.

ustaya rodaj süresince motorumu en fazla 50-60 km seviyelerinde kullandığımı arada sırada 80-90 km hıza çıktığımı söyledim.ustanın cevabı şu şekildeydi.

"ilk alınan motorda çok fazla zorlamadan yüksek hıza çıkmak gerekir.diğer şekilde hep sabit hızla gidilirse motor hantallığa alışır.o yüzden arada sırada 80-90 km yapman motorun açısından iyi bir durum."

yani sadece 20 ytl verip yağ değişimi yaptırmış oldum.1000 km bakımında ne kadar şıkışmış göreceğiz bakalım.

saygılar

Aynı gün aynı yere gitmişiz muhtemelen.Ben akşam gitmiştim banada aynı şeyleri söylediler ve benimde sadece yağı değiştirdiler.Burdaki arkadaşlar filtreden falanda bahsetmişti ama sorun olmaz umarım..

Motosikleti
    YAMAHA XT 660 R
    LASTİK DEĞİŞİMİ...
    herkese selam.
    sanırım herkes benim gibi motorunun lastiklerinden şikayetçi.biraz araştırma yaptım ve lastiklerin ıslak yolda aşırı kaymasınnın daha doğrusu kendini kaybetmesinin nedeninin lastik çapından çok kalitesiyle alakalı olduğunu öğrendim.arkadaşlar motorla birlikte gelen lastikler(lastik demeye dilim varmıyo,bildiğiniz nylon ya)beş para etmiyor.çok kalitesizler.beşiktaşta ve kabataşta iki motosiklet lastikçisibuldum.birinde pirelli diğerinde michelin marka lastikler satılıyor.pirelli çifti 56 euro.michelin ise 60 euro.kalitelerinden kimsenin bişüphesi yok sanırım.ben bu hafta sonu değiştirmeyi düşünüyorum.toplamda 100 ytl gibi bi mebla.canımız bu iki tekerin üzerinde arkadaşlar unutmayalım.
    herkese kolay gelsin.

gokayugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Joyride 200
    Şile gezisi yattı arkadaşlar motor bakımda ve 2 gün orada kalacakmış. Çok heveslenince bi terslik çıkıyor tabii. Başka bahara diyoruz artık nasip :(
    Suzuki AN 125 - 2008 / 0 - 24500 km
    SYM Joyride 200 - 2008 / 4500 - 20000+ km (Halen Devam)

ceyhunulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki AN 125 HK & Honda CBR 1100 XX
    Alıntı mcyassin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı gün aynı yere gitmişiz muhtemelen.Ben akşam gitmiştim banada aynı şeyleri söylediler ve benimde sadece yağı değiştirdiler.Burdaki arkadaşlar filtreden falanda bahsetmişti ama sorun olmaz umarım..

ilk 500 bakımında sadece yağ 1000 bakımında ise yağ ve yağ filtresi değişmesi gerekiyor.Sorun yok yani

arkadaşım hala 1000 km e bakımından bahsediliyo 1000 km bakımım diye bişey yok bizim bu an 125 lerde 500 km yaptırdı isenız ok o 1000 km ilk rodaj bakımı buyuk motorlar için yanıltmayın kimseyi.ilk 500 km bakımı önemli ve onda yap ve yağ filtresi değişiyo ve gerçekten ilk bakımı çok öenmli filtrede göreceksiniz motorun demir minik çapaklarını unutmayın 1000 km bakımıda ne im

Motosikleti
    Sym Gts 250i Evo
    Alıntı asalet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaslar dün sınav sonucumu öğrendim 90 almışım :D tebrik edebilirsiniz beni ..
    bugün de direksiyon eğitimine gittim, altıma külüstür bi bisan verdiler, hadi bakalım zikzag çiz dediler, motorun debriyajı berbat, gaz verdikten 3 sn sonra hareket ediyo, yere ayak koymadan zikzag çizmek gerekiyomuş ben baya bi zorlandım, ayağımı yere koymasam düşücem :D daha berbat olucak, sınav da 2 ağustostaymış inş o zamana kadar sökeriz.
    Arkadaşlar direksiyon sınavına kendi motorumuzla girmeyecek miyiz?Benim hiç vitesli vs..motor tecrübem yok an 125'imden başka Nasıl olcak?muhtemelen 13 Eylüldeki direksiyon sınavındayım

Alıntı tnsuzun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım hala 1000 km e bakımından bahsediliyo 1000 km bakımım diye bişey yok bizim bu an 125 lerde 500 km yaptırdı isenız ok o 1000 km ilk rodaj bakımı buyuk motorlar için yanıltmayın kimseyi.ilk 500 km bakımı önemli ve onda yap ve yağ filtresi değişiyo ve gerçekten ilk bakımı çok öenmli filtrede göreceksiniz motorun demir minik çapaklarını unutmayın 1000 km bakımıda ne im
    sevgili dostum,

burada kimseyi yanıltma gayreti içerisinde değiliz.bu sayfaları okuyan bir çok arkadaş belki ilk kez motor kullanıyor ve tecrübesiz.dolayısı ile servislerin söyledikleri herkes için önem taşıyor.

ancak farklı servisler farklı şeyler telafuz edebiliyor.bunu daha çok arıza çıksın daha çok para kazanalım diye mi yapıyorlar orasını bilemem.benim servisim 500 km de gittiğimde sadece yağ değişiminin yeterli olduğunu ve 1000 km de motorumu genel bakıma sokacaklarını söyledi.Bunu söyleyen Suzuki'nin yetkili bayisi.Başka bir servis daha farklı konuşabilir.Ben ve benim gibi bu konuda tecrübesi fazla olmayan arkadaşların yetkili servise güvenmekten başka bir çaresi olduğunu düşünmüyorum.

Saygılar

Motosikleti
    YAMAHA XT 660 R
    Zakk WYLDE ben servislere pek güvenemiyorum açıkçası.kullanma kılavuzuna göre hareket etmeye çalışıyorum.orda bakım tablosu ayrıntılı bi şekilde veriliyo.bende gittim servise 1000km bakımı için adam 2500 de gel diyo.ya kardeşim parasıyla değilmi.belki benim içim rahat etmiyo.yarın öbür gün niye yolda kalıyımki.belki bi sorun çıkıcak....bende yağımı filtremi kendim aldım.başka bi servise gidicem cumartesi günü...valla uğraşsam aslında kendimde yaparım.alt tarafı bi yağ bi filtre ama neyse herkes bildiği işi yapsın...

Alıntı MOSKVICH adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zakk WYLDE ben servislere pek güvenemiyorum açıkçası.kullanma kılavuzuna göre hareket etmeye çalışıyorum.orda bakım tablosu ayrıntılı bi şekilde veriliyo.bende gittim servise 1000km bakımı için adam 2500 de gel diyo.ya kardeşim parasıyla değilmi.belki benim içim rahat etmiyo.yarın öbür gün niye yolda kalıyımki.belki bi sorun çıkıcak....bende yağımı filtremi kendim aldım.başka bi servise gidicem cumartesi günü...valla uğraşsam aslında kendimde yaparım.alt tarafı bi yağ bi filtre ama neyse herkes bildiği işi yapsın...
    MOSKVICH

dostum sana hak veriyorum.zaten önce de söylediğim gibi bütün servisler ayrı bir şey söylüyor.benim gittiğim servis yağ değişiminde oldukça ilgiliydi.usta motorun her tarafına yüzeyselde olsa baktı.herhangi bir şikayetimin olup olmadığını sordu.1000 km de getirin o zaman herhangi bir şikayetiniz var ise ilk olarak onu dinleriz sonra genel bakımını yaparız dediler.zaten bakım esnasında da motorun başında olucam inşallah.sonuca göre daha net bir karar verebilirim diye düşünüyorum.

Saygılar

Motosikleti
    REGAL RAPTOR 250-9B
    slm ben aranıza bi kaç dakkika önce girdim ve 2 hafta önce bir an 125 aldım 2, el aldım 1900 e maloldu ve 400km de idi bi bayan almış kulanamyıncada satılığa çıkarmış gayet iyi fiyata aldığımı düşünüyorum ilkdefa motor sürüyorum ve acayip zevkli birşey motora gelince ben zaten otomobil motor ustasıyım ve bunun motoruna gelince birazaraştırdım ve kasa ve sasi çin malı ama motor ve şanzuman tamamen japon yakıta gelince rodaj konusu otomobilerde öyle bişi olmadığı için ilk aldım allah ne verdiysa asıldım 100km ye kadar çıktım daha sonra öğrendim rodajın motorlarda ne anlama geldiğini bidaga yüklenmedim mondiyan kanuni gibi marrkalarla kıyaslanamıyacak kadar kaliteli neyse uzatmayım hepinize merhaba tekrar

Alıntı Zakk Wylde adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    MOSKVICH

dostum sana hak veriyorum.zaten önce de söylediğim gibi bütün servisler ayrı bir şey söylüyor.benim gittiğim servis yağ değişiminde oldukça ilgiliydi.usta motorun her tarafına yüzeyselde olsa baktı.herhangi bir şikayetimin olup olmadığını sordu.1000 km de getirin o zaman herhangi bir şikayetiniz var ise ilk olarak onu dinleriz sonra genel bakımını yaparız dediler.zaten bakım esnasında da motorun başında olucam inşallah.sonuca göre daha net bir karar verebilirim diye düşünüyorum.

Saygılar
    daha öncede açıklama yaptım arkadaşlar eğer ilk bakımda yağ filtresi değişmiyosa ozaman sadece yağında değişmesinin pek bi manası olmaz sıfır motorda yağ filtresinde çıkartınca gözünüzle bakın demir parcaçıklarına çapaklarına ki o motorların çoğu 2007 model yani bide nerde ise en az 1 yıl yatmışş bakın bu motorların türkiyeye gelişinde ithalatçı firma gemi ile getiriyo bunları yani 3000 adet olarak ve 3000 adedinide aynı anda satamıyo ve elinde bekliyo şimdi duyduğuma göre 2009 modelleri gelmiş bu sadece bi duyum yani ilk bakım önemli ama 1000 km bakımı diye bişi yok bu da benim araştırmam ve bildiğim büyük motorlarda ilk bakımı 1000 km. dir .bahsettiğimiz an 125 motorsa ilk bakımı 500 k.m. dir bu arada şunuda bahsetmek isterim motoru kışa girerken yağ k.m. si geldi diye yağını değiştirdiniz ve motoru kışın kullanmadığınız için kaldırdınız yaz geldi aylarca motor kullanılmadı ama yazın çıkardınız işte ozamanda motorun yağını değiştireceksiniz yani 3 ay diyelim motor kullanılmadı 3 ay sonra çıkardınız mantıken de değiştirmek lazım sonuçta motor yağsız kalmasında yeterki fazla sorun etmeğe gerek yok saygılar...

Alıntı kobra44 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm ben aranıza bi kaç dakkika önce girdim ve 2 hafta önce bir an 125 aldım 2, el aldım 1900 e maloldu ve 400km de idi bi bayan almış kulanamyıncada satılığa çıkarmış gayet iyi fiyata aldığımı düşünüyorum ilkdefa motor sürüyorum ve acayip zevkli birşey motora gelince ben zaten otomobil motor ustasıyım ve bunun motoruna gelince birazaraştırdım ve kasa ve sasi çin malı ama motor ve şanzuman tamamen japon yakıta gelince rodaj konusu otomobilerde öyle bişi olmadığı için ilk aldım allah ne verdiysa asıldım 100km ye kadar çıktım daha sonra öğrendim rodajın motorlarda ne anlama geldiğini bidaga yüklenmedim mondiyan kanuni gibi marrkalarla kıyaslanamıyacak kadar kaliteli neyse uzatmayım hepinize merhaba tekrar
    arkadaşım hayırlısı olsunda merak ettiğim o motoru sen 2 . el almışsın yani 4000 km de diyosun sence bu motorun rodajı nasıl oluyo onu merak ettim ben 0 motorlarda ilk 500 km hatta 800 mil buda 1600 km gibi bişi biliyorum ilk rodajın tamam lanması yani ilk 500 km ye kadar 40 ı geçmeyin diyo sonraki 1600 km ye olan kısmında gaza fazla yuklenmeyim gibi olması lazım e sen motoru 4000 k m de almışsın zaten ....

motoru kışın kullanmak risklimidir birde ben bunu 16 yaşındayım alıcam ehliyet yok bişi yok servise en yakın neresindedir şilede oturuyorum

Motosikleti
    REGAL RAPTOR 250-9B
    arkadaşım hayırlısı olsunda merak ettiğim o motoru sen 2 . el almışsın yani 4000 km de diyosun sence bu motorun rodajı nasıl oluyo onu merak ettim ben 0 motorlarda ilk 500 km hatta 800 mil buda 1600 km gibi bişi biliyorum ilk rodajın tamam lanması yani ilk 500 km ye kadar 40 ı geçmeyin diyo sonraki 1600 km ye olan kısmında gaza fazla yuklenmeyim gibi olması lazım e sen motoru 4000 k m de almışsın zaten ....
    [/QUOTE]

dostum 4000km değil 400 km deidi yani çok az binmiş sağtarafını düşünce çizmişti sacede ama parçasını getirtim 40 uyl ye maloldu bana

Motosikleti
    Sym Gts 250i Evo
    Selam arkadaşlar..bundan yaklaşık 2 hafta önce suzuki mi almıştım.Aldıgım yer bana bir de a2 ehliyet hediye etmişti(kurs ücretini onların vereceğini söyleyerek!)biraz önce kurstan aradılar sınav giriş belgeniz hazır,50 ytl karşılıgında alabilirsiniz diye.Ne 50 ytl'si dedim?işte sınava katılan okula,sınavdaki gözetmenlere falan verilecek gibisinden yalanlar uydurdu bana sanki?Siz ne dersiniz?Muhakkak bu şekilde ehliyet alan vardır diye düşünüyorum?acil cevap bekliyorum:(

ceyhunulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki AN 125 HK & Honda CBR 1100 XX
    Arkadaşlar,

Ben 1000 bakımını kendi kafamdan uydurmadım veya yetkili servistende duymadım zira yetkili servis diye gecen servislerin hepsinin bu motor hakkında tam bilgisi oldugunu veya cok önemsediklerini sanmıyorum.

Aslında hepsi kullanım kılavuzunda tam olarak yazıyor, herkes kendi istediğini yapmakta serbest tabii ama ben tecrübesi ve bilgisi hakkında bilgi sahibi olmadıgım kişilerin yorumları yerine direk olarak kullanım klavuzunu kaynak almayı tercih ediyorum.

Kullanım Kılavuzundan direk yazıyorum
    Sayfa 9
    İlk Servis (1000 km bakımı) motorsikletinizin alacağı en önemli servistir....

Not:
    1000 km(600 mil) bakımı, bu Ek kitabının KONTROL VE BAKIM bölümnünde anlatıldığı şekilde yapılmalıdır......

Sayfa 11
    Bakım Tablosu ilk 1.000 başlıgı

Motor Yağı:
    ilk 500 Km, ikinci 1.000 ve her 3.000 km den sonra.

Sayfa 12
    Motor Yağı filtresi :
    İlk 1.000 Km'de ve 3000 Km'den sonra.

Yukarıda detaylı olarak yazdıgım bilgileri her birimizin motorunu alırken almış ve dikkatli olarak okumuş olması gereken türkçe kullanım klavuzuna dayanarak verdim.

İngilizce kullanım klavuzuda da aynı sayfalarda aynı bilgiler ingilizce olarak mevcut.Birimler yine km.

Benim bu bilgilerden anladıgım kısaca ilk bakım 1000 km'dir 500 km de sadece yağ değiştirilir.

Motosikleti
    Suzuki AN 125
    Alıntı tnsuzun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ankara organizasyonu yapıcaz yakında gelmek ,isteyen lütfen mesaj yollasın kesik köprü olabilir mayo alın yanınıza ..
    ankara'da yapılacak organizasyona tarih uygun olursa katılabilrim,

Motosikleti
    keeway outlook 150
    servisler de bir tuhaf gerçekten, benimde yağ+yağ filitresi değişti 500 de.

Alıntı mcyassin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar..bundan yaklaşık 2 hafta önce suzuki mi almıştım.Aldıgım yer bana bir de a2 ehliyet hediye etmişti(kurs ücretini onların vereceğini söyleyerek!)biraz önce kurstan aradılar sınav giriş belgeniz hazır,50 ytl karşılıgında alabilirsiniz diye.Ne 50 ytl'si dedim?işte sınava katılan okula,sınavdaki gözetmenlere falan verilecek gibisinden yalanlar uydurdu bana sanki?Siz ne dersiniz?Muhakkak bu şekilde ehliyet alan vardır diye düşünüyorum?acil cevap bekliyorum:(
    bakkalda satılır gibi nasıl sanıyosun ehliyeti anlamadım biz 450 500 ytl harcadık o verdikleri kurs ücreti 150 ytl sadece daha dur bakalım adli sicil belgesi sağlık raporu kan tahlili diplomalar harçlar ehliyeti alınca ben 100 ytl verdim emniyete ayrıca daha neler neler )

ceyhunlu arkadaşım aynı el kitabından bizdede var ve eminim herkes okudu ve hatta senın için yenıden okuyorum ve yazıyorum bak :sayfa 9 not:1000km (600 mil) bu kullanım el kitabını n kontrol ve bakım bölümünde anlatıldığı şekilde yapılmalıdır söz konusu bu bölümde yer alan dikkat ve uyarı başlıklarına özellikle dikkat ediniz diyo neyse ya herkesin yorumu kendine ben 500 km de yağ ve yağ filtresini değiştirdim 2500 dede gene aynı işlemi yaptıracam ayrıca senın dediğine göre 500 km de ozaman yağı değiştirmeyelimmi.

ayrıca ilginç olan bişey daha var sayfa 14 de yakıt yağı borusu 4 günde bir değiştiriniz diyo )

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)