Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Suzuki AN 125 HK Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    SUZUKI AN 125 (coming soon ;))
    Sevgili motor sevdalısı arkadaşlarım, öncelikle hepinizi en içten dileklerimle selamlıyor ve sevgilerimi sunuyorum.

Yaklaşık üç gündür büyük bir sabırla ve heyecanla karışık bir merak içinde bu konuyu baştan sona okumaya çalışıyorum. Nihayet bitirdim ve birşeyler yazmak ve sizlerle tanışmak ihtiyacını hissettim. Tahmin ettiğiniz gibi ben de bir SUZUKI AN125 almak ve aranıza katılmak niyetindeyim. Ehliyetimi B+A2 olarak geçen sene almıştım. Yani sadece motorum eksik

Konumuzu diğer motosiklet modellerine kaydırmamak için kıyaslamaya gittiğim diğer iki modeli söylemeyeceğim ancak sanırım hepiniz az çok tahmin edersiniz. Birisi honda diğeri de yamaha, gerisini anlayın işte. Ama gördüğüm kadarıyla SUZUKI'de karar kılmakla çok doğru yapmışım, yani yorumlar çok olumlu.

Tabi ki motor almaya karar vermekle herşey bitmiyor, bunun bir de maddi olarak hesap kitap işi var. Almaya niyetli birçok arkadaşın da bu konuda nasıl yaparım da alırım diye düşündüklerinden eminim. O yüzden ben kendi planımı açıklamak istiyorum. Eğer sizlerin de bu konuda önerileri olursa bunları paylaşırsanız çok memnun olurum.

Bazı satıcılar ücretin bir kısmını peşin aldıktan sonra geriye kalanı 10-12 civarında kredi kartına taksitlendiriyorlar. Arkadaşlar şunu unutmayın ki peşin fiyatına taksit olayı tamamen bir kandırmaca. Yani adamlar vade farkını, ya da faizini işte artık neyse, orjinal fiyatın üzerine mutlaka ekliyorlar. Kısacası kredi kartına taksit yaptırmakla, banka kredisi kullanıp motoru peşin alarak kredi taksitlerini bankaya ödemek arasında hiçbir fark yok. Ben açıkçası kredi kartımın limitini söz-nişan işleri için biraz doldurduğumdan dolayı 3000 YTL civarında bir banka kredisi kulllanıp motoru da bulabildiğim en uygun peşin fiyat veren yerden almayı düşünüyorum. Motoru ne kadar ucuza alabilirsem geriye kalan parayı da kask, mont, çanta ve benzeri aksesuarlara harcamayı düşünüyorum. Benim gibi banka kredisi kullanacak arkadaşlara da bir kaç tavsiyem olacak. Sakın ola ki bankaların kredi kampanyalarında belirttikleri faiz oranlarını dikkate almayın. Mesela bir bankanın kredi kampanyasında 10 ay taksit 5000 YTL kredi için %0.53 faiz deniliyor... sakın ha! Bu kredi işlerinde bankalar o kadar uyanık ki, kullandığınız kredi üzerinden belli bir yüzde komisyon alıyorlar. Mesela bahsettiğim bu kampanyada bankanın aldığı komisyon tam olarak %11!!! Yani 3000 YTL kredi kullandığınızda aslında aldığınız para 3000*0,89=2670 YTL oluyor. O %0.53 lük faiz ise 3000 YTL üzerinden hesaplanıp 10'a bölünüyor. 3000*1,053=3159 YTL >>> 3159/10= 315,90 YTL aylık taksitleriniz oluyor. Yani aslında 2670 YTL kredi kullanıp geriye toplamda 3159 YTL ödüyorsunuz ki bu da %18'lik bir faiz oranına denk geliyor. Sadece bu konuda kafası karışık olabilecek arkadaşları uyarmak istedim.

Sonuç olarak diyeceğim şu ki peşin fiyatına kredi kartına böldürseniz de banka kredisi kullansanız da toplamda ödeyeceğiniz para değişmiyor. Bu aklınızda olsun.

Şimdi benim kafamı karıştıran iş ben bu makineyi İstanbul'da yapılan kampanyalarda verilen uygun peşin fiyatlardan Balıkesir'de nasıl ve nereden bulurum. Mesela burada verilen fiyat son derece uygun ama geçen gün buradaki SUZUKI yetkili satıcısı peşinde 2650 YTL fiyat çekti. O anda göstermeyi düşündüğüm makul el hareketini tahmin etmişsinizdir. Aranızda bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı? Eğer var ise gerçekten de çok makbule geçecek. Yani bu makina'yı İstanbul'dan alıp Balıkesir'e kaç paraya ve nasıl nakil ettirebilirim?

Arkadaşlar mesajımı uzun tuttuğumun farkındayım ama tüm konuyu bir solukta okuyup, o kadar şeyi hazmettikten sonra da insan kısacık bir mesajla yetinemiyor. O yüzden lütfen kusuruma bakmayın çünkü bir kaç şey daha eklemek istiyorum.

Bir çok arkadaşımızın şu Çin'de üretilme olayına kafayı taktığına, bir o kadarının da konuya açıklık getirdiğine inanıyorum. Kısaca tekrar etmem gerekirse ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı bu makine atomlarından itibaren Çin'de de üretiliyor olsa SUZUKI bu motorun üzerine adını yazıyorsa olay bitmiştir. Yani Çin'de üretiliyor ama Parçalar Japonya'dan geliyor falan gibi düşüncelere kapılmak yersiz. Bir arkadaşımın da dediği gibi isterse Made In Zimbabwe olsun, SUZUKI mi önemli olan o

Rodaj konusunda da arkadaşlar benim görüşüm makine'nin kullanım klavuzunun "İngilizce'sinde" ne yazıyorsa onun aynen uygulanmasıdır. Çünkü Türkçe çevirileri uyduruklanmış o kadar çok ürün var ki. Orjinal kılavuzunda 500mil mi diyor, o da 800km mi oluyor, 800km'de rodaj bakımına sokun makine'yi. Şu usta 1000km'de yaparız bişey olmaz ya da bu usta 500 km'de filtre değişmez falan dedi diye kafanızı bulandırmayın. Madem ki bu işe meraklıyız, bu işin teknik tarafını da öğrenmek ve en basitinden ileride yerine göre yağ filtresini ya da yağı da kendimiz değiştirebilmeliyiz. Sonuçta makinenin bakımını kendi kendine yapabilir hale gelmek ve hatta yapmak da eminim ki bambaşka bir zevk olacaktır hepimiz için.

Daha yazacak çok şey var ama şimdilik benden bu kadar. Kaza geçirmiş olan tüm arkadaşlara da geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum. Tedbiri elden bırakmayalım arkadaşlar.

Yukarıda bahsettiğim İstanbul'dan getirtme konusunda da fikir ve yorumlarınızı bekliyorum.

Sağlıcakla kalın.

Everything that has a beginning, has an end...

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Suzuki AN 125 HK
    suan fıyatı dustu kampayanlar felan axessle 12 ay taksıte 2395'e aldım,motor harıka kaçıyor,ama muhakkak aldıgınız bayiye dıkkat edın suan bayıyle soru yasıyorum motorda bıkac sorun yasadım

Motosikleti
    Arkadaşlar aklıma gelmişken bir konuya daha değinmek istiyorum. Bu emniyet şeridinden gitme olayı çok doğru değil. Yani daha önce bazı arkadaşların da dediği gibi emniyet şeridinde motor için tehlike oluşturabilecek ıvır zıvırın bulunması bir yana, bu şeridin kullanım amacı motosikletler gitsin diye değildir. En güzeli şeridi normal bir araç gibi kapatmak ve öyle gitmektir diye düşünüyorum. Burada uzman.tv'deki bir video'dan öğrendiğim ve çok doğru olduğuna inandığım bir detayı da paylaşmak istiyorum. Oradaki sevgili abimiz şeridin normal araçların tekerleklerinin gittiği kısmından gitmemizin doğru olacağını, zamanla bu araçların tekerleklerinin yolu düzlediğini ve o hizada gitmenin bizler için daha iyi bir sürüşe imkan verdiğinden bahsediyor. Ayrıca şeridin tam ortasından gidersek öndeki aracın ortaladığı bir taş vb.'nin bizim için tehlike oluşturabileceğini anlatıyor. Bence son derece haklı. Sizlerle de paylaşmak istedim.

Saygılar, sevgiler...

Motosikleti
    keeway outlook 150
    Arkadaşlar ben motoru Önder Moto dan almıştım peşin fiyatına 12 taksit 2450 filandı o zaman motorlar.Üzerinde shad marka 33 lt çanta ya da koruma demiri de hediyeydi.

Bayiden çok memnun kaldım aldığım diğer malzemelerde de indirim filan yaptılar, yer FB stadının karşısında korlasın filan yanında.

www.ondermoto.com tel 0216 418 12 99

Baya araştırmıştım aldığım dönemde peşin fiyatına taksit yapan bir tek burası vardı. Şimdi nasıldır bilmiyorum ilgilenen arkadaşlar arayıp öğrenebilir.

Motosikleti
    Suzuki AN 125
    Sevgili gökay 32. sayfadaki yazını okudum, gerçekten tespitlerin çok güzel, tüm arkadaşlarımızın dikkatle okuması lazım. İlgin ve dikkatin için teşekkürler, yalnız şeridin ortası motosikletler için uygun değil, burada yol bozuk olabilir, yağ - yakıt vs. tam bu orta noktalarda akmış oluyor vs., bu sebeple yine dediğin gibi en sağ şeridin solundaki teker izi motosiklet için ideal ( Sağındaki değil !! Gökayın dediği gibi sağ teker izinden giderseniz arkadaki araç şerit değiştirmeye gerek görmeden sıkıştırıp geçiyor)

Arkadaşlar haftasonu Marmara Adası'ndaydım ( Motorla Değil ) Ama motorla gelmiş ve üzerindeki çantalara bakılırsa sanırım tur yapan bi arkadaş vın diye geçti topağaç köyünden, 34 UH diye başlayan bir Siyah bir AN 125 acaba buradan biri midir ? merak ettim...

Yine Yenikapı da İDO nun otoparkında da 3 tane yanyana AN 125 vardı, motorları görünce sevindim, trafikte filanda epey var artık ...

Motosikleti
    keeway outlook 150
    Arkadaşlar Avrupa yakasında bahçelievler civarına yakın servis tavsiye edebilecek var mı? 500 km geliyor da ,

sefaköy civarında varmış deneyen oldumu acaba ?

redshark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilla Sportcity
    Alıntı omercem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar haftasonu Marmara Adası'ndaydım ( Motorla Değil ) Ama motorla gelmiş ve üzerindeki çantalara bakılırsa sanırım tur yapan bi arkadaş vın diye geçti topağaç köyünden, 34 UH diye başlayan bir Siyah bir AN 125 acaba buradan biri midir ? merak ettim...

Yine Yenikapı da İDO nun otoparkında da 3 tane yanyana AN 125 vardı, motorları görünce sevindim, trafikte filanda epey var artık ...
    ben de annemi yolcu etmek için sarayburnuna gittiğimde gemiye bindirirken bi arkadaşı görmüştüm adaya 25 ytl karşılığında götürbiliyorsun bu hafta sonu bende gidicem motoru götürüp götürmeme konsunda hala kararsızım

Alıntı qwertqwert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Avrupa yakasında bahçelievler civarına yakın servis tavsiye edebilecek var mı? 500 km geliyor da ,

polis okulun dan biraz ilerde aders:Batuhan Motor, Murat Şennik Beşyol İnönü Cad. Pakten Mutlu San. Sit. No:36/70 0212 6241290 ben bakımı orda yaptm 35 ytl yag ve yag fıltresi rodaj bakımı .

Motosikleti
    keeway outlook 150
    Alıntı ugurkom adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    polis okulun dan biraz ilerde aders:Batuhan Motor, Murat Şennik Beşyol İnönü Cad. Pakten Mutlu San. Sit. No:36/70 0212 6241290 ben bakımı orda yaptm 35 ytl yag ve yag fıltresi rodaj bakımı .
    çok teşekkürler, ben de oraya götüreyim o zaman, randevu filan gerekiyormu acaba.

Motosikleti
    SWT
    Alıntı qwertqwert adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Dostum biraz alakasız olacak ama maslak Atatürk oto sanayide Yücel motor var ben fenerbahçeden Burgman'ımı en ufak bir şey olduğunda üşenmeden oraya götürüyorum.. an 125 i de oraya götürücem..
    Çok memnunum tabiki bahçelievler uzak.. Tercih meselesi, bilgine...

Arkadaşlar motoru henüz yeni aldım 20 km yol yaptım ama çok hoşuma gitti pire gibi heryere girip çıkıyorum tahminimden seri.. Sadece sabah marşa basarken hemen almıyor..
    Acaba gaz vererek mi çalıştırmak lazım? Yoksa henüz yeni zamanla düzelir mi dersiniz?
    Teyzesi defterdaarr olan, faytonla damda dolaşırr:P

Motosikleti
    KISMETSE ALACAĞIZ YENİDEN
    sevgili gökayuğur kardeş öncelikle sohbetin için teşekkür ederim
    evet imese yakın tavukçuyolu caddesi üzerinde çalışıyorum ama ehliyetimi henüz almadım...kısmetse bu hafta direksiyon kaldı ...motor sınavı sonuçları henüz açıklanmadı ... bende beykoza gidip geleceğim.. otobandan tepeüztü yolunu kullanarak... ama benim şöyle bir sorunum var patronum motosiklet olayına çok karşı çünkü arabamla gidiyorum ve masraflarımı karşılıyor ...şimdilik geçen gün şöylece bir çıtlattım motor alacağım diye şakayla karışık baya bir küfür yedim aslında oğlu da aldı beni de o yaktı zaten ama haberi yok motorları yandaki boş bir kısma park ediyoruz...ben daha gidip gelmeye başlamadım ama bir duysa oğlu motor aldı diye ilk önce ben yanacağım anlayacağın benim durum biraz karışık birde sınav sonuçları hangi site de açıklanacak bekliyoruz valla birde ben kendi motorumla katılabilirmiyim sorun olmaz inşallah daha öncede sormuş olabilirim ... cevap yazan tüm dostlara şimdiden kucak dolusu sevgi ve saygılarar...
    geliyorum a dostlar az kaldı... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

gokayugur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Joyride 200
    Alıntı wildrain adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sevgili gökayuğur kardeş öncelikle sohbetin için teşekkür ederim
    evet imese yakın tavukçuyolu caddesi üzerinde çalışıyorum ama ehliyetimi henüz almadım...kısmetse bu hafta direksiyon kaldı ...motor sınavı sonuçları henüz açıklanmadı ... bende beykoza gidip geleceğim.. otobandan tepeüztü yolunu kullanarak... ama benim şöyle bir sorunum var patronum motosiklet olayına çok karşı çünkü arabamla gidiyorum ve masraflarımı karşılıyor ...şimdilik geçen gün şöylece bir çıtlattım motor alacağım diye şakayla karışık baya bir küfür yedim aslında oğlu da aldı beni de o yaktı zaten ama haberi yok motorları yandaki boş bir kısma park ediyoruz...ben daha gidip gelmeye başlamadım ama bir duysa oğlu motor aldı diye ilk önce ben yanacağım anlayacağın benim durum biraz karışık birde sınav sonuçları hangi site de açıklanacak bekliyoruz valla birde ben kendi motorumla katılabilirmiyim sorun olmaz inşallah daha öncede sormuş olabilirim ... cevap yazan tüm dostlara şimdiden kucak dolusu sevgi ve saygılarar...
    Patronunla sorun yaşamaman dileğiyle... Benim hanımda haftaya sınava girecek kendi motorumuzla katılabiliyoruz. Kendi motoru olmayanlar başka arkadaşlarınkini rica ile kullanıyorlar. Anadaolu yakası ümraniye ikametli çoğu kişi Çengelköyle girecek sınava. Sizlerden de orada girecek olanlar varsa yazışalım tanışalım. Ben orada olacağım önümüzdeki c.tesi.....
    Suzuki AN 125 - 2008 / 0 - 24500 km
    SYM Joyride 200 - 2008 / 4500 - 20000+ km (Halen Devam)

asalet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki an 125 mavi
    gokayugur, direksiyon sınavına ben de gireceğim ama henüz suzukim yok :( motorcu bi arkadas da yok, bu direksiyon sınavında sürücü kursları motosiklet ayarlamıyor mu acaba?
    bildiğim pek çok doğru var.. gittiğim bir tek yolum var..

Motosikleti
    gökay kardeşim çok çok teşekkür ederim
    ben beykoz yalı sürücü kursuna kayıtlıyım o yüzden zannedersem bizim oralarda bir yerde gireceğim ... umarım tanışırız şu gidip gelme olayı bir başlasın bakalım bizim ihtiyar muzur patronla ne yapacağız 22 senedr yanındayım beni evladı gibi çok sever ancak hiç karşı gelmedim ona.. bu motor aşkı galiba onu biraz kızdıracak .... tabii işin şaka kısmı bu neticede ... ama inan çok çok zevkli dün atladım anadolu kavağına gittim denize girdim ...
    çok çok güzeldi yoksa oraya arabayla gitsem yanmıştım o biçim trafik vardı
    0 km de aldım şu an 125 km de daha ibre full den biraz aşşağıda 23 ytl doldurmuştum ....

Motosikleti
    SYM Joyride 200
    Alıntı asalet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gokayugur, direksiyon sınavına ben de gireceğim ama henüz suzukim yok :( motorcu bi arkadas da yok, bu direksiyon sınavında sürücü kursları motosiklet ayarlamıyor mu acaba?
    Valla ben B ehliyeti aldığım kursa kayıt yaptırmıştım adamlar ne bir ders hiçbişey göstermediler ama baştanda söylemişlerdi. sadece para yatırdım o kadar bide sınava giriş belgemi almak için uğradım kursa. Baştan dediler motor ayarlamıyoruz diye bende bi arkaştan rica etmiştim. Sizin kusları bilemem tabiki profosyonel olanlarda var içlerinde

gökay kardeşim çok çok teşekkür ederim
    ben beykoz yalı sürücü kursuna kayıtlıyım o yüzden zannedersem bizim oralarda bir yerde gireceğim ... umarım tanışırız şu gidip gelme olayı bir başlasın bakalım bizim ihtiyar muzur patronla ne yapacağız 22 senedr yanındayım beni evladı gibi çok sever ancak hiç karşı gelmedim ona.. bu motor aşkı galiba onu biraz kızdıracak .... tabii işin şaka kısmı bu neticede ... ama inan çok çok zevkli dün atladım anadolu kavağına gittim denize girdim ...
    çok çok güzeldi yoksa oraya arabayla gitsem yanmıştım o biçim trafik vardı
    0 km de aldım şu an 125 km de daha ibre full den biraz aşşağıda 23 ytl doldurmuştum ....
    Hayırlı olsun nice km. lere kazasız belasız inş.

no_name - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    önceden çinliler ünlülere ayak uydururdu şimdi ünlü firmalar çinlilere ayak uydurmaya başladı

Motosikleti
    sen imestemisin gökay kardeş ...
    çengelde oturuyorsun sanırım

Motosikleti
    SYM Joyride 200
    sen imestemisin gökay kardeş ...
    çengelde oturuyorsun sanırım
    Yok ben Dudulluda oturuyorum, Çengelköyde çalışıyorum... Sen imes deyince aaa arkadaş yakınmış bana dedim...
    Modoko' nun orada bi berber arkadaşım var. Kendisi de iki teker hastasıdır. Şimdiye kadar bayağı bi motor değiştirdi. Aslında gönlünde hep cross vardır. en son Kawasaki bi crossu vardı onu satınca uzunca bi ara verdiydi maddi imkanlardan dolayı. Ben AN 125 i aldım. Bi Kankam var oda AN 125 i alınca Bu bizim berber arkadaş (Kankamla benim ortak arkadaşımızdır.) bizim scooterlara dayanamayıp gidip Gilera Runner 200 aldı. Beraber takılıyoruz bazen. Geçen akşam üsküdar - kızıltoprak - caddebostan - erenköy - maltepe yaptık sahilden. Herkeste mont kask eldivan falan trafikte çok ciks olduk. Grup gezisi çok tatlı oluyor. Müsait bi ara buradanda arkadaşlarla ayarlayabilsek çok isterim ama benim başımda bide şu KPSS sınavı olayı var. Eylüle kadar tüm h.sonlarım dolu dersane yüzünden. O yüzden organizasyonda yapamıyorum. Kısmetse 11 Ağustos ta yıllık izindeyim. H.içi artık bişeyler ayarlayacağız :..... Daha denize bile gidemedim. En azından bi şile yapmalı ama dimii.....

Motosikleti
    O kadar yazdım çizdim, insan bi hoşgeldin der, kalbim kırıldı valla...

Motosikleti
    SYM Joyride 200
    Hoş geldin TOİ k.bakma

Motor hakkındaki düşüncelerine aynen katılıyorum...
    İstanbuldan Balıkesire kargo olayını düşünüyorumda bi çıkar yol bulamıyorum. Galiba bayiiden motoru söküp kutulayıp öyle kargo yaptırmak gerek. Sonra orada tekrar toplatmalı yani. Bütün olarak kargolamada düşme kırılma olabilir gibime geliyor. Balıkesirde 4 tane Suzuki yetkili satıcısı varmış hepsinin fiyatıda o kadar uçuk mu acaba iyice araştırdın mı?

EFELER DAY.TÜK.MAL.TAR.AL.İNŞ.TAH.TUR.İTH.İHR.LTD. -
    0266 239 88 77 - MERKEZ

FARUK AYCAN -
    0266 614 42 15 - BİGADİÇ

ÖZKABAN MOTORLU ARAÇLAR -
    0266 713 42 39 - BANDIRMA

SKŞ A.Ş -
    0266 373 28 05 - EDREMİT

Bayiler ile görüş bence. İnternetten sahibinden.com da İstanbuldaki bayilerin fiyatlarını göster adamlara. Bi kolayı - yapabilecekleri birşeyler olmalıdır...

Wildrain abicim sınav sonuçlarını buradan öğrenebilirsin

http://www.meb.gov.tr/sinavlar/sorgu.../Ss_Surucu.asp

Kaç puan almışsın yaz merak ediyoruz

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)