Suzuki AN 125 HK Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
15 Temmuz 2008, 00:51
Cümleten merhaba arkadaşlar.
Uzuuuuuun bir naaapak nööörek döneminden sonra (2.5 ay kadar sürmüş..!) bütçeme en uygun aygıtın AN125HK olduğuna fena halde ikna olup, Cumartesi itibariyle ben de bir "Burgman yavrusu" sahibi oldum. Bu kararıma şu an içinde bulunduğumuz forumun çok fazla olumlu etkisi oldu. O yüzden de, foruma emeği geçen sizlere, üşenmeyip yazanlara çizenlere teşekkür ederek başlamak istiyorum.
Motoru nasıl, nerden, kaça aldım, plaka, ÖTV, çanta, kask, aksesuar vs. ile ilgili herşeyi başka bir mesajda detaylı olarak yazacağım. Zira, tıpkı benim kuluçka dönemindeki para(yok)noyak halim gibi, bunları çokça merak eden forum ziyaretçileri olduğundan adım gibi eminim. Nasıl yapsam da yapsam diyorlar şu anda.. En kısa zamanda yazıcam tüm teferruatı ile.. Azzz sonraa..
Motoruma "KARAKAÇAN" adını verdim. Motor gayet normal olarak siyah oluyor bu durumda.. Telif hakkı benimdir, kopirayt mopirayt ağalar, hiç anlamam.. İlk motorum olduğu için ikimiz birlikte rodaj oluyoruz demek yanlış olmaz. şu an 60km'deyiz arkadaşla.. (İkimizin toplamı 120km eder !!!) Evin 5km yarıçapında deli dana turları atıyorum. Yakında mahalleliden temiz bir sopa yiyeceğimi hissediyorum. Aynı yerden 20 kere geçilmez ki.. deli midir ?? sapık mıdır?? dövsek mi??
Önce bir merhaba diyeyim dedim. Ardından da, motorun ingilizce manuelinden bulduğum ipucu ile vardığım ilginç bir yeri sizinle paylaşmak istedim. Suzuki AN125HK, kesinlikle Çin'de üretilen bir motor. Asıl adı "HJ125T-7 Rosie". Haojue Suzuki HJ125T-7(AN125)olarak da geçiyor.
JIANGMEN DACHANGJIANG GROUP CO.LTD tarafından üretiliyor. 1991 senesinde kurulan bu şirket, Japon Suzuki Motor Corporation'ın bizzat ortağı olduğu ve dış ülkelere satış üssü durumunda olan bir şirket. Bizim motor aynı zamanda HAOJEN markası ile satılıyor ve öyle de biliniyor. Dünyanın 70 ülkesine satılıyor. Pek çok web sitesinde bu şekilde adı geçiyor ama bana ilginç gelen birkaç tanesinin linkini aşağıya yazdım.
İlkine bakarsanız bizim ufaklığın bayrak kırmızısı kardeşini göreceksiniz. 360 derece görünümü falan var:
http://www.haojue.com/en/products/hj125t-7/index180.htm
işte size bir başka link :
http://www.ibike.com.hk/01_bike_repo...7_8/t78_00.htm
Bir de bizim elemanın şu kırmızı-siyah renklerde, şu spor görünüşüne bakın. Benim favorim bu oldu (hasta oldum da denebilir):
http://blog.qcql.com/?uid-51-action-...ace-itemid-213
AN125 seçimimde en önemli etken, ürünün kalitesi konusunda herkesin kesin bir memnuniyet içinde olması oldu. Peki bu motor da Çin'de yapılıyormuş. Ama kaliteli. Hadi bakem.. Peki bu nasıl oluyor da oluyor? Aslında cevabı çok basit.. Çinliler artık tüm dünyanın fabrikası durumunda. Ucuz işçilik ile her kalitede her keseye göre mal üretiyorlar. Onlara malı ürettirenlerse, ürünün hangi kalitede olacağına karar verip, ona göre sipariş veriyorlar. Çinliler de istenen kalitede ürün yapıyorlar. Burada kabahat Çinlilerde mi? Yoksa distribütor Türko'larda mı? Karar sizin..
Uzun bir merhaba olmuş.. Çok okuyup, çok sabredip, sonunda çok yazmışım..
O zaman "Tekrar hoşbulduk" deyip gitme vaktidir..
Reklamlar
-
15 Temmuz 2008, 02:10
saltanat03 adlı üyeden alıntı
slm arkadaşlar. motosiklet almayı düşünüyorum. 0 km suziki an 125 mi alayım yoksa 4500 km de yamaha bws 100 var 2000 e onumu alayım ne dersiniz?
ARKADAŞ KAFAYIMI YEMİŞ soruya bak git sana suzuki al dedik kaç aydır araştırıyosun allah bilir...
http://blog.qcql.com/?uid-51-action-...ace-itemid-213
arkadaşlar hakketen o resimdeki suzuki yazıları bence çok hoş duruyo bizde yaptıralım bu yazılardan ben bi iki reklamcıya gitim pek sıcak bakmadılar ama yan taraflarda yani ayak kyduğumuz yada resimlere bakın tam olarak anlarısnız iyi bi fikir oldu benim için fosfor beyazı bordo renktede çok iyi duracağına eminim şöle güzel bi suzuki yazdıralım harika olacak ama hazır yazılar varmı merak ediyorum nerden bulucaz aceba...
ayrıca o fotolardaki motor bizim motordan daha kaliteli gibi mesela km lere bakın telefon çadığında ışık yanan lamba bile var ve sanki günlük km ayarı bile var
-
15 Temmuz 2008, 10:02
saltanat03´isimli üyeden Alıntı
slm arkadaşlar. motosiklet almayı düşünüyorum. 0 km suziki an 125 mi alayım yoksa 4500 km de yamaha bws 100 var 2000 e onumu alayım ne dersiniz?
Saltanat03 gerçekten yamaha bws sco-traktör diyebiliriz, yakıtı hızı konforu kesinlikle AN 125 in yanına yaklaşamaz
Uzuuuuuun bir naaapak nööörek döneminden sonra (2.5 ay kadar sürmüş..!) bütçeme en uygun aygıtın AN125HK olduğuna fena halde ikna olup, Cumartesi itibariyle ben de bir "Burgman yavrusu" sahibi oldum.
Toksom hayırlı ugurlu olsun güle güle kullan kazasız belasız, aman kask eldiven koruma vs. ihmal etme.. bu arada şu nöööreek kelimesinden bi Konya kokusu aldım ama doğru mudur
-
15 Temmuz 2008, 11:05
kenny adlı üyeden alıntı
arkadaslar sabah motorun yanina gittim paspas yerinden cikmisti, dedim kediler yapti heralde ah keratalar diye dusunurken paspasi bir kaldirdim aku yerinde yok
calmislar
pazar pazar bide aku arayacagim. motor sokak lambasinin altinda kilitli bu bile caydirmamis adamlari, branda sart... bu arada kullanim kilavuzu yanimda degil, bizim motorun akusu kac amper bilen soyleyebilir mi ??
geçmiş olsun..bayilerde yeni paspas bulursan benim de haberim olsun..3-4 ay önce gece bir fırtınada benim de paspasım uçmuştu,bizim akıllı kapıcı sağ olsun bahçenin diğer ucunda bulup çöpe atmış..bayilerde hala arıyorum..en son tekaya sorduğumda ellerinde olmadığı gibi distribütörde de olmadığını söylediler,bakalım nolcak bu işin sonu.
-
15 Temmuz 2008, 11:18
Omercem Cihangirde dedigin servis ata moto sanırım tophaneye taşındı. Benim 1000 bakımında hiç ilgilenmediler sadece yağ değiştirdiler. 3 Defa sormama rağmen bu motorda yağ filtresi yok diyorlar partikul filtre var oda değişmez temizlenir diyorlar. Sanırım diğer scooterlarda yağ filtresi olmadıgı için yanılıyorlar.Ama sonuçta suzuki yetkili servisi bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.Kitapcıkta yazmış adamlar, resmini bile koymuş bu adamlar yok diyorlar. Bugun öğlen motoru aldıgım yerden yağ filtresini alıp adamlara gösterecegim ama onlara taktırırmıyım bilmiyorum daha fazla inatlaşmak istemiyorum çünkü.
-
15 Temmuz 2008, 11:18
celıl ybr adlı üyeden alıntı
an 125 bir (1)depo ile kaç kmh yol gidiyo normal kullanımda ?
200-250km arası,kullanıma bağlı olarak değişiyor..ben 250km geçtiğimde depoyu doldurduğumda 7 lt alıyor yani yarım litre içinde kalmış oluyor, demek ki 250 km yi de geçer ama ben riske girmiyorum.
-
15 Temmuz 2008, 11:51
istanbulian adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun..bayilerde yeni paspas bulursan benim de haberim olsun..3-4 ay önce gece bir fırtınada benim de paspasım uçmuştu,bizim akıllı kapıcı sağ olsun bahçenin diğer ucunda bulup çöpe atmış..bayilerde hala arıyorum..en son tekaya sorduğumda ellerinde olmadığı gibi distribütörde de olmadığını söylediler,bakalım nolcak bu işin sonu.
arkadaşım parça için servislere düşmeyeceksin yemin ediyorum, bu kadar satılan bir motorun parçası niye bulunmazki bende aküyü hala halledemedim. 50-60 olur diyordum ama yuasa akü 120 ytl. aklınızda bulunsun ben bundan sonra gece bırakırken zincirle bağlayacağım akünün olduğu yeri, çünkü çok kolay çalınması bir vida söküp direk ulaşıyorlar şerefsizler
-
15 Temmuz 2008, 12:49
Servis Hakkında
ceyhunulu
Omercem Cihangirde dedigin servis ata moto sanırım tophaneye taşındı. Benim 1000 bakımında hiç ilgilenmediler sadece yağ değiştirdiler.
Ceyhun teşekkürler evap için Şu an Ato motordan geliyorum..
Arkadaşlar 2500 bakımı için tam 100 YTL istediler nasıl kaçacağımı şaşırdım. 30 YTL yağ + 30 YTL Buji + 30 YTL İşçilik + 10 YTL ıvır zıvır mış
Kardeşim buji değişmesi gerekiyor mu diyorum, _ değişse iyi olur diyor, ıvır zıvır ne diyorum; abi çıkar bir şeyler diyor, sadece yağ değişim 30 YTL filtrede yok...
Yani ben 50 YTL dedi diye tekayı beğenmiyordum, bunlar ondan da beter çıktı, valla arkadaşlar bahsetmiş ya küçükcekmeyece mi gitsem beykoz daki servise mi diye düşünmeye başladım bunlar esnaf değil tüccar olmuş resmen...
Yani suzuki motoru yapmış ama bu servis olayında tel tel dökülüyor...
Ne servislerin kaç km de yapılacağını adam gibi açıklayan bir tane servis yok, yok 500 yok 800 yok 1000,
kafasına göre buji değiştiriyor, kafasına göre filtre değiştiryor vs. vs. biri 50 YTL diyor diğeri 100 YTL diyor ...onun için canım sıkıldı biraz ama neyse ... burası Türkiye deyip devam edeceğiz artık
-
15 Temmuz 2008, 16:53
Bu öğlen motoru aldıgım yerden yağ filresini alıp(12 ytl) yeniden Ata Motor'a gittim.Filtre elimde olmasına rağmen yine kabul etmediler başka modelle ait dediler. Neyse sonunda an 125'in yağ filtresi olduguna ikna edebildim ve ücretsiz montaj yaptılar.Eski yağ filtresi üzerinde birçok parçaçık vardı değiştrme işlemi 10 dakika kadar sürdü.
-
15 Temmuz 2008, 18:21
YAğ Filtresi
ceyhunulu
Bu öğlen motoru aldıgım yerden yağ filresini alıp(12 ytl)
Ceyhun geçmiş olsun sonunda ikna edebildin yani
Filtre 12 YTL mi !!! ya bizden 30 YTL alıyorlar bu filtre için, nerden aldın sen KORLAS tan mı Motoru aldığım yer derken, bi de kolay bir iş mi alıp kendimiz değiştirebilir miyiz filtreyi?
-
15 Temmuz 2008, 19:26
arkadaşlar servis konusunu beni de düşündürüyo ama mahalleden bi abim maslaktaki fevzi yüceli önerdi bakım zamanı oraya gitmeyi düşünüyorum gittikten sonra detaylı olarak paylaşırım sizlerle
-
15 Temmuz 2008, 20:52
OMERCEM bu bakım işi senin baya canını sıkmış anlaşılan.istersen k.çekmeceyle bi görüş.daha önce yazmıştım benim ilk bakım 35 ytlye mal oldu.yağ,buji filtre değişti.artı diğer kontroller falan.hem ucuz hemde usta iyi.senin 2500 bakımıda olsa olsa 50 ytl tutar heralde.hafta içi gidersen bende arar geliceğini söylerim.yada hafta sonuna kadar beklersen yakın biyerde buluşur beraber gideriz.bizim bi alt caddede zaten.100 ytl fazla geldi bana.değişicek şeyler belli çünkü.sen bi düşün bana haber verirsin ayarlarız.
-
15 Temmuz 2008, 23:23
omercem adlı üyeden alıntı
Toksom hayırlı ugurlu olsun güle güle kullan kazasız belasız, aman kask eldiven koruma vs. ihmal etme.. bu arada şu nöööreek kelimesinden bi Konya kokusu aldım ama doğru mudur
omercem, bilmukabele, saol kardiş.. Lakin soysopta Konya yoktur. Bu sıralar iş için Kayseri'ye çok gidip geliyorum. Neettin? Nöördün? Nöörek işte.. vb. oradan dilime takıldı..
-
16 Temmuz 2008, 11:03
İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor
-
16 Temmuz 2008, 11:46
omercem adlı üyeden alıntı
Ceyhun teşekkürler evap için Şu an Ato motordan geliyorum..
Arkadaşlar 2500 bakımı için tam 100 YTL istediler nasıl kaçacağımı şaşırdım. 30 YTL yağ + 30 YTL Buji + 30 YTL İşçilik + 10 YTL ıvır zıvır mış
Kardeşim buji değişmesi gerekiyor mu diyorum, _ değişse iyi olur diyor, ıvır zıvır ne diyorum; abi çıkar bir şeyler diyor, sadece yağ değişim 30 YTL filtrede yok...
Yani ben 50 YTL dedi diye tekayı beğenmiyordum, bunlar ondan da beter çıktı, valla arkadaşlar bahsetmiş ya küçükcekmeyece mi gitsem beykoz daki servise mi diye düşünmeye başladım bunlar esnaf değil tüccar olmuş resmen...
Yani suzuki motoru yapmış ama bu servis olayında tel tel dökülüyor...
Ne servislerin kaç km de yapılacağını adam gibi açıklayan bir tane servis yok, yok 500 yok 800 yok 1000,
kafasına göre buji değiştiriyor, kafasına göre filtre değiştiryor vs. vs. biri 50 YTL diyor diğeri 100 YTL diyor ...onun için canım sıkıldı biraz ama neyse ... burası Türkiye deyip devam edeceğiz artık
Millet ben bu servis olayını anlamdım. 7200 km deyim bu zaman kadar her seferinde ısrarla abi bujiler ne durumda değiştirelimmi diye sormama rağmen değiştirmediler. Biz baktık hocam idare eder boşuna masraf yapma durup dururken dediler. Hoş gerek yakma açısından gerek hızda ve performansta bi sıkıntım yok çok şükürde şu sizin 2500 de buji değiştirme olayını anlamadım. Ya sizler kekleniyorsunuz -daha ömrü varken parçanın değiştiriliyor- ya ben kekleniyorum ileride cosss diye başıma büyük bir sorun çıkacak. (Sonlarda biraz agresif yazmışım k.bakmayın kimsenin şahsına bişey söylemiyorumda sadece olay beni sinirlendiriyor...)
Suzuki AN 125 - 2008 / 0 - 24500 km
SYM Joyride 200 - 2008 / 4500 - 20000+ km (Halen Devam)
-
16 Temmuz 2008, 11:56
Ömercem motoru Tophane Kabataş arasındaki Suzuki bayinden aldım eskiden Korlastı .Aslında yağ ve yağ değiştirme işlemi çok kolay bir işlem ama eski yağ problem.Tamirciler ne yapıyor eski yağları bilmiyorum ama ben cöpe atmak istemedigimden serviste yaptırmak zorunda kalıyorum.
Not: Daha önce yazdıgından anladıgım 30 YTL yağ tutarı sana zaten yağ filtresi fiyatı vermemişler. Yağ filtresi oldugunu dün ögrendiler cünkü
-
16 Temmuz 2008, 12:34
Selam Arkadaşlar
Dün Bir Adet Gıvı Siyah Kutu Aldım 110 Ytl Ye
Karaköydeki Suzukiden Ama Içime Sinmedi
Benim Suzuki Bordo Denedim üzerine.... Ama Güzel Durmadı Siyahı Bence
Bir Fikir Alabilirmiyim Deneyen Varmı Bizim Camiadan Yoksa Satacağım ....saygılarımla
geliyorum a dostlar az kaldı... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
-
16 Temmuz 2008, 12:46
wildrain adlı üyeden alıntı
Selam Arkadaşlar
Bir Fikir Alabilirmiyim Deneyen Varmı Bizim Camiadan Yoksa Satacağım ....saygılarımla
givi çok iyi markadır, kalite çantaların renklileri neredeyse iki katına satılıyor o yüzden bence gereksiz. zaten motorun selesi paspasları falanda siyah bence kötü durmuyordur, satma boşuna...
-
16 Temmuz 2008, 12:49
Sağol Dostum
Bende Düşündüm Ama Hatta Koruma Demiri Bile Yaptıracaktım...
O Zaman Kutuyla Takım Olur ...
Teşekkürler Cevap Için
geliyorum a dostlar az kaldı... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
-
16 Temmuz 2008, 16:33
wildrain
Selam Arkadaşlar
Widrain renkli çanta alacam diyorsan en az 3 katı para vereceksin ve çanta en çabuk çizilen şeylerden bir süre sonra can sıkıcı bir görüntü alacaktır.
Benim çantada siyah shad 33, ilk aldığımda biraz yadırgamıştım ama şimdi alışınca çok sık görünüyor. o yuzden bir süre kullan bence oyle karar ver...
Ceyhun Telekkürler cevap için; arkadaşlar KTM lerle haşır neşir oldukları için Suzuki den anlamıyor heralde, ama bir daha uğramam Ata motora heralde..
Gökay dediğin gibi eğer araştırıp soruşturmazsan resmen kekleme operasyonu yapıyor servisler, işte forumun bir faydası da bu, kek e iyi geliyor, yemiyorsun
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)