dark mojo büyük geçmiş olsun...
dark mojo büyük geçmiş olsun...
Geçmiş olsun dostum.
Arkadaşlar ben kuvvetlimotordan aldım, işlemleri hızlıca halletti sorun yaşamadım.
Alıcam bi motor taktım kafaya:queen:queen:
geçmiş olsun dark mojo lastik basıncı için iki yere sordum ikisi de ön 25 arka 26 dediler
arkadaslar sabah motorun yanina gittim paspas yerinden cikmisti, dedim kediler yapti heralde ah keratalar diye dusunurken paspasi bir kaldirdim aku yerinde yok calmislar pazar pazar bide aku arayacagim. motor sokak lambasinin altinda kilitli bu bile caydirmamis adamlari, branda sart... bu arada kullanim kilavuzu yanimda degil, bizim motorun akusu kac amper bilen soyleyebilir mi ??
Geçmiş olsun
Bu saate kadar çoktan bulmuşsundur ama ben yine de yazıyorum:
Kılavuza göre akü 12V 6Ah imiş.
an 125 bir (1)depo ile kaç kmh yol gidiyo normal kullanımda ?
İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor
dark mojo büyük geçmiş olsun.
givi marka çanta nerede satılıyor sirkecide varmı yoksa
bizim kadıköy taraflarında bulunurmu...
geliyorum a dostlar az kaldı... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Dark Mojo Kardeşim Buyuk geçmiş olsun...Valla tüylerim diken diken oldu, burada arkadaşların kaza haberlerini okuyunca acayip soğuyorum motordan...Ama İstanbul trafiğinde bu kendine şoför diyen canavarların arasında cambazlık resmen yaptığımız...Dark Mojo
Selamlar..Uzun süredir foruma uğrayamadım. Yeni arkadaşlara hayırlı olsun derim. Kötü bir kaza geçirdik. Eşimin köprücük kemiği kırıldı. Neyse ki daha ciddi bir sorun olmadı.
Kardeşim seni üzmeyecekse kısaca kaza nasıl oldu bahsedebilirsen burada bizlerde dikkat ederiz....
Bu arada 2500 km bakımında yağ filtresi değişmiyormuş, 8000 e kadar değişmeyecekmiş yağ filtresi...Bende o sebeple yağı kendim alıp değiştireyim diyorum bakalım yapabilirsem....
celıl ybr ;
kaç kmh
celil kardeş
valla daha bir depo bitiremedim aldığımda 1 km deydi fulledim... 23 ytl tuttu..
73 km oldu daha ibre full de bir önceki yazılarda okumuştum 165 km giden var ..
darkmajo geçmiş olsun.yine şansın varmış.daha kötü olabilirdi.
bu rüzgar olayı benimde çok canımı sıkıyo.bir ıslak yol.bide rüzgar.çok tırsıyorum valla.tecrübesizlik biyana,motorunda fazla direnci yok arkadaşlar.tekerler zaten küçük bide hafif 100kg topu topu.market arabası gibi.
valla sahilde en sağdan gidiyodum.viraja geldik.rüzgar bi vurdu yandan (deniz tarafından) kendimi sol bariyerlere sıfır buldum.hiçbişi anlamadım valla.bianda oldu.allahtan yol boştu.artık temkinliyim.rüzgarlı yerlerde fazla basmıyorum...
cumartesi günü ilk bakıma soktum.tesadüf bizim mahallede suzuki yetkili servisi varmış.neyse bakımını yaptırdık.yağı tegişti.filtre değişti.buji değişti.civatalar sıkıldı.mekanik yerler spreyle yağlandı.bütün bakım boyunca başında bekledim.sizede tavsiyemdir.fazla rahatsız etmeden başında durun.takip edin.ben demesem filtreyi değiştirmiyodu.((bu arada diğer markaların 125lik lerinde yağ filtresi yokmuş bu yüzden biçok tamirci yağ filtresi deyince afallayıp kalıyo.))adam,daha yeni 1000km daha idare eder dedi.gözümle gördüm filtrede çok ince metal parçaları vardı.neyse değiştirdi sonra.bujide değişti rodajda çok düşük hızda kullanınca buji cok zarar görmüş.neyse bu arada motoruda gördüm.beyler aldığınız malla gurur duyun.bir işçilik var motorun içinde o biçim.yapmış gavurlar.tertemiz,bir kablo dışarda değil.herşey yerli yerinde.adam orda mondialleri gösterdi.rezalet.kablolar dışarda.bujiyi sökene kadar anamız ağlıyo diyo adam.orda anladım arkadaş.çindede yapılsa suzuki bu,gerisi tıraşş...
neyse adam şimdi rahatlıkla sürati artır dedi.motorun açılması gerekiyomuş.yoksa hantal olur dedi.bende uygun yerlerde 100-110 gördüm rahatlıkla.fazla agresif kullanmazsam bir depoyla çok rahat 200km yapıyorum.üstüne depoda 1 litre depoda kalıyo.benzinlikte fulllediğim zaman 5.5 litre alıyo.yani zorlasam daha fazla giderim ama ne gerek var.kalırız malırız yolda..
GARİP BİR OLAY... arkadaşlar olmaz OLMAZ demeyin.pazar günü taksimden çıktım e-5 te geliyorum.merter civarındayım.allah inandırsın kafama güvercin çarptı. yine allah korudu.60-70 le gidiyorum.en sağdayım.solumda az ilerde bi araba gidiyo.yine rüzgarlı hava tabi. neyse bi güvercin çok anlamsız bi şekilde yolun üzerinden uçuyo.çokta alçaktan.üzerimize doğru hemde.neyse önümdeki arabaya çarpıcak zannediyorum.arabanın camından sıyırdı benim vizöre doğru geliyo.ama herşey 5-10 saniyede oluyo.sonra ani bi hareketle kafamı eğtim aşağı.buna rağmen kanatları kaskın tepesine çarptı.neyseki ucuz atlattık.suratımın ortasına çarptığını düşünemiyorum bile..
VALLAH arkadaşlar herkes tamam okey diyo ama kimse bi gün bi yer kararlaştırmıyo.iş bana düştü ozaman.ağustosun ilk haftası yada ikinci haftası pazar günü sabah erkenden buluşalım.şöyle uzakça biyere gidip bi mangal falan olayına girip sonrada motorlara atlayıp doğa keşfine çıkalım derim ben.şöyle şile yada karadeniz taraflarında bildiğiniz güzel köy yada piknik alanı varsa yazın buraya karar verelim.sanırım ozamana kadar herkesin rodajı bitmiş oluyo.evet millet katılmak isteyen herkesi bekleriz...herkese kolay gelsin...
darkmajo geçmiş olsun.
Motorun selesi altında hava değerleri var benzincideki cihazı psi birimine ayarlayıp lastik havalarını kontrol edebilirsin. Lastikler soğukken yapılması gerekiyor.
paylaşım için çok teşekkürler moskvich
bende cumartesi günü anadolu kavağına gittim rampası bol bir bölge ayrıca rüzgarda kuvvetliydi ... ama açıkçası motor rodajda olduğu için normal şartlarda gittim.. söyleyeceğim tabiatı harika mangal yapacak yerleri var denizi süper boğazın girişi ... bence buluşma organize edeceksen ben varım birde beykoz bölgesini gözden geçir derim...
saygılarımla
Moskvich uyarın için teşekkürler, bu konuda önceden bende yazmıştım, Şileden gelirken yanımdan otobüs bir geçti az kalsın o hızla bariyerlere giriyordum... Allah korudu zor toparladım...MOSKVICH bu rüzgar olayı benimde çok canımı sıkıyo.bir ıslak yol.bide rüzgar.çok tırsıyorum valla.tecrübesizlik biyana,motorunda fazla direnci yok arkadaşlar.tekerler zaten küçük bide hafif 100kg topu topu.market arabası gibi.
Arkadaşlar motor araç değildir sağa sıkışır gider mantığının yıkılması lazım gerçekten..sağa sıkışıp gitmeyin, çok sakat iş, tarfiği bozmadan yolda müsaitse 70-80-90 a çıkarak normal hızla şeridi kapatın gidin, bu rüzgar olayı can sıkıcı cidden, ben mesela ön cam takacaktım ve forumun ön eski sayfalarında aslanlar gibi savunmuştum ama şu an vazgeçtim mesela.. direksiyonu tutmak mesele haline gelir gibi geldi bana.
Moskvich in dediği gibi bu motorun aklını başından alan bir şeyde ıslak zemin, hele de dönüşlerde filan, gazı verince motorun arkası alıp başını başka bir yere gidiyor, mahallede marketten çıktım köşede oto yıkama var yolu da islatmışlar toz olmasın diye, dönerken gazı verince hoppp yattı motor ne olduğunu anlamadım bile Allahtan yürüyüş hızındayım bir olay olmadı...
Moskvich bakımı nerde yaptırdın ne kadar tuttu..Ben şu an 2.500 yaptıracağım ve servis arıyorum...Tekay sadece yağ değişimine 40 YTL İstiyor, yağ 10 YTL gerisi nedir anlamadım valla...kendim değiştireyim dedim ... garanti dışı kalabilir dedi bazı arkadaşlar...Cihangir de bi servis var oraya götürecem heralde bakalım artık...cumartesi günü ilk bakıma soktum.tesadüf bizim mahallede suzuki yetkili servisi varmış.neyse bakımını yaptırdık.yağı tegişti.filtre değişti.buji değişti.civatalar sıkıldı.
slm arkadaşlar. motosiklet almayı düşünüyorum. 0 km suziki an 125 mi alayım yoksa 4500 km de yamaha bws 100 var 2000 e onumu alayım ne dersiniz?
arkadaşım bende çok bakındım sakın an 125 suzukiden şaşma
sıfır mal sıfır maldır...o kadar araştırdımki hemde tecrübe ederek suzuki farklı
hem görüntü süper hem aerodinamiği güzel daha rodajda olmasına rağmen
bayır yukarı dokundumu 60 -70 km ile çıkıyor ses yok
ötekilerde motor kıpkırmızı oluyor ....
Suzuki AN 125 - 2008 / 0 - 24500 km
SYM Joyride 200 - 2008 / 4500 - 20000+ km (Halen Devam)
lastik basınçları tek kişi için 18 ön 29 arka..artçı taşıyosanız eğer 18ön 36 arka gibi bir değer yazıyo sele altında.ben arada bir taşıyorum.öyüzden 18 yada 20 ön 32 arka ideal die düşünüyorum...fazla şişirince yol tutuş çok kötü oluyo.
ömercem.. ben bakımı k.çekmece servisinde yaptırdım.suzukinin sitesindede var.ACAR MOTOR.sebahattin acar servis sahibi ve baş usta.direk kendisiyle görüşürseniz çok iyi ilgileniyo.bide yanında çalışan kara kuru bi herif var.adam çok ezbere iş yapıyo.bu herife dikkat!!!yer okadar ahım şahım diil ama sabahattin usta çok iyi...arkadaşlar motoru ilk aldığım gün plaka ve çanta taktırmak için başka bi sefaköy servisine gittim 2 saatte taktılar.servis büyük ferahtı ama küçük motorlara bakmıyolar bile.600 cc den aşağısıyla ilgilenmio adamlar.o yüzden mekan önemli diil.önemli olan usta.benim ilk bakım 35ytl ye mal oldu.bence cok iyi fiyat.ustayla konuştum biraz.adam butarz küçük hacimli motorları kazanmaya çalışıyo.oyüzden muamele çok iyi.yağ,buji,filtre değişti.artı bakım kontrol.toplam 35 ytl....
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)