Suzuki AN 125 HK Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
13 Mayıs 2008, 13:04
Gökay ve Demir cevaplar için teşekkür ederim. Valla yüreğime su serptiniz. Ben 500 km dedimi başlıyorum artçı almaya o zaman, daha fazla bekleyemeceğim, gerçekten, günde 20 km ile bitmez bu çile
Arkadaşlar işin içine girdikçe öğreniyoruz yavaş yavaş, şimdi ben nasıl olsa önü yaz kasktan başka birşey almam demiştim ama internette baktıkça gördüm ki montta kask kadar önemliymiş...Ayrıca acayip rüzgar yapıyor ve göğüs ve kollarım da ağrılar başladı...
Şimdi sirkeci esnafı çirkef gerçekten...Mahallede bir motor tamircisi var bir şeyler de satıyor. (Üçşehitler - Eyüp oluyor) Sirkecide 35 YTL dediği eldiveni 15 e veriyor ona bakarken birde mont gördüm Almode marka 135 YTL ... Fiyat çok makul geldi...Montta fena değil 3 Kat Yağmurluk ve kışlık yeleği çıkabiliyor.
Bunu alıyım diyorum. Ne dersiniz daha makul ve kullanışlı bir şeyler bulabilirmiyim.. Sizler nasıl hallettiniz..
Reklamlar
-
13 Mayıs 2008, 14:32
çok iyi scooter,
1 hafta önce uzun araştırmlar sonucu bir suzuki an 125 hk aldım. Ve gerçekten hayatıma renk geldi bu kadar güzel bir scooter olur yani Suzuki adına yakışır bir ürün sunmuş piyasaya.Motorun gücünü seriliğini hemen hissediyorsunuz.Denge süper en yavaşladığınız anda bile durmadan yere ayaklarınızı koymanıza gerek kalmıyor yani bu kadar dengeli. Depo 7 lt. ancak bu scooter gerçekten yakmıyor. İlk depom ama 300 km yapar gibi geliyor 1 depoyla. Aracın şimdi rodajını yapıyorum 50-60 arası hızı zaten banamısın demiyor. ara sıra tarfiğe göre hızlanıyorum çok rahat hızlanıyor ve inanılmaz seri.Scooter acayip ilgi çekiyor, cinliler baka kalıyor zaten :-)) 1 gr. pişman olmadım aldığıma. üstelik 2390-ytl + kask-branda-a2 ehliyet kursu bedava bu fiyata şehir içi kullanım ve kolaylık açısından bu araç bedava sayılır. bu araçla ilgili Her türlü sorunuz cevaplanır . Düşünen arkadaşlar düşünmeyin derim bence hemen alıp binmeye başlayın mağlum ilkbahar yaz günleri geldi artık .
-
13 Mayıs 2008, 15:15
omercem adlı üyeden alıntı
Gökay ve Demir cevaplar için teşekkür ederim. Valla yüreğime su serptiniz. Ben 500 km dedimi başlıyorum artçı almaya o zaman, daha fazla bekleyemeceğim, gerçekten, günde 20 km ile bitmez bu çile
Arkadaşlar işin içine girdikçe öğreniyoruz yavaş yavaş, şimdi ben nasıl olsa önü yaz kasktan başka birşey almam demiştim ama internette baktıkça gördüm ki montta kask kadar önemliymiş...Ayrıca acayip rüzgar yapıyor ve göğüs ve kollarım da ağrılar başladı...
Şimdi sirkeci esnafı çirkef gerçekten...Mahallede bir motor tamircisi var bir şeyler de satıyor. (Üçşehitler - Eyüp oluyor) Sirkecide 35 YTL dediği eldiveni 15 e veriyor ona bakarken birde mont gördüm Almode marka 135 YTL ... Fiyat çok makul geldi...Montta fena değil 3 Kat Yağmurluk ve kışlık yeleği çıkabiliyor.
Bunu alıyım diyorum. Ne dersiniz daha makul ve kullanışlı bir şeyler bulabilirmiyim.. Sizler nasıl hallettiniz..
mont ve pantolonda çok önemli dediğin gibi ama ben ilerde büyütmek istediğimn için çok masraf yapmıyorum eldiven kask ve kendime bi tane derimont yaptırdım rüzgar geçirmiyor birde bellik aldım bu şekilde hallettiğimi düşünüyorum tabiki daha eksik var ama benden bu kadar diyorum ... sende kendine göre korunabilecegin şeyler al ve rüzgara gerçekten dikkat et derim zevki oldugu kadar riskide çoktur motorun sen önleminin al gerisi takdir...
sali@com adlı üyeden alıntı
çok iyi scooter,
1 hafta önce uzun araştırmlar sonucu bir suzuki an 125 hk aldım. Ve gerçekten hayatıma renk geldi bu kadar güzel bir scooter olur yani Suzuki adına yakışır bir ürün sunmuş piyasaya.Motorun gücünü seriliğini hemen hissediyorsunuz.Denge süper en yavaşladığınız anda bile durmadan yere ayaklarınızı koymanıza gerek kalmıyor yani bu kadar dengeli. Depo 7 lt. ancak bu scooter gerçekten yakmıyor. İlk depom ama 300 km yapar gibi geliyor 1 depoyla. Aracın şimdi rodajını yapıyorum 50-60 arası hızı zaten banamısın demiyor. ara sıra tarfiğe göre hızlanıyorum çok rahat hızlanıyor ve inanılmaz seri.Scooter acayip ilgi çekiyor, cinliler baka kalıyor zaten :-)) 1 gr. pişman olmadım aldığıma. üstelik 2390-ytl + kask-branda-a2 ehliyet kursu bedava bu fiyata şehir içi kullanım ve kolaylık açısından bu araç bedava sayılır. bu araçla ilgili Her türlü sorunuz cevaplanır . Düşünen arkadaşlar düşünmeyin derim bence hemen alıp binmeye başlayın mağlum ilkbahar yaz günleri geldi artık .
valla 300 km yapabilirsen helal olsun ki ben aldıgımdan beri en fazla 185 km yaptım sorun bende diye düşünüyorum ama 250 yapan tanıyorum ayrıca gösterge birden düşerse korkma =)
-
13 Mayıs 2008, 17:32
demir_rr adlı üyeden alıntı
süper olur bi bululma yapalım derim arkadaşlar
+ olarak şunu eklemek istiyorum bende 90 kg yum ayrıca boy 1.94 aamcamla birlikte biniyoruz ara sıra motora oda 1.85 boyunda 75 kg sadece sorunumuz zor sıgıyoruz motora ikimiz üstündeyken rampa aşagı 110 u gördüm =))
Ayrıca arkadaşlar ben bunla yazın çanakkale gezisi yapmayı düşünüyorum ya ne yalan söylim sorun çıkartırmı diede düşünmüyo değilim
tekirdağa kadar gittim,sorun olmadı..ama çanakkale gezisi birkaç günlük yapılmalı yoksa bütün gün yolda geçer.
-
13 Mayıs 2008, 21:46
Ben rodajı bekleyemeden artçı alıyorum walla. Ama allahtan ikimizin toplam ağırlığı 105 kg. Yani uzun boylu kilolu bir kişiye bedel.Bu motosikletten çok çok memnunum yanlız pek artçılar için yapılmamış. Arkadaki kişi çok rahatsız olduğunu söylüyor.En önemlisi de ayaklarını koyma yeri hiç ergonomik değil. Bir de benim aynalar acayip oynuyor. Yani sürekli düzeltmek zorunda kalıyorum. İlk serviste bunları da düzeltmek gerekecek. Forumda bir depo ile 250 km yapanlar var. 130 km deyim ve depo neredeyse bitti bitecek..Ben de mi bir sorun var?
-
13 Mayıs 2008, 21:49
Dark Mojo adlı üyeden alıntı
Ben rodajı bekleyemeden artçı alıyorum walla. Ama allahtan ikimizin toplam ağırlığı 105 kg. Yani uzun boylu kilolu bir kişiye bedel.
Bu motosikletten çok çok memnunum yanlız pek artçılar için yapılmamış. Arkadaki kişi çok rahatsız olduğunu söylüyor.En önemlisi de ayaklarını koyma yeri hiç ergonomik değil. Bir de benim aynalar acayip oynuyor. Yani sürekli düzeltmek zorunda kalıyorum. İlk serviste bunları da düzeltmek gerekecek. Forumda bir depo ile 250 km yapanlar var. 130 km deyim ve depo neredeyse bitti bitecek..Ben de mi bir sorun var?
Aynaları tutan toplam iki tane cıvata var, onları sıksana kardeşim. Yapışmaz eline...
Gün gelecek bujini sökmek zorunda kalacaksın, unutma...
Üç boyoz bir kola
-
13 Mayıs 2008, 21:51
Rigel adlı üyeden alıntı
Aynaları tutan toplam iki tane cıvata var, onları sıksana kardeşim. Yapışmaz eline...
+1 .
İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor
-
13 Mayıs 2008, 22:57
Dark Mojo adlı üyeden alıntı
Ben rodajı bekleyemeden artçı alıyorum walla. Ama allahtan ikimizin toplam ağırlığı 105 kg. Yani uzun boylu kilolu bir kişiye bedel.
Bu motosikletten çok çok memnunum yanlız pek artçılar için yapılmamış. Arkadaki kişi çok rahatsız olduğunu söylüyor.En önemlisi de ayaklarını koyma yeri hiç ergonomik değil. Bir de benim aynalar acayip oynuyor. Yani sürekli düzeltmek zorunda kalıyorum. İlk serviste bunları da düzeltmek gerekecek. Forumda bir depo ile 250 km yapanlar var. 130 km deyim ve depo neredeyse bitti bitecek..Ben de mi bir sorun var?
500 km bakımından sonra daha az yakacak motorun...
-
13 Mayıs 2008, 22:57
Rigel adlı üyeden alıntı
İşte o dediğini yaptım ve elime yapıştı. O günden sonra hiç düzelmedi.Beceriksizim biraz galiba
-
14 Mayıs 2008, 00:35
Merhaba Arkadaşlar,
Ben işe gidip gelmek için bir scooter arıyordum.Pazertesiden beri yaptıgım araştırmalar sonucu bu motora karar verdim.Yarın inşallah motoru alıyorum. İlk defa scooter kullanacagım daha önce hep büyük hacimli motorlar kullandım.Soldaki arka fren sanırım debriyaj diye sık sık basacagım gibi geliyor.Yorumlarınızdan şimdiden doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Aldıktan sonraki izleninlerimi sizlerle paylaşacagım.
-
14 Mayıs 2008, 10:04
Arkadaşlar şu an 285. km oldu toplamda, iyice alışmaya başladım motora, bu arada ilk yakıt ölçümü yaptım rodajda olması sebebi ile 40 km yi geçmediğim içinde olsa gerek 110 YKR civarında ( Maşallah deyin nazar değmesin)
Bu arada akşam eve giderken Bayrampaşa carrefour a uğradım, kinguard marka disk kilidi sadece 5 YTL, hemen aldım, Kinguardın 120 cm*2.5 çelik örgü kilidi de 18 YTL (Sirkecide 25 demişlerdi) onuda hafta sonu alacam sanırım.
Arkaya da ucuz, sağlam ve sırt dayaması olan bir kutu arıyorum, sağdo solda bakıyorum...
Bide ön cam taktırmayı düşünüyorum rüzgarı kesmesi açısında nasıl olur acaba, uygun cam nerede bulabilriz, sirkeci de bulamadım ben
-
14 Mayıs 2008, 10:21
istanbulian adlı üyeden alıntı
tekirdağa kadar gittim,sorun olmadı..ama çanakkale gezisi birkaç günlük yapılmalı yoksa bütün gün yolda geçer.
yok zaten günü birlik değil 1 haftalıgına giderim, bizim orada çok güvendiğim bi motorcu var 80 le git diyo istediğin yere gidersin diyor
-
14 Mayıs 2008, 16:12
En önemlisi kask. Piyasada çok çeşitli seçenek yelpazelerinde kasklar mevcut. Full faces olanı var çene açılır olanı var. nazi kaskı v.s. Fiyatlarda 15-20 ytlden başlayıp 1200 - 1500 ytl ye kadar çıkıyor. Hangi kaskı alırsan al ama muhakkak avrupa normlarında dayanıklık sertifikası bulunmasına dikkat et. çenemizin altında klipslediğimiz bölümde belirtilir. (E3 - ECE 22,05 v.s.) Şahsen hanımla biz Airoh helmet'in çene açılır ve çift visorlü kasklarından aldık tanesi 250 ytl idi. Mont da tabii ki çok önemli. Sırt bel dirsek koruması olmasına göre, yazlık kışlık su geçirmeme özelliklerine göre değişiyor. Ben henüz motor montu almadım bu konuda yorum yapamayacağım. eldivende de birsürü seçenek var. Sağlamlığına göre değişiyor vede gidon düğmelerini (Sinyal korna v.s.) rahat hissetmen önemli.Sanırım konu başlığına göre (AN 125 hk ) bağımsız bir yazı oldu. Neyse önce kendi sağlığını düşün ve
-
14 Mayıs 2008, 18:19
Gökay
En önemlisi kask. Piyasada çok çeşitli seçenek yelpazelerinde kasklar mevcut. Full faces olanı var çene açılır olanı var. nazi kaskı v.s. Fiyatlarda 15-20 ytlden başlayıp 1200 - 1500 ytl ye kadar çıkıyor
Haklısın ilk aldığım kask oldu zaten; konu dışına taşmayalım ama başkada nerede konuşacaz kısaca söyleyeyim bari, LS2 Cartoon marka fullface bir kask aldım, hem fiyatı çok makuldu hem de EC ER 22 05 sertifası var, satıcıda abi bu marka piyasaya girmek istiyor onun için fiyatı makul dedi, aldım ama daha iyi bir şey de düşünmüyor değilim... Allah korusun bir kere lazım olacak bu ( İnşallah olmaz ama) sonradan pişman olmamamk lazım....
Arkadaşalr Sirkecide 40 YTL ye her modele takılabilen ön cam buldum, gerçi cam değil, pleksiglass dedi satıcı...
Rüzgar için iyi olur diye düşünüyorum, Kullanan var mı aranız da, acaba dengeyi filan etkiler mi...
Selamlar
-
15 Mayıs 2008, 10:02
Teknik Konular
Slm,
Bu ön cam scooterda dengeyi bozar mı? Performansı etkiliyip fazla yakmasına neden olur mu ? Birde arkadaşlar suzuki an 125 hk sı olanlar özellikle her türlü teknik konudada forumda bilgimizi paylaşalım, servis tavsiyeleriniz varsa alalım .
-
15 Mayıs 2008, 10:35
kaskım suomy trek, motoru aldığım yerden almıştım fazla bilmeden biraz şansa almıştım ama iyi çıktı ECE 22-05 Sertifikasına sahip. 150 € civarı bişeydi.
Mont ve eldivenlerimide hein gericke 'den aldım. beşiktaş mağazasından aldım oldukça ilgililerdi sağolsunlar. ekipman alacağınız zaman uğramanızı tavsiye ederim. uygun fiyatlı şeyler bulabilirsiniz.
Montum tuareg modeli 150 € fiyatı, omuz, sırt ve dirsek korumaları mevcut yazlık bir mont.
eldivenlerim ise Race Mesh modeli, yazlık model 30 €'a almıştım
sali@com adlı üyeden alıntı
Slm,
Bu ön cam scooterda dengeyi bozar mı? Performansı etkiliyip fazla yakmasına neden olur mu ? Birde arkadaşlar suzuki an 125 hk sı olanlar özellikle her türlü teknik konudada forumda bilgimizi paylaşalım, servis tavsiyeleriniz varsa alalım .
Ön camı bende taktırmak istiyorum, hatta yolda bir an 125'te gördüm çokta kötü durmamıştı. son hızı düşürür ve yakıt sarfiyatını biraz artırır ama konfor'a yaptığı katkılar yadsınamaz heralde benim bacaklarım falan çok üşüyor özelliklede sabahları. Arkadaşlar bide servis deneyimlerimizi paylaşalım. Daha öncede yazmıştım, herkes yazsa şu bakıma şu servise gittim, çok ilgilendiler veya hiç ilgilenmediler bide ne kadar ödediğini çok güzel olur. Ben ilk bakıma tekay'a götürdüm ve 35 YTL verdim 30dk. falan sürdü.
-
15 Mayıs 2008, 11:45
kenyy
Mont ve eldivenlerimide hein gericke 'den aldım.
Teşekkürler cevap için linkten baktım gerçekten güzel mont ama bana biraz pahalı geldi 300 YTL... Birde sadece yazlık değilde 4 mevsim bir şey olsun istiyorum...
Şu bacak meselesin de haklısın donuyorum sabahları, iş yerinde spor giyemiyorum, pantolon mantolon giy çıkar uğraşmak zor geliyor. Feyizzoğlunda 25 YTL ye güzel biz diz örtüsü var...bugün gidip bi bakayım diyorum...ama o da ço kaba bir şeye benziyor motoru parkettiğimizde koyacak yer sorun olur gibime geliyor.
Mahallede kurye bir arkadaşımız var, 200.000 Km yi devirmiş motor üstünde sürekli, aman ha aman diyor soğuga rüzgara dikkat İlk yıl bilemedim paldır küldür gezdim öyle, hala uğraşıyorum tedavi için diyor. Mesela mutlaka boyunluk kullan atkı sar vs. boynunu koru yoksa bir kaç ay içinde kafanı çeviremez ve ağrıdan duramaz hale gelirsin diyor...Yine bellik şartmış, yaz filan deme çok sıkıntı çekersin dedi.
Gerçi onun gibi günde 100-200 Km yapmıyoruz motor üstünde benim ki toplam 16 km ama gerçekten etkileri hissediliyor ciddiye almak lazım, sonuçta eğleniyoruz filan derken sağlıktan olmak var...
-
15 Mayıs 2008, 19:41
üşüme
arkadaşlar scooter kullanıyor ve işe gidip geliyorsanız , iş kıyafetinizi iş yerinizde giymenizi tavsiye ederim. Neden mi? Ben öyle yapıyorum ve süper oluyor.
-
15 Mayıs 2008, 19:58
arkadaşlar scooter kullanıyor ve işe gidip geliyorsanız , iş kıyafetinizi iş yerinizde giymenizi tavsiye ederim. Neden mi? Ben öyle yapıyorum ve süper oluyor.
en güzeli o da, ofis ortamında çalışıyorum ben ve müsait değil, ne kıyafet bırakacak yer var ne değişecek yer var, rezil oluyorum valla sabahları, yarım saat motorun basında montu çıkar ceketi giy, onu sele altına yerleştir, bunu oraya yerleştir, kaskı da motorun üstüne kilitkiyorum atrı bir kilitle :(
neyse keyfi yeter deyip çekiyoruz gene de, bir de bağımlılık yapıyor sanırım bu motor vırt zırt aradan kenardan gidiyorsun, arabaya binince patlayacak gibi olmaya başlıyorum
-
15 Mayıs 2008, 20:34
bende nitro N311-V kask revit montecarlo mont eldiven olarak da heinericken kullanıyorum kenny gibi beşiktaştaki şubesinden aldım gayet ilgililer bende memnun kaldım tavsiye ederim ürünleri de kaliteli uzun zamandır kullanan başka arkadaşlarım da var onlarda çok memnunlar
http://www.heingericke.com.tr/produc...S+BLACK%2FGREY
daha rodajı bitiremediğim için sevis konusunda pek bi yorum yapamıyacam ama ön lastikte frene bastığımda yalpalama yapıyordu tekaya gittim recep usta var baya bi ilgilendi sağolsun bu arada problem lastğin havası inmiş ondan yalpalıyormuş
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)