mondialde benzin göstergesi yok..ama benzin ışığı yandığında,fazla gecikmeden yakıt almak lazım...
mondialde benzin göstergesi yok..ama benzin ışığı yandığında,fazla gecikmeden yakıt almak lazım...
Benzin ısığı yandığında benzin anahtarını yedek depo konumuna getirirsen seni 80 km kadar götürebilir. Zira normal depo 12L yedek depo 3L.
Motosikletin menzilinin(yaklaşık 400km) 1/5'i kadar olan mesafeyi yedek depo ile katedebileceğin göz önüne alınırsa 80km içerisinde rahatlıkla benzin temin edebilirsin.
Benzinin tamamen bitse bile boruda kalan yakıt bile seni biraz idare eder (Bir keresinde benzin anahtarını kapalı konumda unutup motoru çalıştırmıştım ancak 3 dakika sonra motor teklemeye başlayınca fark ettim)
Peki tamam arkadaşlar alıcam bu mondial 250 mctyi yalnız kafamı karıştıran bunların yedek parça olayı nedir?
Acentası heryerde bulursun diyor ama üç yere sordum oda ne dediler
benmi yanlış yerde arıyorum yoksa şaşkınlık doğrumu nedersiniz yedek parçası bulunurmu bunun ?TEŞEKKÜRLER
lostdwarf sahili gümüşe çeviririz evelallah sen gel de ben de o zamana kadar biraz pişerim. patır patır turlarız valla.
ibo78 benzin göstergesi için sağol teşekkürler. ışık yandıktan sonra bi yere gidip 5-10 liralık alırız artık.
orka30 arkadaş, ben izmir karşıyakada oturuyorum sadece karşıyakada -soğukkuyu ve dedebaşında birer tane- iki tane yetkili servis olduğunu biliyorum. ayrıca kahramanlarda da en az bir tane olduğunu gördüm.
servis sıkıntısı yok gibi.
mctciler çoğalıyor beee herkese hayırlı olsun kazasız belasız güle güle kullanmanız dileklerimle...
patırdatalım şu yolları artık...
soru: arkadaşlar hiç motorum olmadı, simdiye kadar görüntülerine bakınca 20 30 milyar dır falan sanıyordum ama 250 mct nin fiyatını duydugum gibi almaya niyet ettim. araba ehliyetim var, motor ehliyetiyle ugrasacak vaktim yok istanbulda ehliyetsiz sürme riskim nedir, ara sıra arabayla giderken ehliyetimi unuttugumda 20 ytl cezaya anlasıyoduk ama motorda racon nedir bilmem, kısacası istanbulda ehliyetsiz motor sürebilirmiyim?, polislerin durdurma sıklığı nedir? ve durdurduklarında yırtma riskim kactır? : ayrıca siyahmı kırmızımı gri mi?
yeniuye,
öncelikle hoşgeldin. mondial veya değil, umarım bir an önce istediğin motosiklete kavuşursun. ama sana tavsiyem, özellikle istanbul gibi bir yerde ehliyetsiz kullanma motoru. meseleye maddi açıdan bakacak olursan en baba ehliyetin maliyeti 400 ytl, en beklenmedik anda yiyeceğin ehliyetsizlik cezası 700 ytl civarında olacak, artı motoru bağlayacaklar. 2nci kez yakalandığında kesin hapis cezası var.
olayın manevi boyutları da var, ehliyetsiz ara sokaklarda stres yaşamaktansa, cebinde ehliyetinle gerine gerine gezersin istediğin yerde. hem bu işin başka riskleri var, Allah korusun birine çarparsın, biri gelir sana vurur, aman diyim, yatır paranı bir kursa, sınavına gir çık bitsin bu iş. korkulu rüya görmekten iyidir.
haa, unutmadan. gri mondial gibisi yok
lostdwarf bilgilendirdiğin için tesekkürler, en kısa zamanda ehliyeti ve motoru alacam da, ehliyet için bekliyeyimmi yoksa motoru şimdi alıp ehliyeti alana kadar ehliyetsiz mi süreyim, farzet ki kaza yapmayacam sadece polis olayı nedir 1 2 ay ehliyetsiz sürsem riskim nedir yada varmı ehliyetsiz sürenlerin anıları, mct 250 bu fiyata bence de harika...
Merhaba arkadaslar formunuza yenı katıldım ve yenı bır motorsıklet surucusu olarak herkesı selamlıyorum daha henuz kendıme ait bır motorsıkletım olmasada en kısa zamanda bır tane edınmek ıstıyorum.Fakat maddı durumlar netıcesınden dolayı mondıal fırmasının seceneklerı bana cazıp geldı ve 50TT modelını almak ıstedım fakat soru:SCT50TT:BU modellde a2 ehlıyetı gerekıyor mu , cekıste bır problem yasanır mı cunku 50cc , ve yakıt tuketımı ne dutumdadır bunlar hakkınd benı bılgılendırırsenız sevınırım
yeniuye, bu işler farzetmeyle olsaydı kimse ne kaza yapardı nede polise yakalanırdı. farz etmeyi boşver sen
AKara, motorların her boyunda ehliyet şart (A2) 125 cc altı falan hikaye, yok öyle bir şey...
oncelıkle mesajıma cevap verdıgın ıcın tessekkur ederım ChatnoiR fakat su anda ben alıagada bulunuyorum ve aldıgım bır habere gore motorsıklet kullanımı tesfık ıcın 50 cc ve altına moddellerde sadece araba ehlıyetı yeterlı oldugunu abısı trafık polısı olan bır arkadasımdan ogrendım ve emın olmak ıcın sormak ıstedım motorsıklet konusunda daha yenı oldugum ıcın bu tur bılgıler benı yanılta bılıyor haberı duyunca (ehlıyetın gereklı olmadıgını)benı bıl haylı sevındırmıstı ve sınıf olarak sanıyorum a1 oluyormus pek bılgım yok yanlıs soyluyorsam affola tessekur ederım
Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
altalta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood oldugu için yasaktır. Aklınıza sonradan bir şey gelirse postunuzun altında cevap yoksa önceki mesajınızda DEĞİŞTİR butonuna tıklayarak o mesajına ekleme yapınız... Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklastırılır...
- Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
- Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
- Şikâyetler için... info@motosiklet.net
********************I**********************
AKara, doğru olabilir ama biliyorsun yurdumun polislerinin biri birini tutmuyor. biri var der diğeri yok arada biz kaynarız. sen ehliyetini hazır et neme lazım. ters birine denk geldinmi bi de ukala ukala konuşma der, sonra yapacağı kıllığın bini bir para, olmayacak iş değil bak sende söylemişsin A1 diye, yerine ne A2 olur nede B. bu benim fikrim tabii, öyle olsa AB derlerdi tek bi ehliyet olurdu sen gene olayı araştır, ne olsa bu konuda burada hiç kimse otorite değil.
bencede dogru soyluyorsun ChatnoiR galıba dedıgın gıbı en ıısı ehlıyetı almak hem motorsıklet sevdası bıraz kıpırdadı ıcımde ılerıde daha ıı bır sey almaya kalacam sanıyorum fakat sımdılık mondıalın 50 TT butceme uygun geldı sanıyorum benı 1 sene kadar ıdare eder hemde bı parca deneyım yapmıs olurum uzerınde sanıyorum okul bıtınce daha ıı sını sanıyorum alacam o zaman elım bıraz daha bollasacak ıyısallah nede olsa bır bısıklet surucusu olarak ıkı teker uzerınde hızın ve rüzgarın tadını bılen bırısıyım bisiklet konusun da ıı bılgım olamasına karsın motorsıklette o kadar bılgılı degılım ıste bu konuda da emınım kı senın gıbı ınsanlar benı bılgılendırecekler onun ıcın daha sımdıden cok TEŞŞEKÜR ederım
AKara, eyvallah, bilgi paylaştıkça çoğalır diye boşuna söylememişler. motorunu güle güle kullan...
cok sağolasın ChatniR dediğin "Bilgi Paylaştıkça coğalır"
[quote="ChatnoiR"]yeniuye, bu işler farzetmeyle olsaydı kimse ne kaza yapardı nede polise yakalanırdı. farz etmeyi boşver sen
arkadaşım senin gibi bilgili arkadaşların 'kaza yaparsın, kaza yaptığında sorun yaşarsın, herşeyin başı sağlık' gibi ögütlerini düşündüğüm için 'farzet ki' yazdım. Kazadır bu, tabi ki de heran olabilir ama sorum acaba ben kaza yaparmıyım değil di, sorum: ehliyetsiz kullanan var mı varsa yakalanıyorlarmı ve yakalandıklarında ne gibi sorunlar yaşıyorlar? varsa bu konuda tecrübeli arkadaşlar tecrübelerinden faydalanmak istedim...
Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
altalta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood oldugu için yasaktır. Aklınıza sonradan bir şey gelirse postunuzun altında cevap yoksa önceki mesajınızda DEĞİŞTİR butonuna tıklayarak o mesajına ekleme yapınız... Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklastırılır...
- Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
- Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
- Şikâyetler için... info@motosiklet.net
********************I**********************
Ben daha önce hiç motorsiklet kullanmadım (mobiletler hariç). yeni başlamak için Mondial 250 MCT nasıldır ? Ayrıca bu motoru normalde de tavsiye edermisiniz? Motorlar hakkında pek fazla bilgim yok.Bu motorun dış görünüşünü ve parasının uygun oluşu cazip geldi acaba yanılıyormuyum? Şimdiden teşekkürler
arkadaşım motor tork u yüksek bir motor ilk başlayanlar için güzel bir motor fakat gaza gelip yüklenipte altından kaçırma motoru onun haricinden ben aldım memnunum alacak olanlarada tavsiye ederım
[B][COLOR="Red"]AĞIRADAM...[/COLOR][/B] [COLOR="Blue"][B]SAVAŞ BİÇER İSTANBUL A Rh (+) HONDA TRANSALP XL 650V[/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B]SAVAŞ-BARIŞ-ULAŞ KURTULUŞA KADAR SAVAŞ....[/B][/COLOR]
EHLİYETSİZ KULLANMAK İSTEYEN ARKADAŞLARA'A :
ben de bir mct 250 sahibiyim. yarın akşam teslim alıyorum motorumu ama henüz ehliyetim yok. daha motor almaya kesin karar verdikten sonra ilk iş gidip ehliyet kursuna kaydoldum. 2 hafta önce de kaskımı aldım. e peki şimdi motorum da var ne yapacaz? sakin, tafiği fazla olmayan yerlerde tecrübe kazanıp motoru tanımaya çalışacaz. ehliyetim ekimde çıkacak. o zamana kadar çok fazla trafiğe çıkmayı düşünmüyorum.
en iyisi yakalandık mı nasıl hallederiz bunun bi hal çaresi yok mudur falan diye düşünmek yerine işi kitabına uygun yapmak diye düşünüyorum.
50cclerde ehliyet aranmıyor olayına gelince, bildiğim kadarıyla böyle bir yasa ya da uygulama yok. onu söyleyen polis kendi vicdanına göre konuşmuş bence. kişiden kişiye değişecek bir şey için de kendini maddi oılarak tehlikeye sokmana gerek yok. ödeyeceğin cezalar kurs parasından pahalıya patlayabilir.
ben izmir karşıyakada 180 ytlye bir kursa kaydoldum.
mükemmel eğitim veren yerler 350 ytl civarında. ben bana öğretecek arkadaşıma güvenerek dandik bir yere kaydoldum.
sonuç olarak ehliyet alııııın.
ne demiş : eğitim şart!!!...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)