Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345614 ... SonuncuSonuncu

Mondial 50TT-110FT-125KT-150UT-250MCT Hakkında

REKLAM ALANI
    SlowMotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Trek 3900
    düngece tesadüfen gördüm mondial i...bayii açıktı ve arabamı park edip daldım içeri....diğer uzak doğululardan daha kaliteli işçilik ilk dikkatimi çeken özellik oldu.Ama alıralmaz yapacağım ilk iş mondial yazılarını çıkartmak olucak.görünüş olarak sağlam ve kaslı güzel bir cihaz...benim ilk motorum bu olucak inşaallah....(ama önce kursdaki 6 saat dersimi almalıyım)

jinlun grubu oluşmuş gibi.... bir MONDI grubu oluşturmak lazım gibi görünüyor mesajlardan.....

birde unutmadan depo 15L oldukça uzun bir menzil demek bu... ~ 400 km gibi geliyor bana....

para durumunu ayarlar ayarlamasss..alıyorum bu cihazı.

Görüşmek üzere...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    250-MaCiT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Modenas GT 135
    haziranın ortasında almıştım 250 mct yi....bilen bir kişinin tavsiyesini dinledim..bana kötünün iyisi dedi...
    1200 km yaptıktan sonra yaklaşık 300 km uzun yola gittim(bursa-akçakoca arası arkamda yolcu ile)giderken korkularım vardı,dönüşte tek başıma döndüm...şu ana 1900 km deyim..
    herhangi bir ciddi problemle karşılaşmadım şu ana dek..(birtek çantaların vidası düştü,oda bursadayken)
    bence olumlu yönleri;
    1.torku fena değil iki kişi uludağa 4.viteste bile takır takır çıkıyor...
    2.Dengeli,bu benim 4. motorum ilk defa bir motorda ellerimi bırakarak sürdüm tabiki kıssa bir an,yoksa böyle fantazilerim yoktur...
    birde ani frenlerde kıç atması ön teker kayıp denge bozulması gibi bir olay yok..iki kere yaşadım heme topluyor...
    3.Kısa mesafelerde rahat,manevra kabiliyeti oldukça iyi(aynı zamanda bir tane daha motorum var modenas)
    4.çabuk süratleniyor seri sayılabilir..
    5.Ön fren oldukça güvenilir ama arka fren yok gibi(nedense bir çok cruiserde böyle)
    6.Vibrasyon akçakocaya giderken otobanda bir süre sonra kayboldu,bunu arkamdaki yolcuda bana söyleyince tastiklenmiş oldu..
    7.Ben 120 km yi gördüm üzerine çıkmadım..sizi bilemem..
    8.sesi pata pata diye çıkmasada çok doyurucu ve özgün bir sesi var..(jin lun larda ses 100 lük scooter gibi çıkıyor ''pıtı pıtı''
    9.handlebar ı çok rahat ve kullanışı kolay kolları yormuyor...
    10.rüzgarda başka motorlar gibi değil avantajlı yeri iyi tutuyor(unutmadan bir kaç kere birinci viteste kalkarken gazı sağlam verince virajlarda kıç attı)
    11.tipi bayağı havalı(biraz bmw r1100 havası var deposu falan)tabi bu göreceli bir kavram kişiye göre değişir..yoksa bende klasik tpte cruiser lere bayılırım..

olumsuz yönleri;
    1.Arka sele rahatsız...uzun süreli kullanımda ön selede kıçı ağrıtıyor...
    2.İlk çalıştırmada(motor soğukken)bir sigara içimi süre bekliyorum....
    3.Yakıt ilk zamanlarda fazlaydı sonradan azaldı gibi..
    önceden 10 ytl lik yakıtla 85 km giderken
    uzun yolda 20 ytl lik benzinle 198 km yol aldım...
    4.vidalarını iyice sıkın kendiniz gözden geçirin..
    5.soğukken 1.vitesten 2. vitese geçmek çok zor oluyor bazen(eğilip iki elimle çekesim geliyor ama debriyajı neremle sıkacam)

sözün kısası mondial veya jinlun ikiside çin malı,bence sırf suzukiye benziyor diye 1milyar fark vermem ben şahsen...çünki o gerçek marauder değil sahtesi..
    ama piyasadada bayağı var..ben türk üreticilerin yerinde olsam taklit intruder,şadov,en 500,virago falan yapardım bu işten bayağı para kazanılır bu memlekette...

TheTURK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 250 MCT
    ben bugunn mondial 250 için bayiye gittim işallah pazartesi alacam bayideki adam kmde 70 bin lira yaktıgını ve servisin yeni acxıldıını ve hiç sıkıntı yasanmadıını soledi ne dersiniz başlangıc motoru olarak onerirmisiniz

lostdwarf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 250 MCT
    Alıntı 250-MaCiT adlı üyeden alıntı
    haziranın ortasında almıştım 250 mct yi....bilen bir kişinin tavsiyesini dinledim..bana kötünün iyisi dedi...
    1200 km yaptıktan sonra yaklaşık 300 km uzun yola gittim(bursa-akçakoca arası arkamda yolcu ile)giderken korkularım vardı,dönüşte tek başıma döndüm...şu ana 1900 km deyim..
    herhangi bir ciddi problemle karşılaşmadım şu ana dek..(birtek çantaların vidası düştü,oda bursadayken)
    bence olumlu yönleri;
    1.torku fena değil iki kişi uludağa 4.viteste bile takır takır çıkıyor...
    2.Dengeli,bu benim 4. motorum ilk defa bir motorda ellerimi bırakarak sürdüm tabiki kıssa bir an,yoksa böyle fantazilerim yoktur...
    birde ani frenlerde kıç atması ön teker kayıp denge bozulması gibi bir olay yok..iki kere yaşadım heme topluyor...
    3.Kısa mesafelerde rahat,manevra kabiliyeti oldukça iyi(aynı zamanda bir tane daha motorum var modenas)
    4.çabuk süratleniyor seri sayılabilir..
    5.Ön fren oldukça güvenilir ama arka fren yok gibi(nedense bir çok cruiserde böyle)
    6.Vibrasyon akçakocaya giderken otobanda bir süre sonra kayboldu,bunu arkamdaki yolcuda bana söyleyince tastiklenmiş oldu..
    7.Ben 120 km yi gördüm üzerine çıkmadım..sizi bilemem..
    8.sesi pata pata diye çıkmasada çok doyurucu ve özgün bir sesi var..(jin lun larda ses 100 lük scooter gibi çıkıyor ''pıtı pıtı''
    9.handlebar ı çok rahat ve kullanışı kolay kolları yormuyor...
    10.rüzgarda başka motorlar gibi değil avantajlı yeri iyi tutuyor(unutmadan bir kaç kere birinci viteste kalkarken gazı sağlam verince virajlarda kıç attı)
    11.tipi bayağı havalı(biraz bmw r1100 havası var deposu falan)tabi bu göreceli bir kavram kişiye göre değişir..yoksa bende klasik tpte cruiser lere bayılırım..

olumsuz yönleri;
    1.Arka sele rahatsız...uzun süreli kullanımda ön selede kıçı ağrıtıyor...
    2.İlk çalıştırmada(motor soğukken)bir sigara içimi süre bekliyorum....
    3.Yakıt ilk zamanlarda fazlaydı sonradan azaldı gibi..
    önceden 10 ytl lik yakıtla 85 km giderken
    uzun yolda 20 ytl lik benzinle 198 km yol aldım...
    4.vidalarını iyice sıkın kendiniz gözden geçirin..
    5.soğukken 1.vitesten 2. vitese geçmek çok zor oluyor bazen(eğilip iki elimle çekesim geliyor ama debriyajı neremle sıkacam)
    ...
    hay ellerine sağlık. 10 günlük mondial 250 mct kullanıcısıyım, yukarıda bahsettiğin olumlu olumsuz özelliklerin birebir aynıları bende de var, ne eksik, ne fazla.
    şu anda daha 300 km' deyim, 10 ytl'lik yakıtla 90 km gidiyor meret şehir içinde, eminim acemilik faktörü ortadan kalkınca biraz daha düşecektir yakıt tüketimi.
    soğukken vites geçme meselesi beni bayağı bir korkutmuştu, ama ısındıktan sonra problem kalmıyor.
    rodaj'da olduğu için 80'i geçmedim henüz, genelde 60-70 arası kullanıyorum, ama merak ettiğim birşey var. ilk motorum olduğu ve devir göstergesi olmadığı için vites konusu kafamı karıştırıyor. vites yükseltmek için motorun sesine kulak vermeye çalışıyorum, ama acaba fazla mı yükleniyorum, çok mu bağırtıyorum makineyi diye bir endişem var.
    hangi süratlerde hangi vitese geçiyorsunuz? var mıdır bunun bir formülü, yoksa kulağımıza mı güvenmek gerekiyor??

Motosikleti
    Modenas GT 135
    sevgili lost çokta bağırtmadan devirli kullanmaya çalış...vites geçeceğin anları hissedersin zaten...vites geçmek susadığında su içmek gibidir...
    vites geçmek süratle alakalı değil..kulağına güvenebilirsin...

Motosikleti
    Modenas GT 135
    Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
    altalta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood oldugu için yasaktır. Aklınıza sonradan bir şey gelirse postunuzun altında cevap yoksa önceki mesajınızda DEĞİŞTİR butonuna tıklayarak o mesajına ekleme yapınız... Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklastırılır...
    - Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
    - Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
    - Şikâyetler için... info@motosiklet.net
    ********************I**********************

falcon41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 2006 GRİ
    Mondial 125 KT yi tavsiye edermisiniz sürüş rahatlığı nasıl,çok sorun yaratıyormu.
    Chopper gibi duruyor,fiyat olarakta uygun mesela Kanuni 150 c ile motor hacmi hariç hemen hemen herşeyi aynı olmasına karşılık fiyatta 1200 YTL daha ucuz.
    Nasıl bu Mondial 125 KT alınırmı sonuç olarak bilenler fikir versinler lütfen.

şimdiden teşekkürler...

Motosikleti
    Modenas GT 135
    bir arkadaşım 125 likten almıştı ve ilk sürüşünü ben yaptım..benimkinden indikten sonra(250 mct)birde motor açılmamış olduğu için pek gitmiyor gibiydi...
    dijital vites göstergeleri var,vitesi pamuk gibi,sürüşü rahat...
    arkadaş kısa bir süre sonra küçük bir kaza yaptı ve maşayı yamulltu..arka lastiği patladı ve sökmek zorunda kaldık...cıvata ve mil gibi parçaları pak kaliteli değil...
    (artı mtorun arıza çıkartmaması,motoru birleştiren servis elemanları ile kullanan kişinin titizlik ve ustalığına bağlı,bunu unutmamak lazım)

SAVASXXL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TRANSALP XL 650 V

AYNEN!

arkadaşlar yukarıdaki macit arkadaşın anlattığı gibi ben en başından beri diyorum bu fiyata alınabilecek en iyi motor buuuuuu
    kim ne derse desin (ben satılığa çıkardım ama pişman olduğum için değil 650 cs merakı yüzünden ) oldukça torku yüksek bir motor piyasadaki emsallerinin içindeki en yere sağlam basan motor ben 110 kg motor 150 kg arkayada min 60 kg birisini bile alsam en dik yokuşları bile gaz isteyerek çıkıyor
    hıza gelirsek ben bağırtmadan 110 yaptım(racing motor gibi bir performans beklemıyorum zaten) oda bana yetiyor cruiser zaten gezi ve zewk için binilecek bu fiyata göre en iyi motor
    beğenmeyen arkadaşlar 3.5 milyara daha iyisini bulsunlar veya imalatını yapsınlar onlardan alalım
    olay bu kadar basit...
    NE KADAAAA EKMEK O KADAAAAA KÖFTE...
    [B][COLOR="Red"]AĞIRADAM...[/COLOR][/B] [COLOR="Blue"][B]SAVAŞ BİÇER İSTANBUL A Rh (+) HONDA TRANSALP XL 650V[/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B]SAVAŞ-BARIŞ-ULAŞ KURTULUŞA KADAR SAVAŞ....[/B][/COLOR]

Motosikleti
    Modenas GT 135
    yukarıdaki macit arkadaşın

adım macit değil bu arada o MaCiT yani 250MCT

Motosikleti
    TRANSALP XL 650 V
    pardon onunfarkıan vardım ama en azından şu! yukarıdakı arkadaş d emekten daha iidir...
    [B][COLOR="Red"]AĞIRADAM...[/COLOR][/B] [COLOR="Blue"][B]SAVAŞ BİÇER İSTANBUL A Rh (+) HONDA TRANSALP XL 650V[/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B]SAVAŞ-BARIŞ-ULAŞ KURTULUŞA KADAR SAVAŞ....[/B][/COLOR]

hevesli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

150 UT

Merhaba Arkadaşlar daha evvel de yazdım Mondial 150 ut düşünüyorum. doğa fotografları çekmek için bu motoru istiyorum. Honda xl 200 önerdiler. ama sanırım artık gelmiyormuş. Bu motoru kullanan var mı ?eksileri artıları nelerdir? Fiyat çok uygun 2.150 YTL . Yardımlarınızı bekliyorum

falcon41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 2006 GRİ
    Nasıl bu Mondial 125 KT alınırmı sonuç olarak bilenler fikir versinler lütfen,daha öncede sormuştum Mondial 125 KT sahibi arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum.

ibrahim1978 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial MCT 250
    arkadaslar bende bir 250 MCT sahibi olarak motor hakkındaki düşüncelerimi sizinle paylaşmak isterim
    250 MaCiT 'in görüşleri bence çok doğru benim motorda da geç ısınma problemi vardı (Saat tuttum tam 7 dakika cikle ve gaz vererek ısıttım) Motor ısınmazsa stop ediyordu.
    Sonradan usta söyledi, bunlara süper benzin (Kurşunlu benzin) koymak gerekiyormuş. Hakikaten depoyu tamamen boşaltıp süper koyduk, motor artık hemen ısınıyor. Isınırkenki benzin kokusu da gitti.
    Bu arada ne kadar dogru bilmem ama Başka bir 250 MCT sahibiyle muhabbet ediyorduk o da Petrol ofisinin "BIO BENZIN"ini çok met etti. Söylediğine göre motora bio benzin atınca daha fazla performans alıyormuş..
    Hepinize kazasız motor keyifleri diliyorum

kaskkafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial MCT 250
    arkadaşlar ben de artık bir mondial 250 mct sahibiyim. kt 125 alacaktım, taksitli alımı annemin kredi kartıyla yapacağımız için beraber gittik annem 125i beğenmedi ne bu böyle bisiklet gibi dedi. :-) kt125 sahibi arkadaşlar alınmasınlar lütfen. ktnin de mctye göre birçok artıları var. örneğin vites göstergesi ve yumuşak vitesi. mctde benzin göstergesi yok. (ya da ben mi göremedim bilmiyorum) oturduk hesap kitap falan mctyi aldık. sesi benzerlerine göre (çançinçon chopperlar) daha iyi. oturuş pozisyonu kişiden kişiye değişir ama benim için mükemmel ötesi. daha kullanmadım ama satın alıp bayiden çıkarken ver bi anahtarı da kendim çalıştırayım dedim 2-3 metre falan gittim. (benim kafa rodajım tamamlanmış oldu) :-) sonuç olarak teslim alacağım cuma gününü sabırsızlıkla bekliyorum.
    bu arada kullanan arkadaşların çalıştırma sorununu ben de gördüm. motor soğukken biraz zorlanıyor ama jigle var arkadaşlar, jigleyle rahat çalışıyor sonra ısınasıya kadar hafif gaz verince stop etmiyor.
    neyse güle güle kazasız belasız kullanalım...

Motosikleti
    Modenas GT 135
    arkadaşım hayırlı olsun......
    aman dikkat....motoru ilk aldığında motoru çok zorlama nazik ve kibar kullan..100-150 km sonra al aline anahtarı tornavidayı bütün cıvataları somunları sık kontrol et gözden geçir....sakın 80 km nin üzerine çıkayımda bakalım ne kadar hızlı gidiyormuş diye zorlama..o kendi kendini buluyor zamanla...
    güle güle kazasız sürüşler dileği ile...

TheTURK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 250 MCT
    arkadaşlar bana hayırlı olsun pztsi itibariyle yepisyeni gıpgıcır bir mondial 250 MCT m var (rahmetli dedim hayatta olsaydı beni çatıdan asagı atardı, zaten mezarda da ters dönmüşitür büyük ihtimalle) şimdilik cok kısa mesafelere gidiyorum ama her durduum yerde kardes kaca aldın nasıl gidişi harıkaymış yaws bu gibi belli bir sure sonra benım seri katil olamaya başlayacagım sorularla muhattap oluyorum ama motorumdan acayıp memnunum umarım bazılarının dedii gibi bi senede dokulmez ve bende bundan sonra 4 tekerlege binmek zorunda kalmam (trafikte beni araba surerken gorseniz yemin ediyorum ulkeyi deiştirirsiniz)

kaskkafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial MCT 250
    mct'ci arkadaşlar kafama birşey takıldı. ben mctde benzin göstergesi göremedim. var mı yoksa heyecandan mı görememişim.
    benim mct de metalik gümüş rengi bu arada...

Motosikleti
    TRANSALP XL 650 V
    Alıntı TheTURK adlı üyeden alıntı
    arkadaşlar bana hayırlı olsun pztsi itibariyle yepisyeni gıpgıcır bir mondial 250 MCT m var (rahmetli dedim hayatta olsaydı beni çatıdan asagı atardı, zaten mezarda da ters dönmüşitür büyük ihtimalle) şimdilik cok kısa mesafelere gidiyorum ama her durduum yerde kardes kaca aldın nasıl gidişi harıkaymış yaws bu gibi belli bir sure sonra benım seri katil olamaya başlayacagım sorularla muhattap oluyorum ama motorumdan acayıp memnunum umarım bazılarının dedii gibi bi senede dokulmez ve bende bundan sonra 4 tekerlege binmek zorunda kalmam (trafikte beni araba surerken gorseniz yemin ediyorum ulkeyi deiştirirsiniz)
    hayırlı olsun kardeş ama birde bana sor burada bir yerde bi mail adrtesmı vermişim yakında msn d en soranlar yüzünden cinnet gecirecem akşam haberlerine çıkacam...
    ŞOK ŞOK ŞOK CİNNET GEÇİREN TELEFONCU 250 MCT HAKKINDA YORUM İSTEYEN MUSTAFA KILLI YI VURDU (ARKADA YÜRÜYEN BEN ) PİŞMAN DEĞİLİM A.K DEDİ...

lostdwarf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 250 MCT
    theTurk ve kaskkafa arkadaşlar, yeni motorlarınız hayırlı olsun, kazasız belasız.
    bu arada kaskkafa, ben de fethiye'de yaşayan bir karşıyaka'lı olarak ehliyeti alır almaz ilk iş izmir'e geliyorum, orada seninle tanışmak isterim. 2 gümüş mondial bir kordon turuna çıkarız ..

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345614 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler