haziranın ortasında almıştım 250 mct yi....bilen bir kişinin tavsiyesini dinledim..bana kötünün iyisi dedi...
1200 km yaptıktan sonra yaklaşık 300 km uzun yola gittim(bursa-akçakoca arası arkamda yolcu ile)giderken korkularım vardı,dönüşte tek başıma döndüm...şu ana 1900 km deyim..
herhangi bir ciddi problemle karşılaşmadım şu ana dek..(birtek çantaların vidası düştü,oda bursadayken)
bence olumlu yönleri;
1.torku fena değil iki kişi uludağa 4.viteste bile takır takır çıkıyor...
2.Dengeli,bu benim 4. motorum ilk defa bir motorda ellerimi bırakarak sürdüm tabiki kıssa bir an,yoksa böyle fantazilerim yoktur...
birde ani frenlerde kıç atması ön teker kayıp denge bozulması gibi bir olay yok..iki kere yaşadım heme topluyor...
3.Kısa mesafelerde rahat,manevra kabiliyeti oldukça iyi(aynı zamanda bir tane daha motorum var modenas)
4.çabuk süratleniyor seri sayılabilir..
5.Ön fren oldukça güvenilir ama arka fren yok gibi(nedense bir çok cruiserde böyle)
6.Vibrasyon akçakocaya giderken otobanda bir süre sonra kayboldu,bunu arkamdaki yolcuda bana söyleyince tastiklenmiş oldu..
7.Ben 120 km yi gördüm üzerine çıkmadım..sizi bilemem..
8.sesi pata pata diye çıkmasada çok doyurucu ve özgün bir sesi var..(jin lun larda ses 100 lük scooter gibi çıkıyor ''pıtı pıtı''
9.handlebar ı çok rahat ve kullanışı kolay kolları yormuyor...
10.rüzgarda başka motorlar gibi değil avantajlı yeri iyi tutuyor(unutmadan bir kaç kere birinci viteste kalkarken gazı sağlam verince virajlarda kıç attı)
11.tipi bayağı havalı(biraz bmw r1100 havası var deposu falan)tabi bu göreceli bir kavram kişiye göre değişir..yoksa bende klasik tpte cruiser lere bayılırım..
olumsuz yönleri;
1.Arka sele rahatsız...uzun süreli kullanımda ön selede kıçı ağrıtıyor...
2.İlk çalıştırmada(motor soğukken)bir sigara içimi süre bekliyorum....
3.Yakıt ilk zamanlarda fazlaydı sonradan azaldı gibi..
önceden 10 ytl lik yakıtla 85 km giderken
uzun yolda 20 ytl lik benzinle 198 km yol aldım...
4.vidalarını iyice sıkın kendiniz gözden geçirin..
5.soğukken 1.vitesten 2. vitese geçmek çok zor oluyor bazen(eğilip iki elimle çekesim geliyor ama debriyajı neremle sıkacam)
...