Asri, banada 50 soru verdiler ama sınavdaki 20 sorudan 8 i o 50 sorunun içinde yoktu ve bende o 8 soruyu bilmiyordum salladım umarım tutturmuşumdur...
Asri, banada 50 soru verdiler ama sınavdaki 20 sorudan 8 i o 50 sorunun içinde yoktu ve bende o 8 soruyu bilmiyordum salladım umarım tutturmuşumdur...
yaa bırakın arkadaşlar yaaa. tabii ki geçersiniz yaa. ben de 5 tane soruyu salladım 100 aldım, tırnak kadar mantığı olan bir insan hiç çalışmadan o sınavı geçer.
neyse karşıyaka trafikteki pvc sıkıntısı giderilmiş de ben de ehliyetime kavuştum. bu haftasonu motoru alıp güzel havadan da faydalanarak gezmek istiyordum nişanlımla ama deprem sağolsun tüm planlarımızın içine etti.
gece olan son 5,9'da aniden yataktan fırlayınca sarsıntının etkisiyle yere düştüm ve dizimi yaraladım. bağlarım zedelenmiş neredeyse diz kapağımı kırıyodum. karşıyakalı arkadaşlar bilirler bizim oraların zemini dolgu olduğu için fena sallıyor namussuz. bizim evde yüksekte duran ıvır zıvır ne varsa hepsi yere indi.
ben de düştükten sonra olanları izlemek zorunda kaldım ve dehşete düştüm o ne biçim sarsıntıydı öyle yaa. normalde sağa sola ya da ileri geri olan sarsonto bu kez hem yerden hoplatırcasına hem de dairesel bir şekildeydi. "birazdan hepimiz aşağıya lambur lumbur çkecez herhalde" derken allahtan kesildi. ama bende sakat bir diz bıraktı.
neyse tüm izmirlilere tekrar geçmiş olsun. haftaya hava güzel olursa dizim iyileşirse ve deprem olayları da son bulursa motorun tadını çıkarmak istiyorum (halamın sakalları olsa amcam olurdu gibi oldu ama idare edin artık)
Arkadaslar bana bi cevap wermediniz ama ben ne yapmalıyım mondial 250MCT ile kanuni 250 C yi bana karsılastırabilirmisiniz? Yardım lütfen!!!
kaskkafa kardes cok gecmiş olsun işallah bi daha başına gelmez bole bi şey cok kotu yaws
bende ehliyet sınavına motorla giderken kırmızı ışıkta arabanın biri geldi arkadan kut kırdı bizim sol bagajı sınav saat 11de saat 10:45 te oldu olay adama dedim aramızda halledelim su işi buyuk bişey deil birinin makam soforuymuş polis caralım dedi hem ehliyetsiziz hem sınava girecez bıraktık olayı ole acaba tek bagaj kac paradır?
the turk sana da geçmiş olsun... trafikte böyle şabalak şubalak araba sürücüleri çok maalesef. bagaj konusunda hiçbi fikrim yok valla. hatta bulunabilir mi ondan bile şüpheliyim ya neyse...
bu arada sick boy senin soruna yanıt vermek biraz zor açıkçası...
bence aralarında çoook önemli farklar yok. kanuninin kaslı yapılı görünüşü bizimkilere göre daha ağır basıyor. görünüşe önem veriyosan bu senin için bir parametre olabilir. kanunide vites ve ayak freninin altında ayakları rahat ettiren sehpalar var. bu da bir artı. kanuninin sissy barı yok diye hatırlıyorum ama yanılıyor olabilirm yanlışsa düzeltsinlşer.
diğer özellikleri üç aşağı beş yukarı aynı bence. peşin fiyatlarını karşılaştırırsak da kanuni 800 lira civarında daha pahalı...
Kaskkafa bu kadarını sölemen bile bana yardımcı oldu teşekkür ederim motor bakımından bi farklılık yokmudur acabaa bide sormak istediim şey şu bu motorsikletlere zannedersem 160km/hz koyuyolar fakat forumlarda duyduklarıma göre bu motorsikletler 110 km/hz'ı geçemiyorlar neden böyle acaba?
sIck boy bide buna bak bakalim benim cok hosuma gitti bu motor harbi motor gibi motor 3950 + 25 noter+ruhsat ama guzel motor....
DADYW DD250E-9
http://img230.imageshack.us/img230/5269/dadyw6zr.jpg
http://img263.imageshack.us/img263/1...kirmizi5el.jpg
kaskkafa teşekkurler kardes işallah bidaha olmaz
bagajıda buldum gerci biraz tuzlu geldi 125 ytl verdik aynayı kırdılar bide serviste duzeltecez derken sansım yok abi benim zaten
Asri
Hocam bu motor nedir böyle marakası falan yokmu bişiler sööle bakalım yaa güzel bi motora benzio özellikleri ne annat yafh!... Merak ettim şimdi
Öncelikle Herkese Merhabalar demek istiyorum.
Mondial için açılmış olan bu topicin 31 sayfasının tamamını okudum oldukça uzun bir saatimi aldı. Genelde 250 MCT için yorumlar yapılmış. Anlatımlar ve açıklamalar çok iyi gerçekten iyi derecede bilgilendim sayenizde sağolun.
Kazalar'da çok moral bozucuydu ayrıca. Geç oldu biraz ama büyük geçmiş olsun kaza geçiren arkadaşlara. Umarım Atlatmışsınızdır ..
Gelelim sadede
Ben yaklaşık 5 senedir motorsiklet tutkusuyla yanıp kavrulan biriyim. Motorsikleti herşeyden çok severim. (Taşıt içerisinde) Hatta örneklemek gerekirse Ferrari F650 mi yoksa Custom Harley 'mi deseler .. Elbetteki Harleyi seçerim o derece yani
Motorsiklet almaya tamamıyla bu sene içerisinde karar verdim. İlk önce 2. El bir Sport Race alayım dedim ama pahalı geldi fiyatı ve güvenemedimde. Daha sonra Honda CBR 125 R 'ı keşfettim ve kesinlikle bunu almalıyım dedim. Satın almaya gittiğimde ayrıntılı bir şekilde inceledim ve daha öncesinde avrupa da dahil tüm yorumları incelemiştim. Motorsiklet çok hoşuma gitti ama lastikler ve frenleri görünce kalsın dedim. Vazgeçtim.
Sonra Kanuni Seyhan 250 almayı düşündüm. Geçen hafta gayrettepedeki bayisini aradım bulamadım ve barbaros bulvarından dönerken bir mondial bayisi gördüm ve sorayım dedim. Bayi temsilcisi bana 250 MCT 'yi bir övdü Kanuniyide yerden yere vurdu. Ve aklımı karıştırdı sağolsun :D
Yaklaşık 1 aydır Kanuni Seyhan'ı inceledim ve birçok (-) yönünü gördüm ayrıca 2. El piyasasında, 2005 modelleri bile var şuan. Yani sanırım motor iyi değil yada çok sıkıcı sorunları var.
Ve ... ( büyük an )
Karar verdim Mondial 250 MCT almaya. ( Bu Forumda bilgilerini paylaşanlar sayesinde) Bayiye gittim ama Mondial kalmamış ellerinde muhtemelen bugün gelmiştir öyle demişti.
Eğer Kısmetse .. Cumartesi günü siyah veya gri renkli bir 250 MCT satın alacağım.
250 MCT 'si olanlar bana ilk motor olarak bu motoru tavsiye ederlermi ayrıca bu sorumada cevap alabilirsem çok memnun olurum.
2. El motor satın almak istemiyorum Çünkü İlk göz ağrısı olacak.
Herkese bilgilerini paylaştıkları için sonsuz teşekkürler.
Bu arada ..
Ben de geldim aranıza ...
Önce hoşgeldin.
250 mtc iyi motor. Ben 1700 km'deyim. motorda bi sorun yok. Motoru almanı tavsiye ederim ama şunları yapmayı unutma:
Motoru alınca hemen cant tellerini sıktır. (genelde gevşek oluyolar bu nedenle kasislerde kırılabiliyorlar. Kırılınca da garanti dışı kalıo 40 ytl veriyosun)
Motorun yağ seviyesini sık sık kontrol et çünkü benim motorun yağ boşaltma vidasını iyi sıkmamıştı ve motorda yaklaşık 100 ml kadar yağ kalmıştı. Nerdeyse motoru yakıyodum.
Bunlar kötü anılarımdı. Motor Güçlü. Rampa filan tanımıyo süper gidio . Kanunilere göre daha az yakıyo falan filan. Bu da benim ikl vitesli motorum va ben büyük bi zevkle kullanıyorum....
Sana da şimdiden hayırlı olsun.
Mondial 125 MT > Mondial 250 MCT > Kawasaki EN 500 > Yamaha FZ 6 (naked) > Şu an Honda CBR 600 f
Buda benim ilk motorum olacak. Hayırlısı olsun (hayırlısı olur) inşallah
Birde ilk sayfalarda motorun benzin deposu önündeki bir vidayımı ne sıkıştırın diyorlardı. Motoru aldığımda yapmam gerekenlerin hepsi bunlar mı acaba Sertac_cagdas ?
Birde motoru alırken bize neler veriyorlar motor ek malzeme olarak vs. ?
Klasik bir görünüşte olması ilgimi çekti motorun görüntüsü oldukça iyi zaten. Ben bir modify görüntüsünü yaptım şimdiden
Cumartesi gününe kadar sabrederim inşallah ya çok heyecan var :
Sağol
herifinbiri dostum hoşgeldin aramıza. artık daha tavsiye ederler mi diye sormana gerek yok, bütün mondial forumunu hatmetmişsin maşallah...
tavsiye konusu şöyle hep dediğimiz gibi motordan havalarda uçan beklentilerin yoksa beklentilerini yeterince karşılar diye düşünüyorum. hele de motor sevdasıyla yanıp tutuşan ve ilk motoruna binecek olan birisi için iyi bir seçim olur bence. benim de ilk motorum ve herkeste olan birkaç genel sorun dışında büyük sorunum yok çok şükür. arkadaşların dedikleri gibi alırken jant tellerini sıktıracaksın ve yağını koyduk abi deseler bile mutlaka kontrol edeceksin. arada sırada eline ingiliz anahtarını alıp gözüne kestirdiğin vida cıvata tarzı şeyleri biraz sıkacaksın. titreşim dolayısıyla gevşeme olabiliyor. bir de soğuk havada (yazın bile olsa sabah saatlerinde) çalışırken biraz problem yaratıyor, genelde 2. marş denemesinde alıyor. ama biraz jigle açık olarak beklemek gerekiyor. bunların dışında bir sorun yok. performans bu motora ve bu fiyata göre iyi. rampada ben de rahatım. iki kişi 3. hatta 4. viteste bile rampa çıkabiliyoruz. çok dik rampaya gitmedim şimdiye kadar ama girdiğim rampalar da hatırı sayılır cinstendi. şimdilik hala motoru fazla zorlamıyorum ama 110a çıktım sonra gazı kestim daha da gidebilirdi. max ibre 140 120-130a çıkar diye düşünüyorum ama o hızlarda uzun süre gitmek de iyi olmayabilir. yaa zaten chopper zevk motorudur hız motoru değil. ben şahsen yavaş yavaş gitmekten daha fazla zevk duyuyorum...
Ben sadece bunları yaptım Benzim kapağı konusunda bi bilgim yok. (ögrenirsen bu sayfada yazar mısın?) Bi de 500 bakımını yaptırmayı unutma. Yaptırmazsan motordaki çoğu vida gevşer ve heryerinden ses gelir.
İlk olarak bunları yaparsın. Sonra da her 1000km'de motorun zincirini yağlat (veya sprey yağ alıp kendin yağla. Ben repsol yağı 10 YTL'ye aldım) Tabi motorun kullanma kılavuzunda da böyle yapılması gerekenler yazıyo. Alınca onları da okursun.
Tekrar şimdiden hayırlı olsun, Kazasız belasız sürüşler...
Mondial 125 MT > Mondial 250 MCT > Kawasaki EN 500 > Yamaha FZ 6 (naked) > Şu an Honda CBR 600 f
Çok Sağol kaskkafa senin yorumlarınıda çok okudum önceleri.
Bayağı iyi yorumların var teşekkür ederim.
Tek sorunum ilk vitesli motora binişim olacak yani vites olaylarında falan zorlanırmıyım acaba diyorum. Nebileyim biraz sıkıntım var o konuda :
yani debriyaja bas vitesi at debriyajı bırak gazı ver tamamda nebiliyim arabayı iyi kullanırım yani motoruda öyle kullanacağımdan eminim ama biraz korku var
Teşekkürler
asri hocam yaws bu DADYW DD250E-9 motorun bayisi nerde var nerden öğrendin fiyatlarını?
Sertac_cagdas
Sağol..
Zinciri minciri yağla onu sık bunu ayarla olaylarında biraz kafa karıştırıyor sanki ama üstesinden gelirim inşallah.
Keşke izmirde olsaydım bende sizlerle takılırdık ist.da napacam ben tek başıma
Arkadaşlar unutmuşum ben bujileri de değiştirdim. Kaliteli buji ile sabahları ilk basışta çalışıo (tabi gaz vermiyorum sadece jigle açık oluo) Bi de geçen bi adam (250 mtc'si vardı) motorun senkron ayarını yaptırmamı söyledi.(ne olduğunu hala tam bilmiyorum ) Acelem olduğundan ayrıntıları öğrenemedim ama motorun ömrünü uztıyomuş, motorun çalışmasını düzene sokuyomuş, motor daha iyi gidiyomuş, yakıt da biraz düşüyomuş. Ben de yaptırmayı düşünüyorum. Yaptırınca sonuçlarını size yazarım.
yok baba korkma. ben de ilk kez motora motoru teslim aldıktan sonra bindim. yazdıklarımı okumuşsun bi daha yazmiim. kısacası motor ehliyeti olan bi arkadaşımla teslim aldık sonra da mavişehire gittik. ilk bindiğimde yok abi parayı sokağa attık olmucak demiştim ama sonra sonra oldu, oluyor yani merak etme sen...
deponun oradan gelen sesi de ben yazmıştım. yanlış anlaşılmış galiba benzin depo kapağı değil. deponun önünde sağ ve soldaki parçaları tutan vidadan geliyor ses. çözümü varmış parçaları söküp altına şambrel gibi bi şeyler koyup tekra rtakınca kesiliyormuş ben haaala yapmadım gerçi.
sertac marş konusunda buji tavsiyen için sağol. ilk iş ben de bujiyi değiştirecem. sen bujiler demişsin kaç tane var abi buji ben bir tane sanıyordum...
kaskkafa evet senin yazıları çok okudum.
kazalarında meşhur kaldırımdan yumuşak inişin ve asfaltla söyleşinde kopmuştum
Kazasız belasız sürüşler nasip etsin Allah hepimize ..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)