derin, dostum km de70bin yakıyo kullanım rahat ama vibrasyon olayı vazla 50 km bindinmi her yerin sızlıyo süspansiyon max60 kg biri için sakın düşme şu an parçası en pahalı çinli
derin, dostum km de70bin yakıyo kullanım rahat ama vibrasyon olayı vazla 50 km bindinmi her yerin sızlıyo süspansiyon max60 kg biri için sakın düşme şu an parçası en pahalı çinli
arkadaşlar merhaba... bugün motoru nejat ustaya götüreceğim. yağ değiştirip zinciri biraz yağlayıp gevşekliğini aldıracağım. geçen p.tesi işe giderken zincir atar gibi olmuştu. biraz gevşek sanırım. yağ için kim kaç para vermişti. gerçi nejat ustada öyle şeyler olmaz ama yine bilmekte fayda var...
hadi bakalım dersler başladı...
yan sehpanın vidası gevşeyince sehpayı kaldırsanız bile inik olarak algılayıp marş vermiyor. bu biiiiiiir. arada bir onun da vidasını sıkmak gerek.
gevşek şekilde giderseniz devri arttırdığınızda vida oynamaya başlar ve bir anda elektriği ksip motoru stop ettirir. uyanık davranmayıp debriyajı sıkmazsanız tehlike geliyor demektir...
bugün benim başıma geldi arkadaşlar. şu yan sehpayı indirince stop etme özelliğini iptal ettirme gibi bir şansımız var mıdır? tahminime göre onun bağlı olduğu bir sigorta vardır onu devre dışı bırakırsak bundan kurtulmuş oluruz. ne diyorsunuz??? ben bu özelliği kullanmıyorum onun için iptal etmeyi düşünüyorum hiç yoktan tehlike yaratıyor...
the turk abi msjini daha yeni okuyabildim uzgunum cankayada oturuyorum ama daha cok anittepe taraflari bahceli gibi dolasiyorum goruselim tabi bu arada senin motorun rengini merak ettim hosuma gitti
ulem ne renk olacak gri benımkide :D (fotograftaki ilk bayiye gittiimde içerdeydi onunla cekildi ama kırmızıyı sevmedim ben siyahta yoktu (ne yazıkki) bende bu resmi koydum) yaws bahceli benim ikinci memleket bak telefonumu veriyorum bana mesaj at ben seni ararım buluşuruz yaws bide on fren balatalarına mazot bulaştı fren acayıp garip sesler cıkarıyo balatadan balatayı sokmeden mazotu nasıl cıkaracaz bilen varsa bi solesin
ulem telefonu vermemişiz :D 0533 391 09 10
herkese selamlar... ben bütün konu için herkesin yazdıklarını okudum yaklaşık iki günümü aldı ama olsun herneyse
öncelikle mevzu macit 250. ben de bu motoru alıcam kesin kararlıyım ama bizim okulda bi elemanda jinlun marauder serisinin bi modeli vardı eleman motoru çalıştırırken zorluk çekti böyle zaten motora bütün herkes çıktıktan sonra bindi uğraştı flan çalıştırmaya beş altı deneme sonunda çalıştı ve pır pır sesleri eşliğinde uzaklaştı.
şimdi asıl konuya gelelim benim asıl merak ettiğim macit 250ye temiz bi şekilde bakılsa dahi zaman içerisinde motorun böyle rahatsızlık verici durumlara girebilitesi nedir onu merak ediyorum. mesela arkanda kız arkadaşını oturtursun motor çalışmaz ya da çalışır zır zır saçma sapan sesler falan gelir nebiliyim aklıma bu geldi merak ediyorum bunu çünkü zaman içerisinde istanbuldaki macit 250sayısında büyük oranda azalma var insanlar rezil olmamak için motorlarına mı binmiyorlar anlamadım . sevgiler saygılar
valla kardesim bende 250 mct var ole rezil olacakka kadar falan bi problem cıkarmadı ama sole bi durum var sonucta bunlar çin malı benım motorum sorunsuz olsun diosn japon alacan başka caren yok ama kardesim bende o kadar para ne gezer dersen( ki ben ole diyenlerdenim) biraz şans işi gibi ama ben motorumdan cok memnunum tek sorunum kış geldi ona karsıda yapabilecek bişeyim yok
selamlar,
ehliyeti aldık ya cuma günü, o gazla cumartesi sabahı fethiye'den muğla, aydın, izmir ve pazar günü de bütün yolu geriye geldim. hem benim, hem de 250 mct için ilk uzun yol tecrübesi oldu, gidiş dönüş toplamda 750 km yol yapmışız 2 günde.
çok şükür motosiklet tık demedi, otobanda max 130 km'yi gördüm, 110'u geçince hafif bir vibrasyon başlasa da çok rahatsız edici değildi.
eğri oturup doğru konuşmak gerekir, motosikletin selesi bir kaç saatten sonra epeyce rahatsızlık verici, muhtemelen kendim de uzun yola alışık olmadığımdan her tarafım ağrıyor.
neticede 250'lik bir cruiserdan bekleneni fazlasıyla verdi 250 mct, birazcık kıç ağrısını göze alınca her türlü uzun yolculukta kendine güvenebileceğimi gösterdi.
alın size bir kaç fotoğraf ..
[img=http://img292.imageshack.us/img292/1184/dscn23957kh.th.jpg]
[img=http://img292.imageshack.us/img292/527/dscn23966fo.th.jpg]
[img=http://img292.imageshack.us/img292/640/dscn23998mu.th.jpg]
[img=http://img292.imageshack.us/img292/8207/dscn24101hz.th.jpg]
[img=http://img292.imageshack.us/img292/8983/dscn24118jg.th.jpg]
ehliyetin hayırlı olsun lostdwarf kardeşim. ben de aldım da daha tadına bakamadım. sağolsun mal müdürlüğü trafik şubeye pvc kaplama malzemesi vermediği için biz de ehliyetleri alamıyoruz. ehliyeti de teslim etmiş bulundum artık bi kere şimdi araba da kullanamıyorum.
ne biçim iş bu yaaa...
Valla ben de de Mtc 250 var ve beklentilerimi karşılıyo. Bugün başka bi mtc 250 sahibi ile konuştum ve adam motorun seenkron ayarını yaptırmış calışma problemi fln kalmamış. hatta sabahları jigle kullanmadan calışıyomuş. bi de motor daha iyi gitmeye başlamış, yakıt biraz düşmüş falan. Adam diyo kesinlikle senkron ayarını yaptırın yoksa motorun ömrü kısalır... ben de en kısa zamanda bu ayara baktırıcam. (ben de adamın yalancısıyım :
Sertac_cagdas, benim servis sağolsun km. servisleri dışındaki olaylarda bilgisizliğinden olsa gerek yabancı gibi davranıyo
-ben ne bileyim...
-öyle şey olmaz...
-bozarsın motoru...
-en iiyisi bu hiç bozma...
senkron ayarı nedir? senkron ayarını kim yapar? nasıl yapar? ne kadara yapar? gibi bilgileri olan paylaşırsa ii olur...
SAVASXXL adlı üyeden alıntı
DOSTUM BEN UYDURMADIM. RUHSAT ÇIKARMAK İÇİN BAYİDEN ALDIĞIM VE MOTORUN TEKNİK ÖZELLİKLERİNİN YAZILDIĞI BELGENİN ÜZERİNDE BU FİRMA YAZIYOR. İSTERSEN SEN DE BAK
Mrhaba arkadaslar kusura bakmayın bi anda böyle damdan düşer gibi dalıyorum forma ama sormak istedigim bi kaç şey war kısa bi zamanda motorsiklet alıcam da...Önceden scooter tarzı bişi düşünüyodum hatta scooter olarak da mondial zat150 alıcaktım sonradan dikkatli düşününce fiyat bakımından neredeyse aynı olan 250mct yi gördüm fakat bu seferde kanuni 250c mi yoksa mondial 250mct mi die ikileme düştüm biraz yardımcı olurmusunuz arkadaslar?
--------------------------------------------------------------------------------
bizde babayla yrn giriyoruz sinava arkadaslar bize 50 soru verdiler simdi ona bakiyodum da simdi dusunuyorum sinava girmesemmi cunki b sinavina girdim ehliyeti aldim araba kullanmak zevkli gelmedi polis jandarma kacmak heycandi bi ya.. simdi yunuslardan kaciyoruz zevktir ya.. motorun keyfi ka´cmaz insallah.. basarilar arkadaslar
soru; arkadaslar afedersiniz sizce kosovadan izmire kadar mondial 250 mtc-ile gidebilirmiyim
yanlis yazmisim MONDIAL 250 MCT
arkadaşlar ben sıradan bir motosiklet kullanıcısıyım.Eliimde 250mct var,4000 km oldu ama halen daha 105 bin altına düşmedi km başına yaktığı yakıt.
ÖNEMLİ:250mct kullanan arkadaşlar lütfen jant tellerini çok sık kontrol edin.Benim teller yüzünden çok problemim oldu.Teller çok ince çabuk kırılıyor.Birde çok çabuk pas lekeleri olmaya başladı.
Motorsiklet Aşkı bambaşkadır!!!
arkadas bu sinavi kimler hazirliyor ya bize dediler alin calisin su 50 soruyu ordan cikicak ezberledik hepsini sinava bi girdik herifler senelerdir ayni sorulari soruyolar yok frene basinca neden titrer alternatörun parcalari nedir yok 2 silindirli motor kac turda bir is yapar bune yaw teknisyenmiyim kardesim cagir bizi direksiyon sinavina siki bi sinav yap gecen kalan belli olsun ne ole abes sorular yolda kalan napiyo acip buji kutup baslarinimi temizliyor, karaduman atan motorun hava filtresini temizliyip gerimi takiyor ediksiyon bobininimi degistiriyor sacmalik ya ben keyif icin aldim kardesim verirlerse ehliyeti binerim vermezlerse binmiycekmiyim sanki ............
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)