RunemagicK arkadaşımızın zamanında paylaştığı değerli bilgisinden ötürü teşekkür ederek kafama takılan bişe soracağım.
Bu tur ayarı derken;
http://img16.imageshack.us/img16/8537/uoap.jpg
Hangisi? yani 1 tur tam olarak hangi şekildeki çünkü bakış acısına göre değiştiği için kafamı karıştırdı.
Bende geçenlerde motorumun 6000km bakımını yaptım ve el atmışken hava ayarınada el attım çünkü makine 100lm 3,8lt gibi yakıyordu hesapladığımca. Gerçi 105km hıza ulaşabiliyor düz yolda ama genede el attım ve oynadım hava ayarıyla.
Daha önce okuduğum bilgilere göre hareket edince bi ayar çıkardım kendimce. Anlatayım; motor iyice ısınınca rolantide ayar vidasını işaretleyerek sıkmaya başladım ve sıktıkça motor istop etme konumuna geldi tam sıkmadan yani motor istop ettirmeden yavaşça gevşetmeye başladım sarsıntılar gittikçe sesi normale geldiği gerde yani güzel çalışıyorum der gibi sesi geldiği yerde bıraktım.
Nasıl oluyor bu derseniz; sıktıkça rolentide çalışırken sarsıntılar sanki bianlık benzin gidip geliyor gibi ufak tepkiler oluşuyor tabi sıkmaya devam ettikçe artıyor bu teklemeye dönüyor. Fazla açmaya başlayınca motor biraz devirlenmeye başlıyor sanki gaz koluna ufaktan dokunuyomuşum gibi.
İşte tam bu iki belirtinin arasında bizim istediğimiz ayar oluyor. Üç kez sıkıp gevşettim ve üçüncüde daha hoşuma gitti ayar.
Okuduğumca hava ayarının bozukluğunu anlamak için ani gaz açıp bırakıp egzozu hemen koklayarak boğazınızı yakıp yakmaması durumundan anlaşılıyormuş. Eğer yakmıyorsa normal değilse bir anormallik var demekmiş.
İlk halinde boğazımı yakan bir çıkış vardı ve şimdiki 3 denememin sonunda böyle bi etki kalmadı. Gaz yiyişi normal hız denemesi yapamadım ama cadde denememde 70e rahat çıktı dahada gidecek gibiydi , benzin yakışını daha bilmiyorum kullanamadım motoru derken;
Uzun cümlelerimle başınızı ağrıttım kusura bakmayın arkadaşlar.
Kafama takılan ise inşallah bu ayar doğrudur gerçi önceki ayar yerini çizdiğimle şimdiki yer arasında ufak bir sıkılık var.
Herkese kazasız belasız sürüşler dileyerek iyi günler arkadaşlar..