Mondial 150 ZAT Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
19 Aralık 2010, 14:53
merhaba runemagıck benim zat şehir içi km de 127 krş yakıyor bende birde 126 bis araba var oda kmde 90 krş yakıyor bi motosiklet için kmde 127 krş çok değilmi yahu sonuçta tek silindirli bi alet
Reklamlar
-
19 Aralık 2010, 15:37
RunemagicK adlı üyeden alıntı
parasında değilim, sıfırı zaten 15tl gibi bişey ama kargosu çok tutar sana. zaten şu an istanbulda değilim, yollamam mümkün değil ama bursada mondialin yeri varsa ordan alıp yollayabilirim.[COLOR="Silver"]
olur farketmez abi ne lanet şeyse bulamadım gitti ne fabrikada nede serviste hiç bir yerde yok
bu kawasaki bir başka dostummm
-
20 Aralık 2010, 01:02
ZATimuhterem adlı üyeden alıntı
merhaba runemagıck benim zat şehir içi km de 127 krş yakıyor bende birde 126 bis araba var oda kmde 90 krş yakıyor bi motosiklet için kmde 127 krş çok değilmi yahu sonuçta tek silindirli bi alet
127 kuruş değilde 12.7 kuruş olmasın o 12.7 normal, heleki son zamlardan sonra. benim zatta 12 kuruş civarı yakıyor. 100kmde 3.2litre yani yaklaşık
bY_aLp adlı üyeden alıntı
olur farketmez abi ne lanet şeyse bulamadım gitti ne fabrikada nede serviste hiç bir yerde yok
zamanım olursa bursadaki mondiale bakarım bi varmı diye.
-
20 Aralık 2010, 22:31
Bu ZATI'ın sağ basamağından nedir bu milletin çektiği anlamadım. Solu soran yok hiç herkes Sağ'dan yakınıyor. Allah'tan siyasette durum tam tersi
-
20 Aralık 2010, 23:58
evet ya doğru 12.7 krş ama öylede olsa yinede arabadan fazla yakıyor
-
22 Aralık 2010, 19:25
tulgacan adlı üyeden alıntı
Bu ZATI'ın sağ basamağından nedir bu milletin çektiği anlamadım. Solu soran yok hiç herkes Sağ'dan yakınıyor. Allah'tan siyasette durum tam tersi
aynen Allah' tan siyasettede durum aynı
-
23 Aralık 2010, 13:08
-
24 Aralık 2010, 11:43
125 mt yakıt
arkadaşlar öncelikle merhabalar aranıza yeni katıldım 125mt var bende
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...35673578/detay
yakıt ile ilgili olarak sıkıntılarım var normalde ne kadar yakması makuldür bu cihazın bi de by_alp çorludaki zat için ne düşnüyorsun takas ile ilgili neler ile takas yaparsın acaba ?
bi de şeyi soracağım uzun yol yapma şansım ne kadardır 150 zat ile ? 150 zat almayı düşünüyorum da
-
24 Aralık 2010, 16:25
ssever adlı üyeden alıntı
yakıt ile ilgili olarak sıkıntılarım var normalde ne kadar yakması makuldür bu cihazın bi de by_alp çorludaki zat için ne düşnüyorsun takas ile ilgili neler ile takas yaparsın acaba ?
bi de şeyi soracağım uzun yol yapma şansım ne kadardır 150 zat ile ? 150 zat almayı düşünüyorum da
mt ler ortalama 100 Kuruş yakması lazım. ilk scooterim 125MT idi ve 100 Kurus civarı yakıyor idi. Gerci 150cc silindir ve karburator taktırmıstım ben. Belki 125lik ile 90 kurus civarı yakabilir.
ZAT ile 10 defa ya yakın istanbul-manisa
1 defa manisa-marmaris
5 defa manisa-cesme vs gezilerinde bulundum. Dilinden anlarsan sıkıntı yaşamazsın.
-
24 Aralık 2010, 20:41
1500 lira fakat ybr ve cbf ile takas düşünüyorum sizde ne var? uzun yol içinde tılsım86 gerekini söylemş konfor 10 numara... birde benim zatın birçoğukinden farklı bir özelliği daha var onuda motor başında söylerim
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:30 ----------
tilsim86 adlı üyeden alıntı
mt ler ortalama 100 Kuruş yakması lazım. ilk scooterim 125MT idi ve 100 Kurus civarı yakıyor idi. Gerci 150cc silindir ve karburator taktırmıstım ben. Belki 125lik ile 90 kurus civarı yakabilir.
ZAT ile 10 defa ya yakın istanbul-manisa
1 defa manisa-marmaris
5 defa manisa-cesme vs gezilerinde bulundum. Dilinden anlarsan sıkıntı yaşamazsın.
kaç km süratle gittiniz mola falan verdinizmi hiç uzun yol yapmadığım için merak ettim
-
24 Aralık 2010, 22:58
istanbul - edirne
edirne - istanbul
izmit - yalova - izmit
hiçbir sorun çıkarmadı
-
24 Aralık 2010, 23:02
1500 lira fakat ybr ve cbf ile takas düşünüyorum sizde ne var? uzun yol içinde tılsım86 gerekini söylemş konfor 10 numara... birde benim zatın birçoğukinden farklı bir özelliği daha var onuda motor başında söylerim
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:30 ----------
kaç km süratle gittiniz mola falan verdinizmi
hiç uzun yol yapmadığım için merak ettim
suan aklımda degil yol ve hava sartlarına göre değişiyor. genelede motorumu 90 KM hızın üzerine cıkmadan kullanırdım. Manisa-marmaris artçımla beraber gitmiştim ikindi gibi yola cıkmıstım gece saat 2 gibi marmaristeydik aksam saatlerinde hava seriniyle motor cok performanslıydı. diger yolları hep tek aldım gene ortalama hız 75-80 diyebilirim
-
24 Aralık 2010, 23:11
peki yola çıkarken neler yapmalıyım motora ve nelere dikkat etmeliyim
-
24 Aralık 2010, 23:36
150 zatın iç grenajlarını satan varmı gidonun ayak koyma yerının torpıdoların fılan.
bırde motor bugun delırdı inanılmaz şiddette bir ses çıkarıyor ki bu sesın sevıyesı anlatılmaz yaşanır patlak egsoz gıbı ama aşırı yüksek söktürk motoru motorcuyla ancak nerden kaynaklandığını bulamadık bıraktım motorcuda ney acaba sorun.
mondi mondial, mondi mondial, kalırım senle her yolda mondialllll
-
24 Aralık 2010, 23:37
peki yola çıkarken neler yapmalıyım motora ve nelere dikkat etmeliyim
Bir motorcuda bakıma sok, ustam zorlamazsam uzunmu uzun bi yola çıkacağım ona göre ayar çek de yeter. Allah kaza belaz vermezse ben gibi 350km gidiş 350km geliş, git gl 700km İstanbul Zonguldak yapabilirsin sende.
Geçenlerde bi ZAT çı geldi, İstanbuldan orduya gitmiş, sabah çıktım akşam ordudaydım dedi.
-
25 Aralık 2010, 10:26
tulgacan adlı üyeden alıntı
Bir motorcuda bakıma sok, ustam zorlamazsam uzunmu uzun bi yola çıkacağım ona göre ayar çek de yeter. Allah kaza belaz vermezse ben gibi 350km gidiş 350km geliş, git gl 700km İstanbul Zonguldak yapabilirsin sende.
Geçenlerde bi ZAT çı geldi, İstanbuldan ordu_ya gitmiş, sabah çıktım akşam ordudaydım dedi.
ooo iyiymiş birde kaç km de bir mola vermeliyim motoru kasmadan işi iyice garantiye alalım yakında güzel bir sefer yapmayı düşünüyorumda
-
25 Aralık 2010, 13:22
ooo iyiymiş birde kaç km de bir mola vermeliyim motoru kasmadan işi iyice garantiye alalım
yakında güzel bir sefer yapmayı düşünüyorumda
Her nekadar 100 km vs gibi farklı km ler dile getirilsede bunlar tamamen teorikte kalmaktadır. İlk uzun yola cıktıgında anlayacaksın zaten nezaman mola vermen gerektiğini. Motorun silindiri sıcaktan genleşecek ve kacırmaya baslayacak. Bundan dolayıda motorun gitmesi icin daha fazla gaz vermen gerecek. İşte buna halk dilinde motorun şişmesi denilmektedir.
Yani sıcak havalarda yolunda durumuna göre yokus cıkıyorsan veya düz yolsa vs. 100 km de bir 10 dk a dinlendirmen yeterli olacaktır. Ancak tekrar dedigim gibi bu 80 km ye de inebilir 120 km ye de cıkabilir. hatta gece saatlerinde 150km hiç durmadan gittigim zamanıda biliyorum.
Birde şu sizi korkutmasın. Motoru hiç durmadan kullanınca motor şişer tabirinden insanlar motorun patlayacagını falan düşünürler. Böyle birsey olmamakla beraber isterseniz hiç durmadan da gideceginiz yere gidebilirsiniz. Başınıza gelecek tek sey pistonun aşınması gömleklerin yırtılmasıdır. Yada en basitinden conta yakar. Başka türlü motorunuza birsey olmaz yani patlayacak kırılacak kopacak birsey degildir.
Yola cıkarken tavsiye edebilecegim seylerinde basında
Lastik yardım tüpü.
Buji
Buji piposu
Yedek ampul (far,fren,sinyal)
Buji anahtarı
Yıldız ve düz tornavidalar
Yedek kayış
gaz teli,
benzin hortumu
Bunlar olduktan sonra motorunuzda krank kopmadıgı sürece devirli kullandıgınız sürece yani motor kitlemezse krankın rulmanları bile dagılmaya baslamıs olsa dahi yolunuza devam edebilirsiniz.
İyi yolculuklar dilerim
-
25 Aralık 2010, 15:30
tilsim86 adlı üyeden alıntı
Her nekadar 100 km vs gibi farklı km ler dile getirilsede bunlar tamamen teorikte kalmaktadır. İlk uzun yola cıktıgında anlayacaksın zaten nezaman mola vermen gerektiğini. Motorun silindiri sıcaktan genleşecek ve kacırmaya baslayacak. Bundan dolayıda motorun gitmesi icin daha fazla gaz vermen gerecek. İşte buna halk dilinde motorun şişmesi denilmektedir.
Yani sıcak havalarda yolunda durumuna göre yokus cıkıyorsan veya düz yolsa vs. 100 km de bir 10 dk a dinlendirmen yeterli olacaktır. Ancak tekrar dedigim gibi bu 80 km ye de inebilir 120 km ye de cıkabilir. hatta gece saatlerinde 150km hiç durmadan gittigim zamanıda biliyorum.
Birde şu sizi korkutmasın. Motoru hiç durmadan kullanınca motor şişer tabirinden insanlar motorun patlayacagını falan düşünürler. Böyle birsey olmamakla beraber isterseniz hiç durmadan da gideceginiz yere gidebilirsiniz. Başınıza gelecek tek sey pistonun aşınması gömleklerin yırtılmasıdır. Yada en basitinden conta yakar. Başka türlü motorunuza birsey olmaz yani patlayacak kırılacak kopacak birsey degildir.
Yola cıkarken tavsiye edebilecegim seylerinde basında
Lastik yardım tüpü.
Buji
Buji piposu
Yedek ampul (far,fren,sinyal)
Buji anahtarı
Yıldız ve düz tornavidalar
Yedek kayış
gaz teli,
benzin hortumu
Bunlar olduktan sonra motorunuzda krank kopmadıgı sürece devirli kullandıgınız sürece yani motor kitlemezse krankın rulmanları bile dagılmaya baslamıs olsa dahi yolunuza devam edebilirsiniz.
İyi yolculuklar dilerim
motor şişmesi olayını aynen öyle sanıyordum verdiğin bilgiler için çok teşekkürler işe yarayacak sağlam bilgiler
-
25 Aralık 2010, 19:47
80km sabit hızla gidildiğinde (hemde kişi) motorda herhangi bir aşırı ısınma yada şişme olmuyor, normal hava şartlarından bahsediyorum tabi.
ben edirneye giderken ise 10-50 yağ ile, 70km sabit hızla gitmiştim, yaklaşık 160km durmadan gittim, motor şişmedi ama ben şiştim mola verdim mecbur
-
25 Aralık 2010, 20:05
RunemagicK adlı üyeden alıntı
80km sabit hızla gidildiğinde (hemde kişi) motorda herhangi bir aşırı ısınma yada şişme olmuyor, normal hava şartlarından bahsediyorum tabi.
ben edirneye giderken ise 10-50 yağ ile, 70km sabit hızla gitmiştim, yaklaşık 160km durmadan gittim, motor şişmedi ama ben şiştim
mola verdim mecbur
bende hiç dayanamamki sabit hızla gitmeye neyse artık mecburuz yola çıkınca
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)
Bu Konudaki Etiketler