Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150 ZAT Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    poyraz010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr ESD 125 - 2016
    s.a arkadaşlar.. Her yere yazıyorum bilgi almak için rahatsız olan varsa affola..

Ben windy 125 sahibiyim 5.000 km de 2007 model.. Zevk alıyorum bana yetiyor motosiklet ama Bide zat 150 tipi maxi scooter düşünüyorum ama ne zaman olur bilmiyorum tabi sizde 2.el temiz bulmak koaly olurmu ? menunmusunuz motosikletten biraz bilgi verirseniz iyi olur.. Bazıları çabu dökülüyor falan diyor ama sormak istedim.. ben denize gidip gelmek için kullanmayı düşünüyorum 200 km git 200 km gel işte ayda yılda bir..

Biraz bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    Alıntı BayBilir2007 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mondial 150 ZAT.
    Sıfırı 3000 lira.2el 1500-2000 ortalama 1800 Lira.
    Almak için sebep maxi yani büyük geniş scooter olması.
    Akla takilanlar:Frenlerin tutmamasi yere degmesi.
    Motorun yükseltildiğini okudum 2 kademeden 5 kademeye yükselttim yazan üye var herhalde amortisör u yükseltmiş ne dersiniz?
    Sorunların çoğu 2005-2006 acaba ilk çıkanlar hatalı ucuz adi malzeme son çıkanlar 2009-2010 eskilere göre daha sağlam olabilir mi?
    biraz sabırlı olup araştırılırsa daha uygun fiyatada bulunabilir. misal ben 1500tlye, 2900kmde, yanında 2 adet kask+kappa 46lt topcase+2 halat kilit+branda+eldiven+vsvsvs ise almıştım geçen sene. (dün 20bin kmyi devirdim)
    fren tutmama sorunu uğraşınca çözülüyor, fren teli ve arka levyede problem olduğundan tutmuyor genelde.
    motorun yükseltilmeside kademeyi yükseltmeyle pek çözülmüyor, en iyi çözüm arka tekeri büyük takmak, ben tekeri değiştirdiğimden beri altını bir kere bile vurmadım
    birde benim bildiğim zatların hepsi 2005 ve 2006 model, daha sonra üretilen yok. şu an satışta olanlarda bu dediğim yıllarda üretilenler. yanlışım varsa düzeltin.

Alıntı sinanferah05 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam ii aksamlar arkadaslar.Yukarıda resimleri bulunan 11.200 kmdeki muayene sigorta satış sorunu olmayan motorumu satıyorum ilan budur : http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...z-zat150/detay detaylar ilanda mevcuttur
    sinan hayırlı olsun

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:53 ----------

birde kendi sorunumu yaziyim, çözümü varmı bilmiyorum ama akıl akıldan üstündür
    geçenlerde benim egzoz artık öldüğü için egzoz arayışındaydım ki sinan sağolsun yardımıma yetişti önceki egzozumda alt taraftaki vidanın takıldığı yer sürekli çatlıyordu, defalarca kaynak yaptırdım ama hiçbir işe yaramadı. şimdi bu yeni taktığım egzozdada aynı sorun var, bu da çatladı. nasıl engel olucam buna hiçbir fikrim yok. yardım bekliyorum(:
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

tulgacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı poyraz010 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    s.a arkadaşlar.. Her yere yazıyorum bilgi almak için rahatsız olan varsa affola..

Ben windy 125 sahibiyim 5.000 km de 2007 model.. Zevk alıyorum bana yetiyor motosiklet ama Bide zat 150 tipi maxi scooter düşünüyorum ama ne zaman olur bilmiyorum tabi sizde 2.el temiz bulmak koaly olurmu ? menunmusunuz motosikletten biraz bilgi verirseniz iyi olur.. Bazıları çabu dökülüyor falan diyor ama sormak istedim.. ben denize gidip gelmek için kullanmayı düşünüyorum 200 km git 200 km gel işte ayda yılda bir..

Memnun olmazmıyız kardeş, okadar memnunuzki PARÇALAYIP ÖYLE SATIYORUZ.

AYBERK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

TULGACAN memnun değildi,parçaladı sattı... Bende fazlasıyla memnunum satmaya kıyamadım... bu işler birazda şans meselesi ve ilk sahibinin bakımıyla alakalı...
    2. elde tabiki temiz bulabilirsin,ama çok iyi araştırman gerek ve iyi bir servise baktırman gerek... dökülmesi konusunda bir yorum yapmayacağım,benimki dökülmüyor,elde de kalmıyor...
    uzun yol yapacaksanda; tek başına gideceksen fazla motoru kasma... saatte 1 mola ver 15 dak. hem sen dinlen hemde motor... motorunu mutlaka devirli kullan,tam gaz verip gitmek kolay,sonradan acısını çekersin... 200km çok büyük bir mesafe değil,dediğim gibi;motorunu boğmadan,zorlamadan,devirli kullanırsan sorun çıkmaz... tabiki bunda motorunda kullandığın parçalarında önemide büyük tabiki... çin malı motor diye çin malı malzeme kullanırsan işler değişir...
    benim motor 33.000km'ye yaklaştı... Allah'a şükürler olsun sorunsuz gidip-geliyorum...
    yardım edeceğimiz bir konu olursa bizler buradayız....

Motosikleti
    Peki abi öğrenci işimidir ? vergisiyle muayenesiyle.. km olarak sizce ortalama olarak ne olmalıdır yani bu motor için 2. el alırken en fazla kaç kmli olmasına dikkatr edeyim, honda olsa 15-20 bine kadar raaht bakılır ama bunda nasıl..

kasası motora ağır geliyo zorlanıyo diyolar bide cunu cevaplarsanız çok oldum ama..

Motosikleti
    Peki abi öğrenci işimidir ? vergisiyle muayenesiyle.. km olarak sizce ortalama olarak ne olmalıdır yani bu motor için 2. el alırken en fazla kaç kmli olmasına dikkatr edeyim, honda olsa 15-20 bine kadar raaht bakılır ama bunda nasıl..

kasası motora ağır geliyo zorlanıyo diyolar bide cunu cevaplarsanız çok oldum ama..
    kmye bakma, motorun temizliğine bak. benim motor 20binde ve gayet sağlam, görünüşüde temiz ama başka bir yerdede zat gördümmü bakarım kaç kmde diye, 10000e gelmemiş motorlar ama tarladamı sürdülerse artık darmadağın olmuş. motorun grenajı motor hakkında fikir verebilir sana. birde motorun sesini dinle, öyle çokta anlamaya gerek yok, ben ilk motor alırken bi motora bakmaya gitmiştim, 10bin kmdeydi, çalışırken garip bir ses geliyodu, içime sinmedi almadım, iyikide almamışım
    kasası ağır olayıda şehir efsanesi oldu artık. zat 150kg, diğerleride ortalama 125kg. çok fark yok o kadar

vergisi senelik 60tl idi heral, 6 ayda bir 30 tl yani. zamanı geldi hatta iyi aklıma getirdin
    muayenede 64,9 tl
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

vergi-muayene-vs yazılmış zaten...
    km'ye gelince... millet km saatini değiştiriyor mesela!!! ama arkadaşımında dediği gibi,km'den çok bakımı önemli...
    ve mutlaka gidona ve el değen yerlere bak!!!(düğmeler vs) çünkü; motor 15.000km'ye geldiyse illaki düğmelerde,frenlerde yani elin değdiği her yerde aşınma olacaktır. anlaşılır zaten... kasa olayına gelince; çokta kafanda abartma.... mesela ben 100kg,kız arkadaşım 65k9,çanta içindekiler 7 kg,motor 150kg... 372kg eder!!! ve ben bu ağırlıkla 8ayda 6.500 km yol yaptım!!! rahatlıkla80-90 kmh gördüm... yani motorum 150 değilde 120 kg olsaydı 100-110kmh'mı yapacaktım hayır.... belki kalkışı biraz seri olacaktı ama benim için sorun teşkil etmiyor.
    motor yeterki bakımlı olsun,sahibine güvenebilmelisin,servise mutlaka baktır.... içine sinmeyen motora bulaşma...

Gürcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 Zat tı. :P
    Selam arkadaşlar. Motor almak isteyenler ilanıma göz atabilirler.
    Motosiklet.net ailesinden birisine giderse ayrıca sevinirim. )

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...07-model/detay
    Nerede bu hayatın restart düğmesi? Kasmaya başladı artık, Yeniden başlatmam lazım...

Motosikleti
    Alıntı AYBERK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vergi-muayene-vs yazılmış zaten...
    km'ye gelince... millet km saatini değiştiriyor mesela!!! ama arkadaşımında dediği gibi,km'den çok bakımı önemli...
    ve mutlaka gidona ve el değen yerlere bak!!!(düğmeler vs) çünkü; motor 15.000km'ye geldiyse illaki düğmelerde,frenlerde yani elin değdiği her yerde aşınma olacaktır. anlaşılır zaten... kasa olayına gelince; çokta kafanda abartma.... mesela ben 100kg,kız arkadaşım 65k9,çanta içindekiler 7 kg,motor 150kg... 372kg eder!!! ve ben bu ağırlıkla 8ayda 6.500 km yol yaptım!!! rahatlıkla80-90 kmh gördüm... yani motorum 150 değilde 120 kg olsaydı 100-110kmh'mı yapacaktım hayır.... belki kalkışı biraz seri olacaktı ama benim için sorun teşkil etmiyor.
    motor yeterki bakımlı olsun,sahibine güvenebilmelisin,servise mutlaka baktır.... içine sinmeyen motora bulaşma...
    ayberk abi, pazar günü sorucaktım ama unuttum. farları değiştirdinmi sen. çok parlak duruyodularda, benimkiler seninkine göre çok mat, garibime gitti.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    Anladım çok sağolun sezon bitsin eylül ekim gibi almayı planlıyorum.. Daha önce çelik 150 wind hunter kullandım oda dökülmedi, sonra windy 125 aldım hala duruyo oda dökülmedi ama zat iyi değil bilmem ne bulaşma ağır falan filan dediler hep.. Ama sizden yani kullanan birinci ağızdan duymak daha iyi oldu tabi..

Benim amacım atlayıp motora arada sahile kaçmak, uzun yol gibi yani.. normalde windy yetiyor ama uzun yolda virajda vites değiştir bilmem ne yap zor iş uğraşmaya değmez.. Hem zat heybetli bende öyle bişey isyiyorum zaten.. kendim gibi..

fikirler için teşekkürler.. aklıma takılan bişeyler olduğunda sizi tekrar rahatsız ederimm..

POYAZ010...
    Biz burdayız... )
    RunemagicK;farlarım orjinal,daha değiştirmedim....

Motosikleti
    Mondial - ZAT 150
    Arkadaşlar selam , kendim gibi uzakyol kaptanı olan bir arkadaşımdan almış oldugum 2005 model daha 1700 km olan motorumu ıstemeyerek olsada satmak zorundayım.Yaklasık 2 senelık bır kontrat yapmak zorunda kaldım, yanı gemıde olacagım. 6 ayda bır gelıp 15 gun kalıp tekrar gemıye donecegım.Motoruma bınecek vaktım olmayacak, motorumun muayenesını ve tum bakımlarını yenı yaptırdım.Gorunce anlarsınız herseyıyle yepyenı duruyor,ben aldıgımda 330 km deydı.Daha bır tane çiziği dahi yok.Sıfır almaya degmez bence ,sıfır motordan farkı yok arkadaslar.Pişman olmayacagınız bır motor.Hıcbıryere de ılan vermedım daha; forumdakı arkadaslara veya arkadaslarına yarar ınsallah.Fıyat olarak 2.000 dusunuyorum. ( Aldıgım fıyat 4 ay evvel 2.250 )
    Cep numaram 05327967325.Gereklı bılgılerı de burdan da verebılırım.
    Hepınıze kazasız sürüşler..Selamatle..

tulgacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TULGACAN memnun değildi,parçaladı sattı... Bende fazlasıyla memnunum satmaya kıyamadım... bu işler birazda şans meselesi ve ilk sahibinin bakımıyla alakalı...
    2. elde tabiki temiz bulabilirsin,ama çok iyi araştırman gerek ve iyi bir servise baktırman gerek... dökülmesi konusunda bir yorum yapmayacağım,benimki dökülmüyor,elde de kalmıyor...
    uzun yol yapacaksanda; tek başına gideceksen fazla motoru kasma... saatte 1 mola ver 15 dak. hem sen dinlen hemde motor... motorunu mutlaka devirli kullan,tam gaz verip gitmek kolay,sonradan acısını çekersin... 200km çok büyük bir mesafe değil,dediğim gibi;motorunu boğmadan,zorlamadan,devirli kullanırsan sorun çıkmaz... tabiki bunda motorunda kullandığın parçalarında önemide büyük tabiki... çin malı motor diye çin malı malzeme kullanırsan işler değişir...
    benim motor 33.000km'ye yaklaştı... Allah'a şükürler olsun sorunsuz gidip-geliyorum...
    yardım edeceğimiz bir konu olursa bizler buradayız....
    Ben 36.500km de parçaladım. Yaklaşmışsınız bana.

Artık son nokta oldu daha 40-50bin km belki bizde devam ederdik, ama artık yeter dedirtti.

İlk başta yakışıklı ZAT ımız sorunda çıkarsa güzelin hatasına katlanıyoruz yapıyor veya yaptırıyor biniyoruz, sonra yine bozuluyor, diyoruzki yanlış kullandım çok bastım az kastım yokuşa sürdüm dereden geçtim diyoruz bozulan ZAT için suçu kendimizde buluyoruz. Nede olsa ucuza aldık ZAT'ı. Masraf masraf masraf. aaaaaaa

2 kişi giderken bayır aşşağı 100km hızla motorun içinde tek vida sağlam kalmayacak şekilde motorun blok içi darmadağan oluyor. Masraf 500tl. Yaptırırdık, parada vardı. Dedim bu nelan

e e 500tl ye motor var piyasada, komle motor fiyatına motor blok içinimi toplatacağız, hemde 280+100+250tl=630tl'ye 3 kere motor yaptırdıktan sonra.

Tabikide hayır. Ya komple ZAT belasından kurtulacağız, yada gerekirse kredi ile destek verip GT 250 R alacağız.

2 ay oldu, sadece yağ değiştim, onuda ilk sahibi kaçta değişti bilmediğim için.

1000 nerde 5000 nerde diyeceksiniz, e tabi, 50-100-50-100 bi bakmışsınız ZAT'a yaptığınız masraf alırken verdiğinizin 2 katı olmuş.

Sinan? Top sende!

Motosikleti
    Zat150 gitti MCT250 geldi :)
    Alıntı tulgacan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben 36.500km de parçaladım. Yaklaşmışsınız bana.

Artık son nokta oldu daha 40-50bin km belki bizde devam ederdik, ama artık yeter dedirtti.

İlk başta yakışıklı ZAT ımız sorunda çıkarsa güzelin hatasına katlanıyoruz yapıyor veya yaptırıyor biniyoruz, sonra yine bozuluyor, diyoruzki yanlış kullandım çok bastım az kastım yokuşa sürdüm dereden geçtim diyoruz bozulan ZAT için suçu kendimizde buluyoruz. Nede olsa ucuza aldık ZAT'ı. Masraf masraf masraf. aaaaaaa

2 kişi giderken bayır aşşağı 100km hızla motorun içinde tek vida sağlam kalmayacak şekilde motorun blok içi darmadağan oluyor. Masraf 500tl. Yaptırırdık, parada vardı. Dedim bu nelan

e e 500tl ye motor var piyasada, komle motor fiyatına motor blok içinimi toplatacağız, hemde 280+100+250tl=630tl'ye 3 kere motor yaptırdıktan sonra.

Tabikide hayır. Ya komple ZAT belasından kurtulacağız, yada gerekirse kredi ile destek verip GT 250 R alacağız.

2 ay oldu, sadece yağ değiştim, onuda ilk sahibi kaçta değişti bilmediğim için.

1000 nerde 5000 nerde diyeceksiniz, e tabi, 50-100-50-100 bi bakmışsınız ZAT'a yaptığınız masraf alırken verdiğinizin 2 katı olmuş.

Sinan? Top sende!
    Aynen abi 1 milyara aldık diye sevinirken yaptırmadığım hiçbiyeri kalmadı şimdide sıkıldıgım , vitesliye geçmek istediğim için satıyorum karbüratörüne kadar sıfır.Ellemediğim tek motoru kaldı onada ellemeden satayım artık yeter yani 1.000 e aldım bana geldiği maliyet herseyiyle birlikte 1.950 tl ve şu an halen tamirde yaptırıyorum benzin filtesi ile karbüratörü temizleniyor Ama büyük ölçüde bi arkadaşla anlaştım 1200tl ye yarın alıp gidecek motoru.Ben çok çektim sıkıntısını alan arkadaş çekmeyecek uzun bi süre hayırlısı olsun ne diyim kafanızı agrıttım ii aksamlar ...
    Mondial zat 150 ' ımı sattım , Suan MCT250 :)

Motosikleti
    daelim S3 adwence

selamınaleyküm

Arkadaşlar merhaba çılgınlık yapıp motorsiklet alemine sizlerin arasına girmek için bir 150 zat aldım daha önce vespa falan kullanmışlığım var motor sürebiliyorum ama ilk defa kendi adıma bir motor aldım bana motorsiklet dünyasına yeni başlamış birisi olarak ne gibi tavsiyelerde veya uyarılarda bulunabilirsiniz şimdiden hepinize teşekkür ederim bende artık sizden birisiyim...

Alıntı sorgu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba çılgınlık yapıp motorsiklet alemine sizlerin arasına girmek için bir 150 zat aldım daha önce vespa falan kullanmışlığım var motor sürebiliyorum ama ilk defa kendi adıma bir motor aldım bana motorsiklet dünyasına yeni başlamış birisi olarak ne gibi tavsiyelerde veya uyarılarda bulunabilirsiniz şimdiden hepinize teşekkür ederim bende artık sizden birisiyim...
    aramıza hoşgeldin de...
    kaç yaşındasın,ne iş yaparsın,ne için zat aldın,EHLİYETİN VARMI,KORUMALARIN TAM MI?.....
    Motosiklet dünyasına yeni adım attıysan ehliyet şart!!!!
    sonra her zaman full koruma olacaksın...
    motor üstündeyken 4 kat daha dikkatli olacaksın!!!!
    trafikte herzaman,hiç bir şeye güvenme!!!
    mutlaka dikiz aynalarını kullan...
    saçma sapan konulardan gaz'a gelme!!!
    motorunu iyi tanı,iyi bak,ihmal etme...
    trafik kuralları,hayatta kalmak içindir bunu hiç unutma...
    kaskını iyi bir marka olsun,montunu,dizliklerini ve eldivenlerini her zaman kullan!!! zararı yok-faydası var!!!

yazacak çooook şey var da,biraz da arkadaşlara bırakayım....

Crazy Motors - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS ABS (2017)
    Merhaba arkadaşlar.
    Tatile çıktığımdan dolayı motorum 16 gündür yattı ve bugün binmek için çalıştırırken...
    İlk çalıştırmada aldı ama ardından boğulmaya başladı. İstop ediyor, gaz verdiğimde bağularak zor bela devir arttırıyordu (boğulurken hafiften siyah duman atıyordu). 15 dakikada anca motor kendine geldi tabi gazı bırakmadan. Sonra yeni benzin aldım ve biraz dolaştıktan sonra sorundan eser kalmadı çok şükür.
    Biraz uzun süre yatan motorlar neden çalışmakta sorun yaşıyor? Duyduğumca 1 aydır motoru hiç çalıştırılmasa hiç çalışmazmış. Neden?
    Şimdiden teşekkür ederim. Kazasız belasız sürüşler..

Motosikleti
    aramıza hoşgeldin de...
    kaç yaşındasın,ne iş yaparsın,ne için zat aldın,EHLİYETİN VARMI,KORUMALARIN TAM MI?.....
    Motosiklet dünyasına yeni adım attıysan ehliyet şart!!!!
    sonra her zaman full koruma olacaksın...
    motor üstündeyken 4 kat daha dikkatli olacaksın!!!!
    trafikte herzaman,hiç bir şeye güvenme!!!
    mutlaka dikiz aynalarını kullan...
    saçma sapan konulardan gaz'a gelme!!!
    motorunu iyi tanı,iyi bak,ihmal etme...
    trafik kuralları,hayatta kalmak içindir bunu hiç unutma...
    kaskını iyi bir marka olsun,montunu,dizliklerini ve eldivenlerini her zaman kullan!!! zararı yok-faydası var!!!

yazacak çooook şey var da,biraz da arkadaşlara bırakayım....
    çok şey var ama önemliler sıralanmış bizede katılmak kalır

Alıntı Crazy Motors adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar.
    Tatile çıktığımdan dolayı motorum 16 gündür yattı ve bugün binmek için çalıştırırken...
    İlk çalıştırmada aldı ama ardından boğulmaya başladı. İstop ediyor, gaz verdiğimde bağularak zor bela devir arttırıyordu (boğulurken hafiften siyah duman atıyordu). 15 dakikada anca motor kendine geldi tabi gazı bırakmadan. Sonra yeni benzin aldım ve biraz dolaştıktan sonra sorundan eser kalmadı çok şükür.
    Biraz uzun süre yatan motorlar neden çalışmakta sorun yaşıyor? Duyduğumca 1 aydır motoru hiç çalıştırılmasa hiç çalışmazmış. Neden?
    Şimdiden teşekkür ederim. Kazasız belasız sürüşler..
    benim motordada aynı sorun oluyodu ilk çalıştırmada ama 3-4 marştan sonra sorunsuz çalışıyodu. niye olduğu konusunda bi fikrim yok ama mantıklı bi açıklaması vardır eminim.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    300 TL ye kadar uygun bir kask markası ve modeli bildirebilirmisiniz tamamen sizin tavsiyelerinize gidip bir kask alacagım nolan 103 istiyorum ancak 500 TL gibi yani benim ayırdıgım bütcemin neredeyse iki katı fiyatında. Özellik olarak vizoru olmasını içinin cıkıp yıkanabilmesini ve ceneden acılır olmasını istiyorum. Tecrubesi olanların yorumunu istiyorum iyi forumlar

Alıntı tilsim86 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    300 TL ye kadar uygun bir kask markası ve modeli bildirebilirmisiniz tamamen sizin tavsiyelerinize gidip bir kask alacagım nolan 103 istiyorum ancak 500 TL gibi yani benim ayırdıgım bütcemin neredeyse iki katı fiyatında. Özellik olarak vizoru olmasını içinin cıkıp yıkanabilmesini ve ceneden acılır olmasını istiyorum. Tecrubesi olanların yorumunu istiyorum iyi forumlar
    KONUYA YANLIŞ AÇIDAN YAKLAŞMIŞSIN...
    bizlerin fikrini sorman çok güzel,herkes adına teşekkür ederim... Ancak; sen kask markası-modeli seçsen,bizde onlerın arasından sana fikrimizi söylesek... hatta alternatif sunsak....
    emin ol,bu en doğrusu...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 22 kullanıcı var. (0 üye ve 22 misafir)

Bu Konudaki Etiketler