Ahmet Abi cidden motorun çok güzel duruyor. Nazar değmesin maşallah.
Benim yine canım sıkıldı ford shelby hastası bi adam olarak shelby çizgisi çekeyim dedim lakin orjinal çift çizgi çok kötü oldu. Ben de tek çizgi çekeyim dedim. Ben karar veremedim, sizce nasıl olmuş?
Nerede bu hayatın restart düğmesi? Kasmaya başladı artık, Yeniden başlatmam lazım...
değişik olmuş... hoş....
emeğine sağlık
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:13 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:12 PM ----------
osbourne;
kızma be kardeşim
gürcell, ..Teşekkür ederim..Motorun değişik olmuş...önden pek anlaşılmıyor ama kask ve arka tamamlamış....Ve bütünlük sağlamış..yolda dikkat çekeceğin kesin..Dört teker araçlara farkedilmen daha kolay.........
kasap 35 ..
Hiçbirzaman depoyu gırtlağına kadar doldurtma...yarım litreye yakın benzini tahlıye borusundan dışarıya atacaktır.Ayrıca benzin alt grenajın üstüsune akacaktır ve ayni şekilde benzin almaya devam edersen kısa süre sonra benzin alt grenajı eriterek
buruşuk buruşuk yapacaktır... Benim motorun eski sahibinin yaptığı gibi....Görünmüyor ama benim motorun alt grenajı buruşuk çarşaf gibi...
ZAT ın motor yağ kapasitesi 0,750 litre . Bu el kitapçığındada yazıyor , ve diyorki yağ seviyesi yağ çubuğunun ortasında olacak..Yani çubuk uzerndeki xxxxx gi işaretler var ya onun ortasında olacak..Yağı çok koyarsan moror yağ keçelerinden dışarı atar.Basınç fazlalağında yağ keçelerini patlatabilirsin.....
Titreme benim motorda da var ama tam sebebini bilemiyorum , birçol sebebi olabilir . Ben çok üstünde de durmuyorum....
@ Herkese
O varyatör içi yayların sıkılmasından sonra kalkıştaki zorlanma gibi bir his veren o titreşim ortadan kalktı..
Bugün 50-60 km yol da yaptım yokuş yukarı vb. durumlarda sıfır titreşim oldu..gerçek manasıyla sıfır titreşim..
Bilgi vermek için yazdım bunları..
80-85 e gelince başlayan o titreşimi ortadan kaldırmayı kafama koydum ben de eme henüz deva bulamadım..
Ahmet ağabey sen kendin diyordun ben 60-70 le gidiyorum diye tabii dert olmaz sana
Bu yay sıkma işleminden sonra henüz 90 a çıkamadım belki o sorunda düzelmiştir.. deneyip yazarım..
@ Ayberk
arkadaşlar iyi geceler bugun benzini fulledim 161 km yol yapmışım 8,79 lt benzin aldı ve yine tepem attı 100 km de 5 litre yakıyor ya!!. sizlere sorum özellikle Ahmet Erşen abime(çünkü 151 rs karbüratörüyle değiştirmiş) ben yarın araba karbüratörcüsüne göstereceğim ayar yapsın bakalım olacak mı siz ne dersiniz?
Ve Ahmet ağabey sanırım geçen sene bu vakitlerde değiştirmiştin sen karbüratörü ve o zamandan bu yana yakıtında bir farklılaşma oldumu yani yakıt hala 3 veya 3,5 litre civariında mı? bende 151 rs karbüratörü mü taktırsam?
Boş gezenin boş kalfası rallici cadde tayfası...
Bendede bi sorun başladı galiba. Motoru bıraktığım yerde sürekli bi akıntı görüyorum, belliki motordan geliyor. Yağmıdır benzinmi anlamadım. Yağ ise sorun nedir, benzin ise nedir?
Hatta motorum fazla yakıyo gibi geliyodu bu aralar, benzin dökülüyo olabilirmi
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
ahmet abim günaydın..abi bilgilerin için sağol demekki tam doldurmamak gerekli depoyu bundan sonra.. yağını konturol ediyorum sürekli akıtma olayından sonra ortanın 1-2 milim üstünde galiba oyuzden attı inşallah keçeleri patlatmadan biter akıtması gerçi artık terketme şeklinde umarın oda kesilir. çoksağol abi çok teşekkür ederim..
O ne arkadasım ole sen kesın bı makınana baktır ben ılk depoda 184 km yaptım ıkıncı depoda bu 202 ye cıktı buarada bunların ıkısıde 20 TL lık benzınle hıc tam bosalmasını beklemedım ki benim makinam rodaj donemındeee
@osbourne
osbourne senin dedigin olmus 2900 e ınmiş bizim zatelar fena ütüldük vallaaa biraz daha beklesek alıyomuşuz ucuza goruyomusunnnn!!!!
Neyse dedigin gibi bi aydır biniyoruz en azındannnnn.....
selamlar arkadaşlar bugun işyerne geldim bir baktım motrun altında benzin akmış fazla değil ama hemen söktüm sağ tarafı bizim Sami abiyide çağırdık hemen benzin hortumlarını değiştirdik benzin filtresinide değiştirdik ve araba filtresi taktık sökülmeli temizlenebilir çok iyi oldu borular yamulmadan duruyor şimdi...
yağını değiştirdik vede bujiyi değiştirdik ama karbüratör ayarı yaptırmadım daha sonra kısmetse zaten kimsede uğraşmaz her tarafı kapalı bakalım biraz fazla yakacak ama idare edicez motoru kamyonete yükledik kısmetse bu akşam denize götürücez...
bundan sonra pek fazla giremeyeceğim denizde internetim yok arada internet cafeye giderim o kadar hadi iyi günler kazasız belasız masrafsız güzel günler dilerim...
Boş gezenin boş kalfası rallici cadde tayfası...
bugun motorum 600 km yi geçti ve nekadar benzin yaktıgını ilk kez hesapladım. şuan 127 kurus yakıyo. sanırım 600 km de bi motor için iyi bi rakam.ne dersiniz?
Tüm Zat'çı arkadaşlara selamlar.Uzun süre zevkle kullandığım zatımı kısa bir süre önce satmıştım.En nihayetinde 2006 model bir ybr sahibi oldum.Daha önceki mesajlarda yazdığımız gibi Ahmet Erşen abimizin tavsiyeleriyle karbüratörümü hs 150 ile değiştirmiştim.Kısacası elimde 2500km kullanılmış orjinal ve sorunsuz 150 zat karbüratörü bulunmakta fiyat olarak 60tl düşünüyorum.İlgilenen arkadaşlar özelden mesaj atarsa sevinirim.Karbüratörün hiç bir problemi yoktur sadece yakıt sarfiyatını azaltmak için değiştirilmiştir.Keyifl sürüşler diliyorum.
Rüzgar ne kadar sert eserse essin kayadan alıp götürecegi sadece tozdur.
arkadaslar mrb hafta sonu izmir mordoğana iki motor olarak gittik bir benim zat diğeri kawasaki en500 ortalama 70 -80 km hızla gittik ve benzin olarak sonuç ben 20 tl benzinle suanda kızmızının üztünde 200 km oldu en500 giderken 30 dönerken 20 tl benzin aldı yani ben 20 tl gidip dönüp hala bindiğim benzinle o 50 tl verip gitti geldi zatları küçümseyen yada çok yakan diyen arkadaslara duyurulur..kazasız belasız sürüşler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:23 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:23 PM ----------
enis1 dostum msnye neden cvp vermiyon
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)