Yeni açıklanan fiyatı
• Mondial 150 ZAT 2.900,00 TL
150 TL ütülmüş oldum ama olsun 2 aydır da motora biniyorum
Bu arada mart ayı gibi 250 cc liğin getirileceği söylentisi var arkadaşlar..Fiyatı da yaklaşık 8.000 TL civarı olacakmış..
Yeni açıklanan fiyatı
• Mondial 150 ZAT 2.900,00 TL
150 TL ütülmüş oldum ama olsun 2 aydır da motora biniyorum
Bu arada mart ayı gibi 250 cc liğin getirileceği söylentisi var arkadaşlar..Fiyatı da yaklaşık 8.000 TL civarı olacakmış..
osbourne...
kardeş; o söylentiyi ben çıkarmıştım... o fiyattada hayatta satılmaz,satılamaz!!!!!
edirne-enez. yakınmışız aslında, yılda 3-4 kere mecburen geçiyoruz keşandan
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:48 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:45 PM ----------
o fiyata mondialmi alınır, 2.el burgman an400mü. tabiki mondial
diye düşünüyolar heralde
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
selam arkadaşlar...motorsiklet almayı düşünüyorum ama teknik bilgim az...vergisi olmayan sadece taşıma amaçlı kullanabileceğim(hız yapma amaçlı değil yani),yedek parçasını kolay bulabileceğim ve uzun süre sorun çıkarmayacak bir model tavsiye ederseniz sevinirim...sakın bisiklet al demeyin çünkü var ) teşekkürler...
ZAT çı arkadaşlarıma iyi akşamlar dilerim...
Motorumun , orta sehpa yan sehpa varyatör kapağı paslı amortüsörün bazı yerlerini ve egzostun boyanmış resimlerini sizlere gönderiyorum.. Bu parçaların hepsini yaz öncesi boyadım.. Sizlerle paylaşıyorum....
Boyama işlemi bir günümü aldı fakat değdiğine inanıyorum...
Yapmak isteyen arkadaşlarıma yardımcı olurum.
Sehpalar , varyatör kapağı siyah sprey boya ile boyanmıştır..
Egzost ısıya dayanıklı ( 650 - 850 derece ) siyah boya boyanmıştır...
Sizlerinde bunları rahatlıkla yapabileceğine inanıyorum .. Hiç bir zorluğu yok.. Yapmaya karar verirseniz her aşamasını anlatır ,sizlerde uygulamasını yaparsınız ....Bu işler tabiki motorunu yeni almış arkadaşlarım için değil.. Motoru daha çok 2005 , 2006 , 2007 model olup bu parçaların boyası bozulmuş olanlar için..
Kazasız , masrafsız ve zevkli sürüşler...
ahmet abi maaşallah motorun sıfırdan farksız.allah güle güle kazasız kullanmayı nasip etsin
AGLARSA ANAM AGLAR GERISI PLAYBACK YAPAR,,,
motor çok şık duruyor gerçekten..boya işleri de oldukça başarılı olmuş..
bu ayakların koyulduğu yerde birşeyler var onlar nedir?
sanırım ayakkabılar plastiği kirletmesin diye düşünülmüş bir şey ama ne taktın oraya ahmet
ağabey?
bir de sele yi boyadınmı ağabey nedir o parlaklığın sırrı?
Bu arada bir sorum olacak..
Ben bugün servise kalkışta titreme şikayetiyle gittim..
Serviste arka varyatörü açarak varyatörün içinde bulunan 3 adet yayı sıktılar ve titreme kesinlikle sıfırlandı ama sıkarken bunun yavaş bir kalkışa neden olacağını söyledi usta..
şimdi sıfır titreşimle kalkış oluyor ancak nispeten yavaş bir kavrama kalkış oluyor..
Sorum ise bunun benzin sarfiyatına yansıması olurmu ve tam olarak servis neyi ne yaptı bana ayrıntılı anlatabilirmisiniz.. (Ahmet ağabey ? )
150 zat da Ön ve arka lastik hava basıncı ne olmalı...Bilen varmı arkadaşlar...
ŞAMPİYON FENERBAHÇE...MONDİAL 150 ZAT...
Herkese günaydın hayırlı pazarlar iyi gezmeler,,,
Serkan ...İnsan temizlik hastası olunca böyle oluyor..Hanımda söylenip duruyor fakat içimden kirli ve tozlu motora binmek gelmiyor...( arabada da ayni ..)
Osbourne..arkadaşım ... tüm palastik ve vinil aksamı 1.5 seneden beri parlatıcı ile koruyorum..Koruyucuların süt şeklinde olanını değil şeffaf silikon şeklinde olan parlatıcılar var ondan kullanıyorum...
30 - 40 cm kare şeklinde küçük havlu parçasına ( uzun tüğlü araba silmede kullanılıyor...Pazarlarda satılıyor..)...havluyu ayda bir silikonluyorum
ve ihtiyaç duyduğumdada siliyorum..Gerçekten 0 zattan daha fazla siyah ve parlak oluyor....
Ayak koyduğum grenajların üstündeki plastik parçaların ne olduğunu 162 sahifede daha oncede konu olmuştu oradan bakıp bilgi sahibi olursun....Titreme ile ilgili ustaların yaptığı yay sıkma işini ilk defa duydum...Mantıklı olabilir....Bu senin yüksek devirde kalkmanı ve sürtünmeyi arttırarak titreşimi azalttığını zannediyorum..Misal orjinal balata 950 devirde açıyorsa yayları gerince ,, 1100 devirde açıyor olacak..yüksek devirde de balatanın volan tasını kavrayıp salmasına engel oolacaktır..Mantıklı bir yaklaşım olabilir..Deneyip bizimle paylaşabilirsin....
ersbot..
Senin sorduğun soru havada kaldı.....Cevaplaması riskli ve mesuliyetli bir soru...maddi durumunu bilemiyorum ama genelde ticari kullanımlarda Honda motor tercih ediliyor..Ama benim maddi durumum kısıtlı dersen ozamam parçası ve servisi en geniş olan Mondial al derim..Hangi modeli dersen ..Şehir içi ve sokak araları kullanımına en uyğunu 125 MT modeli derim..Çünkü mondialler arasında en az sorun çıkaran modeli olarak biliyorum.......Ama sen yinede birkaç tamirci ve servise sor fikiral derim..
Kazasız masrafsız ve zevkli sürüşler..
kitapta bar olarak vermiyor başka bir birim cinsinden veriyor oda yaklaşık 32 bar a denk geliyordu..
bu değerleri bana servisim önerdi..
================================================== ========
06-06-2009, 21:31 PM
motorumu servisten aldım;
''kız'' gibi oldu...
ayrıca!!!!!!!!!!!!!!
ŞOK!!! ŞOK!!! ŞOK!!! HABER!!!!!!!!!!!!!!!
MART AYINDA YADA FUAR ZAMANI ZAT 250 GELİYOR!!!! İLK 3.000 ADET SİPARİŞ AVRUPAYA YOLLANMIŞ!!! UĞUR-MONDİAL İLK 1.000 ADET ALACAKMIŞ AMA SONRADAN VAZ GEÇMİŞ,''İLK PARTİYE BAKALIM,AVRUPAYI TAKİP EDELİM.SIKINTISI VARMI'' DEMİŞLER VE FUAR ZAMANI GETİRTMEYE KARAR VERMİŞLER... BÜTÜN EVRAKLAR HAZIRLANMIŞ,GÜMRÜK,MALİYE,VS....
BU İLK HABERİ AHMET ERŞEN ABİME ŞAHSEN VERDİM....
BURDANDA SİZLERLE PAYLAŞIYORUM....
kardeş;
ben bu haberi 6 haziranda vermiştim
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:06 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:04 PM ----------
monerr....
üstad,bi akşam ayarlayalımda ufaktan yol yapalım... hatta bana gel,bişeyler yeriz... plan yaparız...
iyi pazarlar arkadaslar bugün zatla ilk uzun yola çıktım benzinlikten fulledim fakat birden bire benzin boşaldı yaklasık yarım lt kadar bunu anlıyamadım neden olduğunu acaba tahliyesimi var!ve motor 70 - 80 arası titreme var yani vibrasyon gibi.bunu nedeni nedir ahmet abi sen bilirsin bu sorunları beni bilgilendirirsen sevinirim.birde motoru karsıyakadaki servisine götürüp sadece yağ değiştirdim motor heryerinden yağ attı servise gittim yağı fazla dediler fazlalığı aldılar bunların kataloğunda 900gr yağ koyun diyor adam bana kartelin üstündeki 750 gr kabartmasını gösterdi fakat hala yağ atıyor ve daha önce damla olaraktı şimdi terletme şeklinde oluyor bunu nasıl çözücem bilgilendiriseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)