Mondial 150 ZAT Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
26 Mayıs 2009, 12:47
ilkeraln adlı üyeden alıntı
Evet binmeden değiştirdim..
Kayışı Bando marka kayışla değiştirdiler..İtalyan marka..En kalitelisi..
Bujiyi philips ile değiştirdim..
Yağı ise castrol..
Lastikler de dunlop..
300 yerine 500 km de ilk yağ değişimi yapacağım..
Dün 300 küsür km de servise gittim yağa baktırdım hiç bir sorun yok 500 de gel dedi..
Değiştirmek istersen sınır yok yani; gaz teli, fren teli, fren hidroliği, vites kutusu yağı, tahrik milleri, far ampullerine kadar değiştirilebilir yani
Ve her değiştirdiğin parça da motoruna artı kadar orası bir gerçek ama ömrünün sonuna akdar zat kullanmayacaksan bu kadarına da gerek varmı bilmiyorum..
Reklamlar
-
26 Mayıs 2009, 13:05
osbourne adlı üyeden alıntı
Evet binmeden değiştirdim..
Kayışı Bando marka kayışla değiştirdiler..İtalyan marka..En kalitelisi..
Bujiyi philips ile değiştirdim..
Yağı ise castrol..
Lastikler de dunlop..
300 yerine 500 km de ilk yağ değişimi yapacağım..
Dün 300 küsür km de servise gittim yağa baktırdım hiç bir sorun yok 500 de gel dedi..
Değiştirmek istersen sınır yok yani; gaz teli, fren teli, fren hidroliği, vites kutusu yağı, tahrik milleri, far ampullerine kadar değiştirilebilir yani
Ve her değiştirdiğin parça da motoruna artı kadar orası bir gerçek ama ömrünün sonuna akdar zat kullanmayacaksan bu kadarına da gerek varmı bilmiyorum..
Kardeş sorması ayıp kaça malettin motoruuuuu????
bi gelsinde inanılmaz sabırsızlanıyorum gezmek icin ama tavsilerinizi dikkate alıcam ve kesin bi iki şey değiştiricem binmeye başlamadannnn
Senin lastiklerin değişmesine ragmen 85 de titreme yapmış yanlış hatırlamıyosam onceki konulardan di mi????
-
26 Mayıs 2009, 16:35
Kardeş sorması ayıp kaça malettin motoruuuuu????
bi gelsinde inanılmaz sabırsızlanıyorum gezmek icin ama tavsilerinizi dikkate alıcam ve kesin bi iki şey değiştiricem binmeye başlamadannnn
Senin lastiklerin değişmesine ragmen 85 de titreme yapmış yanlış hatırlamıyosam onceki konulardan di mi????
Yanlış hatırlamıyorsam 200 e mal olmuştu..işçilik alınmamıştı benden ama..
Bu arada titreşimin lastikten kaynaklandığını sanmıyorum..Motorsal bir problem olmalı herhalde..
Hem unutmamak gerekir ki motorun max. hızı 85 km/s yazıyor..o mesajımda karambole geldi neyse
-
26 Mayıs 2009, 16:54
valla 85 kmh yazsada ben çok rahat 100kmh yapıyorum... test edildi onaylandı!!!!
-
26 Mayıs 2009, 17:42
-
26 Mayıs 2009, 17:48
AYBERK adlı üyeden alıntı
valla 85 kmh yazsada ben çok rahat 100kmh yapıyorum... test edildi onaylandı!!!!
Rahat yapıyorum derken yani bassan dahada gidicek ole mi????
Gerci ben mondialin 125 lik bi makinasıyla 90 yapmıştım bu makinanın yapmaması abest olur!!!!
-
26 Mayıs 2009, 22:29
mesele kaç bastığı değil yahu..titreşim sadece benim makineyemi özgü arkadaşlar? bir tecrübe aktarımı yapsanız??
-
26 Mayıs 2009, 23:02
o zaman şöyle anlatayım....
benim ibrede 5-8 kmh oynama var. bunu citroen marka arabayla test ettik,onlardaki kmh göstergesi dijital.... rahatlıkla belli oluyor... ben max. 105 yaptım... ama hafif eğimli yolda.... düz ve boş yolda çok rahat 100-102 kmh yapıyor... ama akan trafikte 80-90'dan fazlası zarar... 90'la giderken sollama yapacaksam 100'lere çıkıyorum.... sonuçta altımızdaki motor belli... riske gerek yok... ayrıca; yazmayı unuttum 5-8 kmh sapma var derken o an 115 kmh'da filan gidiyordum.... citroen'de 105kmh yapıyordu...
budur yani....
osbourne;
kaç bastığı bence motora göre değişiyor... sürücü faktörü çok var çünkü,rodajı nasıl yapıldı,parçalar ne durumda,yağ ne durumda,motoru boğarakmı kullanıyorsun?..... daha çoook şey var.... rodaj ne kadar iyise,sonrası o kadar sağlam oluyor.... bence sen bir süre gaza basma..... bırak motor alışsın
-
27 Mayıs 2009, 10:10
AYBERK adlı üyeden alıntı
o zaman şöyle anlatayım....
benim ibrede 5-8 kmh oynama var. bunu citroen marka arabayla test ettik,onlardaki kmh göstergesi dijital.... rahatlıkla belli oluyor... ben max. 105 yaptım... ama hafif eğimli yolda.... düz ve boş yolda çok rahat 100-102 kmh yapıyor... ama akan trafikte 80-90'dan fazlası zarar... 90'la giderken sollama yapacaksam 100'lere çıkıyorum.... sonuçta altımızdaki motor belli... riske gerek yok... ayrıca; yazmayı unuttum
5-8 kmh sapma var derken o an 115 kmh'da filan gidiyordum.... citroen'de 105kmh yapıyordu...
budur yani....
osbourne;
kaç bastığı bence motora göre değişiyor... sürücü faktörü çok var çünkü,rodajı nasıl yapıldı,parçalar ne durumda,yağ ne durumda,motoru boğarakmı kullanıyorsun?..... daha çoook şey var.... rodaj ne kadar iyise,sonrası o kadar sağlam oluyor.... bence sen bir süre gaza basma..... bırak motor alışsın
Ya bu rodaj olayı benim kafamı çok kurcalıyo sen rodaj donemını kendin mi yaptın??? Yada rodajda nasıl kullanmak lazım herkes bişeler solüyo şaşkın durumdayım bende napcamı bilmiyorum
-
27 Mayıs 2009, 10:50
osbourne adlı üyeden alıntı
mesele kaç bastığı değil yahu..titreşim sadece benim makineyemi özgü arkadaşlar? bir tecrübe aktarımı yapsanız??
evet arkadaşım senin makinaya özgü bişey ,bende öyle bişey olmamıştı bende sıfır aldım maaşallah hiç sorun yaşamadım,sen aldığından beri sorunlar yaşıyorsun üzgünüm ama bu sefer piyango sana vurdu herhalde
AGLARSA ANAM AGLAR GERISI PLAYBACK YAPAR,,,
-
27 Mayıs 2009, 13:09
Ya bizede vurmasın sakın o piyango
Arkadaşlar kimse rodajda kullanma şekliyle ilgili bişe demediiii???
-
27 Mayıs 2009, 13:26
Ya bizede vurmasın sakın o piyango
Arkadaşlar kimse rodajda kullanma şekliyle ilgili bişe demediiii???
Valla ben 70'in üzerine çıkmadım. Gazı yarımdan fazla açmadım.
Sonuçta motoru sıkıştırmayacaksın. En önemli nokta budur. Gerisi önemli değil.
Bir de henüz motorun neresinde ne çıkacağı belli olmadığından (montaj hatası vs gibi) her an temkinli olmanda fayda var.
-
27 Mayıs 2009, 15:31
-
27 Mayıs 2009, 15:45
Yok be usta motorda hiç birşey yok aslında bir tek bu 90 a çıkınca titreme olayı peydah oldu o da rodajdan herhalde..neyse ben 500 km ye gelene kadar çıkmiyim bir daha 70 in üstüne..
-
27 Mayıs 2009, 20:01
selam arkadaşlar herkese iyigünler şuan itibariyle ehliyetim elimde. çok sevinçliyim saat 3 buçuktan beri ehliyetle uğraştımama en sonunda saat 6 gbi aldım ehliyetimi... (maaşallah deyin)
Boş gezenin boş kalfası rallici cadde tayfası...
-
27 Mayıs 2009, 20:06
-
27 Mayıs 2009, 20:55
hadi hayırlı olsun mondialcii maaşallah
ayberk..bugün sevpaya uğramışsın sabahtan senden sonrada ben gittim..kaçırmışım seni..motor ne alemde senin hoca?
-
27 Mayıs 2009, 21:09
kısmetse ön taraf komple yenileniyor... 0 olacak... cillop gibi
-
27 Mayıs 2009, 21:20
hadi bakalım hayırlısı olsun..bir arkadaş daha vardı orada ben arka çanta almaya gitmiştim de..onu da aramıza kattım yeni bir zatcı kendisi akşam gelirse buraya yazacaktı..
-
27 Mayıs 2009, 21:23
merhaba arkadaşlar epeyi zamandan beri yazmıyordum yeni işime başladım oto tuning üstüne xenon almak istiyen olursa yardımcı olurum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 27 kullanıcı var. (0 üye ve 27 misafir)
Bu Konudaki Etiketler