Mondial 150 ZAT Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
23 Mayıs 2009, 00:55
iskenderunlu adlı üyeden alıntı
ben motoru ilk aldığımda yan ayaklık müşürünü iptal ettirdim.
ama şöyle bi sorum var yan ayaklık sadece ilk çalıştırmada işe yaramıyormu? çalıştıktan sonra oradan mı geçiyor motorun bütün elektiriği?
iskenderunlu arkadaşım benim başıma gelen böyleydi seninki değişik bir sorun heralde ama sen yinede bi baktır oralara
birde arkadaşlar bu arka lastiği değişştirecem hava kaçırıyo daha ilk aldığımızda çivi girmişti içten yama olmuyormuş bezli lastikmiş tutmamış yamayı fitil kaktılar ama yine sonuç öle hemde güzel yol tutuşu yok lastiklerin birde arka küçük olduğu için 2 kişi bindiğim zman altını vuruyorum nasıl lastik almam lazım arkaya alırken önüde değiştireyim ikisi bir örnek olsun.
ama arka lastği hem yükseltip hemde genişletmek mi lazım bir kaç arkadaş yazmıştı bununla ilgili ama marka ve desen boyut önerir misiniz bana??
Boş gezenin boş kalfası rallici cadde tayfası...
Reklamlar
-
23 Mayıs 2009, 01:57
monerr adlı üyeden alıntı
Evet aynen öyle.
Motora okadar bakıyorsun emek harcıyorsun ama satarken para etmiyor.
Satmam denize atarım daha iyi diyesi geliyor insanın.
bende alıcam zat yapmak istediğim şeyler var yani emek ve vakit harcıycam ustalarla yüz göz olucam bu kadar şey yapdıkdan sonrada 1 e 1.5 a satmam bahçeye saksı diye koyarım ama satmam
zaten scooter ın bir zararı olmaz scooter her zaman şehir içi kısa mesafe işlevsel faydalı yararlıdır.. v motor lu bir 250 lik chopper yada enduro da almayı düşünüyorum zaten denge olur büyük hacimli yada vitesliyle uzun yol kullanırım
maxi yi kısa mesafe uzun yol ve şehir içi migors carffeour alış veriş git gel kullanıcam..
-
23 Mayıs 2009, 13:21
-
23 Mayıs 2009, 13:25
iskenderunlu
bende de arkada ırc var ön lastıgıde yeni aldım onuda dunlop aldım benim arka lastık 130*70*12 ön lastık 110*90*12 keşke ön lastıgı 120*90*12 alsaydım dedim ama buda iyi şu anda motorla öle bi yatıyorum ki ayaklık demirleri yere sürtüyor ama kayma adına bişey yok
-
23 Mayıs 2009, 13:34
enginogurlu adlı üyeden alıntı
iskenderunlu
bende de arkada ırc var ön lastıgıde yeni aldım onuda dunlop aldım benim arka lastık 130*70*12 ön lastık 110*90*12 keşke ön lastıgı 120*90*12 alsaydım dedim ama buda iyi şu anda motorla öle bi yatıyorum ki ayaklık demirleri yere sürtüyor ama kayma adına bişey yok
hadi ya bende ön lastiği değiştirsemmi diyorum cok sertleşmiş. dişleri duruyor ama lastik dediğin yumuşak olur di mi?
-
23 Mayıs 2009, 13:40
hadi ya
bende ön lastiği değiştirsemmi diyorum cok sertleşmiş. dişleri duruyor ama lastik dediğin yumuşak olur di mi?
eğer yolda kayma yapıyorsa değiştir hatta değiştir dunloplarda kampanya vardı ben 50 liraya almıstım tavsiyede ederim ayberk abidede aynı lastıkten var
-
23 Mayıs 2009, 14:06
eğer yolda kayma yapıyorsa değiştir hatta değiştir dunloplarda kampanya vardı ben 50 liraya almıstım tavsiyede ederim ayberk abidede aynı lastıkten var
şimdi düşünmemede sonra olabilir kış aylarının başında mesela
-
23 Mayıs 2009, 14:33
şimdi düşünmemede sonra olabilir kış aylarının başında mesela
sen bilirsin ama bi arastır sizin oralarda dunlopta kampanya varsa al yoksa cok pahalıya gelir kampanyada 1 lastık parasına 2 lastık alıyosun
-
23 Mayıs 2009, 14:42
sen bilirsin ama bi arastır sizin oralarda dunlopta kampanya varsa al yoksa cok pahalıya gelir kampanyada 1 lastık parasına 2 lastık alıyosun
valla ben marka lastik için internetten alışveriş yapmayı tercih ederim. ayrıca yol tutuşu için kış ayları önemli bence yazın ne olacakki? patlak yok yırıtık yok. acele etmiim. ama ucuz ve yeni lastik bulursam kışın taktırmak şartıyla alırım.
-
23 Mayıs 2009, 16:32
kışın alacağın lastik başka,şimdi alacağın lastik başka....
sen git,mis gibi DUNLOP'ları taktır...
dost tavsiyesi... yoldaki farkı gör!!!! lastiklerdeki kauçuk oranları çooo farklı!!!! iki lastiğide değiştir,100-120 TL ver,kafan rahat olsun... kayıp düştüğünde masrafın daha çok oluyor.... her şey bir yaa; kendini daha çok GÜVENDE hissediyorsun...
-
23 Mayıs 2009, 17:11
AYBERK adlı üyeden alıntı
kışın alacağın lastik başka,şimdi alacağın lastik başka....
sen git,mis gibi DUNLOP'ları taktır...
dost tavsiyesi... yoldaki farkı gör!!!! lastiklerdeki kauçuk oranları çooo farklı!!!! iki lastiğide değiştir,100-120 TL ver,kafan rahat olsun... kayıp düştüğünde masrafın daha çok oluyor.... her şey bir yaa; kendini daha çok GÜVENDE hissediyorsun...
iyide ayberk hocam arka lastiği yeni değiştirdim ben yaw
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:11 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:08 PM ----------
bu arada dunlop 120/90-12 lastiği internette bulamadım. desen hakkında resim felan koyarmısın arkadaşlar. ya da sadece ön lastik kaça alırım ben???
-
23 Mayıs 2009, 22:05
arkadaşlar herkese sonsuz teşekkürler fakat şimdi hangisinden alıyım 130*70*12 mi yoksa 120*70*12 mi önüde üstünde olan boyuttan alıcam hangisini alıyım arkadaşlar 130 lukta denge bozulur mu*?
-
23 Mayıs 2009, 22:33
Arkadaşlar bizim orjinal lastiklerin üstüne bakarsanız NYLON diye kocaman yazdığını görürsünüz..Yani kauçuk oranı çok çooook düşük..Bu da yol tutuşunun çok düşük olduğunu gösterir..
Ben hiç orjinal lastikleriyle sürüş yapmadım, motoru aldığım gibi lastiklerini değiştirmiştim..Dolayısıyla kıyaslama yapamıyorum şuan ama yol tutuşu ile ilgili en ufak bir problemim olmadı henüz..Sadece 2 kez ön lastiği kaydırdım biri bugün oldu biri de ilk aldığım gün olmuştu..Ve ikiside benim hatam..Yani dunlop lar gayet sorunsuz şuanda..
Bir de genele bir sorum olacak..Motorum henüz 300 km ye gelmedi ve kitapçığında 300 de ilk yağı değiştirin yazıyordu..Servis ise 500 km de çağırmıştı ilk bakım için..
Ne yapayım şimdi 300 de yağı değiştirmeye gideyim mi yoksa 500 ü bekleyeyim mi?
-
23 Mayıs 2009, 23:12
Sen yinede yağına bir bak... Içine simezse servise 2 dak. Uğra.... Baktır...
Adamların işi bu...
-
24 Mayıs 2009, 00:52
mondialcii adlı üyeden alıntı
arkadaşlar herkese sonsuz teşekkürler fakat şimdi hangisinden alıyım 130*70*12 mi yoksa 120*70*12 mi önüde üstünde olan boyuttan alıcam hangisini alıyım arkadaşlar 130 lukta denge bozulur mu*?
benim motorun lastık ölçüleri arka 130-70-12 ön lastik 110-90-12 ben bu şekilde kullanıyorum arka lastıgım IRC marka türk malı ön lastığım dunlop sılovenya malı nasıl yazıldığını bilmiyorum şu anda ben memnunum sol tarafa doğru yatıyorum yan ayaklıkların demirleri yere sürtüyor
-
24 Mayıs 2009, 16:29
arkadaşlar direksiyon sınavı bugundü açıklanmış direksiyondanda geçtim iş sadece ehliyetname mizi elimize almaya kaldı onuda cuma günü kısmetse alıcam...
-
24 Mayıs 2009, 16:32
-
24 Mayıs 2009, 16:33
-
24 Mayıs 2009, 16:41
osbourne adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar bizim orjinal lastiklerin üstüne bakarsanız NYLON diye kocaman yazdığını görürsünüz..Yani kauçuk oranı çok çooook düşük..Bu da yol tutuşunun çok düşük olduğunu gösterir..
Ben hiç orjinal lastikleriyle sürüş yapmadım, motoru aldığım gibi lastiklerini değiştirmiştim..Dolayısıyla kıyaslama yapamıyorum şuan ama yol tutuşu ile ilgili en ufak bir problemim olmadı henüz..Sadece 2 kez ön lastiği kaydırdım biri bugün oldu biri de ilk aldığım gün olmuştu..Ve ikiside benim hatam..Yani dunlop lar gayet sorunsuz şuanda..
Bir de genele bir sorum olacak..Motorum henüz 300 km ye gelmedi ve kitapçığında 300 de ilk yağı değiştirin yazıyordu..Servis ise 500 km de çağırmıştı ilk bakım için..
Ne yapayım şimdi 300 de yağı değiştirmeye gideyim mi yoksa 500 ü bekleyeyim mi?
Madem öyle 400' de git, ortası olsun. Lastik değiştirmeklede en doğru işi yapmışsın. Kazasız belasız kullanmanı dilerim.
-
24 Mayıs 2009, 17:05
mondialcii adlı üyeden alıntı
arkadaşlar direksiyon sınavı bugundü açıklanmış direksiyondanda geçtim iş sadece ehliyetname mizi elimize almaya kaldı onuda cuma günü kısmetse alıcam...
kardes ben gecen hafta B için gittim emniyete ehliyetler değişiyor parmak izlerini filan alıyolar biraz uzun sürüyo bi kişi 10-15 dk arası sana tavsiyem çok erken git emniyete ya da 2-3 hafta sonra gelin boşalır diyolar.Ben sabah 06.00 da emniyetin önündeydim 3 kişi vardı düşün artık.Edirne'de nasıldır bilemem kalabalık açısından ama erken gitmekte fayda var.70 kişiden fazlasını almıyolar zaten oda saat 08.00 olmadan 70 e dayanıyor
Mondial zat 150 ' ımı sattım , Suan MCT250 :)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 23 kullanıcı var. (0 üye ve 23 misafir)
Bu Konudaki Etiketler