ee biliyorum daha öncede sökmüştüm.
tamam teşekkür ederim. ya benim karbüratörün hava hortumu cıkmış galiba. motosiklet tekliyordu gaz kesince. bi sayfada rastladım. ama tam yerini bilmediğim için karbüratörün bööle oldu.
neyse coooooooook teşekkür ederim mondialcii
hava filtresinin yenileyen var mı? 9000 km oldu sürekli temizliyorum ama yenilenmesi icap etmezmi acaba? nereden kaliteli bir filtre temin edebilirimn???
http://www.motosiklet.net/forum/tekn...r-hortumu.html
bu konudada mutlaka ve lütfen yardım bakmadan geçmeyin ne olur.
ahmet abi neredesin
Yav bu arka freni sıkınca motorun devri yükseliyor durduğu yerde..Bir yerlerde okumuştum bu olayı ama hatırlayamadım neden böyle yapıyor motur? Normal midir bu durum ey zat-ı muhteremler?
hiç bişi deil arkadaşım herzaman. herkes birbirine yardım etsin deneyimlerini paylaşsın diye burdayız...
ben bir şey daha söylicem bizim motor yolda hızlanıp yavaşladıktan sonra mesela 40 tan 20 ye düştün gaz verince patırrr patırrrr yapıp ondan sonra gaz yiyiyordu birde rölantisini ne kadar ayarlarsan ayarla yine kendi kendine yükseliodu bizim her işten anlayan usta sami abim dedim benim motorda da vardı aynısını benimkide yapıyodu dedi motordaki plastik dirseği değiştirdim arasından hava almayı kesince düzeeldi dedi(karbüratörden motora giden dirsek olması lazım) değiştirdik sonra 2-3 gün geçti patıırtılar kesildi artık bende rahatladım motorda ama biraz fazla yakıyor bu aralar...
Boş gezenin boş kalfası rallici cadde tayfası...
bendede var aynı sorun patır patır. bu hangi dirssek ya. benim motosiklet şu anda darmadağın durumda garajda. kendimce bakıma aldım. bütün kaportayı söktüm. hazır sökmüşken o parçayıda değiştireyim.
motorumun bütün borularını değiştirdim.
benzin hortumu
hava filresin gelen giden hortumlar.
benzin filtresi
yeni bir buji (NGK)
hava filtersi komle temziliği
palka ses yapıyodu üçüncü vida ile sağlamlaştırdım.
ve son olarak toplama işi kaldı. ama eksikler varmı diye kontrol edicem. yarın bayağı işim var anladığınız. ii geceler herkese
arkadaşlar karbüratör ayarını motor çalışırkenmi yapıyorsunuz. kitapçıkta gösterilen şekilde yapmak istedim ama akünün yanındaki yerden tornavida uzanması mümkün değil. anca arka tekerin ordan kolumu uzatıyorum ki motor çalışırken yaparsam elimi kolumu bişey kaparmı korktuğum o, diğer türlü kesin ayar yapamıyorum
valla benim kafam hiç almadı bu işi? motor duruyorken hangi disk dönüyor ki ona baskı yapsın? Hmm rodajı beklemeden gideyim ben ustaya..
birde ön frenleri sıkınca arı vızıltısı gibi bir ses çıkıyor bu da motorun yeni olmasından mı kaynaklanıyor acaba..hani henüz papuçlar tam oturmamıştır vs. gibisinden..motur daha 70 km. de onuda göz önüne alın..
Tüm zatçı arkadaşlar iyi akşamlar...
Emekli ahmet abiniz bahçe çapa işleri için ara sıra mola veriyor kusura bakmayın...Ama bıraktığım yerden takip ediyorum...
İskendurunlu..
Zatın hava filitresi kağıt filitre olmadığı için sık sık değişecek filitre değil...
Yağlı filitre olduğu için şüngerin kendisi ve altındaki plastik iskelet kırılmadıkça değiştirmeye gerek yok....Bildiğin gibi Sünger filitreyi çıkarıp gazda yıkadıktan sonra yağlayıp takıyoruz...Yıkama sırasında süngeri yırtmadıktan sonra sorun yok.Motoru ilk aldığımda bende değiştireyim dedim aradım bulamadım sonra mondial servisini bırakan bir tamircide buldum...Filitre , arka fren teli ve gaz teline 10 Tl istedi bende kenarda bulunsun diye üçünüde aldım .Fakat bugüne kadar ihtiyaç duymadım yedekte duruyor....
Osborne
Motor rolantide , arka frene basınca motor devri yükseliyor diyorsun..
Aksine arka frene basınca rolantinin düşmesi gerekir..Sebebide gurus
un bahsettiği gibi rolantide , motor ( motorve varyatör , komple tek blok )
durduğu yerde titreme yapar , arka freni sıktığımızda motor titremesini keser yani motoru sıkarak titremesini engeller.Bu yüzden motor devri düşer....Ayrıca arka freni sıktığımızda arka fren lambası yanar . Motor düşük devirde çalıştığı için arka fren lambaları manteyodan akım çeker buda motor devrinin düşmesine neden olur....Fren elciğine basın voltmetre ibresinin yeşilin üst noktasından ortasına kadar indiğini göreceksiniz.
Senin olayın tam tersi . Motor devrinin yükseldiğinden eminmisin.?
Arka fren telini basınca gaz telini özerine baskı yapıp gazı yükselte bilirmi....? Fren telini takip edip neyin üzerine baskı yapıp yapmadığına bak.Belki görebilirsin..
Ön ve arka frenin ses yapması normaldir.Bilhassa disk frenlerde papuçlar dis üzerine hafif temes ederler..Ses yapması disk ile balata arasına toz girmesinden de kaynaklanır. Basınçlı hava tutarsan ses kesilebilir..
Benim motorun hem önü hem arkası arasıra ses yapıyor. Sehpa üzerinde tekerlekleri elle çevirin , teker ittirdiğinizde bir iki tur atıyorsa frenlerinizde sıkılık yok normal demektir...Sürtse dahi......
Runemagick
Motorun rolanti ayarını motor sıcak iken yapman gerekir..Motorun sıcak rolantisi 1700 rpm olmalıdır..Ama bizim zatımızda devir saati olmadığı için bunu ölçmek zor.Bu devir ayrını kulağın ile yapman gerekir.
Sıhhatli ayar yapabilmen için hem hava hem gaz ayrları ile oynaman gerekir.....Ara sıra yüksek devirde gaz vererek motorun gazı rahat yiyip yimediğine ve egzosttan çıkan dumana bakarak yakıtın zengin veya fakir karışım olup olmadığını anlaman gerekir..Ayrıca karbüratör ayarı düzgün yapılmış bir motorun marşa basıldığında yarım marşta alması gerekir.......Aklının bir ucunda buluna....
Kolaygelsin.........
Herkese kazasız masrafsız ve zevkli sürüşler..
tüm ZAT'çılara selamlar....
tekeriniz düz bassın,kaskınız yer görmesin,farınızda yolunuzda açık olsun...
ve ennn önemlisi!!!!
GAZA GELMEYİN!!!!!
ahmet erşen abi teşekkür ederim saolasın bende sordum zat150 sıfır hava filtresi 14 tlama dediğin gibi almaya gerek yok
arkadaşlar motoru topladım bildiğiniz gibi bütün hortumşarı değiştirdim.bujiyi değiştirdim.benzin filtresini değiştirdim.
şimdi motoru çalıştırdım motor çalıştı. ama pütür pütür die çalışıyo mesela basıyorum gaza önce gaz yemiyor.sonra devirleniyor. hafif inişe gelince veya gazı kesince hani kontagı kapatınca gaz keser ya öyle gaz kesiyor. sonra durunca stop ediyor. tekrar çalıştırıyorum hafifi ısıtıyorum hareket edince aynı şey tekrar oluyor.
bilmem anlatabildimmi?sorunumu ne yapacam ben şimdi
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)