Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150 ZAT Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    @Ahmet Erşen
    Tamamdır hocam gereken bilgileri verdin sağolasın..

@Herkese
    Bugün SEVPA'ya uğradım motoru iyice bir inceledim.üstüne bindim, indim, orasını burasını kurcaladım, bagajını açtım kapadım vs.

Motorun üstünde insanın oturuşu kim ne derse desin gerçekten rahat. ben bu 15 gün içerisinde piaggio, kymco, hyosung, peugeot, yamaha gibi markaların bu segmentte olan tüm maxiscooterlarına bindim (abartmıyorum tümüne) ve içlerinde en rahatı 150 ZAT bence.Tabi herkesin poposuna göre değişir bu bilemem..

Malzeme ve işçilik kalitesi bakımından tabiiki arada farklar var ama neticede motorun fiyatı belli 3050 TL. Ona göre de tatminkar bir his verdi bana.

Ha ben motordan (yani mekanikten) hiç anlamam..O yüzden bilemem nedir ne değildir özelliklerine göre fiyatı vs. ama ustayla konuşurken (İsmet Usta, selam ederim) motorun beni rahat taşıyacağını ve beklentilerimi karşılayacağını söyledi. Zira ilk motorumdan ne beklentim olacak ki

Bir başka paylaşmak istediğim husus ta ustaya bu motoru alınca kafadan değiştirmem gereken parçalar varmıdır, nelerdir, ne kadara dır diye sordum.
    Bana yağını, bujisini, kayışını ve lastiklerini değiştirebileceğini söyledi ki bende forumdan bunları okumuştum...

Bu değişimlerin toplam maaliyeti 140-150 TL. civarında olacak..

250 TL. de ruhsat + sigorta tutuyor..

Neticede sıfır alacağım bu motor bana 3500 TL ye gelecek..

Bugün eve memnun mu geldim peki?

-Kesinlikle Evet!

Ek bilgiler:
    Türkiye'de motorun 2007, 2008 ve 2009 modeli yok.Sıfır olanları 2006 model.Satıcının bana aktardığı bilgiye göre stoklar bitmiş ve bahsettiğim tarihten sonra memlekete 150 ZAT getirilmemiş hiç.

Gene satıcının aktardığına göre Mondial artık vitesli motorlara ağırlık verecekmiş ve bundan sonraki dönemde daha çok bu tür motorların üretimi/ithalatına başlanacakmış. Bir de motorların artık Türkiye'de üretildiğini de sözlerine ekledi.

Arkadaşlar buraya kadar yazdıklarımın bazıları başlıkta yazılmış/konuşulmuş olabilir muhtemelen ama ben tüm fikirlerimi bir seferde yazayım dedim

Selam,sevgi..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    AYBERK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ismet ustaya ve hacı'ya selamlarımı iletirsen sevinirim....

ismet; 1 numaradır!!!!!

çiğköfteci ayberk dersen hemen tanırlar.....

benim çoooooook uzun süre servisim olmuştur,şimdi daha yakın yere idiyorum. ancak büyük sorunlarda mutlaka SEVPA'ya giderim.....

şimdiden hayırlı olsun.....

Motosikleti
    HAOJİN 125
    selamlar..
    sayın osbourne bende sıfır zat-150 almaya karar verdim ama 2009 modeli yok diyorsun peki biz 2007 modelini aldık diyelim ...
    ruhsat da 2007 mi yazacak ,nasıl olacak bu iş, beni aydınlatırsan sevinirim.
    saygılarımla...

Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    @AYBERK
    Perşembe günü gideceğim tekrar iletirim selamını tamamdır

@MİMAR
    Zaten 150 ZAT dediğim gibi en son 2006 da gelmiş yani 2006 olacak motor..sanırım model 2006 yazacak ama trafiğe çıkış tarihi 2009 olacak..Yanlış hatırlamıyorsam ruhsatta iki bilgi için de ayrı yerler var yani model yılı ve trafiğe çıkış tarihi olarak..

serkanzat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zat

AHMET ABİ UMARIM BİRAZ FİKİR EDİNEBİLMİŞSİNDİR
    AGLARSA ANAM AGLAR GERISI PLAYBACK YAPAR,,,

Motosikleti
    Artık Yok...
    bu takmalı çıkmalı çantalar var onlar çok güzel benim eski silverwing de ben kullanıyordum tavsiye ederim çok pratik kullanışlı

Motosikleti
    zat

Zat 150 çanta 250mct Uygulaması

Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu takmalı çıkmalı çantalar var onlar çok güzel benim eski silverwing de ben kullanıyordum tavsiye ederim çok pratik kullanışlı

şık bişeymiş ben düşünebilirim, fiyatları hakkında bilgi alabilirmiyiz?
    ahmet abinin bahsettiği çarşı pazara sık gittiği için ve muhtemelen meyve sebze yiyecek tarzı şeyler taşımak ve sanırım ezilmelerini önlemek için 25omct nin çantalarının nasıl duracağının görmek istedi bunlar ,onun için uyarmı bilemem,

Motosikleti
    Artık Yok...
    fiyatları değişiyor bu kappa resimdekiler 150 tl falandı ama başka markalarında var marka modeline özelliğine göre değişiyor 70 tl den başlıyor 300 e 400 e kadar çıkıyor mesela bunların tekerleklileride var tutma demiri var çekiyorsun tekerlekli yürüyen valiz oluyor falan.. hani şu hosteslerin pilotların kullandığı türden..

benim çok işime yaramışdı ben genelde kıyafetlerimi kumburgaza götürürken çok kullandım ama arada bende meyve sebze mangal için et met bira fizz :D aldım sonuçda çanta işde içine ne koyarsan onu alır yeterki koyucağın şeyi iyi izole et ben et almışdım hemde epey torba içinde torbaya koydum 6-7 tane kan falan gelmesin diye

görüntüsüde güzel çok şık modern sport duruyor.

en önemlisi sizin o resimlerde mct çantalarını takmak için kasaya herhalde kaynak falan yapıcaksınız çantaları yanlara tutturmak için motorun orjinalliğinide bozar o tip bir çanta birde takdınmı çıkaramassın çıkarsan çok çirkin o kaynak tutma demirleri falan görünür tahminim..

Ahmet Erşen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial ZAT 150 2005
    serkan..

Çalışmaların için teşekkür ederim...Ben yazıcıdan çıktı alarak birşeyler yapmaya çalıştım ama pek fikir sahibi olamadım....

Ama senin çalışmaların bana tam fikir verdi..

Sadece birinci resmindeki çantayı , artçının dayndığı sırtlık hizasına yani daha arkaya alırmısın.. Daha iyi görüneceğimden ve artçıyı oturduğu zaman rahatsız etmiyeceğinden eminim..

Logaritmanın .. da çantaları da gerçekten şik ve pratik . İhtiyaç anında tak , işi bitince çıkar .. Çok pratik... Monte derdi yok..

Yalnız Anorak tipi çantaların devamlı kullanılması güneş ve tozlanmaya karşı dayanıksız. Belli bir süre sonra renk değiştirip kirleniyor.. Oda beni çok rahassız ediyor..Ama günlük kullanma ve geziler için çok uygun..

MCT nin fiyatlarını yedekparça listesinden biliyorum..Logaritma Anorak çantaların fiyatlarını da verirse ve nerden bulacağımızıda söylerse memnun olurum..

Benim boyalı ve sabit çanta üzerinde durmam.Temiz ve her an kullanıma hazır olması..Fakat görünümü ile motorun görünüşünü bozar ve çirkin görünür diye önce resim üzerinde görmek istedim.

Kazasız masrafsız ve zevkli sürüşler..

Motosikleti
    Artık Yok...
    kadıköyden bir yerden almışdım 130 tl falandı uzun zaman oldu çok farklı markaları var modeller fiksde markaya göre fiyat oynuyor sirkeicde motorcuların orda abicim gezerek bakarsan en doğru fiyatı öyle alabilirsin..

bunları buldum bir bak abi

http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=45214
    http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=44168
    http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=43993
    http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=43979

bu arada dediğin doğru bu çantalar devamlı full time kullanıma gelmez gezin olur bir şey taşıycağın olur falan öyle zaten devamlı tutarsan biri araklar

Motosikleti
    zat

ahmet abi hangi sınıra doğru çekeyim sarı mı turuncu mu?

komple zat için krank ve egsoz arayan varsa bu sitede mevcut
    http://images.google.com.tr/imgres?i...%3D40%26um%3D1

egsoz
    http://images.google.com.tr/imgres?i...%3D40%26um%3D1

Motosikleti
    Mondial ZAT 150 2005
    Serkan..

Arka selede benim siyah çanta olduğunu düşünerek , çantanın tam altına gelecek şekilde .. Sarı ve ve turuncu çizgisinde iki tane yapabilirsen memnun olurum...

Logaritma..

Bilgilerin için teşekkür ederim.Çok faydalı oldu. Sirkeci tarafında dolaşıp bir bakacağım..Benim montaj ile pek sorunum olacağını zannetmiyorum.Motorun orjinalliğini bozmamak için mondial yazılarına bile dokunmadım. Hiçbir delik delmeden ve motora kaynak yapmadan profil ile monte edebilirim..Çünkiü kaynak makinası dahil her türlü alet ve malzemem var..

Teşekkürler..

Motosikleti
    Artık Yok...
    hayırlısı olsun abi nasıl kullanışına kolayına gelirse öyle yap tabiki.

birde benim bir merak ettiğim konu var bu zatların iki farının arasında bir üçgen boşluk var sanki böyle biri ordan motorun armasını amblemini çalmış gibi duruyor yani bir garip eksik duruyor niye öyle yapmışlar acaba bir nedenimi var.

Motosikleti
    zat
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlısı olsun abi nasıl kullanışına kolayına gelirse öyle yap tabiki.

birde benim bir merak ettiğim konu var bu zatların iki farının arasında bir üçgen boşluk var sanki böyle biri ordan motorun armasını amblemini çalmış gibi duruyor yani bir garip eksik duruyor niye öyle yapmışlar acaba bir nedenimi var.
    haklısın bende ona kafayı takmıştım ve belki resimlerimde görmüşsündür oraya bir parça uydurdum fenada olmadı,bende senin gibi düşünüyorum ama bir mantık bulamadım tek yapabildiğim orayı kendi imkanımla doldurmak oldu.resimdeki ejderi de imha ettim bu arada

Alıntı Ahmet Erşen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Serkan..

Arka selede benim siyah çanta olduğunu düşünerek , çantanın tam altına gelecek şekilde .. Sarı ve ve turuncu çizgisinde iki tane yapabilirsen memnun olurum...

Logaritma..

Bilgilerin için teşekkür ederim.Çok faydalı oldu. Sirkeci tarafında dolaşıp bir bakacağım..Benim montaj ile pek sorunum olacağını zannetmiyorum.Motorun orjinalliğini bozmamak için mondial yazılarına bile dokunmadım. Hiçbir delik delmeden ve motora kaynak yapmadan profil ile monte edebilirim..Çünkiü kaynak makinası dahil her türlü alet ve malzemem var..

Teşekkürler..

tamamdır.ama akşama evde halledebilirim burada pragramım yok

Motosikleti
    Mondial ZAT 150 2005
    Arkadaşlar ikinizede tekrar teşekkür ederim..

Sizin kafanıza takılan o üçgen yer birde varyatör üzerimdeki mondial yazılı kapak var iki vida ile tutturulmuş..

Bence bunların sebebi Çindeki Jingheng motorsiklet fabrikası dünyanın her yerinden sipariş olıyor..Asya avrupa güney amerika ...

Buralardaki satışı yapılan 150 Zatları değişik isimlerde görüyoruz..Fabrika müşterinin isteği üzerine adını yazdırması için boş bırakmış olabilir...

Bende öndeki üçgene takılmış ve motorun rengine uygun stıker yapıştırmışrım.162 inci sahifede var..

enginogurlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    loading...
    Alıntı i-lker adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Ahmet abi bunlarda yardımcı olur inşallah junlin chooper çantası bunlar sahibindende 40 liraya çiftini satıyolardı bi aralar montaj ayağı yok ama

Motosikleti
    zat
    ahmet abi enginin dediği gibi bunlarda iş görür ve kırmızısıda var.ilana bir bak istersen sen usta adamsın motjını motora zarar vermeden yapabilirsin resimdeki zatın arka selesine monte edilmiş en mantıklısıda o gibi gözüküyor,en kötü ihtimalle olmadı seleyi söküp deliklere çelik macun zımpara bir boya yine eski halini alır .

http://www.sahibinden.com/jinlun_cho...XQQdisplayitem

Motosikleti
    Mondial ZAT 150 2005
    Engin . Serkan yardımlarınıza gerçekten teşekkür ederim .. Çok iyi fikirler aldım..Sanki Junlin in çantası daha uyumlu olacak gibi . Daha dikdörtgen...MCT nin kinin arka açısı daha düşük. Daha kötü duruyor gibi.

Motoru aldığımda artçının arkalığı yoktu ilk sahibi çıkarmış.Sonra gittim istedim ..Bir işe yaramaz " servisi hem sırtlık hem çanta takılmıyor "dedi bizde çıkarttık atık dedi.

Fakat artçısı arka bagaja yaslana yaslana çantanın alt tırnaklarını çatlarmış.Birgün yolda giderken çanta düştü.Allah korudu arkamda artçım yoktu.

Buyüzden muhakak arka sırtlığı takmam gerektiğini anladım.Fakat sırtlıktan dolayı çanta vidaları seleye denk gelmiyordu.Önce 6 mm su kontraplağından altlık kestim macunladım ve siyaha boyadım .Birde selenin yukarı doğru bir yüksekliği var çantayı yere paralel durumuna getirmek için bir yükseklik koydum. Hem çantayı hemde sırtlığı monte ederek kullanılır hale getirdim..

Anlatmak istediğim. İsteyince ve biraz uğraşınca sorunların üstesinden geliniyor..Konusu açıldığı için anlatmak istedim..

Junlinin fiyatıda MCT ye göre çok uygun , nerdese yarı yarıya .
    Biraz daha araştırsam daha uygun çantalarda bulunabilecek..

Sağolun......

Motosikleti
    zat

Motosikleti
    Mondial ZAT 150 2005
    Serkan.. Yan Çantayı artçı sırtlığının Lamasının altında bir boşluk gözüküyor çantanın ön ucu oraya gelecek şekilde kaldırırmısın..Selenin arka çanta delikleri kapanmıyacak şekilde..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)

Bu Konudaki Etiketler