Mondial 150 ZAT Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
12 Nisan 2009, 20:04
sero1981 adlı üyeden alıntı
Herkeze selamlar uzun zamandır sitede bir şeyler yazamıyorum; fakat bütün yazılarınızı dikkatle takip ediyorum arkadaslar...
Aramıza yeni gelen arkadaşlar sizlerde aramıza hoş geldiniz...
Engincim motoru boyaya werdiğini yazmışsın bende düşünüyorum sana ne kadar a maal oldu ?? daha olmassa bende senın ustada boyatırım motoru..
saygılarımla..
benim motor gri malzemeler 120 lira tuttu iş bitince usta ne kadar isticek bakıcaz ben bi kac gune net fiyat yazarım sana
EDİT : boyacı işçilik olarak 100 lira aldı
Ahmet abi
Sibop ayarı Sentilinım yok abi ondan işte biraz sorun cıkar diye düşünüyorum ama şimdilik askıda o iş o işe kalkıstığım zaman gider alırım o sentilden
Reklamlar
-
12 Nisan 2009, 22:17
Engin...
Sentil Ucuz bir alet .. Bendeki çok eski..sibop ayarlarından daha çok buji tırnak aralığı ayarında kullanıyorum..Yeni buji alsak bile tırnak aralığını kataloğun verdiği değerde ayarlamak lazım..Tırnak aralığını -10 + 10 mikron
hatalı yapmamız ateşlemeyi etkiliyecektir....Bence yararlı ve olması gereken bir alet...
-
12 Nisan 2009, 23:49
Ahmet abi
buji alırken bidahakinde iridyum buji alcam biraz pahalı 25-30 lira cıvarında ama daha uzun ömürlü oluyomuş forumdada vardı konusu
-
13 Nisan 2009, 01:29
Ahmet Erşen adlı üyeden alıntı
Engin..
Sibop ayarı Sentilin varsa ve egsost ve emme sibop aralıklarını biliyorsan hiç zor degil....
KOLAY GELSİN........
Serkan....
Gerçekten abartısız ve çok şık olmuş..Renkler çok uygun..Motoruna çok iyi bakıyorsun.. O motor almanın avantajı da bu..
Kazasız belasız gülrgülr kullan....
Herkese kazasız masrafsız ve zevkli sürüşler..
sağol ahmet abi
dedğin gibi aslında abartıyı pek sevmiyorum...değişiklik olsun dedim aşırıya kaçmadan bir kaç bişey yaptım fena da olmadı gibi...
hatta sonrada rüzgarlıktaki ejderhayı söktüm,gözüme hoş gelmedi diye
enginogurlu adlı üyeden alıntı
Maşallah serkan allah kazadan beladan nazardan korusun aldığın ledli sislerinde resimlerini koysaydın nasıl bişe bi görse idik montaj öncesi
enginim allah razı olsun .allah kimseye kaza bela vermesinen led leri en yakın zamanda eklerim.rengini yeşil aldım ilk etapta kulağa belki hoş gelmeyebilir ama çok tatlı ışık veriyor,ikisinide direkt ön yere vurduracağım,
hem diğer araç sürücülerinin gözünü almasın diye ve gece görünürlüğü arttırsın diye,denedim hiç kötü olmadı,araç sürücüleri yere vuran kuvvetli ışığı arkaya baktıklarında ve yandan geçtiklerinde acayip farkediyorlar ve bu sayede görünürlüğün arttığını düşünüyorum.
AGLARSA ANAM AGLAR GERISI PLAYBACK YAPAR,,,
-
13 Nisan 2009, 14:21
selamlar
sayın enginogurlu cevabına teşekkür ederim mayıs sonu işşallah görüşürüz.
çeşmede olman benim için avantaj. zat 150 hakkında yardımların için şimdiden sağol.
saygılar.....
-
13 Nisan 2009, 21:45
MİMAR adlı üyeden alıntı
selamlar
sayın enginogurlu cevabına teşekkür ederim mayıs sonu işşallah görüşürüz.
çeşmede olman benim için avantaj. zat 150 hakkında yardımların için şimdiden sağol.
saygılar.....
Ben teşekkür ederim ama ben çeşmede oturmuyorum
-
13 Nisan 2009, 23:22
Ben teşekkür ederim ama ben çeşmede oturmuyorum
ahmet erşen abiyle karıştırdı galiba arkadaşımız.
-
14 Nisan 2009, 00:24
Ya arkadaşlar herkese merhaba öncelikle..Okudum sondna başa doğru yazıları epey ama esas sorumun cevabını alamadım bu 150zat benim gibi 120 kg lık birisini çeker götürürmü siz bana onu deyin bakayım
yani götürmesine götürür elbette ama bu süspansiyon ayarını 5 e getirsekte genede alttan sürtme yaparmı öyle en ufak kasis te?
ayrıca ağırım diye yakıt sarfiyatı öyle arabaya eşdeğer olurmu? son olarak ta motor erken mi bayılmaya başlar? fan soğutma hava soğutma demek değilmi yoksa hava soğutmada fan yokta bizimkinde ekstradan fan da mı var o noktayı da tam anlayamadım..
evet varmıdır tecrübe aktaracak ve benim kiloya yakın ağırlıklarda zat sürücüsü acaba?
Sevgiler..
-
14 Nisan 2009, 01:26
selamlar...
kusura bakma enginogurlu yanlış yazmışım...
mesajım ahmet erşen beye idi.
bu benim ilk forum yazışmam da....
saygılar...
-
14 Nisan 2009, 02:06
osbourne adlı üyeden alıntı
Ya arkadaşlar herkese merhaba öncelikle..Okudum sondna başa doğru yazıları epey ama esas sorumun cevabını alamadım bu 150zat benim gibi 120 kg lık birisini çeker götürürmü siz bana onu deyin bakayım
yani götürmesine götürür elbette ama bu süspansiyon ayarını 5 e getirsekte genede alttan sürtme yaparmı öyle en ufak kasis te?
ayrıca ağırım diye yakıt sarfiyatı öyle arabaya eşdeğer olurmu? son olarak ta motor erken mi bayılmaya başlar? fan soğutma hava soğutma demek değilmi yoksa hava soğutmada fan yokta bizimkinde ekstradan fan da mı var o noktayı da tam anlayamadım..
evet varmıdır tecrübe aktaracak ve benim kiloya yakın ağırlıklarda zat sürücüsü acaba?
Sevgiler..
Doktor ayagına geldı bende 120 kg lerdeyim.Motor bayılmıyor ama arkana artcı aldıgında hızlanma durumu dogal olarak dusuyor.Yakıt sarfıyatı tabıkı bıraz etkılenıyor.Sonucta daha hızlı ivme alması ıcın daha cok asılıyorsun gaza.
Gecen gun bostancıdan garipce koyune gıttık.herhangı bır sorun cıkmadı.Sısme vs.Oldukca rahat gıdıp geldım.Arkamda artcı ıle bırlıkte ortalama 200 kg ulastık sanırım.Gruptan kopmadık.Ayrıca ortalama 70-80 km hız ıle yol aldık.
-
14 Nisan 2009, 02:06
MİMAR adlı üyeden alıntı
herkeze selamlar.
aranıza izmir çeşmeden katılmak istiyorum.çeşmede mimarlık yapıyorum. evliyim 7 yaşında erkek çocuğum var.aranızdaki dayanışma çok güzel.
motorumu satınca ki satımaz ise ötv vs. indirimi bitmeden zat 150 almaya karar verdim.fakat çeşmede henüz zat 150 görmedim. internetten gördüğüm kadarı ile çok güzel ve şu anki ederi uygun.
saygılarımla.....
aramıza hoş geldin
serkanzat adlı üyeden alıntı
ne kadar güzel olmuş yaa özellikle sticker ler süper
bi de o öndeki üçgen parlak şey ne çok şık duruyor.
-
14 Nisan 2009, 02:56
Ahmet abi
buji alırken bidahakinde iridyum buji alcam biraz pahalı 25-30 lira cıvarında ama daha uzun ömürlü oluyomuş forumdada vardı konusu
İRİDYUM buji ile 11 bin km dir beraberim dayanıklı ürün ama orjinalini bulman lazım
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
-
14 Nisan 2009, 08:47
safak112 adlı üyeden alıntı
Doktor ayagına geldı
bende 120 kg lerdeyim.Motor bayılmıyor ama arkana artcı aldıgında hızlanma durumu dogal olarak dusuyor.Yakıt sarfıyatı tabıkı bıraz etkılenıyor.Sonucta daha hızlı ivme alması ıcın daha cok asılıyorsun gaza.
Gecen gun bostancıdan garipce koyune gıttık.herhangı bır sorun cıkmadı.Sısme vs.Oldukca rahat gıdıp geldım.Arkamda artcı ıle bırlıkte ortalama 200 kg ulastık sanırım.Gruptan kopmadık.Ayrıca ortalama 70-80 km hız ıle yol aldık.
Hehe doktorum peki yollardaki kasislerde vb. durumlarda motorun altını sürtme ihtimali artıyormu bu amortisör ayarına rağmen? Yada 120 kg olmanın motorun altını sürtme konusunda bir farklılığını yaşamadın mı?
Son olarak 120 kg 187 cm boy birisi olarak bu motorda sırıtmam değilmi
Bir de arkadaşlar bu SEVPA motor için ne diyorsunuz? Motorumu oradan almayı düşünüyorum. Başka bir öneriniz veya bilgilendirmeniz varsa paylaşmanızı rica ederim. Özel Mesaj ile haberleşebiliriz bu konuda.Teşekkürler..
-
14 Nisan 2009, 10:15
iskenderunlu adlı üyeden alıntı
aramıza hoş geldin
ne kadar güzel olmuş yaa
özellikle sticker ler süper
bi de o öndeki üçgen parlak şey ne çok şık duruyor.
arkadaşlarımın beğenmesi beni mutlu etti. o parlakşeyi aksesuarcıdan aldım,oranın boş olması beni rahatsız ediyordu,onuda görünce ahanda bu parça buraya oturur dedim ve almıştım(6ytl gbiydi fiyatı)nikelajlı plastik bir parça
-
14 Nisan 2009, 10:50
serkanzat adlı üyeden alıntı
arkadaşlarımın beğenmesi beni mutlu etti.
o parlakşeyi aksesuarcıdan aldım,oranın boş olması beni rahatsız ediyordu,onuda görünce ahanda bu parça buraya oturur dedim ve almıştım(6ytl gbiydi fiyatı)nikelajlı plastik bir parça
Allah güle güle kullanmayı nasip etsin.
Rüzgar ne kadar sert eserse essin kayadan alıp götürecegi sadece tozdur.
-
14 Nisan 2009, 10:56
amin alico..
nerelerdesin sen yahuu bir görünüp bir kayboluyorsun,
-
14 Nisan 2009, 11:22
Mimar..
Çeşmede oturan benim...Her hafta sonu otobüsle çeşmeye geliyorum fakat motorla gelmeye havalar ısınmaya başlayınca Mayıs ayındn itibaren gelmeye başlıyorum....Otobanda ZAT ın sürüşü çok rahat hiç yormuyor...
Mimar olduğunuza göre Ilıcada Afacan Hafriyatı tanırsınız.Onların Yan komşusuyum....Görüşmek üzere beklerim....
Engin
Ben ayın 10 unda İstanbula geldim perşembe akşamı döneceğim...Eminönü hırdavatçılar çarşısında dolaşırken gözüme sentil ilişti..Benimki 30 senelikti küflenmişti fiyatını sordum 7 tl dedi 5 tl vereyim dedim nazlandı giderken tamam ver abi dedi.....Ben bendekini yeniledim.. Sana fiyatının ucuz olduğunu söylemiştim......Aklının bir kıyısında bulunsun..
Aliço
Arasıra buradayım demen iyi oluyor..Motorunu ne yaptın satışa çıkarmıştın...
Herkese kazasız masrafsız ve keyifli sürüşler....
Serkan..
Senden birşey rica edeceğim...Ben motorumu çarşı pazar market alışverişlerinde çok kullanıyorum....Arka çanta yetersiz kalıyor..Mondial 250 MCT nin yan çantalarını benim 162 inci sahifedeki motora bir yapıştırma yapabilirmisin ? nasıl göründüğünü görmek istiyorum. ...Arka çantayı kırmızı ve siyah versiyonları nasıl görünür acaba.......?????
Senin bu konudaki ustalığını geçmiş aylarda ZAT üzerindeki çalışmalarda gördüğüm için , bu çalışmayı yapabilirsen sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.....
-
14 Nisan 2009, 14:51
ahmet abi istanbula ,hangi semtte kalıyorsun,
Ahmet Erşen adlı üyeden alıntı
Mimar..
Çeşmede oturan benim...Her hafta sonu otobüsle çeşmeye geliyorum fakat motorla gelmeye havalar ısınmaya başlayınca Mayıs ayındn itibaren gelmeye başlıyorum....Otobanda ZAT ın sürüşü çok rahat hiç yormuyor...
Mimar olduğunuza göre Ilıcada Afacan Hafriyatı tanırsınız.Onların Yan komşusuyum....Görüşmek üzere beklerim....
Engin
Ben ayın 10 unda İstanbula geldim perşembe akşamı döneceğim...Eminönü hırdavatçılar çarşısında dolaşırken gözüme sentil ilişti..Benimki 30 senelikti küflenmişti fiyatını sordum 7 tl dedi 5 tl vereyim dedim nazlandı giderken tamam ver abi dedi.....Ben bendekini yeniledim.. Sana fiyatının ucuz olduğunu söylemiştim......Aklının bir kıyısında bulunsun..
Aliço
Arasıra buradayım demen iyi oluyor..Motorunu ne yaptın satışa çıkarmıştın...
Herkese kazasız masrafsız ve keyifli sürüşler....
Serkan..
Senden birşey rica edeceğim...Ben motorumu çarşı pazar market alışverişlerinde çok kullanıyorum....Arka çanta yetersiz kalıyor..Mondial 250 MCT nin yan çantalarını benim 162 inci sahifedeki motora bir yapıştırma yapabilirmisin ? nasıl göründüğünü görmek istiyorum. ...Arka çantayı kırmızı ve siyah versiyonları nasıl görünür acaba.......?????
Senin bu konudaki ustalığını geçmiş aylarda ZAT üzerindeki çalışmalarda gördüğüm için , bu çalışmayı yapabilirsen sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.....
Ne demek ahmet abi en kısa zamanda hallederim,yan tarafa sepet bile eklerim yeterki sen iste
(akşama ev de halledeceğim abi)
-
14 Nisan 2009, 16:31
osbourne adlı üyeden alıntı
Yollardaki kasislerde vb. durumlarda motorun altını sürtme ihtimali artıyormu bu
amortisör ayarına rağmen? Yada 120 kg olmanın motorun altını sürtme konusunda bir farklılığını yaşamadın mı?
Son olarak 120 kg 187 cm boy birisi olarak bu motorda sırıtmam değilmi
Bir de arkadaşlar bu SEVPA motor için ne diyorsunuz? Motorumu oradan almayı düşünüyorum. Başka bir öneriniz veya bilgilendirmeniz varsa paylaşmanızı rica ederim. Özel Mesaj ile haberleşebiliriz bu konuda.Teşekkürler..
demiştim ama
-
14 Nisan 2009, 17:22
Serkan..
Şimdiden teşekkür ederim..
Mondialin MCT sayfasında 360 derece de tam arkadan görünüşünden faydalanabilirsin. Herhalde..?
Ben Bahçelievler Basın Sitesinde kızımın evindeyim....
Osborne...
Senin Hava soğutma ile ilgili sorduğun soru havada kaldı galiba. Ben cevaplayım..
Hava soğutmalı motorlar ikiye ayrılır..
a - Hava kanatçıkları ile soğutma..
b - Fanlı soğutma...
Hava kanatçıkları ile soğutulan motorla, motorsikletin öntarafında ve seyir halinde direkt hava temasında olan motorlardır. ( cooper , cup . turıng gibi motorlar ).. Bu motorlar , silindir gövdeleri üzerinde bulunan hava kanatçıklarının arasından hava akımının geçmesi ile soğurlar..
Fan soğutmalı motorlar ise ( scooter gibi ) , motorun arka tarafında bulunup etrafı grenaj ile kapalı ve hava akımının olanaklı olmadığı motorlardır...Bu sebepten imalatçılar motor krank ucuna bir fan eklemek ve silindir gövdesinin etsafını plastik kapak ile kaplıyarak Fanın dışardan emdiği havayı , silindir gövdesi üzerinde dolaştırarak , soğutma esasına dayanır..
Birde alt vurmayı dert etme ..Bende motoru ilk aldığımda bir iki sefer vurdum. Alıştıktan sonrada birdaha vurmadım..Önceden altının nerede vurup nerede vurmuyacağını kestirip ona göre ayarlıyorsun...
İnşaallah yardımcı olmuşumdur..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler