arkadaşlar merhaba;
motoru alalı 1 ay oldu gezmekten ancak yazabiliyorum
yaklaşık 1,5 ay önce ani bir şekilde motor almaya karar verdim ve seçimin 150 zat oldu. motor almadan önce yaklaşık 1 hafta sıra bekledim ... alışımda maceralı oldu bir bayiye kapora verdim, istanbuldaki tüm bayilere 150 zatlar geldi en son bu adama geldi neyse teslim almaya gittim motor kullanmayı hiç bilmiyorum... işten takım elbiseli gitmişim zaten...
planım bilen bir arkadaşımla gitmekti ama onunda son anda iş çıktı ve kaldım tek başıma... motoru aldım plaka taktırmak için 200mt ilerdeki servise dahi götüremedim o kadar
sağ olsun ordan bir adam bıraktı servise. servisin orda biraz antreman yapayım dedim, gittim geldim biraz gözüm yemedi. eve götüremeyecem motoru
serviste bırakırım motoru ertesi gün arkadaşımla alırım derken, başka bir 150 zat sahibi motorunu bakıma getirmiş ve yaklaşık aynı yerde oturyormuşuz şans eseri... bıraktı eve kadar
hemen üstümü değiştirip antremanlara başladım ve bu güne kadar ufak tefek turlar ile 1100 km yi devirdim. hatta dün ikiter.org'un güze merhaba gezisine katıldım ve hayatımın en büyük keyiflerinden birini yaşattı bana herkesin küçük gördüğü 150 zat. biraz zorlandım tabii TEM'de 100-110 ancak gidiyor zaten (rampalar hariç) ama yüzümü kara çıkartmadı.
ufak tefek sorunlar yaşadım, ilk ve şok olduğum durum motoru aldıktan 5 gün sonra akünün bitmesiydi. acayip moralim bozuldu.
neyse sorun bagaj ışıgının açık kalmasıymış. hemen söktüm lambayı... daha 200kmde kalkışta (sadece kalkışta) motordan patır-patır bir ses geliyor- sanki harley mübarek neyse 500 bakımına götürdüm. sorun geçti. valyetör (veya nasıl yazılıyorsa) ile ilgi bi sorun olabilir 1500 bakımında motoru açıp yağlamak lazım dediler... anlamadım ama neyse dedim motor gidiyomu gidiyo
500 bakımndan sonra tek kişi süper (hatta canavar)... fakat iki kişi binince patır-patır ses + arka amotisörden gıcır-gıcır ses gelmeye başladı. (sanırım 1500 bakımında o da geçer)
şimdi motor bana az gelmeye başladı (özellikle hızı 140-150 ye çıksa o sorunumda yok aslında) seneye yeni bir motor düşünüyorum artık. benim gibi akılda hiç motor olmayan biri motor sevdasına kapılmasına ben bile şaşırıyorum...
öncelikle benim gibi yukarıdaki sorunlar ile özellikle motordan ilk kalkışta patır-patır ses gelmesi ile karşılaşan varmı?.. 1500 bakımı yaklaşık ne kadar masraf çıkartıyor?
görüşmek dileğiyle...