Mondial 150 ZAT Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
10 Nisan 2009, 15:22
iskenderunlu adlı üyeden alıntı
sıfır aldığın motosikleti bir yıl sonra muayene yaptırıyorsun.
ilk muayenden sonra iki yılda bir olmaya başlıyor muayene
bende 3 sene yazıyor,2005 yılın da öyle bir karmaşa yaşanmış hatta bazı memurlar hala bilmiyor ve 1 yıl olarak ruhsata işliyormuş,itiraz edildiğinde düzeltilme şansı varmış.2 el motorlarda da her 2 yılda bir olduğu belirtiliyor(d)de
Resmi gazete
Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce Yayımlanır
Kuruluş : 7 Ekim 1920 23 Eylül 2004PERŞEMBE Sayı : 25592
Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve
Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik
YEDİNCİ BÖLÜM
Araçların Muayeneleri ile İlgili Hükümler
Muayene Süresi
Madde 14-Araçlar cinslerine, kullanma amaç ve şekillerine uygun olarak periyodik muayeneye tabidir. Buna göre;
a) Hususi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir,
b) Resmi otomobiller ile bunların her türlü römorkları ilk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir,
c) Lastik tekerlekli traktörler ile bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında üç yılda bir,
d) İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,
e) Diğer bütün motorlu araçlar ile bunların her türlü römorkları ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir,
periyodik muayeneye tabi tutulur.
Askeri araçlarla, iş makinesi türünden araçların muayeneleri, tescilini yapan kuruluşlarca yapılır.
Muayene süresi dolmasa bile kazaya karışması sonucu yetkili zabıtaca muayenesi gerekli görülenler ile üzerinde değişiklik yapılan araçların ayrıca özel muayenesi zorunludur.
Karayoluna çıkmış olan araçların, teknik şartlara uyup uymadığı trafik zabıtasınca kontrol edilerek uygunsuzluk tespit edilenler, her an muayene istasyonlarına sevk edilip muayeneleri yaptırılabilir. Bu durumda trafik zabıtasınca bir “Uygunsuzluk Tespit Tutanağı” düzenlenir. Bu tutanak olmaksızın muayene istasyonuna sevk yapılamaz.
DOKUZUNCU BÖLÜM
Geçici Hükümler, Yürürlük ve Yürütme
Geçici Madde 1- Mevcut muayene istasyonlarında yapılmakta olan araç muayene işlemlerine; bu Yönetmelik hükümleri ile 5 inci maddede yer alan şartlara göre, “Geçici İşletme Yetki Belgesi” alan muayene istasyonlarının faaliyete başladığı tarihte son verilir.
Yürürlük
Madde 21- Bu Yönetmelik 1/1/2005 tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
Madde 22- Bu Yönetmelik hükümlerini Ulaştırma Bakanı yürütür.
Muayene istasyonları bunu kaale almadan hala 1 yıl olarak işliyorlar ama mesela Göztepe muayene istasyonunda bu hata düzeltilerek bir arkadaşımızın muayene tarihi 2 yıl olarak düzeltilmiş. Bilginize [/B]
AGLARSA ANAM AGLAR GERISI PLAYBACK YAPAR,,,
Reklamlar
-
10 Nisan 2009, 16:17
evet 2 yılda bir muayenelerimiz. ama malesef ilk muayene bir sene sonra diye ruhsatımıza iişleniyor.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
yaw enginogurlu senin farları motosikletin üzerine taktınmı resimleri var mı nasıl duruyo merak ettim?
.
.
.
.
.
.
-
10 Nisan 2009, 20:12
Bilgilendirme için teşekkürler. Haziran 2006 model benim zat ruhsatta haziran 2009 yazılı ilk muayene. Sonra her 2 yıla bir devam ediyor olmalı. Arabalarda da aynısı geçerli zaten.
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
-
10 Nisan 2009, 21:11
evet 2 yılda bir muayenelerimiz. ama malesef ilk muayene bir sene sonra diye ruhsatımıza iişleniyor.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
yaw enginogurlu senin farları motosikletin üzerine taktınmı resimleri var mı nasıl duruyo merak ettim?
.
.
.
.
.
.
http://www.motosiklet.net/forum/tekn...resimleri.html
bunlar motor üstündeki resimleri
http://www.motosiklet.net/forum/tekn...ygulamasi.html
bunlarda yapım aşaması
afiyet olsun
-
10 Nisan 2009, 22:07
enginogurlu adlı üyeden alıntı
teşekkür ederim
-
11 Nisan 2009, 00:23
teşekkür ederim
faydalı oldumu
-
11 Nisan 2009, 01:08
[iskenderunlu evet 2 yılda bir muayenelerimiz. ama malesef ilk muayene bir sene sonra diye ruhsatımıza iişleniyor.
.
.
.
.
.
.
.
benim ruhsatımda trafik tescil 04.11.2008 05.11.2011 kadar işlenmiş (3yıl olarak)resmi gazetenin d bölümündeki gibi eğer 1 yıl yaparlarsa uyarın.2 el motorlarda da 2 yılda bir olarak yazdırın.bunu ben değil kanun böyle söylüyor memuru bu konuda uyrın gerekirse bu resmi gazete örneğinin çıktısıyla gidin yazık günah her yıl uğraşmayın.
.
.
.
.
.
.
.
-
11 Nisan 2009, 01:19
-
11 Nisan 2009, 12:19
selam arkadaslar nasılsınız.
ufak bır sorum olucak
Bildiginiz uzere kayıs olarak BANDO marka var.bundan daha ıyı bır marka varmı.
-
11 Nisan 2009, 16:03
herkeze selamlar.
aranıza izmir çeşmeden katılmak istiyorum.çeşmede mimarlık yapıyorum. evliyim 7 yaşında erkek çocuğum var.aranızdaki dayanışma çok güzel.
motorumu satınca ki satımaz ise ötv vs. indirimi bitmeden zat 150 almaya karar verdim.fakat çeşmede henüz zat 150 görmedim. internetten gördüğüm kadarı ile çok güzel ve şu anki ederi uygun.
saygılarımla.....
-
11 Nisan 2009, 16:57
safak112 adlı üyeden alıntı
ufak bır sorum olucak
şafak honda yamaha ne kullanıyor onu öğrenmek lazım onların kullandığı parça zaten kötü olmaz..
-
11 Nisan 2009, 19:48
ufak bır sorum olucak
Şafak..
Ben kayışı geçen ay değiştirdim Bandokayışı hakiki japon malı , kayışın
açıklamasını A.R Gebzeli sitesinde görebilirsin.
Mimar
Ben izmirliyim . genellikle mayıs ayından sonra çeşmede yaşıyorum..Evim alaçatı - Ilıca kavşağında Ilıca tarafında . Geçen sene çeşmede 3000 km yaptım.Ben sadece yıldız burnunda gri bir ZAT gördüm başkada görmedim.
ZAT almanı tavsiye ederim.Zorlamaz ve bakımlarını zamanında yaparsan sorun çıkarmaz.Çeşmede sana yardımcı olabilirim.
Görüşmek dileğiyle..
Engin ...
Bahar geldi havalar düzeldi...Senin motordan ne haber....Modifiye işleri nasıl gidiyor...Angel Age ve mercek farların çok güzel olmuş..Tebrik ederim..Elin bu işlere oldukça yatkın..İzmirde olsaydın benim amatör atölyede epey şeyler yapardık....
Motorunla ilgili haberleri bekliyoruz..
Kazasız masrafsız ve zevkli sürüşler..
-
11 Nisan 2009, 20:36
ufak bır sorum olucak
şfafk en iyiysi bando diyebilirim japon malı ve gebzede üretiliyor arkadaşım orada çallışıyor.10 numara kayış ve herkeste genelde onu tavsiye eder
-
12 Nisan 2009, 12:46
Ahmet Erşen adlı üyeden alıntı
Şafak..
Ben kayışı geçen ay değiştirdim Bandokayışı hakiki japon malı , kayışın
açıklamasını A.R Gebzeli sitesinde görebilirsin.
Mimar
Ben izmirliyim . genellikle mayıs ayından sonra çeşmede yaşıyorum..Evim alaçatı - Ilıca kavşağında Ilıca tarafında . Geçen sene çeşmede 3000 km yaptım.Ben sadece yıldız burnunda gri bir ZAT gördüm başkada görmedim.
ZAT almanı tavsiye ederim.Zorlamaz ve bakımlarını zamanında yaparsan sorun çıkarmaz.Çeşmede sana yardımcı olabilirim.
Görüşmek dileğiyle..
Engin ...
Bahar geldi havalar düzeldi...Senin motordan ne haber....Modifiye işleri nasıl gidiyor...Angel Age ve mercek farların çok güzel olmuş..Tebrik ederim..Elin bu işlere oldukça yatkın..İzmirde olsaydın benim amatör atölyede epey şeyler yapardık....
Motorunla ilgili haberleri bekliyoruz..
Kazasız masrafsız ve zevkli sürüşler..
Ahmet abi
modifiye işleri yalan oldu adam kazık atmaya calıstı durumlar karıstı motoru hiç ellettirmedim aldım geriye öle yatıo grenajlarını boyaya verdim onları bekliyorum şu anda sadece iskelet olarak duruyor
farlarım güzel gece görüş acısıda güzel
-
12 Nisan 2009, 16:24
[SIZE="3"]Engin[.../SIZE]
İyiki erken farketmişsin.İşe başlamak için paranı alıp hiç birşeyde yapmıyabilirdi..
Motor ve varyatör sisteminde sorun yoksa önemli değil...Motor şu an iskelet te olsa kendinin halledeceğinden eminim..Hiç olmassa yapılan işi bilirsin..her vidasını kendin sıktığın için kafanda soru işareti olmaz...
Benim egzost paslanmıştı..Bir kutu ısıya dayanıklı ( 650 Derece ) sprey boya aldım önumüzdeki hafta söküp boyayacağım...Krom parçalarıda devamlı pasta ile parlattığım için onlarda sorun yok..
Kendi işimi kendimiz yaptığımızda motordan dahada zevk alacağımız kesin..
Benim için böyle. Ben motordan değil motor benden korksun........
Engin , Motorun bitince resimlerini bekleriz....
Kazasız masrafsız ve zevkli sürüşler......
-
12 Nisan 2009, 17:36
Ahmet abi
Erken döndük aslında ben kendim yapmayı düşünüyordum babamla beraber ama benim ugrascak vaktım yok bitek supap ayarı korkutuyor bizi onunda üstünden gelicemizi düşünüyorum ama o kadar masraf yapmak istemiyorum artık bi türlü binemedim tamir etmekten dün ayak marşının kolu kırıldı bugun aldım değiştirdim orta sehpa nın ayak basarak kaldırdığımız yeri kırıldı söktük kaynakcıya götürüp iyice kaynattırcaz bittiği zaman eski haliyle yeni halinin fotolarını sizlerle paylasıcam bittiği zaman tam bi zat olucak
-
12 Nisan 2009, 17:38
-
12 Nisan 2009, 18:04
Maşallah serkan allah kazadan beladan nazardan korusun aldığın ledli sislerinde resimlerini koysaydın nasıl bişe bi görse idik montaj öncesi
-
12 Nisan 2009, 19:03
enginogurlu adlı üyeden alıntı
Ahmet abi
modifiye işleri yalan oldu adam kazık atmaya calıstı durumlar karıstı motoru hiç ellettirmedim aldım geriye öle yatıo grenajlarını boyaya verdim onları bekliyorum şu anda sadece iskelet olarak duruyor
farlarım güzel gece görüş acısıda güzel
Herkeze selamlar uzun zamandır sitede bir şeyler yazamıyorum; fakat bütün yazılarınızı dikkatle takip ediyorum arkadaslar...
Aramıza yeni gelen arkadaşlar sizlerde aramıza hoş geldiniz...
Engincim motoru boyaya werdiğini yazmışsın bende düşünüyorum sana ne kadar a maal oldu ?? daha olmassa bende senın ustada boyatırım motoru..
saygılarımla..
[B]ALLAH KASK'LARIMIZA ASFALT YÜZÜ GÖSTERMESİN[/B]
-
12 Nisan 2009, 19:08
Engin..
Sibop ayarı Sentilin varsa ve egsost ve emme sibop aralıklarını biliyorsan hiç zor degil....
KOLAY GELSİN........
Serkan....
Gerçekten abartısız ve çok şık olmuş..Renkler çok uygun..Motoruna çok iyi bakıyorsun.. Sıfır motor almanın avantajı da bu..
Kazasız belasız gülegüle kullan....
Herkese kazasız masrafsız ve zevkli sürüşler..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler