Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150 ZAT Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Çekik gözlü 125'Lik:D(mondial Mt)
    Alıntı safak112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet 250 cc hys dusunuyorum.buldum bıtane.4500 km de 4500 ytl :D
    Şafak abi benm şu 125 mt'i satabilirsem senin motoru alırım abi km'si kaç binde
    scooter modifiyesi yapılcak yer aranıyo:silent:

[COLOR="Red"][B][U]ÇekiK GözLü Scooter[/U][/B][/COLOR]:queen:

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    serkanzat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zat
    AGLARSA ANAM AGLAR GERISI PLAYBACK YAPAR,,,

Motosikleti
    GSXR-1000
    Alıntı ist.melezz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şafak abi benm şu 125 mt'i satabilirsem senin motoru alırım abi km'si kaç binde

Merhaba.Gerçi Serkan gerekli linki atmıs (Çok teşekkür ederim).yinede yazıyım 8000 km de.Dediğim gibi bir problemi yok. Arka tarafında hafif cizikler mevcut.

enginogurlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    loading...
    şafak abi hani zatları 250 cc yapcaktık

Motosikleti
    Zat150 gitti MCT250 geldi :)
    şafak abi kestirmeden cc yükseltmenin yolunu bulmuş baksana

Motosikleti
    loading...
    öle olmuokil ama biz daha geziler yapıcaktık zatlarla banane banane

sero kardeşim senin motorcuna bi sorsana bu 250 cc konusunda neler dicek

Motosikleti
    Mondial 150 zat
    engin kasımpaşada oturuyosun gelmeye kalksam 5 dakkamı almaz bı turlu görüşemedık senınle yaaaa

serkan teşekkür ederim biladerim eline sağlık
    ama benım demek ıstedıgım bu dııl malesef
    burdan bı arkadaşıma soledım o bı uğraşcek bakalım
    dedıgım gıbı yapabılırse koycem buraya zaten
    ama dediğim gibi eline sağlık
    Where did you sleep last night? ? ? :silent:

Motosikleti
    GSXR-1000
    Gezileri herzaman yapıcaz merak etmeyin.Zaten Zat ı satana kadar 9000 km yi goruruz gibi geliyor.:D Bakalım artık.Ya arkadaslar su hız yetmiyo bana yoksa Zat tan cok memnunum.250 cc ye cıkartırsanız valla satmam.

Motosikleti
    loading...
    Alıntı safak112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gezileri herzaman yapıcaz merak etmeyin.Zaten Zat ı satana kadar 9000 km yi goruruz gibi geliyor.:D Bakalım artık.Ya arkadaslar su hız yetmiyo bana yoksa Zat tan cok memnunum.250 cc ye cıkartırsanız valla satmam.

abicim biraz sabret o zaman arastırmadayım gördüğüm her tamirciye soruyorum ama adamlar kendilerine güvenmiyolar biraz daha sabret para bırıktır olmazsa satarsın

CILGIN

kardeşim doru diyon valla bi ara buyur gel görüşelim benim motor yatısta gerci ama

serkanzat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zat
    Selam arkadaşlarım.
    Motoplus 2009 fuarı'için bilet ayarladım.isteyen varsa bana bidirsin yardımcı olayım.

QUOTE=Ç I L G I N;1402343]engin kasımpaşada oturuyosun gelmeye kalksam 5 dakkamı almaz bı turlu görüşemedık senınle yaaaa

serkan teşekkür ederim biladerim eline sağlık
    ama benım demek ıstedıgım bu dııl malesef
    burdan bı arkadaşıma soledım o bı uğraşcek bakalım
    dedıgım gıbı yapabılırse koycem buraya zaten
    ama dediğim gibi eline sağlık [/QUOTE]

biladerim birde buna bak elimden gelen budur.
    AGLARSA ANAM AGLAR GERISI PLAYBACK YAPAR,,,

Motosikleti
    Mondial 150 zat
    vay vay vay budur işte yaaaa az çok fikir edindim şimdi bak kardeşim eline sağlık saaaooollllll

sizce nasıl olur ya jantları güzel bi beyaza boyatsam koltuk krem böle beyaza yakın arka yaslanmalık öle sonra öndeki 2 torpido oranında dışları o renk kaplama???? iyi olur gibime gelıyo da görmek lazım bi

yaptırcem ya inşallah

alico96 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125 SİYAH,Keeway Superlight 150,BMW F650
    arkadaşlar ben aynaların sürekli hareket etmesine çözüm bulamadım, bu sorunu çözen arkadaşlar varsa ve paylaşırsa çok sevinirim herkeze keyifli sürüşler.
    Rüzgar ne kadar sert eserse essin kayadan alıp götürecegi sadece tozdur.

Motosikleti
    Mondial 150 zat
    Aynaların dibindeki vidaları sağlamca sık aynanı ayarladıktan sonra olur...

benım sağ aynamda oynuyo sıkmam lazım yaaa

bide 2 kişi bindimi motora en ufak cukurda bile çatırdı yapıyo debriyajın orası sanki yaaaa varmı bununla karşılaşan???
    artık kulak alıştı motorun sesine en ufak sesı duyuyorum

Ahmet Erşen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial ZAT 150 2005
    HERKESE MERHABALAR..

ÇILGIN..

Arka tekerin oradan duyduğun zincir sesine benzer sesin birkaç nedeni olabilir.Bendede benzer ses vardı.

1 - Arka tekerin ve egsostun bağlı olduğu arka sağ traversin 3 bağıntı noktası var.Onları kontron et.Benimkinde silkelemeden dolayı travers iki civata bağlantı yerinden kırılmış.İlk sahibi sadece kullanmış.Hiç dikkat etmemiş.Bende 2 .3 aylık aramadan sonra farkettim. Servise götürüp traversin civata yataklarını kaynattırdım.Yenisi yanılmıyorsam 90 Tl civarında.Travers çok önemli çünkü arka tekerin mili traverse somunla bağlanıyor.Yani travers civata yataklarından kırılırsa tekerlek mili tek bağlantıya kalıyor .Tehlike yaratıyor.
    Traversin kırık oluşu titreşimde parçaların bir birine çarpıp zincir sesi gibi ses çıkarmasına yarıyor.
    Benimkinde ses kaynak yapıldıktan sonra % 90 kesildi.Ara sısa hafif zincir sesi gibi ses gelmeye devam etti.

2 - İkinci sesi arktekerin sol tarafında ,plastik hava filitresi kutusu var ,üst tarafındaki arka grenajın kasislerde , bilhassa artçı alınca ona sürttüğünü farkettim.Siyah havafilitresi kutusunun yanı sürtmeden dolayı grimsi renk almıştı.
    Siyah kutunun üzerine ,yumruğumun yanı ile birkaç sefer sertçe vurarak bağlı bulunduğu ince lamayı eğilterek grenaja sürtmesini engelledim ve ses tamamen kesildi.

3 - Ayrıca kontrol edeceğin yerler. Egzostun üzerinde ve arkasında bulunan nikelajlı saçların vidalarının gevşemesinden ayni sesleri yapabilir.

Buraları kontrol et tahmin ederim muhakkak sebep biri olacaktır.

Aliço..,

Seninle telefon konuşmamızdan sonra 3 mondial parça satıcısını aradım ikisinde BANDOmarka (japon malı )kayış vardı .Birinde DURO marka türk malı kayış vardı. Artık orjinal çin malı Powerling marka kayışlar ithal olmuyormuş.

Fakat BANDO marka kayışın üzerinde Japan yazmasına karşın, Japonların
    GEBZE de kurmuş oldukları fabrikada üretilen mallar imiş.Ben www gebzeli.com
    sitesinden buldum.Gerçekten çok kaliteliye benziyor. Parçacılarda 20 Tl...
    Sitede fiyatı 6 Tl.

Ayna ile ilgili çılgın öz olarak yazmış. Ben daha detaylı yazayım..

Aynanın pasolu olan mili elciklerin yanındaki somuna vidalanıyor , milin üzerinde olan kontra somunlarda ayna milini sıkmaya , sabitleştirmeye yarıyor.
    O kontra somunları anahtarla sıkıp mili sabitleye bilirsin.
    Fakat çok fazla ayna milini sabitleme, seyir halinde rüzgardan dönmeyecek kadar sert , çarpma ve vurma esnasında da dönecek kadar yumuşak olmalı.

Aksi taktirde ayna kırılır.

Herkese Kazasız masrafsız ve zevkli sürüşler...

alico96 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125 SİYAH,Keeway Superlight 150,BMW F650
    Aynalar dipteki vidadan değil üst taraftaki topuz şeklindeki yerden oynuyor.Mili elçiklerin oradaki somunlardan sabitledim ama üst taraf sürekli dönüyor.
    Hekeze iyi sürüşler diliyorum.

Ahmet Abi en yakın sürede görüşmek dileğiyle tavsiyeler için teşekkürler.Saygılar.
    Rüzgar ne kadar sert eserse essin kayadan alıp götürecegi sadece tozdur.

Motosikleti
    GSXR-1000
    bugun 9:30 gıbı caddebostandayım.gelmek isteyen olurssa mıgros arkası bilginiz olsun.

Motosikleti
    Artık Yok...
    250 cc ye çıkartmanın en kolay mantıklı yolu hacim yükseltmeye giderken hangi motor kısımları gerekli bir bunun listesi çıkartılır misal gömlek yatak v.b eski mevcut motordan hangi parçalar kullanılabilir buda önemli bunlara karar verildikden sonra

bir toptancı parçacıdan gerekli parçaları alırsınız mali bütçenize göre ama bana kalırsa bu işe en uyumlu ve ucuz gene çin in kendi motor parçaları olur çin in parçası genelde çine %90 uyuyor diğerlerinde adaptasyonda sorun çıkabilir bence en ekonomiği böyle olur

daha önceki yazılarımdada yazdım doradonun ve wuxi nin 250cc lik scooterları var motorları 21 beygir standart ufak bir iki uygulamayla 25 beygir yapılabilir bu modellerin cc yükseltmek için gerekli parçaları parçacılardan alınıp zatda kullanılabilinir tahminim

zat 250cc olursa valla bende alırım satarı motoru o zaman ikinci motor olarak hayallerimdeki tenere yide alırım

benimki tamamen mantık ben usta falan değilim sadece biraz ucundan bucundan anlayan bir insan olarak tahminim

Motosikleti
    loading...
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    250 cc ye çıkartmanın en kolay mantıklı yolu hacim yükseltmeye giderken hangi motor kısımları gerekli bir bunun listesi çıkartılır misal gömlek yatak v.b eski mevcut motordan hangi parçalar kullanılabilir buda önemli bunlara karar verildikden sonra

bir toptancı parçacıdan gerekli parçaları alırsınız mali bütçenize göre ama bana kalırsa bu işe en uyumlu ve ucuz gene çin in kendi motor parçaları olur çin in parçası genelde çine %90 uyuyor diğerlerinde adaptasyonda sorun çıkabilir bence en ekonomiği böyle olur

daha önceki yazılarımdada yazdım doradonun ve wuxi nin 250cc lik scooterları var motorları 21 beygir standart ufak bir iki uygulamayla 25 beygir yapılabilir bu modellerin cc yükseltmek için gerekli parçaları parçacılardan alınıp zatda kullanılabilinir tahminim

zat 250cc olursa valla bende alırım satarı motoru o zaman ikinci motor olarak hayallerimdeki tenere yide alırım

benimki tamamen mantık ben usta falan değilim sadece biraz ucundan bucundan anlayan bir insan olarak tahminim

sana katılıyorum bi kaç tamırcıye sordum ama onlardan cvp alamadım ben yapamam dedi hepsi varsa tanıdığınız bildiğiniz sağlam usta sizlerde bi sorun arkadaşlar

Motosikleti
    Artık Yok...
    nasıl yapamıyor yaw bu usta değilmi usta dediğin adam her şeyi yapıcak her şeyden anlıycak mesleği bu adamın hadi onu bırak parasıyla değilmi sanki bedavaya kara kaşımıza kara gözümüze yapıcak artı bir sana yapsa o mevzuyu bu forumdan yüzlerce zatçı gider o adama deli gibi iş yapar paraya para demez

millet kriz var para yok diye kıvranıyor bunlarda ben yapamam diyor çok ilginç

Motosikleti
    loading...
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nasıl yapamıyor yaw bu usta değilmi usta dediğin adam her şeyi yapıcak her şeyden anlıycak mesleği bu adamın hadi onu bırak parasıyla değilmi sanki bedavaya kara kaşımıza kara gözümüze yapıcak artı bir sana yapsa o mevzuyu bu forumdan yüzlerce zatçı gider o adama deli gibi iş yapar paraya para demez

millet kriz var para yok diye kıvranıyor bunlarda ben yapamam diyor çok ilginç
    kendilerine güvenemiyorlar bide çin malı motorlar cıktıktan sonra çinci tamircilerde çoğaldı onların yaptıklarını bende yapıyorum

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)

Bu Konudaki Etiketler