AGLARSA ANAM AGLAR GERISI PLAYBACK YAPAR,,,
şafak abi hani zatları 250 cc yapcaktık
şafak abi kestirmeden cc yükseltmenin yolunu bulmuş baksana
öle olmuokil ama biz daha geziler yapıcaktık zatlarla banane banane
sero kardeşim senin motorcuna bi sorsana bu 250 cc konusunda neler dicek
engin kasımpaşada oturuyosun gelmeye kalksam 5 dakkamı almaz bı turlu görüşemedık senınle yaaaa
serkan teşekkür ederim biladerim eline sağlık
ama benım demek ıstedıgım bu dııl malesef
burdan bı arkadaşıma soledım o bı uğraşcek bakalım
dedıgım gıbı yapabılırse koycem buraya zaten
ama dediğim gibi eline sağlık
Where did you sleep last night? ? ? :silent:
Gezileri herzaman yapıcaz merak etmeyin.Zaten Zat ı satana kadar 9000 km yi goruruz gibi geliyor.:D Bakalım artık.Ya arkadaslar su hız yetmiyo bana yoksa Zat tan cok memnunum.250 cc ye cıkartırsanız valla satmam.
Selam arkadaşlarım.
Motoplus 2009 fuarı'için bilet ayarladım.isteyen varsa bana bidirsin yardımcı olayım.
QUOTE=Ç I L G I N;1402343]engin kasımpaşada oturuyosun gelmeye kalksam 5 dakkamı almaz bı turlu görüşemedık senınle yaaaa
serkan teşekkür ederim biladerim eline sağlık
ama benım demek ıstedıgım bu dııl malesef
burdan bı arkadaşıma soledım o bı uğraşcek bakalım
dedıgım gıbı yapabılırse koycem buraya zaten
ama dediğim gibi eline sağlık [/QUOTE]
biladerim birde buna bak elimden gelen budur.
AGLARSA ANAM AGLAR GERISI PLAYBACK YAPAR,,,
vay vay vay budur işte yaaaa az çok fikir edindim şimdi bak kardeşim eline sağlık saaaooollllll
sizce nasıl olur ya jantları güzel bi beyaza boyatsam koltuk krem böle beyaza yakın arka yaslanmalık öle sonra öndeki 2 torpido oranında dışları o renk kaplama???? iyi olur gibime gelıyo da görmek lazım bi
yaptırcem ya inşallah
arkadaşlar ben aynaların sürekli hareket etmesine çözüm bulamadım, bu sorunu çözen arkadaşlar varsa ve paylaşırsa çok sevinirim herkeze keyifli sürüşler.
Rüzgar ne kadar sert eserse essin kayadan alıp götürecegi sadece tozdur.
Aynaların dibindeki vidaları sağlamca sık aynanı ayarladıktan sonra olur...
benım sağ aynamda oynuyo sıkmam lazım yaaa
bide 2 kişi bindimi motora en ufak cukurda bile çatırdı yapıyo debriyajın orası sanki yaaaa varmı bununla karşılaşan???
artık kulak alıştı motorun sesine en ufak sesı duyuyorum
HERKESE MERHABALAR..
ÇILGIN..
Arka tekerin oradan duyduğun zincir sesine benzer sesin birkaç nedeni olabilir.Bendede benzer ses vardı.
1 - Arka tekerin ve egsostun bağlı olduğu arka sağ traversin 3 bağıntı noktası var.Onları kontron et.Benimkinde silkelemeden dolayı travers iki civata bağlantı yerinden kırılmış.İlk sahibi sadece kullanmış.Hiç dikkat etmemiş.Bende 2 .3 aylık aramadan sonra farkettim. Servise götürüp traversin civata yataklarını kaynattırdım.Yenisi yanılmıyorsam 90 Tl civarında.Travers çok önemli çünkü arka tekerin mili traverse somunla bağlanıyor.Yani travers civata yataklarından kırılırsa tekerlek mili tek bağlantıya kalıyor .Tehlike yaratıyor.
Traversin kırık oluşu titreşimde parçaların bir birine çarpıp zincir sesi gibi ses çıkarmasına yarıyor.
Benimkinde ses kaynak yapıldıktan sonra % 90 kesildi.Ara sısa hafif zincir sesi gibi ses gelmeye devam etti.
2 - İkinci sesi arktekerin sol tarafında ,plastik hava filitresi kutusu var ,üst tarafındaki arka grenajın kasislerde , bilhassa artçı alınca ona sürttüğünü farkettim.Siyah havafilitresi kutusunun yanı sürtmeden dolayı grimsi renk almıştı.
Siyah kutunun üzerine ,yumruğumun yanı ile birkaç sefer sertçe vurarak bağlı bulunduğu ince lamayı eğilterek grenaja sürtmesini engelledim ve ses tamamen kesildi.
3 - Ayrıca kontrol edeceğin yerler. Egzostun üzerinde ve arkasında bulunan nikelajlı saçların vidalarının gevşemesinden ayni sesleri yapabilir.
Buraları kontrol et tahmin ederim muhakkak sebep biri olacaktır.
Aliço..,
Seninle telefon konuşmamızdan sonra 3 mondial parça satıcısını aradım ikisinde BANDOmarka (japon malı )kayış vardı .Birinde DURO marka türk malı kayış vardı. Artık orjinal çin malı Powerling marka kayışlar ithal olmuyormuş.
Fakat BANDO marka kayışın üzerinde Japan yazmasına karşın, Japonların
GEBZE de kurmuş oldukları fabrikada üretilen mallar imiş.Ben www gebzeli.com
sitesinden buldum.Gerçekten çok kaliteliye benziyor. Parçacılarda 20 Tl...
Sitede fiyatı 6 Tl.
Ayna ile ilgili çılgın öz olarak yazmış. Ben daha detaylı yazayım..
Aynanın pasolu olan mili elciklerin yanındaki somuna vidalanıyor , milin üzerinde olan kontra somunlarda ayna milini sıkmaya , sabitleştirmeye yarıyor.
O kontra somunları anahtarla sıkıp mili sabitleye bilirsin.
Fakat çok fazla ayna milini sabitleme, seyir halinde rüzgardan dönmeyecek kadar sert , çarpma ve vurma esnasında da dönecek kadar yumuşak olmalı.
Aksi taktirde ayna kırılır.
Herkese Kazasız masrafsız ve zevkli sürüşler...
Aynalar dipteki vidadan değil üst taraftaki topuz şeklindeki yerden oynuyor.Mili elçiklerin oradaki somunlardan sabitledim ama üst taraf sürekli dönüyor.
Hekeze iyi sürüşler diliyorum.
Ahmet Abi en yakın sürede görüşmek dileğiyle tavsiyeler için teşekkürler.Saygılar.
Rüzgar ne kadar sert eserse essin kayadan alıp götürecegi sadece tozdur.
bugun 9:30 gıbı caddebostandayım.gelmek isteyen olurssa mıgros arkası bilginiz olsun.
250 cc ye çıkartmanın en kolay mantıklı yolu hacim yükseltmeye giderken hangi motor kısımları gerekli bir bunun listesi çıkartılır misal gömlek yatak v.b eski mevcut motordan hangi parçalar kullanılabilir buda önemli bunlara karar verildikden sonra
bir toptancı parçacıdan gerekli parçaları alırsınız mali bütçenize göre ama bana kalırsa bu işe en uyumlu ve ucuz gene çin in kendi motor parçaları olur çin in parçası genelde çine %90 uyuyor diğerlerinde adaptasyonda sorun çıkabilir bence en ekonomiği böyle olur
daha önceki yazılarımdada yazdım doradonun ve wuxi nin 250cc lik scooterları var motorları 21 beygir standart ufak bir iki uygulamayla 25 beygir yapılabilir bu modellerin cc yükseltmek için gerekli parçaları parçacılardan alınıp zatda kullanılabilinir tahminim
zat 250cc olursa valla bende alırım satarı motoru o zaman ikinci motor olarak hayallerimdeki tenere yide alırım
benimki tamamen mantık ben usta falan değilim sadece biraz ucundan bucundan anlayan bir insan olarak tahminim
nasıl yapamıyor yaw bu usta değilmi usta dediğin adam her şeyi yapıcak her şeyden anlıycak mesleği bu adamın hadi onu bırak parasıyla değilmi sanki bedavaya kara kaşımıza kara gözümüze yapıcak artı bir sana yapsa o mevzuyu bu forumdan yüzlerce zatçı gider o adama deli gibi iş yapar paraya para demez
millet kriz var para yok diye kıvranıyor bunlarda ben yapamam diyor çok ilginç
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)