Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150 ZAT Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    AYBERK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı haluk36 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gerçekten süpersiniz arkadaşlar.Bende hemen bayi ve motoru tanıyınca dedim bi medyatik bi durum var motor hakkında ve herkes biliyor galiba.Neyse arkadaşlar anlaşırsak en az bir ustaya daha göstericem.Bilgilendiririm sizleride.İyi geceler teşekkürler ilginiz için.

o anlattığın motorda bide kappa 35çanta var... gövde rengine boyanmış...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    serkanzat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zat
    Arkadaşlar MOTOR VE ARAÇTEKNİK BİLGİSİ 19 Tane Doğru Cevabım Var..

şafak Kardeşim Sağolsun.yardımcı Oldu Sonuçları öğrenebildim.
    Tekrar Teşekkürler şafak

Bu Akşam Tam Kadro Burdayız Galiba Arkadaşlar
    AGLARSA ANAM AGLAR GERISI PLAYBACK YAPAR,,,

aramızda 8-9 eksik arkadaş daha var...

Motosikleti
    zat
    serkanzat, safak112, schumi84, enginogurlu, haluk36

Motosikleti
    GSXR-1000
    Rica ederim abi yardımım olduysa ne mutlu bana...

BU arada lastikleri şişirdim motorun gidişi değişti.Meger havaları bıraz inmiş :D

AYBERK, serkanzat, safak112, schumi84, enginogurlu, haluk36

Motosikleti
    zat
    Alıntı safak112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rica ederim abi yardımım olduysa ne mutlu bana...

BU arada lastikleri şişirdim motorun gidişi değişti.Meger havaları bıraz inmiş :D
    kaç hava bastın şafak.

enginogurlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    loading...
    lastıkleriniz kısın diye indirmeyin sakın her yola cıktıgınızda kontrol edin

bu arada arkadaşlar cevresinde pert motor parcaları satan bi yerler varmı dediğim gibi bana 250 cc lık bi scooter ın motoru komple lazım kayıs yerine kadar miline kadar herşeyiyle ucuz yollu evrakıda olucakkı ruhsata işletebilelim

Motosikleti
    zat
    Alıntı enginogurlu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lastıkleriniz kısın diye indirmeyin sakın her yola cıktıgınızda kontrol edin

bu arada arkadaşlar cevresinde pert motor parcaları satan bi yerler varmı dediğim gibi bana 250 cc lık bi scooter ın motoru komple lazım kayıs yerine kadar miline kadar herşeyiyle ucuz yollu evrakıda olucakkı ruhsata işletebilelim
    engin kafaya koydun..yapacaksın galiba bu işi

Motosikleti
    loading...
    Alıntı serkanzat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    engin kafaya koydun..yapacaksın galiba bu işi

serkan abi dediğim gibi uygun yollu cıkma bi motor düşürürsem mesela galeria mesela piaggio vb... motorsikletlerin motorlarından 250 cclik düşürsem şöle ucuz yollu motor yaptırıcagıma onu takarım daha güzel olur hiç olmazsa tabi bu işe girişince sadece motor büyültmekle olmıcak jantlarıda olduğu kadar büyültücem arka tarafıda dısk yaptırıcam hatta olursa ön tarafa çift diskte takmak isterim tabi sona 160-170 giden bi zat görürseniz şaşırmayın bu kadar giderden sona dısındada beyaz renk olarak değişiklik düşünüyom farlarda mercek sistemi yapıcam vb... şeler planlarımda var
    hayırlısı

Motosikleti
    zat
    Alıntı enginogurlu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    serkan abi dediğim gibi uygun yollu cıkma bi motor düşürürsem mesela galeria mesela piaggio vb... motorsikletlerin motorlarından 250 cclik düşürsem şöle ucuz yollu motor yaptırıcagıma onu takarım daha güzel olur hiç olmazsa tabi bu işe girişince sadece motor büyültmekle olmıcak jantlarıda olduğu kadar büyültücem arka tarafıda dısk yaptırıcam hatta olursa ön tarafa çift diskte takmak isterim tabi sona 160-170 giden bi zat görürseniz şaşırmayın bu kadar giderden sona dısındada beyaz renk olarak değişiklik düşünüyom farlarda mercek sistemi yapıcam vb... şeler planlarımda var
    hayırlısı
    engin seni sonra çin'e jincheng fabrikasına müdür olarak almazlarsa...aha buraya yazıyorum..bu projeyi yap .çine gönder adamlar dumura uğrar
    biraz para biraz zaman..neden olmasın kardeşim benim..seni kararlı gördüm..bari kışın yapta yazın motor yatmasın sezonu motorsuz geçirme,hazır şimdi kış başla çalışmalara pert olayı hakkında sigorta şirketleriyle irtibata geçmek lazım..bence

Motosikleti
    loading...
    bi başlayalımda yaza kadar biter serkan gezi falan yapıcaz biliosun

Motosikleti
    GSXR-1000
    abi lastiklere 30 hava bastım.yanlıs degildir insallah.....

Motosikleti
    loading...
    Alıntı safak112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi lastiklere 30 hava bastım.yanlıs degildir insallah.....
    tam kıvamıdır iidir

Motosikleti
    Artık Yok...
    250 cc en pratik şöyle yapabilirsin 250 lik bir scooter alabilirsin motorlarını değiştirirsin ruhsatlarına işletirsin sonra diğer scooter ı satarsın... yada 250 lik bir scooter sahibiyle anlaşır adamın cebinede bir şeyler koyarsan motoru almadanda değiştirebilirsin ama pek kimsenin yanışıcağını sanmam o işe gerçi para göz adamda çokdur oladabilir

bu tip seçeneklerin dışında çıkmaya bence bulaşma çıkma motora güven olmaz motor bloğu çatlak çıkabilir pistonlarında sorun olabilir yatak yapabilir hiç belli olmaz..

tabi şuda var bunu çoğu zaman sağda solda yazdım motor hacminin süratle pek ilgisi yokdur 125cc lik pist motorları vardır 180 yapar adamlar işde izliyorsunuz youtube da orda burda 70cc lik mopedlerle 140-160 gibi ciddi süratlere çıkıyorlar amaç burda süratse zatın üstündeki motorda da performans uygulamaları yapılıp son sürati arttırılabilir araştırmak lazım bence böylesi daha ucuz daha stabil olur..

tüm motorcu dostlarımın, özelliklede ZAT'çıların yeni yılını kutlarım...

Motosikleti
    Zat150 gitti MCT250 geldi :)
    Herkesin yeni yılı kutlu olsun.Yeni yıl herkese mutluluk banada zat getirsin :D:D

Ahmet Erşen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial ZAT 150 2005
    TÜM ARKADAŞLARIN YENİYİLİNI KUTLARIM...

2009 YILI nın sağlıklı sıhhatli ve gönlünüzce geçmesini dilerim...

3 Gündür şehir dişinda idim . Bana mesaj gönderen arkadaşllara cevap veremediğim için kusura bakmasınlar. Şimdi cevaplıyorum..

Enginogurlu ,,,,

Motor büyüttükten sonra tekerleğin büyümesi motora yük yapmıyacaktır.Bilhassa tekerlek büyütme olaylarında bilhassa arabalarda .kesinlikle motor gücüde büyütülmektedir.Modifiye edilmiş araçlarda bu sık görülüyor. Fakat sadece cant buyütmek tavsiye edilmiyor.Bunun ile ilgili sitelerde,Motor büyütmeden enfazla 1 - 1.5 oranında yükseltilmesi tavsiye ediliyor. Lastik ve cant ile ilgili sitelerde bunu açıklayıcı olarak belirtmişler..

Serkanzat..

Şuan zatın motoru bana yetersiz geliyor..Sorunum hız degil çekişi güçlü motor. Motoru haftada veya ongünde bir 100 gidiş 100 geliş 200 Km rahatlıkla kullanmak istiyorum.Ama Zata tam güvenemiyorum.Yola çıkarken Yedek parça ve takımlarımı yanıma almak zorunda kalıyorum...ZAT daha çok
    bana şehir içi motoru gibi geliyor.,,

Bu sebepten ZAT 250 lik iyi bir motor adapte edilebilirse ..Bende bunu rahatlıkla düşünebilirim..Yani 250 lik motora bende varım..

Cünkü zat ın görünüşünü yapısını ve yol tutuşunu seviyoruuumm.

Bunun için bir önder arıyoruz..

250 lik Motoru kaza geçirip PERT olmuş motorlardan da sağlıyabiliriz.Bunu internet sitelerinden , hurdacılardan , vede motor tamircilerini dolaşrak buluna bileceğine inaniyorum...Benim gittiğim motor tamircisinde bile 12 - 13 kadar motor devamlı dükkanın önünde atıl olarak duruyor.Bu konuda bende bir araştırma yapacagım.

Kazasız masrafsız ve zevli sürüşler.....

Herkesin yeni yılı kutlu mutlu olsun.Yarın bağcılarda ki bayi ile anlaşmazlık olmaz ise almayı başarıcam.Her renk var şu an elinde.Yakın zamanda aranızda zat'ım ile olucam inşallah.Herkese mutlu yıllar tekrar.

Motosikleti
    Artık Yok...
    250 cc motor taktırırken ne takıldığına dikkat ediniz sonuçda gidipde sırf 250 cc de vespa cosa gibi milattan kalma bir motorda takabilirler tamircilerin elinde bu tip eski motorlar çok olur bunları takarsanız üstündeki motoru bile ararsınız..

piaggionun motorunu bulmanız zor gibime geliyor bulsanızda piaggionun bir aynasının fiyatının 150 ytl olduğunu düşünürseniz motoru gene bence en az 1500 ytlden aşağı vermezler gibime geliyor

o yüzden gene en mantıklısı orjinal motor üstünde krank yada kısa piston denen güç arttırımına gidilmesi yada üsütndeki mevcut motoru belli modifikasyonlarla 250 cc ye çıkarabilmek yükseltmek mümkünmü bunu araştırmak..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 24 kullanıcı var. (0 üye ve 24 misafir)

Bu Konudaki Etiketler