herkese hayırlı akşamlar...
serkan'ım ben sadece motoruma iyi bakıyorum !!! sert kullanmıyorum,çukurlardan uzak durmaya çalışıyorum,benzin'i hep aynı istasyondan almaya çalışıyorum;
(çünkü... kimi istasyonlar kolpalık yapıp hava bırakabiliyorlarmış,filtreleri devamlı temizlemiyorlar,pompalarda oynama yapıyorlar'mış... bunları bizim burdaki taksicilerden öğrendim. ''hatta mümkünse promosyon vermeyen istasyondan benzin al,adamlar hediyelere para vermekten depolara bakım yapmıyorlar'' diyorlar...) durum böyle olunca bütün motorlu araçlarda performans düşüklüğü oluyor...
buji olara BOSH kullanıyorum,kayış olarakta BANDO,motor yağıda CASTROL POWER 1 4T 15w-40 kullanıyorum. lastiklerim DUNLOP tubles lastik,arka teker ölçüleri ön tekerle aynı;yani büyük... tork'ta düşüş var biraz (yani kalkışlarda),gaz kolunda hiç boşluğum yok; yani çok hassas. 1cm çevirsen fırlıyor... bakımlarını ilk günden beri hep sevpa'ya yaptırmıştım;ama son 1-2 olaydan sonra firmaya kırıldım ve mümkün olduğunca gitmemeye karar verdim!!!
şimdi başka bir servise götürüyorum,hatta geçenlerde şafak'ta gitti... bakalım orası nasıl olacak.
ama esas etken şu!!! (bakın bu çok önemli,yaşadığım bir olay)
bende zat görüpte alan bir dostum vardı,soğanlıkta bir mondial servisine sipariş verdi ve motor KOLİDE geldi. kolisinde ben gördüm,daha motor kurulmamıştı. 2-3 gün sonra arkadaşım zat'la geldi;0 km'de,mis gibiydi,arka stoplar LED'li... dibim düştü...
9-10 gün sonra sorun yaşamaya başladı,devamlı serviste!!! ben bile YETER ARTIK dedim,motorda ha bire parçalar değişiyor... motor nerdeyse 6.000 km'ye geldi devamlı serviste...
ama servis,servis değilki... benimde yaşadıklarım ve gördüklerimi yazsam bide duyduklarımı yazsam, sizler okumaktan sıkılırsınız...
adamlar sipariş verdikleri motorları düzgün toplamıyorlar,orjinal parçaları çıkmalarla değiştiriyorlar,hidrolik sehpa olmadığından 2 büklüm iş yapıyorlar artık o iş ne kadar güvenilir olur bilemem...
arkadaşım bıktı; zat'nı satıyor... tek suçlu servis bence... düzgün toplamıyorlar,hemen işim bitsin derdindeler... zaten motoru satmış,her sorunda adam geri gelecek ve para bırakacak...
yani.....
aldığınız motoru hangi servis topladı??? bu çok önemli!!!
sonrasında yaşanan bütün sorunlar kronikleşip, devamlı başınızı ağrıtıyor...
ben motoruma olabildiğince iyi parçalar taktırmaya özen gösteriyorum...
mondial ürünlerini kullanmıyorum; aynı ürün modialde 7 ytl,başkamuadili 3-4 ytl... haaa... japon malı alırsanız 8-10 ytl!!! ben japon taktırıyorum,daha uzun dayanıyor...
görsel olarakta; olabildiğince temiz kullanmaya çalışıyorum. geçenlerde lastik kalemi aldım, tekerlekteki yazıları belirginleştireyim diyorum... bakalım nasıl olacak... ama devamlı yağmur yağıyor,bi türlü yapamadım...
neyse;
çooook uzun oldu; başka sorusu olan varmı?
merhaba çılgın....
ön rüzgarlığı komple sök, vida kısımlarına kauçuk yada lastik koy... ve yerine tak... ben daha önce bıkmıştım ve silikon sıkmıştım
biraz daha kalıcı oluyor; ama ileride ön paneli çıkartmak zorunda kalırsan biraz uğraştırıyor...
sen iyisimi 2-3 mm kalınlığında,conta,lastik,kauçuk parçaları bul...kes ve tak...
ohhh...mis gibi oldu.......