Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150 ZAT Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    GSXR-1000
    Herkese merhaba....

Bugun arkadasla atasehire gittik.O onde 125 lik motoruyla bende arkada onu ızlıyordum.arkadasım park halindeki bi arabanın yanından gecti aramızda 10 mt falan var.Aynı aracın yanından gecerken araba kafa cıkartmazmı. Ben kendimi sola atamadım cunku solumda hızlı trafik akıyordu.Neyse frenlere abandım son anda vururken sola yattım neyse bisey olmadan kurtardım.sonra elimi kaldırdım ne yapıyorsun diye.Herif bide haklıymıs gıbı hareket yapmazmı bana.Normalde sakin bir insanımdır ama bu sefer öfkeme yenik düştüm acıkcası.Bu arada beni solumdan gecip gitti.Ama içimdeki öfkeyi dindiremedim.Kırmızı yanan az ilerdeki ışıklarda yakaladım.İlk once cama bir yumruk daha sonrasında motorumu yan ayakalara alarak indim.Artık okadar sinirliydimki gözümün önüne devamlı o carpma sahnesi geliyordu.Adam şaşırdı tabi.sanırım korktu ve gaza asıldı.ben tabi hala sinirimi alamamamın hırsıyla adamın sag arka kapısına tekmeyi asıldım.kapı içeri göçtü tabi.ama şahıs durmadı ve kaçtı.

Bunu niye anlattım;

Arkadaşlar olaydan sonra bir an düşündüm.Ya adamda silah veya yaralıyıcı bir alet olsaydı.Sanırım öfkeme yenik düştüm.Evet bana yapılan hareket yanlıştı ama sanırım benim yaptğım şey daha büyük yanlıştı.Aslında şimdi biraz olsun içim rahatladı.Çünkü bir daha bu tip birşey yapmama kararı aldım.Evet bu tip insanlar herzaman var ve olucak.Ne sağına nede soluna bakıyorlar.Motor kullannan insanları 2. sınıf arac olarak görenlerde var.Neyse konuyu fazla uzatmak istemiyorum.Lütfen dikkat edin ve öfkenize hakim olun arkadaşlar.burası Türkiye ne olucağı belli olmaz.Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Aman Dikkat....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    yokum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1150 R
    arkadaşım çok geçmiş olsun. bu dünyada iyi insanlar sinirlerine hakim olamazsa bu dünya daha nasıl bir dünya olur bilmem. ancak adi insanlar kadar bizlerde cesaretli olmalıyız İsmet Paşanın dediği gibi. ne olacak sonu bilmiyorum. bende dengeleri yakalayamaz oldum.

Motosikleti
    Artık Yok...
    ayberk hoca o kaukçuk kaplamasımıdır nedir onu nerden buluruz nette satan bir yer varmıdır

vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Yanında silahın olsa katil eder bunlar adamı.Ne kadar ceza kessende sayıları tükenmeyecektir bunların. Biber gazı bulundur yanında böyle durumlar için.
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

serkanzat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zat
    Alıntı enginogurlu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    serkan güzelmiş bizde yaparız ama yaza doru güneş vurdukca sağlamlaşır böle şeler
    yaparız engin kardeş.sadece marifet fılmi ısıtıp gerdire gerdire yapıştırmakta.ısınınca anladığım kadarıyla yiyeeklerin korunmasında kullanılan strecfilm ler varya onların esnekliği gibi oluyor.

Alıntı safak112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba....

Bugun arkadasla atasehire gittik.O onde 125 lik motoruyla bende arkada onu ızlıyordum.arkadasım park halindeki bi arabanın yanından gecti aramızda 10 mt falan var.Aynı aracın yanından gecerken araba kafa cıkartmazmı. Ben kendimi sola atamadım cunku solumda hızlı trafik akıyordu.Neyse frenlere abandım son anda vururken sola yattım neyse bisey olmadan kurtardım.sonra elimi kaldırdım ne yapıyorsun diye.Herif bide haklıymıs gıbı hareket yapmazmı bana.Normalde sakin bir insanımdır ama bu sefer öfkeme yenik düştüm acıkcası.Bu arada beni solumdan gecip gitti.Ama içimdeki öfkeyi dindiremedim.Kırmızı yanan az ilerdeki ışıklarda yakaladım.İlk once cama bir yumruk daha sonrasında motorumu yan ayakalara alarak indim.Artık okadar sinirliydimki gözümün önüne devamlı o carpma sahnesi geliyordu.Adam şaşırdı tabi.sanırım korktu ve gaza asıldı.ben tabi hala sinirimi alamamamın hırsıyla adamın sag arka kapısına tekmeyi asıldım.kapı içeri göçtü tabi.ama şahıs durmadı ve kaçtı.

Bunu niye anlattım;

Arkadaşlar olaydan sonra bir an düşündüm.Ya adamda silah veya yaralıyıcı bir alet olsaydı.Sanırım öfkeme yenik düştüm.Evet bana yapılan hareket yanlıştı ama sanırım benim yaptğım şey daha büyük yanlıştı.Aslında şimdi biraz olsun içim rahatladı.Çünkü bir daha bu tip birşey yapmama kararı aldım.Evet bu tip insanlar herzaman var ve olucak.Ne sağına nede soluna bakıyorlar.Motor kullannan insanları 2. sınıf arac olarak görenlerde var.Neyse konuyu fazla uzatmak istemiyorum.Lütfen dikkat edin ve öfkenize hakim olun arkadaşlar.burası Türkiye ne olucağı belli olmaz.Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Aman Dikkat....
    geçmiş olsun şafak,inan bende olsam o an aynı şeyi yapardım.dediklerine katılıyorum ama o an böyle mantıklı düşünemiyor insan.
    AGLARSA ANAM AGLAR GERISI PLAYBACK YAPAR,,,

Motosikleti
    GSXR-1000
    Tesekkurler arkadaslar...(yorumlarınız Icın)Dikkatli olmak gerekiyor gerçekten..

Arkadaslar bugun ayberk abiyi bi ziyaret edelim diyorum.havada guzel.Ne dersiniz.soyle saat 3 gıbı falan...

enginogurlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    loading...
    Alıntı serkanzat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yaparız engin kardeş.sadece marifet fılmi ısıtıp gerdire gerdire yapıştırmakta.ısınınca anladığım kadarıyla yiyeeklerin korunmasında kullanılan strecfilm ler varya onların esnekliği gibi oluyor.
    ben biliyorum folyonun nasıl kullanıldığını cok ısıtırsan yapışkan özelliği kalmıo tam kıvamını ayarlamak lazım

safak112 büyük geçmiş olsun...

AYBERK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    herkese merhabalar...

bu gün fazlasıyla gergin ve sinirliyim,patlayacak yer arıyorum. neden diye sakın sormayın,ama 1 tanesini paylaşayım; trafikte saçma sapan yol alan DALLAMA'lar desem yeterli olacaktır sanırım... düştüm peşine, ama durmadı p...venk herif..........

tabi bu olay sadece 1'i; hepsi üst üste gelince patlıyorum...

neyse;

şafak'ım çoooook geçmiş olsun,en azından sonradan kafana DANK etmiş,kim ne olduğu hiç belli değil buralarda... aman DİKKAT!!!

smorfys;

o motoru at gitsin... o motor sakat yaaa.... ben tırstım vallahi:(

beyler;

karbon görünümlü folyo'yu toptan fiyatına nerden buluruz? bilen varmı? bi 10-15 mt. alsak yeter valla... hatta ben ticaretini bile yapmayı düşünüyorum; sadece kaplama olarak,ama 2-3 kişi olmak şart....

logaritma kardeşim;

dediğin paspası nerde buluruz bilmiyorum,ama otomobiller için olanları oto aksesuarcılarda çoook gördüm. motorlara özel yapılıyormu bilmem... belki otomobil için olanlardan alıp,motoruna göre kesebilirsin... sadece bir fikir...

eee.... şafak bey; kimsecikler gelmedi!!! hani geliyordunuz....

Motosikleti
    GSXR-1000
    Ya abi Sero ile konustum.Calıstıgı için zaten musaıt olmadı.vallai gelmeyi cok istiyordum.Sımdı tek basıma gelmek istemedim.Malum polis falan.

Bu arada sanada gecmis olsun.Nedirbu arac sahiplerinde cektigimiz :(

Ayberk abi , arkadaşlar

o d.lamalarla uğraşmaya kalksak nezaterhanelerden çıkamayız
    o yüzden biz yolumuza bakalım gitsin.

o motoru atsaydım dün yanında olamazdım

ama istersen yinede atayım sen zatını bana vereceksen

zatına nazar değmesin maşallahı var.

alalım sanada zat...

tamda boyuna göre... olmazmı?

abi çok istiyorum ama durumlar iyi değil:(
    inşallah alıcaz bitane zat

ama sana benim zat gibisinden almak gerek....

dokunduğunda uçman lazım...45 dak. gittiğin yere 30 dak. gitmen gerek.

mesajı aldın dimi

Motosikleti
    CORVUS
    Alıntı safak112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba....

Bunu niye anlattım;

Aman Dikkat....
    herkeze iyi geceler
    öncelkle safak çok geçmiş olsun allahtan senın başına kötü bir sey gelmedı.. Bunun için öncelikle sevindim
    bunun gıbı hadisler hepimizin başına gelebilir arkaslar bu yüzden hepimizin çok ama çok dikkatli olmasını rica edyorum...
    saygılarımla

Bu arada yarın iş var mağlumunuz bi merhaba demek için uğradım bu üzücü hadise ile karşılaştım amman dikkat arkadaslar
    iyi geceler
    [B]ALLAH KASK'LARIMIZA ASFALT YÜZÜ GÖSTERMESİN[/B]

almazmıyım

hayırlısı diyorum .

serkanzat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zat
    Alıntı AYBERK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ama sana benim zat gibisinden almak gerek....

dokunduğunda uçman lazım...45 dak. gittiğin yere 30 dak. gitmen gerek.

mesajı aldın dimi
    Merhaba ayberk,benim motor aldığım haliyle duruyor.performansını nasıl arttıra bilirim,ve extra motorunun şu parçalarını şu markalarla değiştirirsen daha sağlıklı olur ve yolda bırakmaz,diyebileceğin önerilerin varmı?ve senin motoruna uygulamış olduğun işlemlerden bahsedermisin,benim de uçmam lazımda

(kayış,buji,motor yağı,hariç)
    AGLARSA ANAM AGLAR GERISI PLAYBACK YAPAR,,,

Motosikleti
    ZAT 150 - 2005
    Şafak geçmiş olsun kardeşim.
    Başına birşey gelmemesine sevindim.
    Bu gibi durumlarda sakin olabilmek zor ama her zaman sakin kalmayı başaranlar kazanıyor.

Motosikleti
    Mondial 150 zat
    Arkadaşlar yaklaşık bi 10 gündür falan katılamadım aranıza başımdan bı takım olaylar geçti kusuruma bakmayın olur mu?
    Benım motor geldı 580 kmye... cumartesı goturdum servıse 500 bakımına (götürdügümde 490 kmdeydı) baktım fabrıkanın verdıgı yağı koycekler motora, koydurmadım onu gıttım Castrol 20/50 aldım onu koydurdum...
    Bu arada sanırım yakıtı cok yakma sıkıntısı debrıyajdan kaynaklanıyor. Debrıyaja ufak bı bakım yaptırdım arefe gunu 19 ytl'lik doldurdum dıbınde de biraz vardı işte bugun bitti 196 km yol yapmışım. tekrar fulledım 23 ytl agzına kadar doldu tastı hatta bakalım kaç km yapcek?????
    Bu arada ön cam ufaktan bi ses yapıyor, vidalarınıda güzelce sıktım ama nafile tır tır tır tır dewam kırıcem yakındır... Varmı bu problemı çözen arkadaşımız?

SekanZat; yeni koydugun resımde motorunun ön çamurluğu, sinyal yan plastilkeri farklı renk duruyo??? hoşta duruyo yani he
    Where did you sleep last night? ? ? :silent:

Alıntı serkanzat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba ayberk,benim motor aldığım haliyle duruyor.performansını nasıl arttıra bilirim,ve extra motorunun şu parçalarını şu markalarla değiştirirsen daha sağlıklı olur ve yolda bırakmaz,diyebileceğin önerilerin varmı?ve senin motoruna uygulamış olduğun işlemlerden bahsedermisin,benim de uçmam lazımda

(kayış,buji,motor yağı,hariç)

herkese hayırlı akşamlar...

serkan'ım ben sadece motoruma iyi bakıyorum !!! sert kullanmıyorum,çukurlardan uzak durmaya çalışıyorum,benzin'i hep aynı istasyondan almaya çalışıyorum;
    (çünkü... kimi istasyonlar kolpalık yapıp hava bırakabiliyorlarmış,filtreleri devamlı temizlemiyorlar,pompalarda oynama yapıyorlar'mış... bunları bizim burdaki taksicilerden öğrendim. ''hatta mümkünse promosyon vermeyen istasyondan benzin al,adamlar hediyelere para vermekten depolara bakım yapmıyorlar'' diyorlar...) durum böyle olunca bütün motorlu araçlarda performans düşüklüğü oluyor...

buji olara BOSH kullanıyorum,kayış olarakta BANDO,motor yağıda CASTROL POWER 1 4T 15w-40 kullanıyorum. lastiklerim DUNLOP tubles lastik,arka teker ölçüleri ön tekerle aynı;yani büyük... tork'ta düşüş var biraz (yani kalkışlarda),gaz kolunda hiç boşluğum yok; yani çok hassas. 1cm çevirsen fırlıyor... bakımlarını ilk günden beri hep sevpa'ya yaptırmıştım;ama son 1-2 olaydan sonra firmaya kırıldım ve mümkün olduğunca gitmemeye karar verdim!!!
    şimdi başka bir servise götürüyorum,hatta geçenlerde şafak'ta gitti... bakalım orası nasıl olacak.

ama esas etken şu!!! (bakın bu çok önemli,yaşadığım bir olay)

bende zat görüpte alan bir dostum vardı,soğanlıkta bir mondial servisine sipariş verdi ve motor KOLİDE geldi. kolisinde ben gördüm,daha motor kurulmamıştı. 2-3 gün sonra arkadaşım zat'la geldi;0 km'de,mis gibiydi,arka stoplar LED'li... dibim düştü...

9-10 gün sonra sorun yaşamaya başladı,devamlı serviste!!! ben bile YETER ARTIK dedim,motorda ha bire parçalar değişiyor... motor nerdeyse 6.000 km'ye geldi devamlı serviste...

ama servis,servis değilki... benimde yaşadıklarım ve gördüklerimi yazsam bide duyduklarımı yazsam, sizler okumaktan sıkılırsınız...

adamlar sipariş verdikleri motorları düzgün toplamıyorlar,orjinal parçaları çıkmalarla değiştiriyorlar,hidrolik sehpa olmadığından 2 büklüm iş yapıyorlar artık o iş ne kadar güvenilir olur bilemem...

arkadaşım bıktı; zat'nı satıyor... tek suçlu servis bence... düzgün toplamıyorlar,hemen işim bitsin derdindeler... zaten motoru satmış,her sorunda adam geri gelecek ve para bırakacak...

yani.....

aldığınız motoru hangi servis topladı??? bu çok önemli!!!

sonrasında yaşanan bütün sorunlar kronikleşip, devamlı başınızı ağrıtıyor...
    ben motoruma olabildiğince iyi parçalar taktırmaya özen gösteriyorum...

mondial ürünlerini kullanmıyorum; aynı ürün modialde 7 ytl,başkamuadili 3-4 ytl... haaa... japon malı alırsanız 8-10 ytl!!! ben japon taktırıyorum,daha uzun dayanıyor...

görsel olarakta; olabildiğince temiz kullanmaya çalışıyorum. geçenlerde lastik kalemi aldım, tekerlekteki yazıları belirginleştireyim diyorum... bakalım nasıl olacak... ama devamlı yağmur yağıyor,bi türlü yapamadım...

neyse;

çooook uzun oldu; başka sorusu olan varmı?

Alıntı Ç I L G I N adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar yaklaşık bi 10 gündür falan katılamadım aranıza başımdan bı takım olaylar geçti kusuruma bakmayın olur mu?
    Benım motor geldı 580 kmye... cumartesı goturdum servıse 500 bakımına (götürdügümde 490 kmdeydı) baktım fabrıkanın verdıgı yağı koycekler motora, koydurmadım onu gıttım Castrol 20/50 aldım onu koydurdum...
    Bu arada sanırım yakıtı cok yakma sıkıntısı debrıyajdan kaynaklanıyor. Debrıyaja ufak bı bakım yaptırdım arefe gunu 19 ytl'lik doldurdum dıbınde de biraz vardı işte bugun bitti 196 km yol yapmışım. tekrar fulledım 23 ytl agzına kadar doldu tastı hatta bakalım kaç km yapcek?????
    Bu arada ön cam ufaktan bi ses yapıyor, vidalarınıda güzelce sıktım ama nafile tır tır tır tır dewam kırıcem yakındır... Varmı bu problemı çözen arkadaşımız?

SekanZat; yeni koydugun resımde motorunun ön çamurluğu, sinyal yan plastilkeri farklı renk duruyo??? hoşta duruyo yani he

merhaba çılgın....

ön rüzgarlığı komple sök, vida kısımlarına kauçuk yada lastik koy... ve yerine tak... ben daha önce bıkmıştım ve silikon sıkmıştım

biraz daha kalıcı oluyor; ama ileride ön paneli çıkartmak zorunda kalırsan biraz uğraştırıyor...

sen iyisimi 2-3 mm kalınlığında,conta,lastik,kauçuk parçaları bul...kes ve tak...

ohhh...mis gibi oldu.......

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)

Bu Konudaki Etiketler