Mondial 150 ZAT Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
28 Kasım 2008, 18:45
valla ben organizatörlük bilmem
çıkarız yola gideriz... en son eşimle kerpe'ye gitmiştik;gidiş-dönüş 300 km...
extralar hariç...
otobanda,benzincide,kerpe'de,her yerde gözler üstünüzde oluyor...
tabi birde scooter'la görünmek farklı tabi... millet alışmış hep choper hesabı gezmeye,görmeye... hatta sormuşlardı, '' bunlamı geldiniz'' diye...
offf yaaaaa..... güzeldi ama!!!
yaparız be arkadaşlar,gideriz emniyetli bir şekilde...
son olarak.....
beyler; havalar çoook yağışlı,belki her zaman binmiyorsunuz ama sonuçta yollar % 80 ıslak ve hemen kurumuyorlar. zat'lardaki orjinal lastikler çoook kötü!!!! en ufak frende kayarsınız!!! hemen lastiklerinizi değiştirin...
kontör almayın,hatunla 2 defa buluşmayın,az para harcayın,ne yaparsanız yapın lastiklerinizi mutlaka değiştirin... sonuçları çok daha pahalı oluyor !!!
demedi demeyin....
eee.... millet nerdesiniz yaw??? saat: 20:03
Reklamlar
-
28 Kasım 2008, 22:13
Ç I L G I N adlı üyeden alıntı
Ooooooooooooo iyi iyi ucuzmuş parçalar ya çok iyi
sen al parçaları söker takar yaparız bişeyler
öle yha yerine göre fiyatlar deişio
bi alalımda gerisi kolay
AYBERK adlı üyeden alıntı
tamire başlarken ve devamında fotoğrafta çekin mutlaka...
yayınlıyalım...
tabi abi kare kare foto cekicem allah nasıp ederse
-
28 Kasım 2008, 22:37
Konuyu Toplam 3 üye okuyor. (3 Kayıtlı üye ve 0 Misafir)
AYBERK, enginogurlu, sinanferah05
diğerleri nerde acaba.... ne güzel geziler hakkında yazışıyorduk....
-
28 Kasım 2008, 22:39
abi yaza doru havalar ısındığında gezi süper olur ayberk abi
-
28 Kasım 2008, 22:40
geldim abi. super fikirler gelmis.benim icin ehliyet problem olur su zamanlarda ama ne yapalım kacırmıcaz artık.Gerci 1 ay sonra ehlıyet tamam
-
28 Kasım 2008, 22:41
ben şu marmara gezi haritasını bir bulsam.... koyacam hemen ama, bulamıyorum.......................
arkadaşlar gezi yazısı bu... arkadaş detayları vermiş kendince...isteyen,daha detaylı,fotoğraflıda baka bilir...
Suzuki AN 125 scooter ile 900 km Marmara Gezisi - 29-08-2008, 21:46 PM
GEZİ PLANI : Marmara denizi çevresini dolanmak. (Hayır kimin aklına gelir böyle saçmalıklar bilmem, delilik olcek ya ne mantık var ne amaç...)
GEZİ ROTASI : İstanbul Ümraniye'den motoru yükleyip. "Vira Bismillah" kontağı açıp, Çamlıca gişeleri - Eskihisar Feribotla Yalova - Bursa - Balıkesir - Çanakkale - Feribotla Gelibolu - Kısmen Edirne - Tekirdağ - İstanbul.
GEZİ MESAFESİ : 900 küsür km.
MÜRETTEBAT : Tek tabanca! Ne artçı ne başka motor. (Haa arada bana eşilik eden bir kaç martı ve yol kenarından beni korkutmaya çalışıp havlayarak bir süre takip eden bir kaç köpeğide unutmayayım)
GEREKLİ (GEREKLİ OLMASADA YANIMDA BULUNDURDUĞUM) MALZEMELER : KGS Kartı, Çadır, Uyku tulumu, Şişme yastık, Termos, Açık hava için sivrisinek kovucu, Yedek çamaşır giyim v.b. eşyalar, Karayolları haritası, Fotoğraf makinesi (beni nasıl tilt etti ileride değineceğim) Yedek Cep Telefonu , Şu benim sele altındaki her daim hazır bulunan meşhur çantam (Suzuki AN 125 başlıklı topic sayfalarında bahsi geçmiştir, içinde bulunanlarla ilgili olarak benim - Alaaddinin sihirli çantası - dediğim; içinde çeşitli motosiklet kilitleri, lastik tamir köpüğü, sargı bezleri, gazlı bezler, yara bantları - eee sağlıkçı olunca illa biyerlerden çıkıyor tabii - Ufak alet tornavida v.s. takımı, elektrik bandı, sıvı sabun, el feneri, kullanma ve garanti kitapçıkları, kalem not defteri v.s. v.s. eksik etmediğim çantam)
GEZİ AMACI : Valla ne arkadaş ziyareti ne bi yerleri gezip görüp incelemek. Ne yalan söyliim yalnızca motor üzerinde yol yapmak. (Zaten rotayı tamamlamak için hanımdan sadece 2 gün 1 gece izin alabildiğimden Tarihi turistik yerleri gezip dolaşayım diye düşüncelerim yoktu...)
GEZİ SÜRESİNCE YAŞANAN OLUMSUZLUKLAR :
1-) Tek gidiş ve tek geliş olan Çanakkale Lapseki yolunda karşı yönden gelen kamyonun arkasından burnunu çıkartan o arabayı kullanan, ve kendisini insan sanan o mahluka, defalarca sellektör yapıp bi o kadarda korna çalmama rağmen o kamyonu sollamak için benim şeridime girip, hayatımı ve kendi hayatını hiçe sayarak yanımdan kıl payı geçen bir ayı kardeş görmem.
2-) Problem çıkartmasın diye "büyük" olarak bildiğimiz bir süpermarketten aldığım Duracell marka pillerin boş çıkması (Hoş, Bir duvar saati çalıştıracak güçte belki ama benim foto. makinesini çalıştıracak kadar güç barındıramıyormuş içinde ) Bu sebeple yolculuğun 1. gününde hiç foto çekememem. (Yuh biyerde durup alsaydın bari diyeceksiniz doğrudur ama çok kızdım olaya almadım inat ettim bende)
3-) Tekirdağ civarında İst.' a 140 km civarında, Lastik havasını kontrol edeyim diye girdiğim benzinciden kimsenin uyarmayışı sonucu, Cihazda hava PSİ sini ayarlayıp ön lastiğin sibobuna tabancayı takıp basınç ayarının istediğim seviyeye gelmesini beklerken, melül melül baktığım lastiğin giderek indiğini farketmem. (Abi gidip adamlara soruyorum bu cihaz bozukmu diye - Haa o mu evet diyor herif yaa. Öyleyse kardeşim bi A4 kağıda yazıp yapıştırın şuraya bozuk diye. Neyse çabalarım sonucu lastiğe hava bastık ama ne birim var ne bişey tamamem elle yokluyorum sertliğinin kıvamına göre bakıyorum. 140 km. Allah'a emanet geldik yaniki.)
4-) Marmara ereğlisinden sonra başlayan ve evime kadar olan yolda (Bilhassa otobanda) aşırı şiddetli esen rüzgara maruz kalmam... (Öyleki mübarek yandan bi vuruyor neredeyse bir şerit değiştiriyorum onun etkisi ile - Motor 110 ben 85 kg + yük, banamısın demiyor alıp götürüyor yani - Zaman zaman kollarımın yorgunluğundan gidonu hareket ettiremeyecek noktaya gelip hemen sağda durup dinlendim.)
5-) Kaskımın visörüne kamikaze dalışı yaparak yaşamlarına son veren bir düzine zavallı haşerat.
Biliyorum siz şimdi Suzinin durumunu soracaksınız. Evet aynen tahmin ettiğiniz gibi. Benim bi tanecik suzukim yolda hiçmi hiç üzmedi beni. Tek bir problem bile çıkartmadı bana. (Durun! tahtalara vurayımda nazar değmesin. 125 cc hava soğutmalı bir scooter ile 900 km. ve sorun yok! )
Evet arkadaşlar birazda fotolar ekleyelim bakalım:
Efendim ne yapmışız nerelere gitmişiz nerelerden geçmişiz bir bakalım. 25/08/2008 saat 15:00 itibarı ile İstanbul Ümraniye'den yola koyuluyoruz Suzimle. Yaklaşık her 45 - 60 dk. da bir 10 - 15 dk lık molalar vererek ilerliyoruz aşağıdaki oklar istikametinde.
( off yaaaa... haritayı buraya koyamadım.... ŞAFAAAAAAAAAK İMDAAAT !!!!)
Konuyu Toplam 6 üye okuyor. (5 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
AYBERK, enginogurlu, avare rulman, schumi84, safak112
evet; birazdan harita yüklenmiş olur.... şafak' a alkış
-
28 Kasım 2008, 23:15
Buyrun Harita :D
-
28 Kasım 2008, 23:22
bravoooooooo..........
evet arkadaşlar... harita bu,güzergahda bu.... tabi değişime,yorumlara açık, bu yol daha önce yapılmış.... bilgi maheyetinde koyuyorum...
yorumu,düşüncesi olan...
-
28 Kasım 2008, 23:26
ne zaman planlanıyor abı yolculuk
-
28 Kasım 2008, 23:30
-
28 Kasım 2008, 23:31
arkadaslar yapın bu uzun yolu, eglenceli olacagına eminim,ben arkadas bulupta gidememistim, en uzun silivriye gitmistim 1 kere, anladımki motor bakımlıysa eger gidemeyecegi yer yok...
-
yha yol cok uzun deilmi
-
seneyemı ooooo daha var :(
-
28 Kasım 2008, 23:32
AYBERK, serkanzat, sinanferah05, schumi84, safak112, enginogurlu, avare rulman
fakat '' avare rulman'' nick name çok hoşum gitti.... nerden buldunda,aklına geldi de....
-
28 Kasım 2008, 23:33
woow yolculuğun güzelliğine bakarmısın ya süper abi yaza dogru motor alırsam bende gelirim insallah
-
28 Kasım 2008, 23:34
yaa yapmayın beyler.... adamcaaz an 125'le yaptı bu yolu...
schumi84, sensiz olmaz....
zaten şuanki durum sadece muhabbet... daha bunun gibi çooook yol haritası çıkartırız...
-
28 Kasım 2008, 23:37
yaa yapmayın beyler.... adamcaaz an 125'le yaptı bu yolu...
schumi84, sensiz olmaz....
zaten şuanki durum sadece muhabbet... daha bunun gibi çooook yol haritası çıkartırız...
abi dedigim gibi ben motorumu eylul ayında satmıstım, subatta askere gidiyorum, ama zaten bana uymayın deliyimdir biraz antalyaya kadar indiririm sizi
-
28 Kasım 2008, 23:41
-
28 Kasım 2008, 23:52
Abi ne zorumuz 900km 2 gün motorun üzerinde zaman geçirez.amaç motorların dayanıklılığını test etmekse eminim sorun çıkmaz ama canımızada okunur.derim ben .zaten artçısız çıkmak şart.bence ilk etapta bir nokta belirleyip oraya varalım.oradaki gezilibilinecek yerleri motorlarla gezelim.yiyelim.içelim denize girelim.hem güzel ve yarulmadan bir hafta sono tatili gibi ve motor gezisi olarak düşünebiliriz.gideceğimiz bu tarz bir yer neresi olursa olsun benim için farketmez ama daha kafadan 900km kasmazmı?
seneye yazın....
fotoğrafları senin adrese yolladım hocam.
AYBERK HOCAM fotoğrafları senin adrese yolladım hocam.
AGLARSA ANAM AGLAR GERISI PLAYBACK YAPAR,,,
-
29 Kasım 2008, 00:33
herkese selam
benim memlekete mi gidiyoruz
en iyisi arkadaşında dediği gibi feribotla gitmek.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 26 kullanıcı var. (0 üye ve 26 misafir)
Bu Konudaki Etiketler