tamam ayberk abi bi ara parlatırız benım motoru.. şu havalar bir düzelse yapışıcam sana hergün yanındayım bıkıcaksın artık ben
tamam ayberk abi bi ara parlatırız benım motoru.. şu havalar bir düzelse yapışıcam sana hergün yanındayım bıkıcaksın artık ben
[B]ALLAH KASK'LARIMIZA ASFALT YÜZÜ GÖSTERMESİN[/B]
[B][SIZE="4"]Herkase iyi akşmlar..
Sizlere motor ile ilgili başımdan geçen bir olayı anlatayım...
Yıl 1980 , 1968 model 85 bin Km de 65 yaşlarında bekar bir doktordan çok temiz bir Wolkvagen ( Kaplunbağa ) aldım .5 , 6 ay kullandım . hiç bir sorun yoktu.
Yazın bir haftasonu 10 günlüğüne marmarise tatile gidecektik.Cuma akşam üzeri hanımı işten alıp Cumartesi sabahı yola çıkacaktık.Cuma günü bakımlarını yaptırdım.Tamirciden eşimi işinden almaya gidiyordum. Yolda giderken bie ara takır ,takır diye ses geldi ve araba kazıklıyarak durdu.İnim baktım araba boşa alınca kayıyor vitese alınca kazıklıyordu.
Neyse çekiciyle tamirciye geri döndüm. Tamirci baktı sibop kestiğini söyledi.
Motoru açtık . Sibop baş tarafından kopmuş , pistonun üzerine düşmuş , piston motor kapağı arasına sıkıştırınca pistonu üstten delmiş.O sıkışma ile biye kolu ( Piston Kolu ) ortadan kırılmış...Yani motor darmadagın olmuştu.
Bana 4 adet yeni piston , 4 adet yeni gömlek ,yeni biye kolu ve yeni siboplara malolmuştu..Yani maddi olarak canıma okumuştu..
Evet konuya girelim.
ZAT 150 çin malı motor. Peki Wolkvagen...?..
Koskoca Alman teknolojisi var..????????
Bu olaylar bütün araçlar için geçerlidir.Maden yorulması diye bir şey vardır.
Uzun kullanım , yanlış kullanım , limitlerin zorlanması , gözden kaçan en
ufak imalat hatası bu durumları yaratıyor...
Arkadaşlar şunu unutmayalım İKİ TEKER her zaman DÖRT TEKERDEN
on defa daha tehlikelidir.
,
Ben bunu motora her binişimde düşünüyorum ve ona göre kullanırım..
Siz hata yapmasanız dahi karşınızdakinin hatası bize çok pahallıya mal olabilir....
Garibime giden Arif beyle ilğili bir husus var..
Arifbey o yaz makina mühendisi çıktığını söylüyor...
Ben motoru kullanırken ,, motorun sesini devamlı dinlerim.Motorun sesinde en ufak bir değişiklik hissetsem , araştırır. vidaları ve sesin geldiği yeri kontrol ederim.
Arif bey motorun bütün vidaları gevşediği halde nasıl duymadı ve farkına varmadı.??????
Normal bir vatandaş farkına varmadı diyelim ama onun farkına varmamasını oldukça garipsedim....
Ortalama 1.500 ..1.700. Ytl ye motor alıyoruz. Hem güzel .hem kullanışlı hemde sağlam olsun istiyoruz.
Nekadar köfte o kadar ekmek derler ama bence zatların ..Köftesi ekmeğinden fazla.....
Kalın sağlıcakla...
Herkese kazasız ve zevkli sürüşler...
merhaba bu akşam spor salonunda yeni tanıştığım bir arkadaşla muhabbeti koyulaştırınca onunda bir motor sever olduğunu öğrendim ama artık tövbe etmiş nedenmi?etraftaki duyarsız sürücüler yüzünden birisi onun kaza yapmasına sebep olmuş,haliçten 1. köprü istikametine giderken rampayı çıkınca sağdann f.s.m köprüsüne giden bir yol vardır.tam o mevkiide çıkışı kaçırmakta olan bir araç aniden kendini sağa atınca arkadaşımın kullandığı motora vuruyor ve sürat te bayağı varmış.malesef dizlikleride yokmuş,arkadan buna vuruyor ve tahminen 90 km hızla gidiyormuş motor.motor bir yana adam bir yana ve arkadaki otobüs zor durmuş az kalsın altına alıyormuş.sonuç diz kapağının altındaki kıkırdak kemik 3 parçaya kırılmış.motoru yamaha coper mış.motor tabiki pert.ilk motoru zat mış ve o hala garajda duruyormuş ama o günden sonra hiç ellememiş onu.bana zat ile ilgili bazı tavsiyelerde bulundu ilk tr gelen zatlardan almış zamanında sıfır olarak.zat satmamış 2. olarak yamaha yı almış ama malesef kaza yapmış.zat ı beğendiğini söylüyor onunla yakın çevre illere gittiğini ve sorun yaşamadığını belirtti.yaklaşık 13.000km yapmış zat la.sitede duyduğumuz arka fren vs sorunlardan bahsetti yani hepimizin bildiği şeyler.zat ı çinli motorların içinde en iyilerinden olarak değerlendiriyor.hee bir de sıfır alınan bir zatın ilk 1 000km yağına sık bakılmasını yağ eksiltebilir.diye tavsiyelerde bulundu rodaj dönemi için bir tavsiye olarak benim motorda 103km daha yavruyu kapalı oto parkta muhafaza ediyorum haftada 3 kez çalıştırıyorum.herkese selam eder kaasız belasız sürüşler dilerim
ahmet abi hoş geldin... bir geldin pir geldin valla....
yazın çok hoştu... bende aynı benzer bir olayı örnek vermiştim...
arif bey enteresan birine benziyor... bana kalırsa mak.müh. bile değil...
detaylar herşeyi açıkça meydana koyuyor,isteyen istediğini söylesin. tabiki hoş görü sınırlarında olmak kaydı ile...
ama sen kalkıpta ''TABUT'' dersen olay değişir...
''vicdan'' diyincede işler değişir...
ooffffffff..... arif bey olaya bir girdi bana afakanlar bastı... mutlaka canı yanmıştır arif bey'in ama neden bu yolu takip ediyor anlamadım,zaten artık anlamakta istemiyorum....
ahmet abi...
şu istanbul işini 2 ay sonra değil de 2 gün-2 hafta içinde halletsen nasıl olur?
şu anda 4 kişiyiz...
Konuyu Toplam 6 üye okuyor. (4 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
AYBERK, sero1981, safak112, serkanzat
slm ii akşmlar hepinize nasılsınz geleceğin zatçısı olarak geldim :D:D Ehliyetlede konuştm 425 ytl dediler.Bakalım hayırlısı inşallah...
yılbaşı gibi düşünüyorum neden alacagım güzel soru süper bi motor görünüş olarak hani derlerya kötü motor yoktur kötü sürücü vardır die ona katılıyorm kız gibi bakcaksın sorun olmucak çok seviyorum zat-ı
teşekkrler sero abicim hoşbuldum süper bi ortam
merhaba sinan ben serkan
ben de ehliyet için sınav günümü bekliyorum
saolasın leo 7 bende bir baktırayım,sıfır olduğu için değildir dimi
vaaaay....
hemşehrim hoş geldin
yazdıklarında haklısın...
arkadaşlar aslında herkes avatar bölümüne kendi resmini koysa daha iyi olmazmı???
mesela serkan koymuş 10 numara olmuş,sero'da zaten var,sinan'da var,şafak'tada var,ahmet abi'de YOK!!!!,LEO7 sende de yok.....
arkadaşlar...
az-çok okumuşluğunuz,bilginiz vardır olaydan...TUĞPER arkadaşımızı elim bir trafik kazasında kaybettik.bir otomobil makasa girerken TUĞPER'e çarpıyor!!!
ve yarın olayla ilgili mahkemenin ilk duruşması yapılacak.
ben yarın ordayım;mt'den gelecek arkadaşlarımızda orada olacak...
bilgiler aşağıda;
Davaya katılımcı olarak gelmek isteyen arkadaşların bilgisine:
TARİH : 25.11.2008 Salı
SAAT : 11:00
YER : Kadikoy Adliyesi 5. Asliye Mahkemesi
ilginize şimdiden teşekkürler...
[QUOTE=AYBERK;1344208]hay ağzınla bin yaşa valla....
bende çok seviyorum ZAT'mı...
valla abicim Amasya'ya götürcem İstanbul'dayım bende Etiler'de .750 km Amasya İstanbul'dan bakcaz bi çaresine ya da şehirlerarası otobüsler götürüyomuş 3-5 bişi verince bakcaz ya.... bu foruma üye oldugum için çok mutluyum serkanzat abimede bişi söliyim abicim 425 ytl biraz fazla geldi bana şu an için ben yılbaşından sonrakine yazılcam inşallah...seninkide hayırlısı neyse o olsun...
ayberk abi ben en cok, forumun abisi olarak AHMET abını resimini merak edıyorum,,
bu arada bende resmimi degiştirdim
[B]ALLAH KASK'LARIMIZA ASFALT YÜZÜ GÖSTERMESİN[/B]
Şu an bu konu içerisinde 30 kullanıcı var. (0 üye ve 30 misafir)