bu arada tesekurler ayberk usta saol hb
bu arada tesekurler ayberk usta saol hb
arkadasım motor bana 1000 lira cıvarında geldi ben bu motoru aldığım arkadas motorcu daa önce ramzey 125lik scooter almıstım ruhsatta sorun cıktı onu verdim üstüne biraz para verdim bunu aldım elinde baska motor yoktu benim verdiğim motorda masraflı idi ama bunu toplayınca 10 numara cıllop gibi yapıcam
abi karbiratör işide şöle anladığım kadarı ile bunun orjınalı elektironik püskürtmeli ve az gaz versende cok gaz versende aynı ölcekte benzin püskürtüo adamlar bunu söküo Örnek: 151rs karbiratörü takıo bölelikle gaza basınca benzin cekio püskürtme kalkıo ortadan ve yakıt yarı yarıya düşer dio ben bi deniyim size sölerim sonuclarını
pazar gunu hava acıcak gıbı.umarım cok yagmur olmaz.hava durumundan baktıgım kadarıyla hafıf aralıklarla olucak dıye gosterıyor.
Yaaa bsey sorcem ayberk abı safak 112 logaritma!!!! ben motoru aldım sımdı herkes bana dıyokı mondıal dağalıyo cok yakıyo serviste ilgilenmiyolar falan dıyolar tedirgin oldum ya bi anda...
neden tedirgin oldum cok yakıyo dedıler harbıdende cok yakıyo galıba 20 mılyonluk benzın aldım 125 km dedı ıbre sıfırlandı yedek depoyamı gıttı noldu anlamadım ya canımı sıktılar walla
Bı anlatırmısınız sıze zahmet ya karsılasıcem sorunları flan yada ne yapmak lazım???? size zahmet ya
valla sorunları hakkında fazla bişe bilmiom ama yakma konusunda öle 200 binlira cıvarı bişeler yakıo bunun için benim yukarıda yazmıs olduğum yazı var
bu pazar allah nasıp ederse denicez bakalım gidişinde değişiklik olmadan yakıtı düşürürsek herkese tavsiye edicem o sistemi
arkadaşlar benim zat km'de 135-140 ykr yakıyor... karbüratör olayını yakın takibe alalım derim...
servis konusuna gelince...
biz bunları hep yazdık...sanırım önceki sayfaları hiç okumuyorsunuz...en azından 95. sayfadan okumaya başlarsanız biraz daha güncel konuları yakalarınız. eğer yine servis,çin malı,motor,benzin,sürat,lamba,vs... konularına uzun soluklu girersek işin içinde çıkamayız...
dağılma konusu ise...
tamamen bakım ve kullanımla alakalı... benim motor neden hiç dağılmadı?
kullanmasını bilmeyene motor verilmez,çukurlara girilmez,sert kullanılmaz,uzun süreli yüksek hız yapılmaz,bakımları geciktirilmez,birazda sen bakacaksın sağına-soluna....
grenejı dağılır çünkü;
bağlantı noktaları dahil yeri MİKA...
her hangi bir darbe durumunda (düşme,çarpma) kasma yapıyor,çünkü hepsi bir birine bağlı...arkadan gelen bir darbe de, öndeki herhangi bir kısım kırılabilir...
örnek vereyim;
yağmurlu bir günde istemeden ve görmeden bir çukura girdim...biraz hız da vardı. ÇAAT diye bir ses geldi... durup baktım bişey yok!!!
ertesi gün daha dikkatli baktığımda ön farın sağ üst kısmının tınağı kırılmış sallanıyor... bişey yapmadım o an...
şans işte o gün mecburen kaldırımdan inmem gerekti; gene ses ama bu sefer ÇIT diye ses çıktı. bi baktım komple far sallanıyor. tabi bütün ağırlık diğer tırnaklara binince,birazda zorlayınca dayanmıyor,kırılıyor...
dikkatli kullanacağız,özen göstereceğiz... çokta abartılacak bir durum yok; sonuçta fiyatı ve kalitesi belli...
ayberk abi paylasımın için teşekkürler
karbüratör konusunda üstünde duruyorum pazarı beklicem mecburen
herkese ıyı akşamlar benım motosıkletım 151rs ama arkadaşımın 150 zatı var bugun bı ınceleyım dedım baktım karbüratör benımkıneden farklı benım motorda karbürator den dırekman emme manıfolduna baglı onukınde ıse aynen baglı ama sol tarafından bır hortum var karburatöre gıdıyo acaba bu nediır niçin yapmşlar çözemedım bılen varsa yazarsa sevınırım ..::herkese hayırlı suruşler
Merhaba....
İlk once bende yeni olmama ragmen aramıza hosgeldin:D
Ayberk abi zaten konuyu uzun ve net bir şekilde anlatmıs ama bende birseyler yazmak istedim.150 zat benimde ilk motorum.Acıkcası maddi gucum buna yettigi icin ve tipi hosuma gittigi icin 2.el aldım.Ben biraz kiloluyum.110 kg kadar:D Ben alalı 3 ay falan oluyor ortalama.2. el aldıgım ıcın eskıyen parcaları degıstırdım.Oylekı ılk aldıgımda marstan motor calısmıyordu.Servıste hallettık.Sımdı canavar gıbı.Elbette 110 kıloyu tasımak kolay degıl.Elbette bıyerde sana baglı motorun omru.Cunku sert kullanırsan basın agrıyabılır.Ama keyfı benım ıcın tartısılmaz.Cok keyıf alarak bınıyorum.Ufak tefek sorunların zamanla olucagını bılerek aldım.Ben tavsıye edıyorum.Mesela ayberk abının motoru gordum.Gercekten mukemmel bır makına.Bakmıs motoruna.Elle gosterılır.Dedıgım gıbı sevıyorsan bence ufak tefek sorunlar zaten gozune batmaz.
arkadaslar merhaba,
katılacaklar arasında ismimi gordum cok sevindim, tesekkur ediyorum size ama maalesef katılamayacagım, ben motorumu satalı yaklasık 2 ay oldu, şu an motorsuzum, sariyer - emirganda oturuyorum şu an icin gelebilmem pek mümkün gorunmuyor. ama iş yerim bostancıdaki kosifler center, belki haftaici bi aksam ugrar çiğ koftenizden yerim.
size afiyet olsun, keyifli sohbetler
eeee kimler geliyor yarın?
Ayberk abi ve diğer zat-ı muhterem arkadaşlar;
Bilindiği gibi hava muhalefeti malum,anlayışınıza sığınaraktan yarın gelemeyeceğimi beyan etmek isterim.
İnşallah bir dahaki organizasyonda görüşmek dileğiyle.
Saygılar.
İki teker hastalığımda bünyem tedaviyi reddediyor.
Selam arkadaşlar. Uzuuuun bir yazılı döneminden sonra ine aranızdayım .Dün okul tatil olur olmaz hemen motoruma bindim ve biraz dolaştıktan sonra arkadaşımın yanına gittim.Motoruda dışarıya parkettim.Hava 12 derece falandı ve esiyordu. yaklaşık 3.5 saat motor aynı yerde kaldı.Eve gitmek için motora bindim marşa bastım ve tek seferde çalıştı şaşırdım bir o kadarda mutlu oldum .ancak mutluluğum uzun sürmedi yola çıkıp hızlanmak için gazı çevirdiğimde motor sallanmaya başladı bende hemen gazı bıraktım ve sağa çektim.Sağına soluna baktım görünen birşey yoktu. Yeniden binip kalktım gayet güzeldi yine gazı biraz daha çevirdim yine aynı sorun.Ben motorun soğuk olmasına bağladım o yüzden ayaklığa alıp biraz öyle çalıştırdım arada motorun sıcaklığını elimle kontrol ettim biraz ısınınca bindim sorundan eser kalmamıştı.Sorum şu motorsikletim bunu motoru soğuk olduğu için mi yapmıştır sizce?
Geçen gün rüyamda yamaha r1 im vardı Herhalde komşununkinden çok etkilendim.Motor sesi, görünüşü, hızlanması, kalkışı vb. cidden makinaya hayran kaldım. İnşallah bir gün r1'e bineriz
Herkese selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Gerçi sayfaların hepsini okudum. tam bir zat delisiyim. inş. yakında benimde olcak .Seneye okulum var Amasya'da onun için okula gidip gelmeye almaya calısıyorum.Az birikmişim var az daha biriktirip almayı düşünüyorum.O yuzden çalışıyorum şu an.Az kaldı sıfırı çok para onu verememde 2. el iyi bişi düşürmeye çalışıcam artık.İlk mesajdan çok konuşmaya başladım :D .Herneyse herkese merhaba....
valla dostum ben bilmiyorum...
onu ahmet abi'ye, yani Ahmet ERŞEN'e soracaksın...o olsaydı kesin bilirdi...
sinan kardeşim aramıza hoş geldin...
umarım kalıcı ve katılımcı olursun....
allah kazasız,belasız hayırlısıyla nasip etsin motorunu...
teşekkür ederim abicim hoşbuldum.Kalıcı olurum abicim hergün girip okuyorum zaten.Sonunda üye oldum.Zat ta alırsam tam olcak işte .Allah'ın izniyle ..
Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz )
İki teker hastalığımda bünyem tedaviyi reddediyor.
Şu an bu konu içerisinde 25 kullanıcı var. (0 üye ve 25 misafir)