Mondial 150 ZAT Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
13 Kasım 2008, 00:10
Herkese iyi akşamlar.,,
Yeni katılanlar aramıza hoş geldiniz....
Siteye devamlı girip yazıları okuyurum.Gezi olayı İzmirde olmam ve yaşım ıtıbariyle beni aştı aştığı için katılamıyorum.Fakat yazılanları devamlı izliyorum.
Sitede teknik konular ağırlıklı olmaya başlayınca katılayım dedim.Benimde başımdan geçen bu olayları sizlerle paylaşmak istedim...
1 - Marş olayı benimde başımdan geçti, aldığımdan beri gayet güzel basan marş basmaz oldu.Aniden bozuldu. Elcikteki kırmızı düğmeye bastığımda tık..tık..diye marş otomatiği sesi geliyordu.Araştırdım önce marş otamatiğinin yerini buldum ( oturduğumuz siyah oturağın ön alt tarafında ) otomatiği kontrol ettim devre tamamlanıyordu yani 12 volt akımı marş motoruna gönderiyordu. Sonra marş motoruna baktım akım orayada geliyordu.
fakat marş motoru yine çalışmıyordu. Akünün ( + ) ucu marşa geliyor fakat ( _ ) ucu yani şase yoktu.Bu sefer motora giden (- ) şase ucunu aradım.
onuda buldum. Yan sehpanın kapalı durunda iken ayağın ucunda bulunan kauçuk makaranın dayandığı u şeklinde bir parça vardır , onun civatasına bağlı olan kablonun , papucundan sıyrılmış olduğunu gördüm .O kablonun bir ucu sele altındaki şaseye bağlı diğer ucuda yan sehpanın dayandığı u şeklindeki parça ile motor gövdesine. Kablo papucunu tekrar kabloya takıp pense ile güzelce sıkıp yerine taktım. marşa bastım motor çalışmaya başladı.Soronu halletmiş oldum.
2 - Yansehpa olayı....Bence çok önemlı bazı arkadaşlar iptal ettirmiş..
Motoru aldığımda , banada zorluk cikardı.Yan sehpayı açınca stop ediyor fakat sehpayı kapatınca bazen calışmıyordu.Sonunda canıma tak etti altına
yattım yan sehpanın kapatılınca ayağın temas ederek acıp kapattığı anahtarı gördüm.Çalışmadığı zaman elim ile 3 - 5 sefer anahtarın oval düğmesine sertçe , parmağımla vurup bırakıyordum ozaman çalışıturdu.Yani ufak bir temassızlık vardı.Alt tarafta olduğu için suya ve çamur temassızlık yapıyor diye düşündüm ve şaseye vidalı olan anahtarı yerinden söktüm, sonra anahtarın içini açtım hareketli olan parçalar yağsız kaldığı icin platinlere temas etmiyordu.onu iten yayları hafifçe uzatarak sertleştirdim ve içine ince gres yağı surdum , tekrer monte ettim ve yerine taktım 6 aydır sorunsuz çalışıyor......
Yan sehpa önemli dedim ..Çünkü arızalı olduğunda yan sehpa açık vaziyette motoru sürerseniz sola dönüşlerde büyük tehlike arzeder . zira yan sehpa yola değerse arka tekeri dönüşlerde yerden kesip yere çakılmamıza sebep olur. Onun için yan sehpanın anahtarını iptal ettirmeyin. Sizlere yazılarımı özellikle açıklamalı yazıyorum . Çok kolay sizde yapabilirsiniz. Nekadar çok şeyi kendiniz yaparsanız ufacık şeylerden yolda kalma ihtimaliniz azalır.
3 - Depo meselesi ....Bu konu daha önceleride konuşuldu . ZAT ın
deposu 11 + 2 Yani 13 Litredir. Sizin motorunuz ne kadar yakarsa yaksın.. benzin ibresi ikinci kırmızı çizgiye geldiğinde siz 8 litre civarında benzin yakmış ve geriye daha 5 litre benzininiz kalmış demektir.
En iyisi benzin ibreniz birinci kırmızıya gelince benzininizi alın. 20..25 ytl falan alır yolda benzinim bitermi dıyede korkmayın.
4 - Arka frende bu sitede çok konuşulan bir olay . Bendede arka fren ön kadar güzel tutmuyor.Fakat ön ve arkayı beraber orantılı sıktığınızda motorun durmasında bir problem yaşamıyorum. Zaten sırf arka frenl kazıklattırsanız bile motoru ani durduramassınız .Motor kayar ve kıç atar.
Onun için ön ve arkayı orantılı şekilde beraber sıkmak gerekir..
Yazım Biraz uzunca oldu fakat konuları biraz açıklayabildiysem ne mutlu..
Herkese iyi akşamlar diler , keyifli ve kazasız şürüşler dilerim
Reklamlar
-
13 Kasım 2008, 00:15
Ahmet Bey...
Yazınız cok acıklayıcı ve guzel olmus.Tesekkurler
-
13 Kasım 2008, 15:19
I gOt a GaMe To Win...:bounce:
eskiden [COLOR="Red"]merter[/COLOR] vardı şimdi [COLOR="red"]fenerbahçe[/COLOR] var...
[B][COLOR="Red"]drift religion[/COLOR][/B]
-
13 Kasım 2008, 18:14
ahmet abi; senin yazılarına tekrar kavuşmak çok güzel... HOŞ GELDİN!!!
arkadaşlar; geç saat'e kadar sayfadayım...katılımcı olursanız sevinirim...
-
13 Kasım 2008, 18:50
Abi yazılar için saol bu hafta yazlılar olduğu için çok yoğunum inş. dier hafta sonu dediklerinizi uygulayacağım ve motorum tıkır tıkır çalışacak.(zaten motor 2-3 dakika çalıştıktan sonra böyle bi problemim olmuyor diğer güne kadar)Benzin olayındada egzoza beyaz kağıt tuttum egzozdan benzin atıyor mu diye 5 dakika boyunca baktım hiç bir benzin kalıntısı yok gibiydi.(Doğrusu nası lyapılır bilmiyorum) Ama motor 4-5 gündür yatıyor ve benzin ibresi bıraktığım gibi duruyor.Ne zaman motor a binsem gösterge hızlıca aşağıya doğru iniyor anlamadım gitti.
-
13 Kasım 2008, 19:03
Herkese merhaba....
Zarif mesajlarınız için teşekkür ederim...
Zaten sitemizdeki arkadaşların hepsinin kibar olduklarını yazışmalarımızdan belli oluyor...
Ayberk zaten sitenin lokomotifi ..Sırtlamış siteyi götürüyor...
Ayberk ban pazar gününden beri istanbulda kızımın yanındayım.Bahçelievler basınsitesi sondurğa yakın .. Hatta otobüs ile yoldan geçerken senin dükkana çok benziyen bir çiğ köfteçi gördüm..Acaba Ayberkin dükkanımı diye düşündüm. Sonra yazılarından yakacık uğurmumcuda olduğunu gördüm.
Ben İstanbulu pek bilmediğim için hanıma sordum .. Anadolu yakasında olduğunu söyledi..Buraya bayağı uzakmış..Biz hergün geziyoruz yolumuz o tarafa düşerse bir uğrarım...Tanışır konuşuruz..
Herkese iyi akşamlar ..
Kazasız ve keyifli sürüşler....
-
13 Kasım 2008, 19:15
ahmet abi merhaba;
keşke motorum serviste olmasaydıda ben yanına gelebilseydim...daha ne kadar istanbul'dasınız?
sizinle mutlaka tanışmak isterim, hatta yolunuz buraya düşmesin; siz bile bile gelin
şöööylee güzel bi çiğ köfte yiyelim....
kapım her zaman açıktır; seve seve beklerim....
-
13 Kasım 2008, 19:25
ayberk...Cumrtesi akşam İzmire dönüyorum busefer buluşamassak bile 2 ayda bir İstanbula geliyorum..Muhakkak uğrarım ..Acılı köfleyi oldukça severim..Davetin için teşekkür ederim..
Birgün muhakkak uğrarım..
Selamlar...
-
13 Kasım 2008, 19:48
allah yolunuzu açık etsin... sağlıcakla gidin!!!
nasıl olsa gene geleceksiniz
gönüller bir olsun;yeterki dostluklar baki kalsın....
-
13 Kasım 2008, 19:51
Ayberk abi eger benim motorum cumartesi gunune kadar cıkarsa muhakkak gelicem yanına....:D
-
13 Kasım 2008, 19:57
-
13 Kasım 2008, 20:47
-
13 Kasım 2008, 20:55
Ayberk abi cumartesi gunu gittigimde fotoları cekerim merak etme abi.Ya inanılmaz ozledım motorumu.
Shumi valla dogru soyluyorsun.Sabah ise gitmek icin bostancı sanayıdeydım.Orada bir arkadasımın dukkanı var onun yanına ugrayıp bı cay ıcıp gecıyorum.:D
Simdi eve geciyorum.eve gectigimde tekrar sohbet ederiz.
-
13 Kasım 2008, 21:02
-
13 Kasım 2008, 22:33
herkeze slmlar
ayberk abi ve diger kıymetli arkadaslarım;
Son zamanlarda sizlerin arasında bulunamamaktan ötürü büyük üzüntü duymaktayım. Fakat şahsi sebeplerden ötürü kendime vakit ayıramıyorum.vede sizlere...
En yakakın zaman da tekrar sizlerle buluşmak dilegiyle saygılarr
ayberk abi ilk fırsatta da senınle tanışmak isterim yolum düştüğünde mutlaka ziyatretine gelmek istiyorum gelmden once seni arıycam
saygılarımla
[B]ALLAH KASK'LARIMIZA ASFALT YÜZÜ GÖSTERMESİN[/B]
-
13 Kasım 2008, 22:39
İki teker hastalığımda bünyem tedaviyi reddediyor.
-
13 Kasım 2008, 22:50
sero1981 adlı üyeden alıntı
herkeze slmlar
ayberk abi ve diger kıymetli arkadaslarım;
Son zamanlarda sizlerin arasında bulunamamaktan ötürü büyük üzüntü duymaktayım. Fakat şahsi sebeplerden ötürü kendime vakit ayıramıyorum.vede sizlere...
En yakakın zaman da tekrar sizlerle buluşmak dilegiyle saygılarr
ayberk abi ilk fırsatta da senınle tanışmak isterim
yolum düştüğünde mutlaka ziyatretine gelmek istiyorum gelmden once seni arıycam
saygılarımla
gel sero gel... hepiniz gelin işte; tur düzenleyin
hepimiz bi tanışalım
SERKANDİNSEL adlı üyeden alıntı
cümleten selamlar
aleykümselam...
hoş geldin... motorun resimleri nerde?
safak112, SERKANDİNSEL, sero1981
beyler nerelerdesiniz?
-
14 Kasım 2008, 02:40
AYBERK çok çok çok geçmiş olsun kardeşim. güzel gününü berbat etmiş dikkatsizin biri. çokta güzel süslemişsin aslında motorunu o gün bayraklar harika olmuş. umarım servisten çıktığında motorun daha sorunsuz ve sana zamansız aksilikler çıkartmayan bir makina olur.
AYBERK adlı üyeden alıntı
29 ekimde şehit'lik dönüşü benim motor haliç köprüsü üstünde STOP etti.sağ'a çektim,zaten grup sürüşü yapıyorduk. 4-5 motorla beraber sağ'a çektik motorlardan indik,30 saniye sonra reno spring sağ'a sola vurarak geldi...arkadaşın motorunu altına aldı benim motora vurdu,banada vurdu...
ben 8-10 mt ileriye uçtum-yuvarlandım vs....işte şuan serviste...
komple her yerini değiştiriyoruz,allah'tan sadece grenajlarında sorun var...(şimdilik?)
buda kaza resmi...
AYBERK çok çok çok geçmiş olsun kardeşim. güzel gününü berbat etmiş dikkatsizin biri. çokta güzel süslemişsin aslında motorunu o gün bayraklar harika olmuş. umarım servisten çıktığında motorun daha sorunsuz ve sana zamansız aksilikler çıkartmayan bir makina olur.
ŞURADA BURADA GÜÇLÜ ADIMLARLA DOLAŞMAKTANSA, DOĞRU YOLDA SEKEREK YÜRÜMEK İYİDİR.
-
14 Kasım 2008, 12:07
Ayberk abi
bugun telefon actım.İsmet abi benim motoru bakıma almıs.muhtemelen yarın bıter abi.Nasıl ozledim anlatamam.:D Bu arada senin motorun resimlerini cekicem.Tekrar hatırlatıyım dedim.Aksam bilgi verirrim abi burdan.Bi ara toplanalım.Cay sohbet falan guzel olur.
-
14 Kasım 2008, 12:15
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ama uzun zamandır bu konuyu okumakdayım..
öyle koyu bir motorcuyum kendime diyemem aslında motoru kısa mesafe ayağımı yerden kessin diye aldım bu yüzden tercihim rahat kullanımlı bir motor yönünde oldu yada olmuşdu ikinci el bir 2005 model zat aldım çok sıkıntılar çekdim ama motordan değil önceki sürücüsü motora çok kötü davranmış ustaya bir götürdük usta dedi bu motor açılıp toplanmış tabi bizde acemiyiz bilmiyoruz aldığımız gibi 1000 km bile yapmadan versin geriye sattım
şimdi 2006-2007 model siyah bir zat alıcam öbür aya yada öyle bir planım var diyelim kesinde konuşmak olmaz ilk mesajdan son mesaja kadar tek tek tane tane her mesajı okudum ve elime kağıt kalem alıp hangi parçaları değiştiriceğimi ne tür aksesuarlar yapabiliceğimi her şeyi not ettim bu defa önceki gibide gözü kara almıycam
zat istememdeki neden istesem en pahalı motoruda alırım ayıpdır söylemesi o konuda bir sıkıntım yok ama ben öyle koyu bir motor sevdalısı değilim öyle bir tutkumda yok zatda çok rahat çok keyifli şehir içi ve uzn yola çıkılabilicek bir motor kısa zamanda olsada sürüşümden bu keyfi aldım aynı keyif için gidip 10 milyar fazla verip japon almanın bana göre bir manasıda yok.
bu motorun yumuşak karnı belli buralar güçlendirilirse bence japon akranı olan maksi lerden geri kalır hiç bir yanı yok konfor gidiş açısından..
ben konuyu takibe devam edicem ama motorumu alana kadarda fazla müdahil olmak istemiyorum aldıkdan sonra daha sağlıklı olur kanatındayım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 25 kullanıcı var. (0 üye ve 25 misafir)
Bu Konudaki Etiketler