25ekimde sınava giriyorum. Ehliyetten snra alcam moturuda. onun için kışın ne kadar düşer diye soruyorum. Tesekkurler.
1000 ytl'ye zat bulursan koşarak kaç.
önceki sahibi/sahipleri muhtemelen çok ateşli bir aşk yaşamıştır ve aletin kımıldayacak hali kalmamıştır.
B00_74
Önce denge, hayatınızı dengeleyin !!!
bencede 1000 ytllik zattan pek bi hayır gelmez üzer seni
kendi motorum diye demiyorum ama, motorum sorunsuzdur, kasıma kadar zamanın var
http://www.sahibinden.com/6100_km_de...XQQdisplayitem
1500 civarı bütçe ayırmicam. Ayırırsam chopper alırım Keeway fln
Slm lar bende de zat 150 war bende sıteye yeni üye oldum herkeze selamlar..:bounce:
Arkadaşlar selam.
Şehir içi yakıtta ekonomi sağlamak için 150 ZAT aldım ikinci el. 40 ytl arka kavrama,15 ytl kayış,15 ytl yağ,90 ytl lastikleri bedava olarak benzin hortumu ve filtresini değiştirdim. Fakat depoyu fulledim 100 km yol yaptım şehir içi tekrar fulledim 4.6 litre gibi 150cc için anormal bir rakamla karşılaştım. Sizdeki ZAT lar 100 km de ortalama kaç litre yakıyor acaba?
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
[COLOR="Red"][B]V[/B][COLOR="Black"]e[/COLOR] [B]F[/B][COLOR="Black"]ark[/COLOR] [B]R[/B][COLOR="Black"]üya 'da[/COLOR][/COLOR]
bilgilendirme için teşekkürler.Benim zatın yakıtı normal demekki.
sero 1981 100 km de ben 4.6 litreye anormal derken senin zat yarım depo yani 5.5 litre yakıyor bu daha da anormal. Benim 650 cc motosikletler 5-5.5 litre yakıyor 100 km de.
benim zat full depo (11 lt) 285 yaptım ve dahada gidiyordu...riske girmedim benzin aldım o gün
dün fulledim; 10,54lt...hesapladım,ortalama km'de 135-140 ykr yakıyor.ama unutmayınki zat'lar 11lt +2lt(yedek) deposu var. bazı servisler yok,imkansız felan diyorlar,ama ben 12,65 lt doldurdum!!! tecrübeye sabittir...
tabiki km olayı,benzin olayı lastik havası,gaz,dur-kalk,sabit hız,benzin markası,istasyonun depolarının temizliği(!!!),rüzgara karşı sürüş..........ve daha bir çoğu kmh+yakıt+performans'a etki eder.....
AYBERK,hesaplamanıza göre 100 km de 3.86 litre yakıyor. Bu değer keeway super shadow250,hyosung gv 250,honda cbf 250 tüketimlerine paralel. Kasa 150 kilo olsada tek silindir 150 cc motosikletin zorlamadan sürüldüğü halde 250 cc motosiklet kadar hatta dahada fazlasını yakması beni oldukça şaşırtıyor.Depoyu fulledikten sonra 50 km/h hızı geçmeden 100 km kullandım tekrar fulleyip tüketime bir kez daha bakacağım.
merhabalar; bu yakıt tüketimi benide çooooook şaşırtıyor...
bu ekonomik durgunlukta dahada ağır geliyor.
sonuçta mal belli fiyatı belli;çokta teknolojik şeyler beklememeli belkide...orjinal adı jinceng (gibi bişeydi) olan 2.000-2.500 ytl'ye satılan motor burada mondial oluyor + çok daha pahalıya satılıyor... demek ki 3.250 ytl'lik teknoloji yok 2.000 ytl'lik teknolji hatta daha azı var!!! belkide bu motordan çokta fazla bişeyler beklemek haksızlık oluyor.
ama ben motorumdan (MAŞAALLAH) çok memnunum,hiç yolda bırakmadı,bakımlarını tam yapar-yaptırırım,servisi tektir,hor kullanmam...yani bakarım; e birazcık(!) fazla yakıyor...nederler bilirsiniz; o kadar kusur kadı kızında da olur...
Merhaba
Bende de ZAT 150 var. Yakıt genelde 70-80 civarında gitmekle 3,5 3,8 lt civarlarında geziyor.
Eski teknoloji bir motor için bu normal bir değer bence. Motorun ağırlığı ve teknolojisinin eskiliğini göz önüne alırsak yapacak birşey yok.
Uzun bir yaz arasından sonra tüm ZAT çı arkadaşlara merhaba .....
Aramıza yeni katılan ZAT çılara da hoş geldiniz diyorum...Hayırlı olsun..
Bakıyorum Yakıt konusu tekrar gündeme gelmiş.sitenin 98 ...100 sahifeleri hatırlanma açısından okursanız 100 Km de 6 Lt varan yakıtı nasıl 3 Lt ye düşürdüğümü görürsünüz.Ayni şeyleri tekrar yazmak istemiyorum.
İşte size 1000 Km de yakmış olduğum benzin dökümü...
1000 Km içersinde benzin pompacısından aldığım fişlerin tarih , litre ve Tl
değerleri şöyle.
04/ağust. Depoyu kapağının ın 4 parmak altına kadar dolturttum ve Km göstergesinin metre yazar kısmını sıfırladım.Daha sonra.....
16 / Ağust. ta 30.00 Ytl 9.04 Lt 295 Km
04 / Eylül de 20.00 Ytl 6.04 Lt 496 Km
08 / Eylül de 20.00 ytl 6.04 Lt 735 Km
25 / Eylül de 35.00 Ytl 10.90 Lt 1000 Km
_____ ______ _____
TOPLAM 105.00Ytl 32.03 Lt 1000 Km
Yani 1000 Km yol yaptım 105 Ytl lık ödedim ve 32.03 Litre benzin yaktım.
Buna göre ortalama 100 Km de 3.2 Lt benzin yaktım. Buda Km de 10.5 Krş.
yaktığımı gösterir.
Kulanma el kitabında 100 Km de 2.8 Lt yaktığını gösteriyor. 3.2 litre çok çok iyi demektir. Tabiki normal kullanım şartlarında , zorlamadan .
Tüm ZAT çılara Kazasız ve zevkli sürüşler....
4 litreden 3.2 literye düşmek için 151 rs karbüratörü takmak gerekiyor anladığım kadar. Ama temizliğini serviste yaptırdığım karbüratörde arıza yoktu.800 ml az yakarmı acaba merakıyla 85 ytl karbüratöre masraf yapmak insanı düşündürüyor.
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)