excavatus teşekkürler verdiğin yanıtlar için gayet detaylı olmuş ama anlamadığım bir nokta var f650 dediniz makina ben 2000 ve sonrasını gs modeli diye biliyordum :S.... saffet bey borusan fiyatı 270 civarı bildiğim kadarıyla nette bulmuştum bir ara kabettim siteyi ama ararsanız bulursunuz ordada 3 parçasının toplam fiyatı 105 euro idi.. geçenlerde sahibinden.com da f650 gs parçası satan birini buldum ankarada 5 tane 2004 motorsiklet almış istanbul emniyetinden trafikten çekme belgeli adama arkadaşımı gönderdim arka çamur sıyırıcıya(3 parçasınada) 250 lira istemiş kısacası satmaya niyeti yok gibi bişey... en iyisi gidip bi hurdalıktan almak..
Hocam F650'nin düzü var, ST'si var, GS'i var, GS DAKAR'ı var
var oğlu var.
O motorun modeli F650, Diğer versiyonlar Alt Model diye geçiyor.
Onları ruhsata yazıp yazmamak da tamamen o ruhsatı dolduran memurun keyfine bağlı
Renault Clio symbol gibi düşün
Bazılarında sadece clio yazar
bazılarında direkt clio symbol yazar...
HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...
hajım bana lazım olan parçaların fiyatları ahanda şunlar
Bide resim ekleyim hele11 Numaralı parça 20 € + kdv Almanya
10 Numaralı parça 22 € + kdv Almanya
12 Numaralı parça 11 € + kdv Almanya
Borusan ankaradan aldığım mail neticesinde yazıyorum bunları tabisiii yani taş çatlaasın 150tl gibin bi rakam 20€+22€+11€+KDV bunada ne diyek el mahkum yaza doğru alırız bi tane artık evvela benim haytanın pabuçlarını değiştireyimde sıyırıcısı varsın eksik kalsın hepi topu topcase'i çamurlatıyo...
ANGARAJ
Bu arada ne diyecem sana.
Benim makinayı okan abi ile bakıma aldığımız hafta sonu gelmek ister misin
Kompile söküp takacaz çünkü. Bu ay sonuna doğru havalar kırılırsa başlarız.
Hem muhabbet olur, hem tecrübe bilgi..
ihtiyacı olanlar için ön çamurluk ve kısa cam yeni lerini taktığımdan çıkanlar satılıktır.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...3370662/detay/
UĞUR 4 Teker hatunumun istediği yere,2 Teker burnumun dikine gider
Merhaba , bende araniza f650 motorumla yeni katiliyorum F650 gs motorlarda motor numarasi nerede yazar ? yardimci olabilirseniz sevinirim , tesekkurler..
Selamlar,
3 yıl 40bin km cbf150 deneyiminden sonra 2004 model gs ile devam ediyorum. motoru alalı 10 gün oldu fakat hava muhalefetinden getirememiştim, bu hafta sonu Karabük'e getirdim. Karabük üniversitesinde öğretim görevlisiyim. safranbolu'ya yolu düşeni beklerim.
alet 32binde gördüğüm ve anladığım kadar temiz, gösterdiğim ustada temiz dedi. zincir dişli seti istiyor. arka lastik daha diş var ama satıcı yıldan dolayı değiştirmek iyi olur dedi.
gelirken otobanda 130-150 km arası hızlarla geldim genellikle 140 ile. 300 km boyunca, 5.3 litre tüketim elde ettim. muhtemelen daha fazlası da olmaz
10 gündür oturdum forumu baştan sona okudum. ve olası problemler çözümleri vs word'e kopyaladım. bi elden geçireyim düzenleyeyim buraya da yazarım toplu veri elde edilmiş olur.
sol ön sinyalin camı yok, yatırmış aldığım kişi kırılmış, borusan da sadece cama 10euro demişler almamış. mekanik parça olmadığı için yan sanayi sorun yaratmayacaktır, varmıdır nerden alınır?
zincir dişli seti olarak DID mi tercih etmeliyim, değişimini kendim yapacağım. nerden alınır.
Görüşmek üzere.
B rh(+)
Aynada Herkesin Baktığı Yabancı
Hayırlısı olsun makina. Kazasız belasız kullanman dileğiyle.
Sadece sinyal camını zor bulursun dışarda. Borusan'ın sadece sinyal camına fiyat vermesi de tuhafıma gitti.
Herhangi bir mobilet&bisiklet&motosiklet tamircisinden çiftini 15-20 TL gibi bir fiyata bulabilirsin.
Ben de yatırmıştım, 4 tane aldım, su damlası şeklinde olanlarla değiştirdim.
Orjinal şeklinde olanlar da vardı.
Zincir olarak düzgün bir ustan var o ne tavsiye ederse ondan al,
ama yok dersen DID güzel bir seçimdir. Pek çok internet sitesi satıyor.
Oralara bakabilirsin. Güle güle kullan
@excavatus, sinyal camını en olmadı öyle yapacağım, arkadaşım mondial'den almıştı gs'ine bahsettiğin şekillilerden daha kibar yuvaları aynı :D
asıl sorum ise çanta ve aparatları. motorun üstünde orjinal topcase'i var. üçlü alüminyum setlerden düşünüyorum touratech vb. merak ettiğim givi veya kappa yan çanta demirine touratech yan çanta takılabiliyormu, her markanın kendine hasmı demiri yoksa bi globalliği mevcutmu. aynı şey topcase içinde geçerli hangi marka çanta alacaksak o demirimi almak lazım? çantaları şu anda alma imkanım yok ama en azından yan demirleri alayım diyorum. ama givi yan demir alırım touratech veya hepko çanta aldığımda uyumsuz olur endişesi var veya tersi de geçerli.
Bu konu hakkında tecrübelerinize ihtiyacım var.
B rh(+)
Birebir görmemiş olmakla beraber araştırdığım gördüğüm kadarını yazabilirim sanırım topcase için her markanın kendi alt tablası var ama bu yan çanta olayında genelde belli bi tipde standartta oluyor şimdiye kadar farklı ölçüler kullanan markalar görmedim olsa bile yerine geçme oturma sistemleri aynı belki biraz uzunluk farkı olabilir kanaatindeyim ki yan çanta olayına da esasen pek sıcak bakan birisi değilim (kendi açımdan Bu aliminyum, demir vs olanlardan bahsediyorum) zira hem gereksiz pahalı hemde senede ne kadar kullanılacak ki? onun yerine daha ucuz softcaseler alınıp gerektiğinde güzelce kullanılabilir ki ben kullanıyorum çokda memnunum...
ANGARAJ
Arka çantalar genellikle kendi alt tablaları ile gelirler. Ancak farklı marka alt tablayı farklı marka çantaya uydurmak çok zor değil. Tavsiye etmem o ayrı..
Yan çantalara gelince, F650 GS için yan çanta demiri 1 veya 2 markada var ise de, şekilleri tamamen aynı. gs için üretilmiş çantalar da zaten çok farklı seçenekte değil.
Yine de benim tavsiyem hem indirim almak için hem de kafan rahat olarak iş yapabilmen için
bağlantı demirlerini ve çantaları aynı zamanda aynı yerden al, montajını da yaptı eve gel mis gibi...
Başka bir açıdan bakacak olursak da, ben Yunus (gaccal) ile aynı fikirdeyim. DIFI marka yan çanta kullanıyorum yarı-soft diyelim. Hem her işimi görüyor Hem de motorun üzerinde öyle kazulet gibi durmuyor. Çünkü Senede 1 defa yıllık izne giderken ancak kullanıyorum. Onun dışında topcase ve sırt çantam fazlası ile yetiyor bana.
Hafta sonları kısa geziler yaparken sırt çantası ideal zaten. Bir de araziye oraya buraya girince. Çok gereksiz ve mantıksız oluyor yan çantalar.
Arkadaşlar cbf150 ile 3 senede yaptığım 40bin km yi şehiriçi kısmı çok azdır siz düşünün. benim cbf150de k35 topcase'in yanında kappa k21 çantalar vardı ki yetersiz kalıyordu bazı zamanlar depoüstü çantayı da kullanmam gerekiyordu. ayrıca topcase'in üstüne portbagaj demiri yaptırmıştım. senede bir sefer 4bin km lik tura çıakrım belki ama, 1000lik yaptığım gezilerin sayısı çoktur. ayrıca gezilerimde kamp konaklamayı tercih ettiğim için kamp malzemeleri de oluyor. ayrıca bazı zamanlar evliliğin vermiş olduğu ikilikle turladığım için yine bagaj ihtiyacı doğuyor.
gerçi kumaş çantaları tercih etmem her halükarda ayrı mesele. bunlar kişisel zevkler konusu. benim fikrimde dörtköşe 3lü çantası olmayan bir gs yarımdır :D
B rh(+)
Tercih meselesi tabi.
Camping olayını bıraktım ben artık. Zaten senede 15 gün anca vaktim oluyo gezmeye. Pansiyon falan tercih ediyorum.
Onun dışında, tek gecelik kamplar atıyoruz ona da bir mat bir çadır yetiyor.
İki kişi olmak zaten çanta sorunu yaşatıyor. Artçı bayansa, 3 çantadan 2 si ona kalıyor zaten.
Ben yekpare gezdiğim için, yerim bol :D
yan çanta için bişi diyemem ama yan çanta demirleri koruma açısından iyi oluyo.d i d zincir i takmak için ya zincir takma aparatı olan bi usta bulmalısın yada 5.20 ölcüde zincir kilidi almalısın did zincir perçinli kilit verir aparatsız takılmaz.
bu arada hayırlı olsun.
UĞUR 4 Teker hatunumun istediği yere,2 Teker burnumun dikine gider
metanecho hayırlı olsun,
Arka çanta demiri konusunda ben de araştırma yapıyorum. Çok basit gibi fakat arka torpido diyebilceğimi yeri kullanmak istiyorum. Çoğu çanta tablası buna izin vermiyor
Volkanyaldiz.com
Mantık insanı ve motor sadece araç.
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)