Pardon arkadaşlar özürrrr ''Oksijen sensoru '' hep duyuyorum ama nerdedir nasıl temizlenir onu öğrenmek istemiştim.
Hava filitresini biliyorum canım o kadarda cahil değilim
Motorcu için önemli olan hızlı olmak değil, yolda olmaktır…
evt arkadaşlar yokmu 50,000 bakımı ve oksijen sensörünü bilen
Motorcu için önemli olan hızlı olmak değil, yolda olmaktır…
Slm son zamanlarda ılgımı ceken bır makıne lakın genel olarak Tek sılındır olmasından dolayı tıtresım oldugu soylenıyor. Kac kmde sonra tıtresım baslıyor ?
ıkı sılındırlı makınlerı ne zamandan berı cıkmaya basladı?
Parca lazım olsa servıslerde cok beklermıyız (Honda harıc) dıger japon makıneler gıbı
Kronık hastalıgı var mı?
Ikıncı elde cıkarırken sızce zorlanırmı?
100km sehır dısında 80 100 km hızları arasında sakın kullanımda kac lt yakıt tuketır?
Parcalarının cok pahalı oldugu soylenıyor (sadece duyum)?
10.000 bakımında yag, yag fılıtresı,bujı, hava fılıtresı ne kadardır ve ekstra baska bır parca degısırmı?
arkadaşlar merhaba;
sahibinden'den bakarken bir f650gs ilanına,amcam 2000 model için çift buji demiş benim bildiğim kadarıyla 2004'den sonrası çift buji değil miydi yoksa ben mi yanlış biliyorum.
buji yağ yağ filtresi hava filtresi değiştirilmeli.
fren balataları disk kontrol edilmeli bitmiş ise değişmeli
hidrolikler kontrol edilmeli gerekirse değişmeli (her yıl değişmeli km önemli değil)
zincir dişli seti kontrol edilmeli(20.000 km ömrü vardır) gerekirse değişmeli
soğutma sıvısı kontrol edilmeli
lastik havalarına bakılmalı.
sizin dediğiniz hava filtresi onunde hava akışmetresi eğer hava akış metresi bozuk ise enjektor çok fazla benzin püskürtür oradan kontrol edebilirsiniz.
unutmadan 40.000 km de yakıt filtresi değişiyor eğer değişmediyseniz yakıt filtresini de değişiniz
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:56 ----------
ne demek f 650 ile ilgili problemlere elimden geldiği kadar cevap verebilirim bu başlık altında
ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK
Arkadaşlar 20k bakımı yapıyorum parça fiyat listeleri yaptım 3 tane fikirlerinizi alabilirmiyim:
BMW SERVİSİ
1-zincir dişli seti 206 €
2-buji x 2 10 €
3-fren balata ön arka 80 €
4-yağ filtresi 15 €
BEMPAR
1-320 TL
2-30 TL
3-100 TL
4- 23 TL
AYRICA ANAKEE 2 2010 SONU SERİ LASTİK 500 TL.
çıkardığım fiyatlar bunlar arkadaşlar siz ne düşünüyosunuz?
Gidilecek yer, yolun kendisidir...
ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK
Arkadaşlar 2007 model dakar için ne yağ öneririsiniz.
Yarın yağ değişicem ve ne alacağıma karar vermiş değilim.
Teşekkürler.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
Merhaba arkadaslar.Uzun suredir almayi dusundugum motoru sonunda aldim.2000 model bir f650 gs.Hangi motoru alicagima forumlardan yaptigim arastirmalarin cok katkisi oldu.Yeri gelmisken yorum yapan herkese tesekkurler..
İlk büyük motorum, daha once kisa bir sure 250 lik bir enfield ve 3 senedirde 150lik bir maxi scooter tecrubem var.
Neden f650 gs yi sectigim sorusuna cvp olarak en basta madii imkanlar , benzinin litresinin 4tlyi gecitigi bir ulkede yasayan biri olarak az yakıt tüketimi , kolay hukmedilebilir olusu, fazla yüksek olmayisi, ve bence en onemlisi ABS li olusu.Bir cok motorcu arkadasim ABSnin o kadarda yararli bir sey olmadigini soylesede ulkemizin trafigi malum, aniden yol ortasinda duran arablardan tutunda -ki bir tanesine scooterla arkadan bindirmistim- yol kenarindan firlayan bazen iki bazen dort ayakli hayvanlara kadar..bu yuzden bir acemi icin ABS nin kesinlikle gerekli oldugunu dusunuyorum.
Bir diger nedende Alman mallarina olan güvenim.Simdiye kadar kullandigim alman mali hic bir sey absurd bir hata ile basima dert acmadi.
Titreşim konusu cok tereddüt yasamama sebep olmustu.Evet titriyor, belli bir devrin üstünde titriyor desem daha dogru, ki acemi biri icin faydali oldugunu dusunuyorum, vites degisimlerini titremesine göre yapiyorum ama abarti bir titreşim de degil, sonucta enduro bir motor bu ,dag bayirda dolasmayi dusundugum icin sectim, rahatligi icin degil, kicimin rahatini bu kadar cok dusunsem evdeki koltuktan kalkmazdim hic.
Bu arada hangi motoru alsam surecinde yaptigim arastirmalarda tatminkar bir cevaba rastliyamadigim bir soruya kendim cevap vereyim: Boyum 190cm.Sele mesafesi diger endurolara göre alcak bir motor icin yüksek boylu gibi görünsemde hic te sandigim gibi bir sorunla karsilasmadim.Ayaklarimin yere cok daha saglam basmasi daha bir guvenli hissetiriyor.
Son olarak özelikle bu baslıkta tum yorum yapanlara cok teşekkurler.
bmw en hayırlı olsun rzturgen.kazasız , belasız sürüşler. motoru tercih etme sebeplerine katılmamak elde değil.
başladığı yerde biter tüm yolculuklar ,aslolan yolda olmaktır
Merhaba,Eğer bir aksilik çıkmazsa önümüzdeki günlerde F650 GS alacağım.Motora yeni başlıyorum ..Yaşım genç olmasada..ilk motorum olacak.Bu hafta sonu motoru görmeye gittim rolantide stop ediyor.Satıcı sorunu halledeceğini söyledi.Düzelmeden almayacağım.Acaba neden kaynaklanmış olabilir.başka dikkat etmem gereken neler olmalı..Ayrıca Sakaryada veya Kocaelinde BMW den anlayan bir usta bulabilirmiyim.Gerektiğinde bakımlarını yaptırmak belkide almadan önce göstermek için.Aranıza yeni katılan biri olarak tavsiyelerinize ihtiyacım olacak.Teşekkürler.
herkese iyi dilekleri icin teşekkurler..
Arkadaslar satilan F650gs geriye kalan parcalari satiyorum
Elimde bir adet orjinal on cam ve bir cift Kevlar on fren papuc var.
Siteden isteyen olur ise benim ile baglantiya gecebilir
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...43828122/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...43817164/detay
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)