BMW F650 GS / Dakar Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
14 Haziran 2010, 11:57
zeda3000 adlı üyeden alıntı
Benzer olarak bende burayı kullanıyorum ama
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.d...5&mospid=47974
işte resmini gördüğüm pula ihtiyacım var.. yada ölçülerine, yada motor birgün yatacak tekrar yağı boşaltılacak ben elimde pulla sonucu olmayan bir aramaya girecem yadaaa, istinye yolları taştan...
kısmetindir gezdiren yer yer seni...
Reklamlar
-
15 Haziran 2010, 15:54
Arkadaşlar tam sentetik yağ (mobil 1, 15w 50 ) kullanıpta herhangi bir sıkıntısı olan var mı?
Motor hararet ışığı yakmaya başladı. Gece serinliğinde bile 3-4 km sonra, trafik olsun olmasın hararet yapıyor alet... Daha önce hiç başıma gelmiyordu?
-
15 Haziran 2010, 16:11
mslck adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar tam sentetik yağ (mobil 1, 15w 50 ) kullanıpta herhangi bir sıkıntısı olan var mı?
Motor hararet ışığı yakmaya başladı. Gece serinliğinde bile 3-4 km sonra, trafik olsun olmasın hararet yapıyor alet... Daha önce hiç başıma gelmiyordu?
hararetin yağın viskozitesinin çok fazla alakası olmaması gerekir.
olması için aşırı kalın bir yağ kullanman lazım,
ya yağ devirdaimi yapmıyor ya da soğutma tesisatında sorun olabilir
Radyatörün suyunu iyi kontrol et,ama doğrudan radyatör kapağından,genleşme haznesinden değil.
radyatör kapagı sol grenajın altında radyatörün sol üstünde.Grenajın arasından bakınca kapağını görebilirsin.
sistemin havasını al,bir de si devirdaimi kontrol et
-
15 Haziran 2010, 16:19
savaskayan adlı üyeden alıntı
hararetin yağın viskozitesinin çok fazla alakası olmaması gerekir.
olması için aşırı kalın bir yağ kullanman lazım,
ya yağ devirdaimi yapmıyor ya da soğutma tesisatında sorun olabilir
bütün hepsi bu yağ değişiminden sonra oldu. Şüphelendiklerim;
Yağın tam sentetik oluşu,
Isınınca çok yükselen yağ seviyesi,
Yağ filtresi hatalı?
Sanmıyorum.
Tekrar yağ değişeceğim galiba... bu arada önceki yağ yarı sentetikti kalıntıları etkilemiş olabilir mi?
Tam sentetikten gözüm korktu. aslında ilk gün hissedilir derecede iyiydi herşey. Azalan vibrasyon, daha rahat gaz yemesi daha rahat ilk çalışması
Şimdi neden böyle?
F650 Faq da bununla ilgili ilk 10.000 den önce tam sentetik kullanılmaması hatta bazı kullanıcıların 20.000 üstü aletlerde kullanmayı tavsiye edişlerinden bahsetmiş... 26.000+ dayım.
Yağın miktarındaki ne kadarlık bir fazlalık böyle bir olaya sebep olabilir bunuda düşünüyorum.
Radyatör sıvısını da kontrol edeceğim, ama daha önce hiç olmayan bu olay o ihtimali akla getirtmiyor.
-
15 Haziran 2010, 16:21
mslck adlı üyeden alıntı
bütün hepsi bu yağ değişiminden sonra oldu. Şüphelendiklerim;
Yağın tam sentetik oluşu,
Isınınca çok yükselen yağ seviyesi,
Yağ filtresi hatalı?
Sanmıyorum.
Tekrar yağ değişeceğim galiba... bu arada önceki yağ yarı sentetikti kalıntıları etkilemiş olabilir mi?
Tam sentetikten gözüm korktu. aslında ilk gün hissedilir derecede iyiydi herşey. Azalan vibrasyon, daha rahat gaz yemesi daah rahat ilk çalışması
Şimdi neden böyle?
F650 Faq da bununla ilgili ilk 10.000 den önce tam sentetik kullanılmaması hatta bazı kullanıcıların 20.000 üstü aletlerde kullanmayı tavsiye edişlerinden bahsetmiş... 26.000+ dayım.
Yağın miktarındaki ne kadarlık bir fazlalık böyle bir olaya sebep olabilir bunuda düşünüyorum.
yağ miktarındaki fazlalık ne kadar?
biz 1400 cc kapasiteli Bisan Roadstar'a 1700 cc doldurup devam ediyorduk ki eski motorcular her zaman fazla yağ koyun derler
motor yağı ile alakalı bir durum değil bence.
Filtreyi de bir kez daha kontrol edin.
Benim motorumda da tam sentetik yağ var.
-
15 Haziran 2010, 16:30
yağ miktarındaki fazlalık ne kadar?
biz 1400 cc kapasiteli Bisan Roadstar'a 1700 cc doldurup devam ediyorduk ki eski motorcular her zaman fazla yağ koyun derler
motor yağı ile alakalı bir durum değil bence.
Filtreyi de bir kez daha kontrol edin.
Benim motorumda da tam sentetik yağ var.
Dün gece fan açmış motorda neredeyse boynunun altına kadar çıkmıştı. üzerinden 200 ml kadar aldım. bugün işe gelip baktığımda yine biraz yüksek seviyelerde...
yağın evsafı da elle bakılınca çok değişmiş gibi durmuyor... Radyatör sıvısını kontrol etmeden, ve havası olup olmadığına bakmadan konuşmanın bir anlamı yok gibi.. bakalım. Pazar günki şile yolunda yine bir sıkıntı yoktu.
-
16 Haziran 2010, 17:42
Evet radyatör suyu... Tamamen bitmişti. Aman dikkat edin, ben yandım eller yanmasın...
-
17 Haziran 2010, 07:51
mslck adlı üyeden alıntı
Evet radyatör suyu... Tamamen bitmişti. Aman dikkat edin, ben yandım eller yanmasın...
Hasar yoktur umarım.
-
17 Haziran 2010, 10:58
mslck adlı üyeden alıntı
tüm işlemi bitirdiğinizde devir daim basıncını kontrol edin,
1,5 bar olması gerekiyor.
-
17 Haziran 2010, 11:09
savas bey merhaba. ben touratech ten dakarım için zincir dişli setisipariş ettim, 49-15 dişli, peki kaç dişli zincir takmam gerekir; orjinal 112 diş olurmu?
Gidilecek yer, yolun kendisidir...
-
17 Haziran 2010, 11:58
mslck adlı üyeden alıntı
Aman geçmiş olsun
-
17 Haziran 2010, 12:12
Hasar yoktur umarım.
Bakalım motor sıcaklığı normale binince birşey yok gibiydi ama bilemiyorum. kışın soğutma sıvısını yenileyip havasını almıştım. ara ara baktığımda da sıvı seviyesi ve hava yapmayışı normal gibiydi. Sanırım suyuda eksiltiyor alet zamanla. Şu havalarda sık sık kontrol etmekte fayda var. Aniden hararete başlaması başka şeyleri düşündürmüştü ama radyatör boşalmış.
!Mutlaka (motor sıcakken açmayın) radyatör kapağını açıp su seviyesini kontrol ediniz. Aklınızda bulunsun, kazasız belasız inşallah.
-
17 Haziran 2010, 12:22
Radyator kapagini kontrol edin , conta gevremismi bakin, Buharlasma yapip su kaybina yol acmis olabilir. Kolay kolay su bitmez motorda ariza olmadikca. Duduklu tencere mantigi gibi.
Tum borulari kontrol edin, gunluk surus sonrasi hatta 1-2 saatlik surus sonrasi suyu ve hazneyi kontrol edin. Grenajin sokulmesi isin zor kismi ama , motorun sagligi icin onemli. Susuz kalinca, devir daim pompasi kireclenme yapar ve sikisabilir. Radyatorun dibindeki tum pislik devir daime sikismis olabilir. Motorun sesini iyi dinleyin, farkli bir ses , yada tikirti var ise, motoru cok zorlamadan hemen devir daim pompasini degistirin.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
17 Haziran 2010, 12:53
Al işte benden de bi katılım olsun
bu gün motoruma çanta seti yaptım.
Touratech alamazsak
inadınatech yaparız
Givi olmazsa
savaskayann tur camı yaparız
işte bu da benim mekan haftanın 6 günü hukuk bürosu,1 günü atolye
savas bey merhabalar, ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar, biraz geç oldu ama olsun. Benim size sorum, arka kappa çantayı nasıl monte ettiniz acaba, direk alt tablasını mı bağladınız, bağladıysanız sele yi nasıl çıkarıyorsunuz. Çantasız bir şekilde detaylı fotosunu koyabilirmisiniz, koyabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Kolay gelsin.
-
17 Haziran 2010, 14:06
Cantalar super. Hemen maliyet , baglanti apartlari ile ilgili bilgileri rica ederim
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
17 Haziran 2010, 19:30
ER6iNbay adlı üyeden alıntı
savas bey merhabalar, ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar, biraz geç oldu ama olsun. Benim size sorum, arka kappa çantayı nasıl monte ettiniz acaba, direk alt tablasını mı bağladınız, bağladıysanız sele yi nasıl çıkarıyorsunuz. Çantasız bir şekilde detaylı fotosunu koyabilirmisiniz, koyabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Kolay gelsin.
Kappa çantanın alt tablası montaj için yeterli değil.
Tablanın altına u biçiminde bir saç kestim,biraz demirci işi oldu önce o saç parçasını motora monte ettim,onun üzerine de kappanın tablasını.U biçimindeki
saç sayesinde arkadaki kilidi sökebiliyorum ancak dediğim gibi saç ın görüntüsü hoş değil.
İlk fırsatta bir fotoğrafını buraya eklerim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:23 ----------
zeda3000 adlı üyeden alıntı
Cantalar super. Hemen maliyet , baglanti apartlari ile ilgili bilgileri rica ederim
Bağlantı demirleri givi,
350 Tl ye almıştım geçen yıl
özen motorda vardı
çantaların maliyeti de yanılmıyorsam 230-240 Tl gibi bir toplama ulaştı.
Henüz çantaların içine birsey koyup kullanma fırsatım olmadı.
Ancak sürüş esnasında oldukça rahatlar.
-
18 Haziran 2010, 10:30
Kappa çantanın alt tablası montaj için yeterli değil.
Tablanın altına u biçiminde bir saç kestim,biraz demirci işi oldu önce o saç parçasını motora monte ettim,onun üzerine de kappanın tablasını.U biçimindeki
saç sayesinde arkadaki kilidi sökebiliyorum ancak dediğim gibi saç ın görüntüsü hoş değil.
İlk fırsatta bir fotoğrafını buraya eklerim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:23 ----------
Bağlantı demirleri givi,
350 Tl ye almıştım geçen yıl
özen motorda vardı
çantaların maliyeti de yanılmıyorsam 230-240 Tl gibi bir toplama ulaştı.
Henüz çantaların içine birsey koyup kullanma fırsatım olmadı.
Ancak sürüş esnasında oldukça rahatlar.
teşekkürler cevap için, normal kendi demiri biraz yukarda duruyor çünkü,
bende bugun yada yarın çanta için bişiler yaptıracağım...
resimleri merakla bekliyorum...
-
18 Haziran 2010, 10:48
ER6iNbay adlı üyeden alıntı
teşekkürler cevap için, normal kendi demiri biraz yukarda duruyor çünkü,
bende bugun yada yarın çanta için bişiler yaptıracağım...
resimleri merakla bekliyorum...
Ben kappa46 'nın F650Gs için orijinal bağlantı aparatını bulamadığım için böyle bir çözüme gittim.
Aslında yeni bir çözüm düşünüyorum.
U biçimi iki tane saçı üstüste koyup,arkadan menteşeli,önden de kilitli yaparak topcase tablasını sökmeden arka kilidi açmak mümkün olacak.
ancak saç kalınlığının 5 mm olması iyi olur.
-
20 Haziran 2010, 00:36
Arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.
2000 model bmw f650 gs sahibi oldum. Daha önce bu sınıfta bir motorum hiç olmadı.
40000km yağ fren hidroliği balataları değiştirdim. Marş rublesinde sorun vardı onu değiştirdim.
1. Yaklaşık 750 km biniyorum. İlk başlarda böle bir sorun yoktu. Ama ara ara tekleme yapıyor. Rolentideyken ve kalkma anlarında stop ediyor. Sonra tekrar düzeliyor bu sorun neden kaynaklanır?
2. Usta normal olduğunu söyledi ama 1. vitese attığımda şrach diye bir ses geliyor ve boşa kolay kolay geçmiyor. Bu normalmidir?
3. Tam dolu depoyla 250 km yapabiliyorum. Forumdaki bilgilere göre 350 km civarında gitmesi gerektiğini düşünüyorum.
4. Usta konusunda Melih ustaya götürdüm. İlk izlenim iyi idi. Gerçekten güvenilirmidir? Başka önereceğiniz usta varmıdır?
5. elciklerim çok yıpranmış durumda elcik ısıtmada sorunsuz çalışıyor. Sadece üst plastik kısmını değiştiren oldumu?
CEVAPLARINIZ BEKLİYORUM.
-
20 Haziran 2010, 18:04
radis82 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.
2000 model bmw f650 gs sahibi oldum. Daha önce bu sınıfta bir motorum hiç olmadı.
40000km yağ fren hidroliği balataları değiştirdim. Marş rublesinde sorun vardı onu değiştirdim.
1. Yaklaşık 750 km biniyorum. İlk başlarda böle bir sorun yoktu. Ama ara ara tekleme yapıyor. Rolentideyken ve kalkma anlarında stop ediyor. Sonra tekrar düzeliyor bu sorun neden kaynaklanır?
2. Usta normal olduğunu söyledi ama 1. vitese attığımda şrach diye bir ses geliyor ve boşa kolay kolay geçmiyor. Bu normalmidir?
3. Tam dolu depoyla 250 km yapabiliyorum. Forumdaki bilgilere göre 350 km civarında gitmesi gerektiğini düşünüyorum.
4. Usta konusunda Melih ustaya götürdüm. İlk izlenim iyi idi. Gerçekten güvenilirmidir? Başka önereceğiniz usta varmıdır?
5. elciklerim çok yıpranmış durumda elcik ısıtmada sorunsuz çalışıyor. Sadece üst plastik kısmını değiştiren oldumu?
CEVAPLARINIZ BEKLİYORUM.
motorun hayırlı olsun
Rölantideyken ve kalkarken stop etmesi oksijen sensörünün kirlenmesinden kaynaklanabilir.
1.vitese geçerken sesli geçmesi problem değil.
sonuçta kara şanzıman ve XT 125 R ın şanzımanı daha sessiz
yakıt tüketimi kullanım alışkanlığına bağlı olarak değişebilir.
Marş rublesinin değişimi kaça maloldu?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)
Bu Konudaki Etiketler