sinansari_fb adlı üyeden alıntı
f650 serisi ayrı bir tutkudur, bende 2004 model var şuan, bu 3. F650 oldu, bugüne kadar neler yaşadım anlatayım, ilk F650 motorum 1999 Model idi, 10 bin km kadar kullandım, ciddi bir arızasını görmedim, bir kere marş rublesi değiştirdim, sattım, 2005 Model siyah renk F650GS çift bujili aldım, bu motoru beni mahvetti, polis çıkmasıymış, çok bakımsızmış,km orjinal değilmiş, f650 ve f650gs tek silindir serilerinde km sayacı 100 bin km geldiğinde sıfırlanır, bu nedenle gerçek km de f650gs bulmak zordur.yani benim aldığım 250 bin yada 350 bin gibi bir km olabileceğini tahmin ediyorum. Motorda sökülmedik yer kalmadı heryerinden arıza çıkartıyordu, topladık temiz hale getirdik sonra param bitti sattım, fazla dayanamadım kısa süre sonra yine 2004 model bir F650GS çift buji aldım, bu motoru alırken tüm tecrübelerim faydalandım orjinal 88 bin km de motorumu aldım, şuan 98 bine geldi , bu motorda da çok masraf ettim, değişen parçaları yazıyorum,
eksantrik zinciri - 250 TL
eksantrik zincir gergisi- 200 TL
motor contaları 150 TL
devirdaim seti 150 TL
benzin filresi 320 TL
zincir dişli seti 450 TL
Direksiyon rulmanlari 200 TL
salıncak bilyaları, 350 TL
Direksiyon bilyaları, 200 TL
Teker bilyaları, 100 TL
Buji Pipoları, 380 TL
Bujiler, 50 TL
Far stop park lambaları, 50 TL
Ön arka Fren diskleri 500 TL
Ön arka Fren balataları 100 TL
Yağ Müşürü, 30 TL
Debriyaj Teli,120 TL
Gaz teli 100 TL
Borusan Diagnostik Kontrol, 99 TL
+ işçilik 1000 TL
bunları 3 ay önce yaptırdım, diskler,bilyalar ve rulmanlar haric parçaları orjinal aldım(rulman ve bilyalar çok pahalı orjinali sırf bmw olduğu için) , diskleri balataları %50 indirimle aldım, bu yapılan bakımlar 12 yıldır bu km de ilk kez yapılıyor,silindir kontrol edildi ayna gibi tertemizdi, motora bakımlarını düzgün yaparsan uzun yıllar binersin, alacağın motoru kesinlikle borusana götür, diagnostic cihazına bağlatıp kontrol etsinler, benim motorum da sadece bir tane arıza çıktı hareret sensör lambası yanmıyor çıktı,lamba bişey değil, fakat farklı sorunlar çıkabilir, bmw kalitelidir, ama pahalıdır, bunları gözönüne alarak almalısın, sormak istediğin bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım. numaramı istersen özelden yaz atabilirim.