BMW F650 GS / Dakar Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
25 Mayıs 2017, 15:43
arkroid adlı üyeden alıntı
keşke istanbulda değilim malesef :(
genel olarak söylenenlere bakarsak, eski motorun problemi çok olur ve iyi bir usta gerekiyor. Teknik bilgiye haizim ama elimden iş gelmez.
öyle tanıdık falan usta da yok :D
o yüzden ben en iyisi gideyim tenere falan alayım krediyle.
Tenere çok yüksek, bir zaman bende senin gibi düşündüm, sevemedim tipide çirkin geliyor, gören dağamı çıkıcaksın diyor şehir içinde kullanıyorsun zorlanıyorsun boy kurtarmıyorsa bu sefer amortisör alçaltma v.s. uğraşmak gerekiyor, o zamanda motor yere yakın enduro amaca uygun olmayan bir motor oluyor...
Boyunuz 1.74 çok zorlanırsınız, benim boyum 1.78 ayak uçlarım zor değiyor. ayaklığı zor kapattım
Reklamlar
-
25 Mayıs 2017, 22:36
sinansari_fb adlı üyeden alıntı
Tenere çok yüksek, bir zaman bende senin gibi düşündüm, sevemedim tipide çirkin geliyor, gören dağamı çıkıcaksın diyor şehir içinde kullanıyorsun zorlanıyorsun boy kurtarmıyorsa bu sefer amortisör alçaltma v.s. uğraşmak gerekiyor, o zamanda motor yere yakın enduro amaca uygun olmayan bir motor oluyor...
Boyunuz 1.74 çok zorlanırsınız, benim boyum 1.78 ayak uçlarım zor değiyor. ayaklığı zor kapattım
Absli olanları daha alçakmış sanırım 4-5 cm.
Absli modelleri daha çok yol için tasarlandığından alçaltmışlar.
-
25 Mayıs 2017, 23:48
arkroid adlı üyeden alıntı
Absli olanları daha alçakmış sanırım 4-5 cm.
Absli modelleri daha çok yol için tasarlandığından alçaltmışlar.
Yol yapmak için iki silindir alırsanız daha rahat olur.
*Vstrom 650(Güçlü rahat, titreşim az, sağlam az yakar, ticari olarak mantıklı)
*Nc750(Az yakar, titreşim az, ticari olarak mantıklı)
Bu iki motor üzerinde yoğunlaşın bence, daha çok arazi istiyorsanız Tenere de olur ama titreşim ne yazık ki olacaktır.Bir de artcili performans olarak zorlayabilir..
-
03 Haziran 2017, 10:38
selam, düşük bütçe ile uzun yol motoru arayışındayım.
bu motorun parçaları sıfır olarak hala bulunabiliyor mu? istanbul anadolu yakasında paçayı kaptırmayacağımız bir ustası var mı? arabam alfa romeo'da servis/usta konusunda çok çektim de :
bir de başlığı bu değil ama, f650 fundro (gs olmayan) bunlar nasıl?
-
05 Haziran 2017, 09:16
rumelian adlı üyeden alıntı
selam, düşük bütçe ile uzun yol motoru arayışındayım.
bu motorun parçaları sıfır olarak hala bulunabiliyor mu? istanbul anadolu yakasında paçayı kaptırmayacağımız bir ustası var mı? arabam alfa romeo'da servis/usta konusunda çok çektim de :
bir de başlığı bu değil ama, f650 fundro (gs olmayan) bunlar nasıl?
sıfır olarak bulunabiliyor, parça yoksa dahi,sipariş verip almanyadan 3 haftada getiriyorlar. 1999 Model funduro kullandım, fakat temizi bulmak çok zor karbüratörlü ve abs yok, 2004 model ile 2008 arası çift buji,enjeksiyonlu absli, f650gs almanı tavsiye ederim.
-
27 Haziran 2017, 11:11
merhaba herkese iyi bayramlar.Bir kaç ay önce 2005 model dakar sahibi oldum. Alışma evrelerindeyiz şu an havalar malumunuz. Bir süredir şöyle bir sorunla karşılaşıyorum, gidonu tam sola çevirince alet gaz veriyor ve 3000 devirleri görüyor neredeyse, gaz teli bir yere sıkışıyor onu anladım ama çok gergin de değil yeterli boşluğu var gibi duruyor. Bunun nedeni ne olabilir? çözümü nasıl olur? İstanbuldayım bugün açık iyi bir usta bulabilir miyim arkadaşlar ?
-
27 Haziran 2017, 14:28
gidonun altında tüm kabloları toplayan metal tutucu var, teli buradan geçirin. hala devir yükseliyorsa ya konumlandırma yanlıştır ya da tel orjinal değildir yani kısadır.
-
27 Haziran 2017, 15:00
Teller o tutucudan geçiyor, aslında telde bayağı boşluk var öyle gergin durmuyor gidonun altında. kendim biraz uğraştım rölantiyi değiştirmek dışında bir işe yaramadı. Galiba yanlış bir yerden geçirmişler ama çözemedim
-
28 Haziran 2017, 09:22
Tahminimce tel hiç değişmemiştir, teli değiştirip düzgün bir yerden geçirerek takarsanız, hem gaz tepkisi yumuşar hemde sorun düzelir.
-
28 Haziran 2017, 16:38
orjinal gaz teli işçilik dahil soruşturdum 300 tl diyorlar umarım değişime gerek olmadan çözeriz
-
28 Haziran 2017, 18:06
Telin fiyatinı bempar oto arayıp ögrenin, 140 Lira olması lazım. işçilik maks 50 lira verilir çok zor bir iş değil. teli alıp ben değiştirmiştim.
-
11 Temmuz 2017, 21:13
2005 model f650gs ye sahibim.Bir kaç gündür motor yaylandıkça gırç sesi ve bazen de aynı yerden çıt sesi geliyor...Motor altından biryerden geliyor ama yerini bulamadım...Yağlayarak çözülebilecek bir şey mi yoksa başka bir sorun mu var anlayamadım...Başına gelen oldu mu hiç?
-
11 Temmuz 2017, 22:03
hsacomtr adlı üyeden alıntı
2005 model f650gs ye sahibim.Bir kaç gündür motor yaylandıkça gırç sesi ve bazen de aynı yerden çıt sesi geliyor...Motor altından biryerden geliyor ama yerini bulamadım...Yağlayarak çözülebilecek bir şey mi yoksa başka bir sorun mu var anlayamadım...Başına gelen oldu mu hiç?
arka salıncak milinden geliyordur yaylandıkça oraya iyi bakın
yağsız kaldıysa yapabilir
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
11 Temmuz 2017, 22:46
F54 adlı üyeden alıntı
arka salıncak milinden geliyordur yaylandıkça oraya iyi bakın
yağsız kaldıysa yapabilir
Teşekkür ederim cevap için...
-
12 Temmuz 2017, 11:05
Bende de bir süre önce benzer gıcırtı geliyordu. Arka süspansiyondan sanmıştım ama aşağıdan orta göbek rulmanından geliyormuş. Değiştirdik...
-
12 Temmuz 2017, 15:12
selam,
bu motor alınır mı?
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bmw-3-cantali-orta-sehpali-temiz-2004-bmw-f650gs-dakar-73.740km-456712818/detay
sahibi detaylı yazmış bayağı. eski motor korkutuyor açıkçası.
-
12 Temmuz 2017, 17:52
nohark adlı üyeden alıntı
Bakımlarına dikkat edin, bmw servisi yada bmw özel servisinde bilgisayara bağlatıp bugüne kadar kaç saat çalışmış herhangi bir arızası var mı kontrol ettirin bunlarda sorun çıkmazsa alın derim.. Ön ve arka çamurluk yok bunları sorun yoksa fiyatları pahalıdır.
-
13 Temmuz 2017, 00:14
nohark adlı üyeden alıntı
ilanlara bakınca bu motor güzelmiş dedirtecek bakıma sahip bi motor
bence yaşına km re ye değil bakıma kondisyona bakın çünkü yüksek model az km ne motorlar turşusu çıkmış bakımsızlıktan..
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...38065967/detay
-
13 Temmuz 2017, 10:21
-
13 Temmuz 2017, 18:09
hsacomtr adlı üyeden alıntı
Merhaba, Kuyruk şasesini, ana şaseye bağlayan vidalar gevşemiş olabilir. Benim başıma gelmişti.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 22 kullanıcı var. (0 üye ve 22 misafir)
Bu Konudaki Etiketler