ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK
Değerli arkadaşlar, araç takasından BMW 1100 rt aldık. Araç emniyet çıkması, toplanmış. Bir takım sıkıntılarımız var. Onarımı konusunda lütfen sadece bilgi sahibi arkadaşlar yorum yapsın.
Motora boşta veya debriyaj sıkılı gaz verdiğimde sola yatma eğilimi gösteriyordu. Bu gün ustama (Ankara Gimat Hızır Usta-Kızıltepe Motor) götürdüm. Hakkı usta ilgilendi, sağ taraftaki enjektör yakıt püskürtmüyormuş. Dolayısı ile tek silindir işlevsel. Sorunu tespit etti, enjektöre elektrik sağlayan soket kötü tamir edilmiş, zamanla da tekrar bozulmuş, elektriği enjektöre vermiyor. Onu hallettik, sola meyletme işi düzeldi. "Elektrik tesisatı kedi bağırsağı gibi olmuş" dedi, yarım kilo kablo çıkarttık. Tekrar (kışın) elden geçecek tesisat.
Arada çalışmıyordu, benzin pompası devre dışı kalıyormuş, onu yapması için bıraktım. Motorun ABS'si ve elektrikli ön camı faal. Debriyajı, baskısı iyi durumda. Fren sisteminde sorun yok. Şaftta hafiften boşluk var, zamanla oluyormuş, normal o kadar dediler. Buraya kadar ki problemlerde önemsediğim çok bir şey yok. Ancak motoru çalıştırdığımızda fark ettik ki yağ yakıyor, boxer motorların kroniği ama bu çok yakıyor dedi. Nasıl olacak diye sorduğumda çok masraflı olur buna motor yapmak dedi. Bunun parçalarını temin edebileceğimiz, bizi de maddi olarak çok üzmeyecek bir yer var mı? Borusan parça temini konusunda yardımcı oluyor ancak iki buji kablosuna 600 tl civarı fiyat verdiler. Ordan parça alarak motor toplanmayacağının farkına böylece vardım.
Motoru çok beğenmiş olmakla beraber bu yağ yakma işi çok düşündürücü. Parça temini konusunda yol gösterebilecek arkadaş varsa çok mutlu olurum.
Tüm BMW Yedek Parça kodları için.
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...ri-buyrun.html
Arkadaslar merhaba , Bmw R1200Rt modelini kullanmıs olan ve halen kullanan arkadaslardan deneyim ve yorumlarını rica ediyorum, Artı/eksileri nedir, maximum kac binde 2 el bir Rt alınır etc. Forumda detaylı bilgi bulamadım. Degerli cevaplarınız icin simdiden cok tesekkurler.
Arkadaşlar, ben yakın zaman önce 2006 model bir RT aldım. Radyo kısmında bulunan AUX düğmesinin kademeleri arasında INTERCOM seçeneği de çıkıyor, ancak intercom a nasıl bağlanılabileceği konusunda hiç bir bilgiye ulaşamadım. Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)